O femeie din Pitești - amendată pentru că ținea într-un apartament 18 pisici

Joi, 04 August 2022 14:49

# Zeci de pisici într-un apartament! Vecinii au chemat poliția, fiind îngroziți de miros!

O femeie din Pitești a fost amendată de polițiști pentru că ținea într-un apartament 18 pisici. S-a constatat că felinele nu aveau asigurate condițiile corespunzătoare în ceea ce privește spațiul. Proprietara a primit trei amenzi în valoare totală de 4.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Piteşti, în care proprietara deţinea 18 pisici, deoarece vecinii s-au arătat deranjaţi de zgomotul şi mirosul care răzbăteau din apartamentul cu pricina.

 

Dilema concursului de directori școlari: în Argeș sunt mai puțini candidați decât numărul de funcții vacante

Joi, 28 Iulie 2022 15:35

# Dumitru Tudosoiu (foto): „Unii profesori nu își mai doresc să fie directori pentru că au posibilitatea să își facă grupe de meditații și să câștige de 2-3 ori mai mult”

A început o nouă sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Argeș,. Este deja al treilea concurs organizat în ultimul an. Cu toate acestea, în școlile din Argeș vor rămâne funcții de conducere vacante și după această sesiune. Interesul profesorilor este unul scăzut, astfel că numărul candidaților înscriși la concurs este mai mic decât numărul de posturi vacante. Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere vacante, dintre care 46 pentru funcția de director și 4 pentru cea de director adjunct.

Proiecte de 30 de milioane de lei în comuna Bradu

Joi, 28 Iulie 2022 14:55

Primăria Bradu a depus cereri de finanțare pentru două proiecte în cadrul Pro-gramului Anghel Saligny. Ambele proiecte au fost aprobate: “Modernizare drumuri comunale și străzi” în valoare de 10.093.417,27 lei și “Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna” în valoare de 20.000.000 lei.

„Vestea cea bună este că ambele proiecte au fost aprobate, urmând ca în viitorul apropiat să semnăm contractele de finanțare și să organizăm procedurile de lic-itație în vederea atribuirii contractelor. Proiectul “Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna” presupune tubarea canalului care traversează Valea Geamăna, precum și lărgirea și amenajarea străzii cu tro-tuare, dar și introducerea unei noi rețele de apă și canalizare pe partea dreaptă.

 

 

Teren de sport multifuncțional în comuna Rociu

Joi, 28 Iulie 2022 14:54

S-a amenajat un teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic, în comuna Rociu. Acesta este situat lângă Școala Gimnazială Șerbănești și a fost realizat cu fonduri din bugetul local. Terenul este dotat cu sisteme de iluminat nocturn, având îm-prejmuiri de protecție. Este singurul teren cu gazon sintetic din comuna Rociu și poate fi folosit atât de elevii școlii, cât și de către restul cetățenilor, pentru diverse activități sportive, cum ar fi fotbal, baschet, tenis de câmp etc. Este dotat atât cu porți de fotbal, cât și cu panouri de baschet sau fileu demontabil.

 

Toamna începe cu Analogue Festival

Joi, 28 Iulie 2022 13:50

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, atât la nivel național, cât și in-ternațional, se vor afla la Mioveni, în această toamnă. Bucură-te de muzică între 2-4 septembrie, pe Platoul Făget din Mioveni la Analogue Festival.

La prima ediție a festivalului vor participa: Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba Band, Rudimental, Subcarpați, Deliric x Silent Strike, GOLAN, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, NANE, The Motans, Zdob și Zdub, BRUJA, Catalina Cara, El Nino, Maria Hojda Official și TM Groove.

 

 

Greu de crezut – dar adevărat! Firma Zeus a pierdut o licitație uriașă, la CNSC, din cauză că... nu a depus, în termen legal, cauțiunea

Joi, 28 Iulie 2022 09:14

De la început trebuie menționat că, la licitația cu miză uriașă, firma Zeus SA a mers într-o asociere al cărei lider a fost. În asocierea mai erau și Wagramer Termo 2000 SRL dar și Condor Păduraru SRL. Licitația a fost organizată de AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE și prevede ”Executia lucrarilor pentru obiectivul de investiţie: Reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea Stefanesti-Leordeni” judetul Arges ; Reabilitarea , Canal de aductiune CA, L=26.700 m Valoarea estimata a lucrarii este de 41.069.312,00 lei fara TVA, din care: -Valoarea estimata pentru executia lucrarilor : 40.654.168,00 lei ( fara TVA ), la care se adauga organizare de santier in valoare de 415.144 lei fara TVA;

 

Proiecte de 14 milioane de lei, la Stolnici

Joi, 28 Iulie 2022 08:53

Vești bune în comuna Stolnici! A fost aprobat proiectul, privind modernizarea dru-murilor din localitate, finanțat în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Astfel, la Stolnici se va aloca suma de 13.913.912,17 lei pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, Primăria Stolnici se află în așteptarea publicării listei cu proiectele eligibile în cadrul Programului de asigurare a eficienței energetice la clădirile pub-lice derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Au fost depuse trei solicitări de finanțare pentru implementarea unor astfel de proiecte la școala și grădinița din localitate, precum și la sediul primăriei. Administrația comunei Stolnici încearcă să acceseze finanțare și prin PNRR, pentru înființarea unor stații de încărcare vehicule electrice și achiziționarea de microbuze electrice. De asemenea, prin „Anghel Saligny” a fost depusă o solicitare de fi-nanțare și pentru realizarea rețelei de gaze natural.

A.V.

 

Ionuţ Moşteanu face politică pe Facebook

Joi, 28 Iulie 2022 08:46

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, traversează o perioadă de mari frământări. În politică nu mai prestează mare lucru, dar îl salvează reţelele sociale unde e activ, de câteva ori pe săptămână. Noroc cu Guvernul PNL-PSD că mai are şi Moşteanu subiecte de dezbătut. Altfel, mai auzeaţi de USR Argeş în campania electorală din 2024.

Săptămâna trecută, Moşteanu l-a criticat pe ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pe seama unei declaraţii controversate a acestuia, pe care a dat-o în trecut şi care a fost adusă în prim-plan. Nu-l ţinem în braţe pe Câciu, dar recunoaştem că ne place Moşteanu, în calitate de vânător de greşeli ale celor de la guvernare. Unde mai pui că are şi destul tupeu...

 

ATENŢIE, şoferi! Se majorează amenzile pentru lipsa rovinietei!

Joi, 28 Iulie 2022 07:44

# „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să încasăm taxele”

Veste proastă! Şoferii care nu au rovinietă vor primi amenzi mai mari după ce oficialii au decis majorarea contravenţiilor pentru cei care nu plătesc taxa de drum. Din anul 2010 şi până în prezent, rovinieta s-a scumpit cu 20%. Pentru autoturisme, amenda creşte cu 25 de lei, însă pentru camioane, TIR-uri şi autocare – amenda se majorează cu sume importante.

 

 

Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură! Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în perioadele de secetă prelungită

Joi, 28 Iulie 2022 07:37

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, precum şi atenţionările organismelor de specialitate şi recomandările autorităţilor locale şi naţionale, rugăm consumatorii să utilizeze rațional apa potabilă pentru a evita furnizarea apei cu program şi a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minimum utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii (de ex. fântâni).

 

Parlamentar argeșean achitat într-un mega-dosar de corupție

Miercuri, 27 Iulie 2022 10:49

Fostul deputat de Argeș Theodor Nicolescu (PNL), omul de afaceri Horia Simu, fostul deputat Marko Attila (UDMR) dar și fosta șefă ANRP, Ingrid Zaarour, au fost achitați definitiv, săptămâna trecută, de către instanța supremă în dosarul privind acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP (Mega-dosarul ANRP III), în care prejudiciul ar fi fost de aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit DNA.

Astfel, prin decizia penală nr. 144 din 21 iulie 2022, pronunțată în dosarul 5266/2/2015, ÎCCJ a decis definitiv achitarea celor opt inculpati din cauză. Toate achitările au fost dispuse în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală potrivit căruia „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

 

 

Săpata: Va fi modernizat drumul comunal nr. 437 - sat Drăghicești

Miercuri, 27 Iulie 2022 10:42

# Proiect de aproape 4 milioane de lei

În Săpata continuă proiectele de dezvoltare a localității. Se lucrează la reabilitarea podețelor din punctele Ciobești și Dragomirești. Recent, comuna Săpata a primit finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” , pentru proiectul „Modernizare drum comunal nr. 437, sat Drăghicești”. Proiectul va aduce în localitate, prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, suma de 3.998.090,73 lei.

 

Se mișcă ceva pe Valea Topologului!

Miercuri, 27 Iulie 2022 10:30

După  40 de ani, un preot cu fiica ei au reînființat un nou ansamblu folcloric pe Valea Topologului! Este vorba de pr. Lupu Bogdan și tânăra artistă (dar deja renumită!) Maria Mădălina Lupu, mari iubitori de folclor și tradiții nealterate! Principalul motiv a fost acela de a duce pe mai departe folclorul de pe Valea Topologului și muzica  instrumentală! Și cum în acest răstimp nimeni nu a mai contribuit la formarea tinerilor instrumentiști  pe Valea Topologului,  Maria Mădălina Lupu, elevă  olimpică la Dinu Lipatti, împreună  cu Școala Populară de arte din Pitești au încheiat  un parteneriat, deschizând o secție  externă  în comuna Tigveni, jud Argeș!  ,,A fost foarte greu la început, am pornit  cu trei  copii, de la zero cu fiecare elev în parte, iar în prezent sunt aproape 17 elevi, 10 sunt înscriși cu acte la școala populară!” ne dezvăluie preotul Bogdan Lupu.

 

 

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu, „ocupat” cu telefonul la întâlnirea cu piteştenii din Prundu!

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:51

Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea s-a întâlnit cu piteştenii din cartierul Prundu. Au mai participat administratorul municipiului, Lucreţiu Tudor, viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu şi directori din cadrul Primăriei Piteşti. Astfel de întâlniri au loc periodic în toate cartierele şi se dovedesc benefice pentru cetăţeni. În timp ce primarul le vorbea celor prezenţi despre investiţiile care se vor face în zonă (parcare subterană, creșă, terenuri de joacă, terenuri de sport, anvelopare), vicele Mihai Mihăilescu butona de zor un telefon. Ba chiar era foarte concentrat şi cu totul absent din peisaj. Ce să faci? Aşa e când eşti ocupat şi nu mai scapi de responsabilităţi... Îi sugerăm domnului primar să-l lase mai uşurel pe vicele Mihăilescu, deoarece se vede treaba că nu prea face faţă obligaţiilor de serviciu. Prea multe griji pentru un tip care, înainte de a fi viceprimar, a fost ba simplu angajat la un cabinet parlamentar, ba şomer cu acte în regulă.

Drumul Expres Craiova - Pitești: Tronsonul care ocolește Slatina va fi deschis circulației pe 28 iulie

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:43

Pe 28 iulie se va deschide traficul pe următorul tronson al Drumului Expres DEx12 Craiova - Pitești, porțiunea de peste 20 de kilometri care va ocoli Slatina. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această săptămână vor fi daţi în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Acest tronson are o lungime de 39,85 km şi se desfăşoară pe două loturi: Balş-Piatra Olt (18,5 km) şi Piatra Olt-Slatina (21,35 km).

 

 

12 profesori din Argeş au luat ZECE la Titularizare!

Miercuri, 27 Iulie 2022 08:19

# Au fost depuse peste 130 de contestații

Săptămâna trecută, s-au afişat rezultatele, înainte de contestații, la concursul de Titularizare. La examen au participat profesorii care vor să ocupe posturi în învăţământul preuniversitar. În Argeş, s-au înscris 711 candidaţi. Însă 77 s-au retras și unul a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul probei. Au fost corectate 633 de lucrări, rezultând 632 de note și o lucrare anulată în Centrul de Evaluare. Condiția obligatorie pentru a promova concursul de titularizare este minimum nota 7 la proba scrisă a concursului. În Argeș au fost 284 de candidați care au obținut peste 7 la proba scrisă.

Musceleni în Parlamentul României

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:57

La începutul săptămânii trecute, un grup de aleși locali musceleni a trecut pragul Casei Poporului. ”Într-adevăr, am primit  cu mare bucurie, la Parlament, vizita unui grup de aleși locali din zona Muscel”, a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Este vorba despre primarii Marian Toader din Lerești, Ion Pădureanu din Godeni, Ion Marin din Stoenești, Ionel Dulamă din Rucăr, Mugurel Minciună din Cetățeni și Dumitru Secăreanu din Dâmbovicioara, împreună cu consilieri locali din aceleași localități, precum și din Câmpulung, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Dragoslavele și Valea Mare Pravăț.

 

 

Primăria Mioveni acordă şi în acest an „primul ghiozdan” elevilor din clasa pregătitoare!

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:16

Consiliul Local Mioveni a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, acordarea unui ghiozdan echipat cu cele necesare, elevilor care vor începe clasa pregătitoare în şcolile din Mioveni, pe 5 septembrie 2022. Acţiunea s-a bucurat de mare succes şi anul trecut, atât părinţii cât şi copiii apreciind eforturile administraţiei locale.  „Unul din cele 16 puncte de pe ordinea de zi, se referă la aprobarea acordării pentru anul școlar 2022- 2023 a pachetului cu rechizite școlare ”Primul meu Ghiozdan” copiilor înscriși în clasa prăgătitoare la unitățile de învățământ de pe raza orașului Mioveni; Așa cum am procedat și anul trecut, încercăm să încurajăm frecventarea cu regularitate a şcolii şi reducerea ratei abandonului şcolar.  Acest „prim ghiozdan” cuprinde necesarul unui elev pentru a păși pragul școlii: caiete, penar, creioane colorate, acuarele, instrumente de scris, etichete, bloc de desen.”, a anunţat viceprimarul Mioveniului, Ciprian Ţurlea.

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, va plăti daune de 63.000 de lei!

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:08

Fostul preşedinte al PDL Argeş, Cristian Boureanu, e din nou în lumina reflectoarelor, după ce judecătorii au decis ca ex-politicianul să plătească suma de 63.000 de lei, daune, pe seama unui accident. În urmă cu cinci ani, Boureanu făcea spectacol la Mamaia. Din păcate show-ul s-a terminat prost.

Potrivit Click.ro, în 2017, fostul deputat de Argeş (care se afla în stare de ebrietate) a furat un ATV și a condus în viteză, timp de 30 de secunde, pe o plajă din Mamaia. Apoi s-a răsturnat, a distrus autovehiculul și a rănit ușor un bărbat. Iar acum a venit nota de plată! 63.000 de lei trebuie să achite Boureanu, în urma unei sentinţe pe care a primit-o săptămâna trecută.

 

Comuna Popești primește peste 7,4 milioane de lei prin „Anghel Saligny”

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:01

În judeţul Argeş au fost aprobate 171 de proiecte, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. În comuna Popeşti au fost finanțate două proiecte importante pentru comunitatea locală, în valoare totală de 7.478.040,33 lei. Astfel, s-a aprobat finanţarea  proiectului privind relocarea conductei de apă DJ 504, satele Slobozia şi Popeşti, în valoare de 3.478.093,46. De asemenea, a primit finanţare şi proiectul privind modernizarea drumurilor locale în toate cele patru sate ale localității şi anume: Popești - Str Canalului (Col Vărzaru- Cimitir Popești), Palanga - Str Afinului (Nelca – Casa Dalu), Slobozia  - Str Antenelor (Iulică Albu-Căpitanu), Purcăreni - Str Biserica Veche (Ilie Voinea a lui Grecu- Cimitir Purcăreni). Valoarea proiectului de modernizare drumuri este de 3.999.946,87 lei.

Sorin Cîmpeanu: „Vrem să dispară învăţământul simultan!”

Marţi, 26 Iulie 2022 21:18

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat de ce în proiectul „România Educată” nu se menţionează nimic de învăţământul simultan, o practică des întâlnită în mediul rural, chiar şi în Argeş. Cîmpeanu a declarat în acest sens că intenţionează să desfiinţeze acest sistem de învăţământ simultan.

În mediul rural, în şcolile unde sunt prea puţini elevi pentru a putea crea o clasă, un singur profesor sau învăţător predă la două clase, din ani diferiţi, în acelaşi timp. Astfel, calitatea învăţământului scade simţitor, dar din păcate aceasta este o realitate în multe şcoli din Argeş şi din întreaga ţară.

 

 

Pagina 2 din 364

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea