Uzina Dacia opreşte producţia din cauza coronavirus

Miercuri, 18 Martie 2020 12:31

 

 

Uzina Dacia își va întrerupe producția, iar 14.000 de muncitori vor intra în șomaj temporar. Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, va opri începând de mâine, 19 martie, producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus.

 

Este nevoie de sânge! Donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești

Miercuri, 18 Martie 2020 11:43

 

 

Persoanele sănătoase, care nu au simptome de răceală sau alte boli, care nu au intrat în contact cu persoane la risc de infecție cu COVID 19 și nu au călătorit în străinătate în ultimele trei săptămâni, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Pitești și în Laboratorul de Transfuzie Sangvină Câmpulung. Argeșenii care doresc să se alăture semenilor în această perioadă sunt așteptați la Centrul de Transfuzii. Criza de sânge este acută, mai ales acum când oamenii încearcă să fie mai responsabili. De fapt, în ultimele zile chiar se observă o scădere a numărului donatorilor de sânge în Argeș.

Coronavirusul suspendă organizarea Simfoniei Lalelelor

Marţi, 17 Martie 2020 14:25

Primăria Municipiului Pitești a decis, în contextul epidemiei de coronavirus, suspendarea celei de-a 43-a ediții a Simfoniei Lalelelor, care era programată pentru perioada 24-26 aprilie. Această decizie a fost luată având în vedere evoluția răspândirii virusului și, mai ales, din cauza avertismentelor primite din partea specialiștilor privitoare la posibilitatea ca luna aprilie să reprezinte cea mai sensibilă perioadă în criza epidemiei COVID 19.
 

„Stăpâni de sclavi” din Berevoești - eliberați din penitenciar

Luni, 16 Martie 2020 23:21

# Au executat pedepse de doar 2 ani de închisoare # Persoanele vătămate erau lipsite de libertate și nu primeau de mâncare decât o pâine pe zi

În vara anului 2016, în satul Gămăcești din comuna Berevoești s-a înregistrat, probabil, cel mai grav caz de sclavagism din România postdecembristă. Un număr de 38 de persoane, din mai multe clanuri de etnie romă, își construiseră  un fel de rețea de „torționari”. Autoproclamați „stăpâni de sclavi”, aceștia și-au bătut joc de mai multe persoane, pe care le exploatau la muncă sau, în funcție de caz, le batjocorau punându-i să mănânce de pe pământ,  în timp ce erau ținuți în lanțuri, să se bată între ei și să doarmă dezbrăcați, pe ger. I-au bătut cu biciul și chiar le-au smuls părul din cap cu patentul.

Proces fără sfârșit între Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu

Luni, 16 Martie 2020 23:18

# Casa Universitarilor încă rezistă

Alăturat, fotografii de săptămâna trecută ale celebrului imobil, o perlă arhitectonică a Piteștiului, scufundată, de un timp, în noroi. Pierderea ar putea fi declarată definitivă, pentru că apa se infiltrează fără a ține cont de termenele de judecată sau de experții care nu se grăbesc. Legea-i lege însă, și nu ține cont de betoanele care se crapă, de acoperișurile care au căzut déjà. Păcat!

 

# Primarul de la Costești, despre conducerea PNL Argeș: „Gura bate c***l”

Luni, 16 Martie 2020 23:16

# Prim-vicepreşedintele PNL Argeş, în drum spre PSD

PNL Argeș rămâne pentru următoarele alegeri locale fără edilul Ion Baicea de la Costești, singurul primar liberal de oraș/municipiu din Argeș, din actualul mandat. Baicea schimbă tabără și se îndreaptă cu pași rapizi spre PSD, în urma neînțelegerilor avute cu președintele Adrian Miuțescu.

Au reînceput golănelile de campanie electorală, la Bradu

Luni, 16 Martie 2020 23:14

Dan Stroe (foto), primarul PSD din Bradu a câștigat alegerile, pentru instituția amintită, în luptă dreaptă. Adversarii săi politici sunt conștienți de faptul că acum, la locale, scorul său va fi mult mai mare decât în 2016 și încearcă, fie și prin mijloace josnice, să îl șicaneze.    
Este și cazul unui așa-zis localnic, ce a sunat la o emisiune televizată ca să anunțe că Stroe este suspect de coronavirus, pentru că au dat mâna recent.

 

George Diaconescu, fostul șef al secției „Revistă” de la ”Davila”: „Acolo nu mai este teatru. Este un talcioc”

Luni, 16 Martie 2020 23:11

# A contestat în instanță desființarea postului său, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel București

Nicolae Poghirc, directorul Teatrului Alexandru Davila, a desființat încă din 2018 cele trei secții consacrate ale teatrului (Dramă, Așchiuță și Revistă/Estradă) creând un singur compartiment artistic. Desființarea secțiilor, care acum nu mai există în organigramă, nu a rămas nesancționată de unii dintre angajații teatrului. Fostul șef al secției „Revistă”, George Diaconescu, a contestat în instanță desființarea postului său încă de la sfârșitul anului 2018, iar procesul este, încă, departe de a fi soluționat.

Președintele PNL Argeș a provocat panică la Prefectură

Luni, 16 Martie 2020 23:08

# Adrian Miuțescu și Simona Brătulescu - izolați la domiciliu

Vinerea trecută, pe 13 martie, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a aflat chiar din biroul prefectului de Argeș, Emanuel Soare, că trebuie să intre la izolare, după ce Virgil Chițac, un senator al PNL, cu care a intrat în contact, a fost declarat pozitiv  cu COVID- 19, în urma testelor.

 

Cătălin Rădulescu, propus pentru suspendare din PSD Argeș la doar 14 ore de când a spus „I’m back”

Luni, 16 Martie 2020 23:06

Doar 14 ore a fost, din nou, vocal deputatul Cătălin Rădulescu! Și asta pentru că PSD Argeș l-a pus la punct și l-a suspendat din partid pentru... 12 luni. Măsura a fost luată după o postare virulentă a social-domocratului la adresa Diaspora, făcută în noaptea zilei de 11 martie, pe o rețea de socializare. Declarația sa reprezenta un „atac” la cetățenii români care revin în țară pe fondul pandemiei generată de noul coronavirus.

Iată o parte din candidații pentru primăriile Argeșului

Luni, 16 Martie 2020 23:00

Mai sunt două luni și ceva până la locale și toate partidele negociază de zor. Partidele mici au de umplut găuri, în special prin teritoriu. Partidele mari țin să își mărească șansele și așteaptă, cu gâtul lungit, mișcările opozanților. Așa se face că la Primăria Pitești nu avem candidat nici de la PSD, nici de la PNL.

 

La Spitalul Judeţean s-a simulat tratarea cazurilor de infecţie cu coronavirus

Luni, 16 Martie 2020 22:58

# Dan Manu, în rol de pacient

Săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Pitești a avut loc o întâlnire la care au participat Dan Manu - președintele Consiliului Județean Argeș,  dr. Anci Ionescu - consilierul președintelui pe probleme de sănătate, dr. Adrian - medicul șef epidemiolog al DSP Argeş, managerul spitalului - Adriana Molfea, directorul medical -dr. Teodor Constantinescu, șefa secției ATI - dr. Luminița Galbenu, medicul primar de la ATI - dr. Adrian Ciocănea și doctorul Marius Pascu - medic șef Unitatea de Primiri Urgențe.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Argeș vor fi gata în 2023

Luni, 16 Martie 2020 22:56

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au început lucrările pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 2 martie 2020. Săptămâna trecută, autoritățile locale au desfășurat o vizită de lucru pe șantier.

 

Coronavirusul amână judecarea dosarelor și suspendă activitatea magistraților și avocaților

Luni, 16 Martie 2020 22:50

Coronavirusul amână judecarea dosarelor care nu sunt urgente până la data de 4 mai, la nivelul Curții de Apel Pitești. În plus, magistrații și avocații au luat măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului în sălile de judecată.

Primarul Ion Georgescu: „Nu lansați zvonuri care pot induce panică”

Luni, 16 Martie 2020 22:49

Primarul de la Mioveni, mesaj pentru locuitorii orașului! „Trăim o criză medicală propagată la nivel mondial, cu care se confruntă bineînțeles și țara noastră, iar evoluția îmbolnăvirilor ne face să conștientizăm că situația se poate deteriora. Ține doar de noi să alegem cum vom face față acestei provocări, apelând la calm, răbdare, fără acțiuni alarmiste.

 

Pitești. Autobuzele sunt dezinfectate în fiecare zi cu un concentrat de suprafață, cu spectru larg de aplicare

Luni, 16 Martie 2020 22:28

Pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus (COVID-19), S.C. Publitrans 2000 S.A. revine către călători cu recomandarea de a utiliza, în timpul fiecărei călătorii, dispenserele ce conţin substanţe dezinfectante. Acestea sunt destinate, strict, pentru dezinfectarea mâinilor, acţiune importantă în prevenirea infecţiei.
Societatea continuă acţiunile de igienizare şi dezinfectare a autobuzelor care circulă pe liniile de transport public.

Declarațiile fiscale pot fi depuse online la Primăria Pitești

Luni, 16 Martie 2020 22:11

Începând cu data de 12  martie, Primaria Municipiului Pitești oferă contribuabililor, persoane fizice și persoane juridice, posibilitatea depunerii online a declaraţiilor fiscale pentru declararea/scoaterea din evidența fiscală a bunurilor (clădiri, terenuri, mijloace de transport), pentru declararea impozitului pe spectacole. Depunerea declarațiilor online este un serviciu electronic disponibil la adresa

 

Familia copilului care a decedat la 24 de ore de la internarea în Spitalul din Curtea de Argeș solicită daune de 500.000 de euro

Luni, 09 Martie 2020 23:11

# Informații noi din dosarul medicilor acuzați de ucidere din culpă # Probele recoltate băiatului au fost efectuate la două zile de la moartea sa # „Investigațiile clinice efectuate au fost insuficiente pentru diagnosticarea corectă a pacientului, provocând din culpă decesul minorului”, sunt concluziile anchetatorilor

Informații noi din dosarul copilului care a murit la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015, la mai puțin de 24 de ore de la internarea în unitatea medicală. Pe 9 aprilie 2020 se va judeca în camera preliminară, un prim termen în procesul în care medicii Sanda Cernat si Tomiță Perju au fost trimiși în judecată, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, pentru ucidere din culpă. Conform anchetatorilor, cei doi medici pediatri sunt

A reînceput războiul între Dan Stroe și Florin Frătică, la Bradu!

Luni, 09 Martie 2020 23:06

# Primarul Dan Stroe: ”Domnule Frătică, este aberant să afirmați că, la nivelul anului 2020, încă se mai continuă proiecte începute de dvs în anul 2016!

Au ieșit, ca în fiecare an electoral, cuțitele la vedere, la Bradu. Cuțite electorale și ele, desigur, însă la fel de ascuțite și tăioase ca unele reale. Florin Frătică l-a atacat, într-o emisiune, pe actualul primar, Dan Stroe. Acesta i-a răspuns, de curând, pe o rețea de socializare. Răspunsul este, însă, documentat, chiar plin de surprize (sume astronomice), demne de analizat de către cercetători mai avizați:

 

Candidatul PNL la fotoliul de primar al comunei Moșoaia, limbaj de mahala în fața Primăriei: „De unde paștele mă-tii știi tu?”

Luni, 09 Martie 2020 23:04

Alexandru Lucian Mihai, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Moșoaia, și consilierul local Sabina Tudor au fost filmați de către un fost coleg liberal, Marian Dimulescu, în timp ce aveau un limbaj vulgar la adresa lui. Filmarea a fost făcută chiar în fața Primăriei Moșoaia, după o ședință de Consiliu Local. O parte din filmare a fost postată de către Dimulescu pe pagina sa de Facebook.

Primărița din Ștefănești pune, din nou, tunurile pe fostul viceprimar Ion Mihalcea

Luni, 09 Martie 2020 22:42

# Săptămâna aceasta, control, la Primărie, de la Prefectură

Ion Mihalcea, fostul viceprimar al orașului, este, deja, istorie. După lupte crâncene, primărița, Ioana Jenica Dumitru, a reușit să îi dea foc fotoliului acestuia, lucru ce, sincer, părea greu de crezut. Iată, însă, că doamna primar dorește, acum, să îi împrăștie și cenușa, dezvăluind publicului și alte ”minuni” făcute de mult blamatul Ion Mihalcea:

 

Pagina 2 din 191

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea