Adrian Miuţescu a semnat SINUCIDEREA PNL Argeş?

Luni, 13 Septembrie 2021 22:06

# În al 12-lea ceas, Miuţescu îi mai dă o palmă lui Cîţu!

Numai mâine nu este 25 septembrie, ziua cea mare a Congresului Naţional al PNL, când premierul Florin Cîţu are toate şansele să câştige preşedinţia partidului. La Argeş, Adrian Miuţescu încă mai speră că victoria va fi de partea lui Ludovic Orban, pe care îl susţine cu toate forţele. Care forţe îl vor părăsi imediat după 25 septembrie. Bomboana de pe coliva PNL Argeş a fost pusă zilele trecute, când organizaţia a votat moțiunea “PNL- Forța Dreptei”, a președintelui Orban. Cu tot cu ovaţii pentru Sică! Important de menţionat - nu toţi liberalii argeşeni sunt de partea lui Orban. Liberalul Radu Perianu şi echipa lui îl susţin pe premierul Florin Cîţu.

 

O argeșeancă din Parlament acuză: ”Adversarul PNL este PSD și așa va fi mereu!”

Luni, 13 Septembrie 2021 22:03

Pentru puțin timp vicepreședinte al Senatului, Alina Gorghiu își duce, în continuare, luptele sale proprii pe rețelele de socializare. Lupte – pentru că internauții nu se sfiesc deloc să o contrazică, ba chiar să îi critice opiniile.

Alina Gorghiu: ”Adversarul PNL este PSD și așa va fi mereu. Crizele politice favorizează PSD. Le cerem partenerilor noștri de guvernare să înțeleagă că există mize mai mari decât alegerile lor interne.

Cum au fost împărţiţi banii la rectificarea bugetară

Luni, 13 Septembrie 2021 22:01

# Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani

Rectificarea bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Bani fără număr vor fi alocaţi unor importante instituţii publice şi ministere, după cum au decis mai-marii. În timp ce pentru unii, rectificarea e vacă de muls,  Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani. Din nou vor fi bani importanţi pentru servicii, aşa cum ne-am obişnuit la fiecare alocare bugetară.

 

 

Vătaful de căluș Petre Măsală, din Stolnici, a fost declarat, acum un an, Tezaur Uman Viu!

Luni, 13 Septembrie 2021 21:34

Prin programul TEZAUR UMAN VIU, implementat de Ministerul Culturii s-a urmărit identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale. De anul trecut, printre cei 11 identificați se află și un argeșean.

Sorin Mazilescu (foto stânga), cercetător: ”Și Argeșul are un Tezaur Uman Viu! După o muncă de luni de zile, am reușit! Petre Măsală, vătaful nostru de căluș din Stolnici, a fost declarat de Comisia Natională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii, Tezaur Uman Viu!”

„Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 13 Septembrie 2021 21:29

Miercuri, 15 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Pitești. Va avea loc un dublu eveniment editorial și recital muzical, în cadrul proiectului sub genericul „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de poetul, artistul plastic, cantautorul și profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi.

 

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești pe 15 septembrie

Luni, 13 Septembrie 2021 21:27

Este convocat Consiliul Local Pitești miercuri, 15 septembrie în ședință extraordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea alipirii unor terenuri situate în intravilanul municipiului Pitești, cartier Găvana, “Complex Albina”.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind prelungirea unor contracte de închiriere pentru unități locative construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, situate în municipiul Pitești, Aleea Căminelor nr.25, bl.1 ANL și Aleea Negoiu nr.5, bl.2 ANL.

“Ordessos Fest” revine la Mioveni

Luni, 13 Septembrie 2021 21:26

Istoria prinde viață la Mioveni! “Ordessos Fest” revine la Mioveni, cu inedite lecții de istorie și civilizație antică, predate live, chiar sub ochii dumneavoastră! Festivalul va fi organizat de către Asociația Historia Renascita în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni, în perioada 17-19 septembrie, pe platoul Făget. Anul acesta ”Ordessos fest” se va bucura de prezența unor asociații cu bogată experiență – Garda Apulum, Terra Dacica Aeterna, Omnis Barbaria și Nimfele Dace.

 

Concurs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 13 Septembrie 2021 21:23

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti organizează în perioada 25 octombrie – 28 octombrie 2021, ora 10.00, la sediul instituţiei din Piteşti, blv. Eroilor nr. 47, concurs pentru ocuparea următoarelor posturi de specialist IT:

- Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş – 1 post ( aplicații SOFTWARE)

- Parchetul de pe lângă Tribunalul Vîlcea – 1 post ( aplicații SOFTWARE)

Candidaţii se pot înscrie la concurs până la data de 08 octombrie 2021 la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, str. Eroilor nr. 47. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, telefon 0248/222990.

Ministrul Educaţiei: „Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online”

Luni, 13 Septembrie 2021 21:20

Cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în presa naţională că şcolile nu sunt pregătite pentru a trece la predarea online. Mai mult, oficialul a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca elevii să fie prezenţi fizic la cursuri, cât mai mult timp posibil. Din păcate, realitarea nu e ceea ce visează Cîmpeanu.

 

61% din cadrele didactice şi personalul auxiliar s-au vaccinat anti-COVID!

Luni, 13 Septembrie 2021 21:11

La nivel naţional, 61% din profesori şi angajaţii din învăţământ s-au vaccinat anti-COVID. Statistica cuprinde atât sistemul de învățământ preuniversitar de stat, cât și din sistemul de învățământ superior de stat și privat. În ultimele trei luni, imunizările au stagnat.

„Ministerul Educației face publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).

La Mioveni se desfășoară o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii

Luni, 13 Septembrie 2021 14:38

În perioada 16 – 22 septembrie, La Mioveni are loc o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii. În fiecare an se pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă, iar cea din acest an este "Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă".

Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 13 Septembrie 2021 14:36

SFÂNTĂ MARIA MICĂ

Eu o spun fără de frică:

Mare printre sărbători

E Sfântă Maria Mică,

Dar nu e pentru minori?!

NAŞTEREA MAICII DOMNULUI

Am să te iubesc, Marie,

Vreau să fii şi lângă mine,

Cu privirile senine

Tu aduci doar bucurie!

În cunună ani să fie,

Nu cu rele, ci cu bine,

Am să te iubesc, Marie,

Vreau să fii şi lângă mine.

Dragostea nu e târzie,

Drumul meu spre Tine vine

Şi iubirea Ta e vie

Şi credinţa e făclie,

Şi eu te iubesc, Marie!

Întâlnire între primarul Cristian Gentea și ambasadorului statului Palestina

Luni, 13 Septembrie 2021 11:34

Cu prilejul Zilelor Culturii Palestiniene, eveniment desfășurat în Pitești, pentru prima dată, în perioada 11 – 12 septembrie 2021, o delegație a Ambasadei Statului Palestina la București a vizitat orașul nostru și s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității piteștene.

Găzduită de Primăria Pitești, întâlnirea dintre membrii delegației palestiniene - Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București, E.S. domnul Issam Masalha, ministrul consilier al Ambasadei Statului Palestina la București, domnul Wael Al- Battrekhi, și reprezentanta Ambasadei Statului Palestina la București, doamna Lamis Ahmad – și executivul local a oferit prilejul consolidării relațiilor diplomatice dintre comunitatea română și cea palestiniană, bazate pe o intensă colaborare în domeniul cultural, în ultimii ani fiind realizate numeroase înfrățiri între municipii din România și Palestina.

 

Mesajul primarului Ion Georgescu, la început de an şcolar

Luni, 13 Septembrie 2021 11:06

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar.

“Stimaţi profesori, dragi elevi,

Începutul anului școlar 2021 - 2022 îmi oferă prilejul de a adresa cele mai sincere gânduri, urări de bine, sănătate și putere de muncă tuturor copiilor care, la primele ore ale dimineții, vor trece pragul școlii, cu bucurie, speranță și emoție, în special celor mici, la început de drum, care vor descoperi alături de cadrele didactice tainele cărților și ale învățăturii.

O comunitate solidă este clădită pe respectul faţă de şcoală, motiv pentru care trebuie să ştiţi că trăim într-un oraş în care performanţa şcolară este respectată şi răsplătită.

Primăria Ștefănești a dat 12.000 + TVA pentru realizarea unui site

Luni, 13 Septembrie 2021 10:59

Primăria din Ștefănești nu se înscrie în rândul administrațiilor bogate din județ. Totuși, pe portalul național electronic de licitații publice apar câteva cheltuieli care au reușit să ne pună pe gânduri. Una dintre aceste cheltuieli este făcută în data de 3 septembrie 2021, când a achiziționat servicii pentru realizarea unui site. Și pe care a dat 12000 lei +TVA. În explicația oferită pe portal se arată că ” Structura site-ului trebuie sa fie una flexibilă, intuitivă, facilă și prietenoasă pentru utilizatori, pentru a putea fi găsite cu ușurință informațiile căutate.”

Culmea, cheltuiala cu pricina este făcută în condițiile în care site-ul existent îndeplinește majoritatea cerințelor pentru cel nou, fiind unul din cele mai bune și complete site-uri ale primăriilor din Argeș. Însă dacă trebuie unul nou, asta e…

 

Nicolae Rachieru, primarul de la Budeasa, mesaj la deschiderea noului an școlar

Luni, 13 Septembrie 2021 10:34

Primarul Mihai Nicolae Rachieru a transmis un mesaj special elevilor, părinților și profesorilor din comuna Budeasa cu ocazia deschiderii noului an școlar. Au fost emoții mari pentru edil, mai ales că acesta a participat la deschiderea școlii și în calitate de tată.

„Dragi elevi, părinți și profesori,

Primul clopoțel a sunat și anul acesta la Budeasa, acolo unde am participat alături de alți copii și părinți emoționați la început de an școlar. Emoția a fost cu atât mai mare cu cât, de această dată, am participat și în calitate de tată. Așa cum știți, educația a constituit mereu o prioritate pentru mine și vreau să vă asigur că m-am implicat fără rezerve în susținerea învățământului și calitatea acestuia.

Luni - ședință extraordinară de Consiliu Județean

Luni, 13 Septembrie 2021 10:05

Este convoacat  Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară pentru data de 13.09.2021, ora 12.00, prin mijloace electronice (on-line)

Proiectele de hotărâre ce vor fi dezbătute sunt:

1. Proiect de hotărâre privind validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea funcției de medic șef laborator – Laborator Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiilor tehnico-economice faza Proiect Tehnic + Detalii de executie si a Devizului General actualizat pentru obiectivul de investitii:”MODERNIZARE DJ 703B PĂDUREȚI (DJ679) – COSTEȘTI (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM LA LUNCA CORBULUI SI COSTESTI”.


 

Pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” – amânată timp de trei luni

Luni, 13 Septembrie 2021 09:52

Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare, încă din 25 iunie 2021, în dosarul „Cheresteaua”. Judecătorii au amânat până acum pronunțarea de trei ori, ultima data stabilită fiind 11 octombrie. În acest dosar, anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

Dosarul „Cheresteaua” a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După cinci ani de procese, cauza a ajuns la final. Doar că pronunțarea a fost amânată timp de trei luni. La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, judecătorul a amânat pronunţarea la data de 11 octombrie.

Mioveni - “Primul Ghiozdan”, măștile și dezinfectanții au ajuns deja la unitățile de învățământ

Luni, 13 Septembrie 2021 09:47

# Peste 4000 de elevi vor găsi pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite. # Divvos Grup SRL și Francesca SA au donat materiale sanitare și dezinfectanți

Miercuri, 8 septembrie 2021,  la Primăria Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de măsurile administrative și sanitare privind  organizarea  începerii noului an școlar. La întâlnirea ce s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție anti-COVID-19 au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din oraș, conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, precum și reprezentanții Poliției Române și Locale.

 

In Memoriam – prof.univ.dr. Ion Popescu-Sireteanu

Luni, 13 Septembrie 2021 09:44

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează, în perioada 7-20 septembrie, expoziția omagială IN MEMORIAM – prof.univ.dr. ION POPESCU- SIRETEANU (13 septembrie 1934 – 29 iulie 2021).

Din cadrul colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, se regăsesc în expoziție cărți cu dedicații și autografe, dăruite de profesorul Ion Popescu-Sireteanu bibliotecii noastre. Dintre acestea amintim: Cale și drum, Timișoara, Editura Augusta, 2001; Bucovina. Oameni și cărți, Timișoara, Editura Augusta, 2005; La porțile norocului, Iași, Editura Panfilius, 2010; Chestionar păstoresc, Pitești, Editura Tiparg, 2013; Glosar dialectic din Bucovina și Moldova, Iași, Editura Printis, 2013.

Și în acest an școlar sunt profesori argeșeni care vor preda doar online

Luni, 13 Septembrie 2021 09:35

Profesorii care au ”vulnerabilități” vor putea preda online în continuare, acest lucru fiind reglementat de Medicina Muncii. Astfel de cazuri regăsim și în județul Argeș.

„Am înțeles că mai sunt niște cazuri de profesori care doresc să predea în continuare online. Nu pot decât să nădăjduiesc că situațiile lor sunt absolut justificate și nu de altă natură. În zona aceasta, lucrurile sunt destul de fragile, pentru că îți spune să ai avizul de la medicina muncii. Personal, eu cunosc un caz, absolut justificat, care se încadrează exact în psihologia bolilor care ar pune în pericol viața persoanei respective. Am observat că de obicei oamenii care pledează pentru a preda online sunt și foarte preocupați să își asigure interacțiunea cu elevii la cel mai înalt nivel.

 

Pagina 2 din 288

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea