Consilierii locali PAM și UNPR din Bradu nu au votat un proiect ce ar fi adus bani la bugetul comunei

Luni, 01 Octombrie 2018 17:03

Consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară dar și, mai ales, cel al UNPR – Andrei Niță, din comuna Bradu, au respins, joi (primii, prin abținere, al doilea, votând împotrivă),  pentru a doua oară, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru educațional privat. Votul lor lovește însă nu în investitorul privat, ci chiar în locuitorii comunei, cu dare de mână, care ar fi preferat să-și lase copiii la un after-school performant și modern, aproape de casă. Managerul școlii private Lexford Castel din Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să deschidă un nou sediu în Bradu, care să vină în întâmpinarea părinților și copiilor din zonă, dar și din cartierele apropiate ale Piteștiului, precum Craiovei sau Prundu.

 

Gafă a Consiliului Județean Argeș! Douăsprezece persoane la prezidiu pentru treisprezece oameni în sală

Luni, 01 Octombrie 2018 16:59

# Evenimentul organizat de Consiliul Județean a coincis cu deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Simpozionului Internațional Experimentul Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, pare a fi într-o dispută de imagine cu reprezentanții Primăriei Pitești. Cele două instituții stabilesc, de ceva timp, evenimente importante pentru argeșeni în același timp. S-a întâmplat și vineri, 28 septembrie, când în sala Consiliului Județean s-a desfășurat o dezbatere interesantă la care au luat parte reprezentanți ai Academiei Române cu origini argeșene, împreună cu reprezentanți ai mediului universitar sau ai administrației publice județene și locale, iar, în același timp, în sala Primăriei se desfășura deschiderea oficială a Simpozionului Internațional „Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură”, ediția a XVIII-a. 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „În urma noastră vin oameni care știu ce au de făcut”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:56

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș au fost, destul de des, puși la încercări grele în acest an. Dacă anul 2017 a fost încheiat cu 73 de fișe de accident, în 2018, până săptămâna trecută, deja existau 90 de fișe de accident. Din nefericire, trei dintre ele au fost mortale: turista care a căzut 100 de metri de pe potecă în timp ce urca spre mănăstirea Cetățuia, bărbatul care a murit după ce căzut într-o prăpastie, în zona Vârfului Moldoveanu și tânăra care a căzut o sută de metri pe stânci în Munții Piatra Craiului. Ca resursă suplimentară, echipa de salvatori montani din Argeș a intervenit săptămâna trecută în sprijinul celor de la Sibiu pentru salvarea a doi turişti aflați în apropiere de lacul Bâlea, unul dintre ei murind la spital.

 

Cătălin Rădulescu contraatacă! Deputatul cere retragerea sprijinului politic lui Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:40

După ce deputatul Cătălin Rădulescu a precizat, de curând, că PSD-ul este „în sezonul scrisorilor pierdute” a venit și rândul său să redacteze una. Rădulescu, cunoscut drept deputatul „mitralieră”, este nemulțumit de faptul că președintele CJ Argeș, Dan Manu, ar fi declarat într-o ședință a PSD Argeș, conform instituțiilestatului.ro, că Liviu Dragnea va fugi în Brazilia, dacă va fi condamnat la închisoare cu executare.  Cum acesta a rămas fără sprijinul politic al PSD Argeș, după ce chiar Dan Manu a fost unul dintre contestatarii săi, acum Rădulescu contraatacă!

Argeșenii se tem de pesta porcină! Alarme false de porci morți la Țițești și Bascov

Luni, 01 Octombrie 2018 16:33

Pe 27 septembrie, pesta porcină africană (PPA) era semnalată în 223 de localități din 13 județe, cu 952 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale și 72 de cazuri de mistreți, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În total, au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.

 

Vorbe multe, reușite zero! Adrian Miuțescu a promis sediu nou, dar PNL Argeș stă în aceeași „fundătură”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:28

„Vom încerca să reconstruim organizaţiile locale, să le întărim, să redeschidem partidul şi să atragem noi membri, oameni proaspeţi, care doresc să facă politică. (…) Dacă voi ajunge preşedintele PNL Argeş, într-un timp rezonabil sediul PNL Argeş nu va mai fi aici. Nu s-a schimbat deloc în ultimii șapte ani, nici măcar o zugrăveală nu s-a dat. Nu mă voi chinui să-l refac, pentru că PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, în altă zonă, nu într-o fundătură”, preciza Adrian Miuțescu în aprilie 2017, înainte de alegerile în urma cărora a fost numit ca președinte al PNL Argeș.

29 de medici veterinari argeșeni, nemulțumiți de legea salarizării

Luni, 01 Octombrie 2018 16:22

Legea salarizării a trezit nemulțumiri și în rândul medicilor veterinari argeșeni, care au acționat în instanță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, încă din mai 2018. Aceștia solicită anularea dispoziției 01.03.2018 prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 01.01.2018. Ei cer obligarea emiterii unei decizii noi prin care salariul de bază să fie stabilit începând cu 01.01.2018 la nivelul anului 2022 nivel majorat.

 

Consilierul județean Mihai Tudor, umilit de președintele Dan Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:17

Într-o ședință a Consiliului Judetean Argeș, ce s-a ținut la mai puțin de un an după alegerile din 2018, liderul Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția administrativă, ca urmare a unei decizii de partid. Avocatul de București  a lăsat locul unui coleg, fostul consilier local Mișu Tudor. ”Nu vreau să fac figurație în CJ!”, a declarat, la momentul respectiv, Mircea Andrei.

Pe 3 octombrie - protest în fața Ministerului Justiției

Luni, 01 Octombrie 2018 16:11

# După protestul de la Spitalul Penitenciarului Mioveni, urmează altul în plan național

Angajații din sistemul penitenciar ies în stradă, în fața Ministerului Justiției, miercuri, 3 octombrie. Decizia aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care prin sindicatele afiliate au organizat numeroase forme de protest săptămâna trecută.

 

Argeșul se pregătește de Referendum

Luni, 01 Octombrie 2018 16:08

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

Alexandru Ciurea: ”Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăveşte”

Luni, 01 Octombrie 2018 14:58

# Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești, avertizează!
Personalitate a neurochirurgiei româneşti și internaţionale, profesorul Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, preşedinte al Comisiei Naţionale de Neurochirurgie, fost şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, profesor de Neurochirurgie şi îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În primăvara acestui an, a devenit Doctor Honoris Causa al UPIT. Prof. univ. dr. Cirea ne îndeamnă să o lăsăm mai moale cu tablet și telefonul, care pot si factori de risc pentru îmbolnăvire.

 

Situație inedită! Comuna Băbana a rămas fără asistați social, dar și fără forță de muncă

Luni, 01 Octombrie 2018 14:55

Edilul din Băbana se confruntă cu o situație inedită. În comuna gospodărită de Bebe Ivan nu mai sunt asistați sociali, însă nici nu mai există forță de muncă.
Situația este privită de edil în două feluri. Pe de o parte, Bebe Ivan se bucură că nu mai are asistați sociali, iar astfel comuna nu este privită precum una a asistaților sociali. Însă, pe de altă parte, edilul a rămas fără forța de muncă. Asistații veneau lunar și munceau o serie de zile. Acum, primarul Bebe Ivan (foto) trebuie să își punăceilalți angajați la munca de zi cu zi din localitate.

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș - gaură de… 120.000 de lei

Luni, 24 Septembrie 2018 19:12

# Mariana Ionescu (foto), fostul director al instituției, a primit despăgubiri uriașe în urma procesului intentat agenției
Agenția Națională pentru Protecția Mediului a fost bună de plată în cazul fostei directoare de la APM Argeș, Mariana Ionescu. Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, între anii 2016-2017, a fost singura instituție din județ care a avut, doi directori executivi, în același timp. După ce instanțele argeșene au considerat decizia de destituire a doamnei Ionescu din fruntea instituției ca fiind una abuzivă, ANPM a fost obligată la reintegrarea acesteia în funcția avută înainte de eliberare, dar și la plata salariului ei pe parcursul ultimilor doi ani ca director în cadrul instituției.

 

Procurorii DNA: „Dr. Stănculeț i-a înlesnit inculpatului Milandru să pretindă suma de 6.300 lei și 1.500 euro”

Luni, 24 Septembrie 2018 19:10

# Detalii noi din dosarul „Alcoolemiilor”
Pe 2 octombrie se desfășoară un nou termen din dosarul în care sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști. Este vorba despre cazul alcoolemiilor. Milandru intra în contact cu persoanele cercetate pentru conducere a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și lăsa să se creadă că poate interveni, în schimbul unei sume de bani, la cei care efectuează expertizele medico-legale de calcul retroactiv al alcoolemiei astfel încât fapta să fie sub limita de infracțiune.

Firma lui Nicolescu se bate cu Poliția Argeș. Și câștigă!

Luni, 24 Septembrie 2018 19:03

S-a scris mult, în ultimii ani, despre  conflictul de interese semnalat de Agenția Națională de Integritate în privința raporturilor comerciale dintre firmele controlate de Constantin Nicolescu, pe de o parte, și instituții din subordinea, autoritatea sau subordonarea Consiliului Județean Argeș - instituție al cărei președinte era acesta – pe de altă parte.

 

Fiica patronului de la Vinalcool, prima la examenul de notar

Luni, 24 Septembrie 2018 18:57

Duminica trecută, pe 16 septembrie, Camera Notarilor Publici din Pitești a afișat rezultatele examenului pentru accesul în cadrul profesiei. Motiv pentru care, în familia doctorului Marian Drăgușin, managerul Vinalcool, a fost mare bucurie. Pentru că fiica omului de afaceri, Claudia-Maria, era în fruntea listei celor admiși. Acesta este rezultatul unui efort prelungit, ținând cont că tânăra notăriță a absolvit  două facultăți prestigioase:

Consilierii locali de la Ștefănești au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev

Luni, 24 Septembrie 2018 18:52

# Primarul Jenica Dumitru: „Iată respectul pentru locuitorii noștri”

La ședința extraordinară a Consiliului Local Ștefănești au participat alături de primarul Jenica Dumitru, doar … trei consilieri dintr-un total de 17 aleși locali. Dacă pe 13 septembrie, la ședința Consiliului Local Ștefănești au lipsit consilierii locali social-democrați, la o săptămână distanță, pe 21 septembrie, la o nouă ședință, au venit doar... trei. Așa se face că proiectele orașului Ștefănești sunt blocate total. Uitându-ne pe ordinea de zi vedem chiar că aleșii locali au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev, de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”, care a obținut „mențiune” la olimpiada pe meserii, faza națională în anul școlar 2017-2018.

 

Proiecte importante la Câmpulung, dar cu probleme

Luni, 24 Septembrie 2018 18:50

# Una dintre firmele ce desfășoară lucrări a rămas fără muncitori
Patru proiecte în derulare - asfaltări, extinderi de reţele de gaze şi canalizare, reabilitări de clădiri, modernizare piaţă-centru şi cartierul Grui, amenajare parcări şi locuri de joacă - sunt doar o parte din obiectivele pe care primarul Liviu Ţâroiu vrea să le ducă la bun sfârşit până în anul 2020 la Câmpulung. Însă, lucrările sunt cu probleme, muncitorii dispărând de la lucru.

Săptămâna și scandalul la CJ Argeș! Argentina Culcuș: „Nu sunt naivă, postul a fost scos la concurs cu speranța că nimeni nu se va înscrie”

Luni, 24 Septembrie 2018 15:19

Un nou scandal s-a iscat la nivelul Consiliului Județean Argeș, de această dată cu privire la selecția dosarelor pentru concursul  privind șefia Centrului Cultural Judeţean, instituție aflată în subordinea sa. Postul a fost asigurat - în mod interimar - de Araxi Negoșanu de la înființarea instituției până în prezent, însă pe 24 august a fost scos la concurs. Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs a fost 19 septembrie. O singură persoană și-a manifestat interesul pentru acest post de conducere. Pe ultima sută de metri, înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, Argentina Culcuș, fost manager al Centrului Cultural Mioveni, s-a înscris la concurs.

 

Lovitură pentru George Dumitrescu! Tribunalul Argeș a respins a patra expertiză contabilă în dosarul „Amfora”

Luni, 24 Septembrie 2018 12:46

Trei expertize au fost realizate până în prezent în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat, printre alți, George Dumitrescu, alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus. La termenul din 11 septembrie, avocații inculpaților au cerut o nouă expertiză contabilă… cea de a patra dacă era încuviințată de judecător. Reamintim că dosarul se află la rejudecare, după ce inițial a fost achitat de judecătoarea Irina Lazăr.

Inculpaţii din dosarul „Amfora” cer o nouă expertiză contabilă

Luni, 17 Septembrie 2018 18:48

# A patra oară poate fi cu noroc! Urmează să vedem și pentru cine… # Dosarul lui George Dumitrescu, zis și George Hoțu, stă la decizia experților contabili

Dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat, printre alții, George Dumitrescu (foto), alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus Trans, este unul dintre cele mai controversate dosare penale din județul Argeș. Achitat, inițial, la Tribunalul Argeș de către judecătoarea Irina Lazăr, dosarul a ajuns din nou la aceeași instanță pentru a fi rejudecat.

 

Pagina 2 din 151

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea