Un profesor din Argeş susţine restaurarea casei Elisabetei Rizea şi transformarea ei în Casă Memorială!

Luni, 27 Martie 2023 11:49

Un profesor de istorie din Argeş sprijină un demers curajos – salvarea casei Elisabetei Rizea din Nucşoara şi transformarea ei în Casă Memorială. Elisabeta Rizea rămâne o figură emblematică a rezistenţei anticomuniste, iar lupta celor implicaţi în acest proiect este de apreciat. De asemenea, şi-a anunţat susţinerea Maria Axinte, coordonatoarea Memorialului „Închisoarea Piteşti”.

Suma de 161.600 lei este necesară pentru lucrările de restaurare a gospodăriei Elisabetei Rizea din Nucşoara, prin care se doreşte transformarea acestui spaţiu într-un complex memorial.

După cum a anunţat profesorul Cătălin Nedelcu: „Maria Axinte şi Memorialul Închisoarea Piteşti ne susţin cauza, sunt prieteni CER - Nucşoara şi România au nevoie să fie reprezentate de figura atât de curajoasă a Elisabetei Rizea. Este şi un omagiu pentru multi alţi curajosi care şi-au riscat vieţile în perioada comunistă pentru a susţine grupurile de rezistenţă''.

 

A fost relansată procedura pentru finalizarea construcției Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești!

Luni, 27 Martie 2023 11:47

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că CNAIR a transmis spre validare la ANAP, documentația pentru lansarea licitației pentru finalizarea construcției tronsonului 1, Craiova-Robăneşti, parte a Drumului Expres Craiova-Piteşti. Tronsonul are 17,7 km.

„Valoarea și data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni. Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta operatorului economic declarat câștigător al licitației. Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial (încheiat cu același constructor italian căruia i s-a reziliat contractul și pentru VO Timișoara Sud) era de 57,06%.”, a transmis ministrul Grindeanu, pe pagina sa de socializare.

Moșteanu și Mircescu – lăsați singuri pe Bulevard!

Luni, 27 Martie 2023 11:44

USR Argeș a cerut, săptămâna trecută, cu pieptul înainte, PNL-ului, să oprească hărțuirea Elenei Lasconi și să renunțe la apelul în instanță pentru Bulevardul Pardon.

 

”USR Argeș face un apel către lidera PNL Argeș, Alina Gorghiu și prefectul Radu Perianu să renunțe la procesul care blochează finalizarea bulevardului Pardon. Dacă Radu Perianu renunță să facă recurs, în două luni Bulevardul Pardon este finalizat. În două luni oamenii se vor putea plimba pe un bulevard modern, iar micile afaceri vor înflori din nou.”, a declarat Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș.

Ca să întărească cele spuse, Moșteanu și Mircescu s-au tras în poză pe bulevard. Se vede treaba că Elena Lasconi nu a avut timp de ei pentru ședința foto, așa încât cei doi au fost lăsați singuri pe Bulevardul Pardon.

 

 

La Mioveni s-a deschis o nouă filială a Camerei de Comerț România-China

Luni, 27 Martie 2023 11:35

Din 22 martie, Camera de Comerț și Industrie România-China și-a deschis în România filiala cu numărul 29, la Mioveni. Înființată în urmă cu 24 de ani, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România China este cea mai puternică și activă cameră de comerț din România.

După ce chinezii de la Geely au venit la Renault și, implicit, pe platforma Dacia, acum la Mioveni s-a deschis filiala argeșeană a Camerei de Comerț și Industrie ”România-China”. Președintele filialei a fost aleasă Mădălina Georgescu.

La evenimentul prilejuit de constituirea filialei Argeș a Camerei de Industrie România-China, eveniment găzduit de Centrul Cultural Mioveni, au fost prezenți dl. Song Xianmao - consilier Secția Economică și Comercială din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, alături de dl. Zhu Konglai, prim-secretar și Yang Yang- secretar al Secției Economică și Comercială de la Ambasada Chinei, Nicolae Vasilescu – președinte Camera de Comerț și Industrie România-China, Iurii Danilishin - Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, George Caval – președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Georgeta Negru – director Direcția Finanțelor Publice Argeș și Cristian Nevzoreanu – director Direcția de Afaceri Publice și Comunicare al Grupului Renault în România și mulți alți reprezentanți ai mediului privat și administrativ.

Ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită la Primăria Pitești și la CJ Argeș

Luni, 27 Martie 2023 11:28

 

# „În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați”, a precizat ambasadorul

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, Excelența Sa Özgür Kıvanç, a efectuat, săptămâna trecută, o vizită oficială în județul Argeș la invitația deputatului PSD de Argeș, Nicolae Georgescu – președinte Grupul Parlamentar de Prietenie România-Turcia.

Özgür Kıvanç, împreună cu alți reprezentanți ai Ambasadei și oameni de afaceri turci, s-a întâlnit la Primăria Pitești cu primarul Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș, și la Consiliul Județean cu Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ și al PSD Argeș.

 

Discuția de la Primăria Pitești a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitate și alte orașe similar din republica Turcia.

 

Rectorul Universității din Pitești a primit ordinul “Palmes Academiques” în rang de ofițer

Luni, 27 Martie 2023 10:39

Săptămâna trecută, rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan, a primit din partea statului francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, titlul „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Este vorba despre un ordin acordat de statul francez pentru merite depuse în educație.

 

Dumitru Chirleșan: ”Am fost onorat de către statul francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, cu acordarea titlului „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Excelența Sa, distinsa doamnă Laurence AUER, Ambasador al Franței în România, mi-a făcut bucuria de a-mi înmâna titlul cu diploma și decorația aferentă. Țin să îi mulțumesc Excelenței Sale, pentru perfecta organizare a evenimentului, pentru grația și eleganța cu care a dominat atmosfera cordială, în plin spirit francofon și francofil.

Hai-hui prin lumea largă! Un argeșean își lansează jurnalul de călătorii

Luni, 27 Martie 2023 10:00

Luni, 27 martie, de la ora 18.00, va avea loc, la Filarmonica Pitești, lansarea cărții de călătorie ”Hai-hui prin lumea largă. Jurnalul unui voluntar călător” a globetrotterului Bogdan Veselovski.

Originar din Mioveni, Bogdan Veselovski a străbătut, de peste zece ani, patru continente cu autostopul, a vizitat mai mult de 70 de țări și a parcurs mai bine de jumătate din distanța de la Pământ la Lună. Pe lângă primele aventuri cu ”ia-mă nene”, în carte sunt descrise o parte din experiențele sale ca voluntar în diferite locuri incredibile: în cea mai săracă țară din Africa - Malawi (2014-2015), în Siberia (2015; 2019), în jungla amazoniană din Ecuador, alături de indigeni (2015-2016), deasupra Cercului Polar și în Laponia finlandeză (2018-2019).

 

Simfonia Lalelelor se va desfășura la o săptămână după Paște

Joi, 23 Martie 2023 15:08

Prognoza meteo a primăverii a schimbat data desfășurării Simfoniei Lalelelor 2023. Evenimentul nu se va mai desfășura în luna mai, ci la o săptămănă după Paște, între 21 – 23 aprilie!

Festivalul „Simfonia Lalelelor” este sărbătoarea care are în centrul ei cele mai delicate și mai capricioase flori – lalelele. Înflorirea lor și rezistența inflorescenței este impactată puternic de schimbările de temperatură, iar încălzirea destul de rapidă prognozată pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, din acest an, constituie un motiv îndeajuns de serios pentru decizia municipalității de a reveni asupra perioadei anunțate pentru organizarea celei de-a 46-a ediții a festivalului.

Hoții de lemne din Argeș, care au atacat pădurarii cu drujba și toporul, au fost trimiși în judecată

Miercuri, 22 Martie 2023 13:18

# Judecați pentru ultraj, la trei săptămâni de la incident!

Toleranță zero față de cazurile în care personalul silvic este atacat de hoții de lemne! Trei agresori au fost trimiși în judecată pentru ultraj, la 18 zile de la sâvârșirea faptelor. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins, pe 17 februarie 2023, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Au fost scene șocante, în orice moment putând să aibă loc o tragedie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav! Vinovații vor răspunde, acum, pentru faptele lor în fața judecătorului!

 

Peste 3 milioane euro, la Pitești, pentru construirea insulelor ecologice digitalizate

Miercuri, 22 Martie 2023 13:07

Marți, 21 martie, a fost semnat de primarul Cristian Gentea contractul aferent implementării proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”. Se vor amenaja un număr de 116 insule ecologice digitalizate, în cadrul programului finanțat prin PNRR ce propune accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

„Municipiul Pitești a obținut contractul de peste 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru construirea a 116 insule ecologice digitalizate! Prin implementarea proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”, avem șansa de a ne rezolva o mare problemă: în 2021, doar 13,09% din cantitatea totală de deșeuri municipale se colecta separat!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

La Mioveni se lucrează pentru finalizarea Podului de la Racovița și introducerea de gaze la Făgetu

Miercuri, 22 Martie 2023 10:24

# Interviu cu primarul Ion Georgescu.

Orașul constructorilor Daciei arată, de câțiva ani, diferit. Arată bine, se văd urmele lăsate de oamenii gospodari. Centru iluminat frumos, bulevard bine structurat, Catedrală, Sala Sporturilor, Bazin de Înot și, bineînțeles, deja celebrul Spital. Toate într-un oraș tânăr, în care trecerea de la economia comunistă la cea capitalistă s-a făcut cu bine. În Mioveni sunt firme puternice, începând cu Uzina Dacia, desigur, ce dă 4% din  PIB-ul României. Realizările au, însă, în spate, probleme care trebuie rezolvate. Iar șeful echipei de rezolvare este – normal – primarul. Ion Georgescu și-a rupt din programul aglomerat pentru a ne spune câteva cuvinte.

 

”Madame, de anul acesta, să mărturisim lumina!” - un nou volum de poezii semnat de Maria-Alexandra Iliescu

Miercuri, 22 Martie 2023 09:55

Proiectul cultural-educativ demarat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș ~ ”Te provoc să mă citești”, aduce o nouă rundă. De această dată, este vorba despre lansarea noului volum de poezii, cu traducere în limbile franceză, engleză și germană, intitulat ”Madame, de anul acesta, să mărturisim lumina!”, apărut la Editura Art Creativ, autoare Maria-Alexandra Iliescu.

Formată pe când era elevă, la Școala de Literatură de la Pitești a regretatului scriitor Marin Ioniță - cel care i-a fost mentor, Maria-Alexandra Iliescu este licențiată în Drept și în Științele Comunicării, actualmente fiind profesoară și traducătoare. De asemenea, a lucrat și în televiziune.

De parcă le are pe toate făcute, Primăria Costești bagă, din nou, bani la lăutari!

Miercuri, 22 Martie 2023 08:38

Locuitorii orașului Costești se pot plânge de multe, însă nu se pot plânge de faptul că Primăria nu le organizează petreceri. Ba chiar le organizează ca și când ar fi o administrație bogată. Sau una care nu mai are pe ce să cheltuie banii. Lunile februarie și martie au fost, și anul acesta, bogate în achiziții… de efect. Primăria a cumpărat, cu 22.500 lei, serviciile formației ”Nostalgy”, pentru data de 1 iunie (ziua orașului). Pentru sunet s-au cheltuit 15.000 lei. Iar pentru ”interpretare artistică, poezie, teatru”, de la ”Music Art by Fuego” mai dă primăria 10.000 lei. Vorbim de sume fără TVA, încredințare directă.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - IMPLANTUL DENTAR

Miercuri, 22 Martie 2023 07:50

• Implantul dentar reprezint soluția cea mai sigura, moderna și conservatoare pentru inlocuirea unui dinte,  rata de succes  a acestuia ajungând până la 98 % .

• Alegerea implantului dentar se face individualizat în funcție de nevoile fiecarui pacient iar cum majoritatea pacienților nu se pot resemna cu lipsa unui dinte prea mult timp este necesar reducerea acestor etape pentru a-și putea recăpăta zâmbetul cât mai repede .

• În funcție de tipul de implant folosit, procesul de integrare poate varia, iar pe langă acest factor se adaugă experiența medicului, starea de sanătate a pacientului și respectarea regulilor de igiena orala .

 

Școala Nicolae Bălcescu din Pitești va fi reabilitată termic

Marţi, 21 Martie 2023 21:34

# Investiția totală se va ridica la circa 1 milion de euro

Municipiul Pitești a obținut aproximativ 840.000 de euro pentru reabilitarea termică integrală a Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu, fosta Școală Generală 6 din Nord! Am semnat, astăzi, 15 martie 2023, cu Administrația Fondului pentru Mediu, contractul de finanțare pentru proiectul privind creșterea eficienței energetice: ”Reabilitare termica Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu în locația din strada Negru Vodă”. Școala va beneficia de anvelopare a clădirii, sistem nou de încălzire și apă caldă de consum, sisteme alternative de producere a energiei electrice/termice, modernizare a instalației de iluminat, sistem de management energetic integrat! Valoarea contractului de finanțare reprezintă 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, municipalitatea urmând să cofinanțeze cu 10% investiția!

 

Au fost depuse oferte pentru ultimul tronson din Autostrada Sibiu-Făgăraș ce face legătura cu Autostrada Sibiu - Pitești

Marţi, 21 Martie 2023 20:24

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a fost depuse oferte pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraş, care va avea o lungime de 68,31 km. Pentru tronsonul 1, ultimul din cele patru tronsoane, care va face va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig - Mârșa (DJ105G) au fost depuse cinci oferte.

„Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.

 

Publitrans a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Marţi, 21 Martie 2023 14:00

# O parte dintre autobuzele Publitrans nu sunt exceptate de la plata rovinietei.

Publitrans 2000 SA a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Motivul procesului l-a constituit refuzul CNAIR de a include în baza de date a vehiculelor exceptate de la plata rovinietei o parte dintre autobuzele Publitrans! S-a ajuns în instanță, iar la sfârșitul anului trecut Tribunalul Argeș a dat câștig de cauză CNAIR-ului.

 

 

Surprize mari, la Budeasa Festival! Au fost anunțați primii artiști

Marţi, 21 Martie 2023 13:52

Folk In Festival devine din acest an Budeasa Festival. Ediția din 2023 va avea loc într-un nou format care va aduce împreună atât fanii muzicii folk, cât și pe cei care iubesc rock-ul. Festivalul va avea loc în perioada 16-17 iunie 2023, pe plaja din Budeasa.  Evenimentul este organizat de Primăria comunei Budeasa.

Zilele acestea au fost stabiliți primii artiști care vor lua parte la eveniment. Ducu Bertzi, Dinu Olărașu, Antract și Dan Helciug vor încânta publicul la festivalul de suflet al iubitorilor de muzică bună. Urmează ca, în perioada următoare, să fie anunțați și ceilalți artiști.

 

Marcel Ciolacu, în vizită la o pepinieră din Argeș: „Cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”

Marţi, 21 Martie 2023 12:51

 

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vizitat, vinerea trecută, pepiniera Dobroț din Argeș, unde a participat la o acțiune de plantare de arbori. Alături de acesta au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al CJ Argeș, deputații Simona Bucura Oprescu și Remus Mihalcea.

Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor, Ciolacu i-a asigurat pe silvicultori că, atâta timp cât PSD va fi la guvernare, nu se va vinde niciun metru pătrat de pădure.

 

O suprafață de 928 de hectare de pădure din Argeș va fi regenerată în acest an. Lista localităților

Marţi, 21 Martie 2023 12:42

Peste 22.000 de hectare vor fi regenerate în acest an, în România, prin Programul de regenerare a pădurilor, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-un răspuns la o întrebare adresată de senatorul argeșean Dănuț Bica. În 2023, la nivelul județului Argeș a fost programată pentru regenerare o suprafață de 928,29 ha. Din acest punct de vedere, Argeșul se claseasă în primele cinci județe ca suprafață planificată pentru a fi regenerată.

 

La Ștefănești, Monumentul Eroilor de lângă primărie este vandalizat de.... primărie!

Marţi, 21 Martie 2023 10:20

#Dă-le, Doamne, minte, că prostie au ei!

Internetul este înțesat de plângerile locuitorilor din Ștefănești: apă, gaze, canal, iluminat public, gunoi și câini. Primăria? Își vede de treburile ei. Una din acestea, spre exemplu, a fost cumpărarea, în 2021, a 20 de steaguri cu 270 lei bucata. Până aici, fie. Unde credeți, însă, că s-a găsit primăria să monteze două dintre steaguri? Pe Monumentul Eroilor de lângă instituție. Banda metalică cu care au fost prinse steagurile degradează monumentul, atât prin frecare cât și prin rugina care curge pe numele eroilor. Ce mai contează că numele acestora au fost acoperite, parțial, de această bandă? Ce contează că acest sistem degradează, la fiecare bătaie de vânt, monumentul? Să fie steaguri, că responsabililor li se fâlfâie...

Nu se face așa, domnilor, nu vă mai bateți joc!

 

 

Pagina 2 din 415

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea