Creează amintiri pentru o viață întreagă, la Târgul de Crăciun Pitești!

Marţi, 06 Decembrie 2022 07:59

Târgul de Crăciun Pitești și-a deschis porțile pentru vizitatori, iar milioane de luminițe s-au aprins! Zilnic, în Piața Primăriei, Târgul de Crăciun te așteaptă - de luni până vineri, între 11:00 și 21:00, iar sâmbăta și duminica, între 11:00 și 22:00 - ca să descoperi surprize potrivite pentru întreaga familie.

Decorațiuni luminoase de poveste, inspirație pentru cadouri, trenuleț, carusel, cutie poștală pentru scrisorile către Moșu’, lângă bradul împodobit cu sute de decorațiuni, vin fiert sau ceai aromat, turtă dulce, produse tradiționale cu scorțișoară, ghimbir, nucșoară, portocale, măr copt, ciocolată - ce-i mai parfumat, mai cald și mai dulce ca să-ți încălzească mâinile, inimile și zâmbetele găsești la Târgul de Crăciun Pitești!

 

Primăria Ștefănești cere de la firma preotului-afacerist Păcioianu peste 1,3 milioane lei

Luni, 05 Decembrie 2022 16:46

S-a rupt lanțul de iubire... la primăria Ștefănești. Pe vremea fostei conduceri (primar, Jenica Dumitru), firma preotului-afacerist (sau invers) Florin Păcioianu a semnat un contract de lucrări cu instituția. Apele păreau că merg bine, însă, odată cu schimbarea conducerii, nu a mai fost așa. UAT Ștefănești a dat în judecată firma, pentru ”obligaţie de a face - plata sumei de 1.359.062,68 lei reprezentând  plăţi efectuate conform contract 29433/14.09.2018; plată daune de 0,02%/zi;  rest. amplas. celor 12 str. ; plată c/v raport  expertiză.

Contactat telefonic, pe data de 30 noiembrie, primarul Nicolae Velcea (foto) ne-a răspuns: ”Azi e zi de sărbătoare domne´. Vă urez să… sărbătoriților cui doriți dvs  la mulți ani… Azi e zi de sărbătoare, ce doamne iartă, stăm dă d´astea? Hai, bye, bye…”
Iar noi ne declarăm impresionați, mai mult decât de proces, de limbajul elevat al domnului primar Velcea. De unde l-ați învățat dom´ primar, din Parlament? Credem că din Parlament…

Alina Gorghiu a ținut locul primei doamne la parada de 1 Decembrie de la București

Luni, 05 Decembrie 2022 16:23

Șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu, în calitate de președinte al Senatului, a apărut chiar lângă Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, organizată în Capitală.

Din motive necunoscute presei, prima doamnă Carmen Iohannis nu a participat la eveniment, iar prezența Alinei Gorghiu, chiar în locul dediat soției președintelui României a încins spiritele.

Se vede că la Centru, Alinuța se bucură de o poziție privilegiată, dar în Argeș e aproape invizibilă. Deși se afișează peste tot, PNL-ul contează tot mai puțin în județul nostru, unde PSD-ul e fruncea.

 

Patru autoturisme de teren și o mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă

Luni, 05 Decembrie 2022 16:04

Se reînnoiește parcul auto! Conducerea Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea (ABAAV) dorește să achiziționeze mai multe autoturisme de teren și un vehicul electric. Pentru patru autoturisme 4x4, ABAAV a pus la dispoziție suma de 453.560 lei, cu TVA.

Iar pentru vehicul electric valoarea estimată a contractului este de 187.000 lei, inclusiv TVA, din care 57.000 lei finanțare prin programul Rabla plus și 130.000 lei din surse proprii. Licitația este programată în luna decembrie.

A.V.

Petre Țuțea, comemorat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 05 Decembrie 2022 15:45

„Definiția mea este Petre Țuțea - românul. Că de n-aș fi român, n-aș fi nimic. Sunt român prin vocație. Tot ce gândesc devine românesc. Am apărat interesele României în mod  eroic, nu diplomatic. Prin iubire și suferință.”

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în data de 28 noiembrie 2022, evenimentul cultural „Comuna Boteni – istorie și cultură”, în cadrul căruia a fost comemorat marele eseist, publicist și filosof român Petre Țuțea (6 octombrie 1902-3 decembrie 1991), personalitate locală remarcabilă a comunei Boteni. Activitatea face parte din proiectul “Pași în lumea culturii și a creației”, pe care Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”Argeș îl derulează împreună cu Școala Gimnazială „Petre Țutea” din Boteni, proiect în cadrul căruia elevii participă la bibliotecă la manifestări cultural-educative, dezbateri, expoziții, îmbogățindu-și astfel universul cunoașterii, pătrunzând în tainele lecturii și ale bibliotecii.

 

 

ȚEAPĂ! Ministerul Educației nu primește nici în 2023, 6% din PIB

Luni, 05 Decembrie 2022 14:55

Educația rămâne și în 2023 cu mâna întinsă! Potrivit Edupedu.ro, Guvernul Ciucă amână din nou articolul 8 din Legea Educației nr 1/2011, prin care bugetul Educației Naționale să fie 6% din PIB. Practic, anual, Guvernul (oricare ar fi el), refuză să acorde 6 procente din PIB pentru Educației.

Produsul Intern Brut pe 2023 a fost la 1.552,1 miliarde lei. Bugetul pentru Educație ar fi trebuit să fie de 93 de miliarde de lei, dacă s-ar aloca 6% din PIB. Dar acest lucru nu se va întâmpla, pentru al 12-lea an consecutiv.

MIOVENI. Campaniile de colectare a deșeurilor vegetale din luna decembrie

Luni, 05 Decembrie 2022 13:39

Campaniile de colectare a deșeurilor vegetale din luna decembrie vor avea loc după următorul calendar:

- 5 / 19: Decembrie: Colibași și Făget;

- 6 / 20: Decembrie: Racovița și Clucereasa.

* pentru locuitorii din zonele de case, deșeurile se vor prelua din fața gospodăriei.

* pentru locuitorii din zonele de blocuri, deșeurile se vor prelua de la platformele de colectare în ambele zile.

 

De Ziua Națională a României, deputatul Adrian Miuțescu - cu ochii la camera foto și cu mâna la corazon

Luni, 05 Decembrie 2022 13:26

Nici 1 Decembrie nu mai e ce-a fost odată! Mai nou se consumă pe social media, iar politicienii și-au învățat lecția. Deputatul Adrian Miuțescu de exemplu, urmărește camera foto de parcă ar fi artist. Și și-a demonstrat abilitățile chiar de Ziua Națională, când a participat la evenimentele organizate la Pitești. Într-una din imaginile publicate pe Facebook, Adiță se ține cu mâna de corazon și privește camera foto cu mare interes. Mare patriot, Adrian Miuțescu!

Apoi, tot pe Facebook, Miuțescu a postat un mesaj în care a vorbit despre valori și eroi. Dar imaginea la care facem referire vorbește de la sine despre nevoia stringentă de publicitate a deputatului partidului Forța Dreptei.

Cinci eroi din Argeș, premiați de Prefectură. Exemple de umanitate

Luni, 05 Decembrie 2022 12:51

Au fost momente festive, pe 30 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Argeș. Prefectul Radu Perianu a premiat umanitatea. Cinci argeșeni, angajați MAI  și MAPN, au fost felicitați pentru curajul de care au dat dovadă pe parcursul acestui an, prin acţiunile lor fiind salvate vieți și bunuri.

Cinci nume, cinci oameni, exemple de umanitate și responsabilitate:

- plutonier adjutant șef Valentin Gabriel Gîrteajă;

- comisar șef Ion Dragoș Tinca;

- căpitan Iulian Necuță;

- plutonier major Marius Cristinel Ilă;

- căpitan Ionuț-Adrian Usturoi-Neamțu.

 

IN MEMORIAM. Argeșul este mai sărac, de doi ani, cu Augustin Lucici!

Luni, 05 Decembrie 2022 12:42

Augustin Lucici s-a născut la Pitești, la 19 februarie 1956, afirmându-se ca artist plastic, pictor, autor de artă monumentală, grafică, muzeograf. A absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Dinu Lipatti” Piteşti, în 1975, după care Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucureşti, în 1983, la clasa Costel Badea, Lucia Ioan, Nicolae Adam. S-a bucurat de un stagiu de pregătire în Italia (1995). A lucrat ca muzeograf la Muzeul Judeţean Argeş, din 1984, în 1990 ajungând directorul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, instituție pe care a reprezentat-o la cel mai înalt nivel artistic și managerial.

 

Rubrica lui Nea Mândruță

Luni, 05 Decembrie 2022 12:41

DACĂ N-AR FI ŢARA ASTA

Dacă n-ar fi Ţara asta

O Istorie deplină,

Muţi erau toţi cronicarii

Care-au căutat lumină.

 

Dacă n-ar fi Ţara asta

A iubirii întrupare,

N-ar fi holde în grădină,

În bucate n-ar fi sare.

 

Apă Canal 2000 S.A. publică lista restanțierilor pe localități

Luni, 05 Decembrie 2022 12:38

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce în atenția utilizatorilor finali ai serviciilor furnizate /prestate, din cadrul asociațiilor de proprietari restanțiere din Pitești, Costești, Topoloveni, Ștefănești și Bascov, situația debitelor datorate către Operator la data de 28.11.2022, cu rugămintea de a achita sumele restante, pentru a se evita astfel efectul nedorit al unei posibile debranșări de la rețeaua publică de apă. Listele cu restanțieri sunt disponibile pe site-ul www.apacanal2000.ro

A început construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac

Luni, 05 Decembrie 2022 12:08

# Hotelul are deja rezervări din țări ale Uniunii Europene, Orientul Mijlociu dar și din America și Asia

Responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a şaisprezecelea Hotel de Gheaţă. La Bâlea Lac este iarnă adevărată, stratul de zăpadă e generos iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius.

În noaptea de luni spre marţi (28 – 29 noiembrie), echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022 – 2023.

 

 

După ce a montat un cort pentru petreceri în Pădurea Trivale, patronul de la Rehoma vrea să construiască un complex de agrement

Joi, 01 Decembrie 2022 13:20

Nicolae Popescu, patronul de la Rehoma, a montat, în această vară, o terasă pentru evenimente în Pădurea Trivale, în zona străzii Zamfirești, pe un teren pe care îl deținea. A ieșit un mare tam-tam, piteștenii fiind nemulțumiți de faptul că Pădurea Trivale nu este protejată așa cum trebuie. Autoritățile locale s-au sesizat, iar proprietarul a fost amendat, pentru că nu ar fi avut autorizație de construire, și obligat să desființeze construcția. Cortul a fost demontat la începutul lunii octombrie, nu înainte de a fi organizate evenimente private în locația cu pricina. Între timp, omul de afaceri Nicolae Popescu a cerut Primăriei Pitești un certificat de urbanism în scopul obținerii unui aviz de oportunitate pentru scoaterea din fond forestier și aprobare PUZ pentru înființarea unui complex de agrement în Pădurea Trivale, în zona de pădure cuprinsă între străzile Zamfirești și Grigorești. Mai exact unde a fost montată, până de curând, și terasa pentru petreceri.

Ministerul Culturii pierde, în primă instanță, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

Joi, 01 Decembrie 2022 12:50

Abia s-au stins aplauzele de după faptele glorioase ale PNL-iștilor, fapte care au dus, într-un final apoteotic, la schimbarea denumirii mizerei gări de la Ștefănești. Încă mai răsună palma primită de primarul localității, fostul deputat Nicolae Velcea, cel care s-a grăbit (ca fata mare la măritat!) să își asume aceleași merite. Ei bine, în tot acest vuiet de fapte vitejești, Ferma Florica își permite, încet-încet, să se dărâme. Intrată pe mâinile unor afaceriști dezinteresați, o parte din istoria Brătienilor - și o parte din istoria acestui neam – se transformă, treptat, în țărână. Nu prea contează, marii oameni politici au schimbat ce era mai important: denumirea unei gări!

 

POLIȚIȘTI ARGEȘENI AVANSAȚI ÎN GRAD, DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Joi, 01 Decembrie 2022 12:41

 

Cu prilejul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, un număr de 74 de polițiști argeșeni au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Este vorba despre 24 de ofițeri și 50 de agenţi de poliţie, care s-au remarcat în mod deosebit în executarea misiunilor.

„Prin Dispoziția Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, pentru merite deosebite în activitatea profesională, un număr de 74 de polițiști din cadrul inspectoratului, au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Șeful IPJ Argeș a fost avansat la grad de chestor

Joi, 01 Decembrie 2022 12:34

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 29 noiembrie, mai multe decrete. Printre acestea se află și cel privind acordarea gradului de chestor de poliție șefului Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Marian Badea.

„Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Badea Marian din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în informarea administrației prezidențiale.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, și ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne, Președintele României decretează: Domnului comisar-șef de poliție Badea Dumitru Marian i se acordă gradul profesional de chestor de poliție”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

 

Medic nou la Spitalul din Mioveni!

Joi, 01 Decembrie 2022 12:15

De luni, 5 decembrie 2022, în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni își va începe activitatea Raluca Onilă, medic cu specializarea în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Dr. Raluca Onilă are 33 de ani, este absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie"Victor Babeș" din Timișoara, iar experiența acumulată ca rezident în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara și la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - Prof. Dr. “Nicolae Paulescu” din București este îmbogățită permanent prin participarea la cursuri și stagii de perfecționare.

Se încearcă, din nou, vânzarea autobuzelor penale din afacerea Publitrans-Girexim-CNCD

Joi, 01 Decembrie 2022 12:00

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi ieftinite din nou, după ce au trecut printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

 

 

APM Argeș a respins, din nou, omului de afaceri Constantin Pănescu solicitarea de a defrișa din Pădurea Trivale

Joi, 01 Decembrie 2022 11:20

Familia omului de afaceri Constantin Pănescu a încercat, din nou, să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le deținea în Pădurea Trivale. Și în acest an, la fel ca în 2021, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș a respins solicitările de emitere a unor acorduri de mediu pentru proiectele de scoatere definitivă din fond forestier, cu defrișare și compensare echivalentă cu suprafață și bonitate, a patru terenuri, cuprinse între 220 mp și 300 mp, aflate în UP II Trivale.

După ce scoteau terenurile din domeniul silvic, Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, doreau să construiască mai multe pensiuni turistice în Pădurea Trivale, zona Găvana. Primul pas pentru realizarea obiectivelor a fost solicitarea emiterii unui acord de mediu.

Ca să mai câștige câțiva alegători, Alina Gorghiu luptă ca tinerii de 16, 17 ani să voteze!

Joi, 01 Decembrie 2022 09:20

Ca să nu piardă alegerile în Argeș, Alinuța Gorghiu încearcă să obțină dreptul la vot al tinerilor de peste 16 ani. Gurile rele spun că PNL-ul e în pom și pomul în aer în județul nostru, iar asta se va vedea la alegerile din 2024. Până atunci însă, șefa PNL Argeș, Alina Gorghiu încearcă marea cu degetul și vrea ca tinerii de peste 16 ani să voteze. Poate or vota cu PNL-ul… cu PSD-ul e sigur că nu vor vota – după cum crede Alinuța.

”Ca tânăr, de la 16 ani ai dreptul să munceşti, dar nu ai voie să şi votezi. Mi se pare totuşi un soi de discriminare la modul că: bun, am 16 ani, am dreptul să muncesc, sunt mai informat ca o persoană, să zic, de 80 de ani, dar eu nu am dreptul să votez. Şi vă întreb: vi se pare normal?

 

Pagina 2 din 393

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea