Dr. Viorel Enache: „Centrele de evaluare COVID au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor”

Luni, 17 Ianuarie 2022 19:51

Dr. Viorel Enache, președintele Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Județean Argeș, susține că odată cu înființarea centrelor de evaluare COVID a fost realizat un obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru combaterea pandemiei de coronavirus!

„Aceste centre de evaluare au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor, alături de creșterea capacității de testare prin includerea medicilor de familie și farmaciilor și de aprobarea antiviralelor pentru tratamentul timpuriu. Este o schimbare de abordare, în care noul ministru al Sănătății pune un accent puternic pe prevenirea cazurilor grave, spre deosebire de predecesorii săi care nu au luat nicio măsură în acest sens, punând accentul doar pe restricții și sancțiuni.

 

Prefectul Radu Perianu, despre testarea prin RT PCR la ambulanță: „Persoanelor li se recoltează mai întâi pentru test rapid”

Luni, 17 Ianuarie 2022 18:50

Mai mulți argeșeni au atras atenția, pe grupul de facebook „Pitești, orașul meu!” de lipsa testării RT PCR la ambulanțele din județ.

„Aș dori să știu unde ne putem adresa, cine este responsabil de lipsa testelor PCR la serviciul de ambulanță atunci când cineva sună pentru că are simptome. Situația nu este nouă și nici normală, teste rapide se pot face din farmacie și știm cu toții că rezultatele acestor teste sunt îndoielnice. Având în vedere că în alte localități, de exemplu București, serviciul de ambulanță face teste PCR, am motive să cred că este o decizie locală, poate legată de costuri, însă în dezavantajul cetățenilor și sănătății publice. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri”, a întrebat o persoană pe grupul de Facebook.

O familie din Argeș a solicitat în instanță ca tezele să fie susținute online de către copiii lor

Luni, 17 Ianuarie 2022 18:49

# Tribunalul Argeș le-a respins cererea. S-a făcut recurs

Pe rolul instanțelor argeșene se judecă un dosar, intentat de o familie din Pitești, împotriva Colegiului Național Zinca Golescu. Părinții a opt copii, dintre care doi sunt elevi ai respectivei unități de învățământ, solicită ca fiii lor lor să fie scutiți de prezența fizică la școală și să susțină tezele online. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. Săptămâna trecută, instanța le-a respins, însă, cererea. În cauză a fost depus recurs.

 

Mihai Alexandru Lucian – victorie de etapă la Tribunalul Argeș

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:31

Consilierul local PER de la Moșoaia, Mihai Alexandru Lucian, fost șef al organizației PNL locale a obținut, la Tribunalul Argeș, o victorie de etapă. La jumătatea lunii noiembrie a anului 2021, în urma unei demiteri dubioase din partid (PER), prefectul a dispus eliberarea sa din funcția de consilier local. Consilierul demis și-a căutat dreptatea în justiție. Dosarul de fond se judecă la Tribunalul Argeș. Între timp, vineri, Mihai Alexandru Lucian a obținut suspendarea ordinului prefectului. Victoria este una de etapă, pentru că atât Prefectura cât și conducerea națională a Partidului Ecologist Român pot ataca hotărârea instanței.TOPUL salariilor în România! Argeșul - pe locul 16!

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:27

Ziarul Financiar a realizat topul salariilor în România, pe județe. Cei mai bine plătiți angajați trăiesc în București, Cluj și Timiș. La polul opus, salariații din Teleorman, Carș-Severin și Maramureș primesc cele mai mici lefuri. La nivel național, salariul mediu brut este de 3544 lei, iar în Argeș este 3055 de lei.

Topul salariilor pe județe - de la cele mai mici, la cele mai mari (în paranteză, creșterea din ultimii doi ani):

 

Proiect transfrontalier dus la capăt cu succes. 400 de cadouri pentru copiii și bătrânii din Moldova

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:20

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă s-a inițiat un proiect educațional transfrontalier, „Prietenia-Punte peste Prut’’, la care au participat următoarele instituții din județul Argeș: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș, Școala Gimnazială ’’Tudor Vladimirescu’’, Școala Gimnazială ’’Marin Preda’’, Școala Gimnazială "Ion Pilat’’, Școala Gimnazială ’’I.C. Lăzărescu’’, Școala Gimnazială ’’Mircea Ghițulescu’’ , Școala Gimnazială ’’Matei Basarab’’, Liceul Teoretic ’’Iulia Zamfirescu’’, Liceul Tehnologic Nr 1 Mărăcineni și Parohia ’’Sfântul Nicolae’’ din Turculești.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:18

ŞEFA PNL LOCAL

A crescut cu mănăstirea,

Mi se umezeşte geana,

Că-n politică, iubirea

E ca Manole cu Ana...

 

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), poetul național al românilor

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:17

Sub semnul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat evenimentul cultural Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850- 15 iunie 1889), expoziție de documente din colecțiile bibliotecii, dedicată marelui poet național. În vitrinele expoziției regăsim manuscrisele operei eminesciene, fotografii și corespondență.

Manuscrisele poetului  Mihai Eminescu, păstrate de Titu Maiorescu și donate Academiei Române în ședința din 25 ianuarie1902, au fost legate în 45 de caiete, fără o cronologie strictă și fără o ordine tematică.

Dor de... Eminescu. Expoziție bibliofilă dedicată marelui poet național

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:14

Începând cu 14 ianuarie 2022 și până la finele lunii, la secția Colecții Speciale din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, de la etajul al II-lea, va putea fi vizionată expoziția intitulată ”Dor de... Eminescu” - expoziție bibliofilă dedicată marelui poet național, realizată în contextul Zilei Culturii Naționale.

Vor fi expuse documente ce aparțin fondului Colecții Speciale al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș:

 

Incubator de afaceri în construcție, la Pitești

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:34

# De facilități vor beneficia minim 16 firme din categoria IMM-urilor care vor desfășura activități de cercetare-dezvoltare

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Pitești a predat amplasamentul pentru obiectivul de investiții „Promovarea Spiritului Antreprenorial prin sprijinirea activităților de cercetare-dezvoltare în cadrul PITEȘTI BUSINESS HUB-PROSANT”, cod SMIS 124630. Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (Lider) – S.C. Tehno Fluid  Solutions S.R.L. (Asociat 2) – S.C. Advanced Structural Design S.R.L. (Asociat 3)  reprezentată prin

Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor: „În ziua de joi a fiecărei săptămâni, stabilim scenariul pentru săptămâna următoare!”

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:26

În contextul în care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis ca școlile să funcționeze fizic sau online, în funcție de gradul de ocupare al spitalelor COVID, iar cu 75% paturi ocupate – se închid școlile, avem noi informații despre termenele la care se vor lua deciziile. Șeful Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ziua de joi a fiecărei săptămâni este ziua de referință pentru a stabili scenariul din săptămâna următoare.

 

Semnal de alarmă: 3200 de asociații sau firme cu restanțe la energia termică, în Pitești

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:25

# Termo Calor a demarat deja punerea în executare silită a facturilor care depășesc termenul scadent de la data emiterii documentelor de plată.

Termo Calor Confort trage un semnal de alarmă: 3200 de clienți (asociații de proprietari, societăți) nu și-au achitat facturile pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum! În aceste condiții, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la

Campania de creare cont online „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!” s-a încheiat

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:24

Societatea Apă Canal 2000 SA a desfăşurat  în semestrul al doilea al anului trecut campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi Îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client.

În fiecare lună, începând din luna august 2022, au fost premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 3 ianuarie 2022, care a fost şi ultima din această campanie, au fost desemnaţi următorii câştigători:

 

Donează sânge, iar restaurantul „Politică și Delicatețuri” te poate răsplăti cu un desert din partea casei

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:23

# Aplicația mobilă destinată donării de sânge – BlooDoChallenge - disponibilă la Centrele de Transfuzie Sanguină Pitești și Câmpulung

# Aduni puncte în aplicație, iar restaurantul „Politică și Delicatețuri” te poate răsplăti cu un desert din partea casei

BlooDoChallenge, o aplicație mobilă destinată donării de sânge este disponibilă, încă de la sfârșitul anului trecut, la Centrul de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești și la Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș – Câmpulung. Descarcă acum aplicația și fi alături de clubul donatorilor de sânge!

Vechiul Spital Călinești a fost demolat

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:05

# Firma desemnată a primit 258.000 lei de la C.J. Argeș

Așa cum am scris, la începutul acestei ierni, câteva buldozere, câteva basculante și un cont bine alimentat cu numerar au reușit să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență:  demolarea vechiului Spital Călinești.

Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești a dispărut fără urmă.

 

Spitalul de la Leordeni funcționează la o capacitate de 81 de paturi pentru spitalizare

Luni, 17 Ianuarie 2022 12:03

Începând cu 11 ianuarie 2022, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni funcționează la o capacitate de 73 de paturi pentru spitalizare continuă și 8 paturi pentru spitalizarea de zi. Situația este următoarea: 20 paturi pentru pacienții TBC; 34 paturi pentru pacienții de pneumologie; 19 paturi pentru pacienții COVID-19; 8 paturi pentru spitalizare de zi-pacientii non-covid (programari la nr. tel: 0248/653694).

De asemenea, precizăm că de la începutul acestui an Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni și-a redeschis activitatea laboratorului de analize medicale și BK către toti pacientii non-covid.

Emanuel Soare: „Peste 60 de persoane au plecat, odată cu mine, din PNL Argeș”

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:59

 

Peste 60 de liberali au ales vineri, 14 ianuarie, să își dea demisia din PNL Argeș. Printre cei care au depus demisia din PNL se numără și Emanuel Soare, fostul prefect al județului. Aceștia urmează să se înscrie în partidul Forța Dreptei.

„Peste 60 de liberali au ales vineri să își dea demisia din PNL Argeș, după ce noua conducere a partidului a demonstrat că nu dorește să respecte voturile românilor și susține concubinajului politic împotriva firii dintre PNL și PSD. De asemenea, noua conducere interimară a PNL Argeș a fost instalată nestatutar și a ales să dizolve fostul Birou Politic Județean, ales democratic la conferința județeană de alegeri din iulie anul trecut. De aceea suntem convinși că vor urma și alte demisii, în perioada următoare.

 

Salariații Dacia vor primi prima de profit pentru anul 2021

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:51

Salariații de la uzina automobile Dacia din Mioveni vor primi la începutul acestei săptămâni, prima de profit în contul anului trecut, în cuantum de 900 lei. Angajații uzinei Dacia de la Mioveni vor beneficia de majorări salariale cu până la 400 de lei, în acest an, pentru operatori, de 300 de lei plus 1,8% pentru personalul TESA, și de 5,4% pentru personalul TESA superior, potrivit acordului semant de Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia.  Toate creșterile vor fi făcute în etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie, cu excepția personalului TESA care va primi a doua majorare în luna iunie.

Schimbare majoră! Doar câteva persoane din echipa lui Miuțescu au rămas în noua conducere a PNL Argeș

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:47

Biroul Permanent Național al PNL a validat componența noului Birou Permanent Județean interimar al PNL Argeș. Noul BPJ va asigura conducerea filialei județene, ulterior urmând stabilirea unui calendar pentru organizarea alegerilor interne. „Accentul noii conduceri a PNL Argeș va fi pus pe reorganizare, pe actul de guvernare, pe promovarea măsurilor liberale și pe identificarea viitorilor candidați la alegerile din 2024”, se arată într-un comunicat emis de PNL Argeș.

 

Școlile se vor închide când spitalele COVID vor fi ocupate 75%

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:38

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi reguli de funcționare a școlilor în valul 5 COVID. Conform noilor directive, nu mai contează incidența în fiecare localitate, nici rata de vaccinare a profesorilor din fiecare unitate de învățământ, ci gradul de ocupare al paturilor COVID din spitale.

 

La un grad de ocupare de 75%, școlile trec în online și se redeschid în format fizic atunci când spitalele sunt ocupate 70%.

ANALIZE ȘI INVESTIGAȚII MEDICALE DE LABORATOR GRATUITE, LA MIOVENI!

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:30

Spitalul Orășenesc Mioveni oferă pacienților și tuturor cetățenilor interesați, pachetul de servicii medicale de bază în asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile paraclinice.

Conform contractului încheiat prin Casa Națională de Sănătate Argeș, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, ori de la medicul specialist, Spitalul Orășenesc Mioveni realizează gratuit analize medicale de laborator.

 

Pagina 2 din 315

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea