Simona Bucura Oprescu: „Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat”

Luni, 18 Ianuarie 2021 14:49

De curând a intrat în circuitul de avizare un proiect inițiat de către actuala guvernare care vizează abrogarea legii prin care Parlamentul, la initiative PSD, a decis că timp de doi ani să fie suspendate orice tranzacții cu activele statului. „Practic, Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat, companii cu caracter strategic pentru economia națională. Vorbim despre societăți profitabile precum Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroporturi București sau CEC.  Alte țări, de exemplu Germania, Franța, Polonia sau Ungaria, fac totul pentru a proteja economia națională și mai ales companiile strategice.  PSD nu este de acord cu această politică din care statul român nu are absolut nimic de câștigat.  Ba, din contră, România își pierde orice pârghie de control în domenii economice critice și cu mare impact social (energie, transporturi aeriene, bănci)”, precizează deputatul Simona Bucura Oprescu.

 

Încep cursurile de KUNG-FU la Corbi

Luni, 18 Ianuarie 2021 13:57

Începând de saptamana aceasta încep orele de KUNG FU, care vor fi susținute în Căminul Cultural Corbi.
Primul curs va fi pe data de 19.01.2021, ora 16.00, iar acesta va fi GRATUIT. Acest curs va fi destinat copiilor începând cu varsta de 5 ani la baieti și 6 ani la fete, cât și adulților, neexistând o limită maximă de vârstă. În funcție de numărul persoanelor înscrise dar și de vârsta acestora se vor forma două sau trei grupe.

Programare online pentru serviciile oferite de SPCRPCIV Câmpulung

Luni, 18 Ianuarie 2021 13:38

Instituția Prefectului Argeș informează că este disponibil, pe site-ul instituției, serviciul de programare online pentru punctul de lucru de la Câmpulung al SPCRPCIV. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș oferă, prin intermediul site-ului Instituției Prefectului, posibilitatea programării online pentru următoarele operațiuni, care se pot face la Câmpulung: înmatriculare auto, transcriere, autorizație provizorie de circulație, radiere, duplicat certificat înmatriculare, păstrare combinație număr.

 

Spălătorie auto din Pitești depistată în timp ce sustrăgea ilegal apă din rețeaua publică de alimentare

Luni, 18 Ianuarie 2021 12:44

Acțiunile de control ale S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. continuă, în vederea identificării și sancționării utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă. Astfel, în urmă unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe rază Municipiului Pitești - cartier Popa Șapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de branșament ridicat din instalație, fiind așezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branșamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin această intervenție neautorizată, era fraudat consumul de apă.

APA CANAL 2000 S.A. - servicii online oferite clienților

Luni, 18 Ianuarie 2021 12:33

Ești nemulțumit(ă) de întârzierea facturilor de utilități, de citirea indexului facturat sau de faptul că ești nevoit(ă) sa te deplasezi si sa pierzi timp cu plata facturilor de apă si canalizare?  Pentru rezolvarea acestor probleme, APA CANAL 2000 S.A. vine in ajutorul tău prin intermediul serviciilor online oferite clienților și iți oferă posibilitatea de a-ți deschide un cont online pe site-ul societății, la adresa www.apacanal2000.ro.

 

La Mioveni a debutat etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:40

La Mioveni a debutat Etapa a II a de vaccinare împotriva COVID-19, campanie de imunizare care se adresează persoanelor de peste 65 de ani și adulților bolnavi cronici. În urma programărilor, luni - 18 ianuarie, la Centrul de Vaccinare de la Mioveni se vor imuniza 60 de persoane.

Campania de imunizare de la Mioveni este condusă de medicul Bondoc Mihaela, coordonatoarea Centrului de Vaccinare Racovița, în colaborare cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, la care își aduc aportul și reprezentanții Primăriei Mioveni. Centrul de vaccinare împotriva COVID de la Mioveni a primit avizul DSP pentru structura amenajată de Consiliul Local în Centrul Cultural Racovița, în conformitate cu Ordinul comun 2171/181/M223/4380/21-22.12.2020.

Un sfert de veac de la începerea proiectului noii clădiri a Bibliotecii Județene Argeș

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:40

Au trecut 25 de ani de când a fost înfipt, în mod simbolic, primul țăruș pe șantierul de construcție al noii Biblioteci Județene Argeș. Locație: centrul orașului Pitești, director (1964-2004), Silvestru D. Voinescu, arhitecți, Alexandru Mulțescu, Maria Mulțescu, prefect, Constantin Nicolescu, primar, Tudor Pendiuc, preşedintele Consiliului Judeţean, Florea Costache. Lucrările s-au întins pe o perioadă de șapte ani, fiind finalizate în 2003. Mutarea din vechiul sediu, actuala Curte de Apel, s-a făcut în numai câteva luni, cărțile fiind mutate chiar și cu brațul de angajații instituției

 

O Doamnă a învățământului românesc - Profesoara Livia Popa (04.07.1936 – 23.01.2001)

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:40

Lumina coboară din cerul amintirii spre a rămâne undeva, statornic, într-o intensitate pe care o descoperim uimiți atunci când cel în jurul căreia s-a format pășește pe drumul străbunilor
Pentru profesorul de limbă și literatură română, Livia Popa, fost director la Liceul/Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești, fost inspector școlar de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Calea Robilor s-a deschis într-o zi de iarnă, pe 23 ianuarie 2001, când a plecat cu florile zăpezii pe sufletul prea larg pentru o lume imprevizibilă, căreia ne este greu să ne adaptăm, dar pe care trebuie să o înțelegem.

Atenție! Restricții de trafic în Argeș

Luni, 18 Ianuarie 2021 11:28

Urmare a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș nr. 2 din 12.01.2021, începând cu data de 18 ianuarie a.c., circulația autovehiculelor va fi restricționată pe DJ 703E, ce face legătura între Pitești și Băbana, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Nicolae Labiș (varianta Trivale – Găvana) până la intersecția cu DC 163 (sat Ciocănăi, comuna Moșoaia).

Restristricțiile rutiere sunt preconizate a fi aplicate în perioada 18 – 29 ianuarie a.c., cu excepția zilei de duminică, 24 ianuarie a.c., însă termenul poate suferi modificări în funcție de stadiul lucrărilor.

Traficul va fi închis în intervalul orar 09:00 – 12:00, pentru a permite echipelor silvice să identifice arborii cu potențial de a pune în pericol siguranța circulației pe tronsonul în cauză și să acționeze în consecință.

Zona va fi semnalizată prin balize rutiere, iar la fața locului vor fi prezenți polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești. Traficul va fi deviat, în intervelul orar menționat, pe DC 163 Ciocănăi – Moșoaia și DN 67B Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului.

 

De astăzi - abonamente lunare gratuite pentru elevii piteșteni

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:50

# Elevii beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport din municipiul Piteşti, pe tot parcursul anului calendaristic

 

De astăzi, 18 ianuarie, elevii piteșteni au posibilitatea de a ridica abonamentele lunare gratuite pentru transportul cu autobuzul de la orice punct de vânzare bilete din municipiu! S.C. Publitrans 2000 S.A. aduce la cunoştinţă elevilor din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat că, începând cu data de 18 ianuarie 2021, se vor elibera abonamente lunare gratuite la toate cele 18 puncte de vânzare bilete şi abonamente din municipiul Piteşti, existente în staţiile de autobuz.

Eliberarea abonamentelor elevilor se face în baza carnetului de elev emis de unitatea de învăţământ, vizat prin ştampilă pentru anul în curs, copie şi original. Reamintim faptul că elevii beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport din municipiul Piteşti, pe tot parcursul anului calendaristic (inclusiv în vacanţele şcolare).

Alex Pîrvu - revenire în forță pe scena Filarmonicii Pitești

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:45

 

Pe 14 ianuarie, Filarmonica Pitești a susținut primul concert simfonic cu public, după o perioadă destul de lungă în care acest lucru nu a fost posibil din cauza pandemiei. Și ca evenimentul să fie cu adevărat special, a fost un concert intitulat „Tinere Talente”. Pe scenă s-au regăsit soliștii Aida Popa (violoncel), Inya Cutova (pian), Larisa Nicolae (vioară), Flavius Ilie (nai), Denisa Dumitrache (voce), Alex Pîrvu (voce) sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.

 

Mioveni: 15 ianuarie Ziua Culturii Naţionale - sărbătorită la 171 de ani de la naşterea lui Eminescu

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:45

Împlinirea a 171 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu a fost marcată, vineri, 15 ianuarie 2021, de către Centrul Cultural Mioveni printr-o serie de manifestări:
• Simpozion online ”171 de ani de Mihai Eminescu” dedicat cadrelor didactice cu tema «Omagiu Culturii Naționale »
• Eveniment desfășurat online, pe pagina de facebook a Centrului Cultural Mioveni care a cuprins  materiale video cu lecturile unor texte literare, recitarea unor poezii, dar și picturi din creațiile eminesciene.

171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu - eveniment marcat de Muzeul Județean Argeș

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:45

De Ziua Culturii Naționale și în ziua când s-au împlinit 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Județean Argeș a avut loc un eveniment omagial dedicat poetului, o expoziție temporară cu lucrări de metaloplastie înfățișându-l pe Mihai Eminescu dar și pe Veronica Micle, Ion Luca Caragiale, Ion Creangă și Alexandru Vlahuță. Lucrările aparțin sculptorului Constantin Samoilă.  
Totodată pe pagina de  facebook a muzeului a fost atașat și un filmuleț care prezintă obiecte din patrimoniul instituției și care au aparținut  marelui poet (bastonul lui Mihai Eminescu) și medalii comemorative.

 

Eminescu este viu

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:45

Oricât am încercat să-l ”înving” pe Eminescu, în citit, mai ales, nu am reușit să-i parcurg întreaga operă, lăsată Neamului Românesc și culturii mondiale, ca tezaur nemuritor.
Așa cum poeții și scriitorii lumii au lăsat, la râdul lor, averi spirituale, Eminescu este Unicul, Uriașul și Genialul Român, care, prin scrisul său prolific, nu poate fi întrecut de nimeni, niciodată.
George Călinescu, în Viața lui Eminescu, a reușit să-l cuprindă, oarecum, spre a-l arăta lumii așa cum a fost el, cu adevărat, iar în capodopera sa, Istoria Literaturii Române, același genial poet este prezentat în așa fel, încât, și dacă ai vrea, nu poți să-l mai uiți niciodată.

Risc ridicat de avalanşe în Munţii Făgăraş

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:40

În Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, stratul de zapadă a depăşit 2 metri şi este cel mai consistent din ţară, iar riscul de producere a avalanşelor se menţine ridicat, la nivelul 4 pe o scară de la 1 la 5.

Salvamontiștii argeșeni atrag atenţia că la supraîncărcări oricât de mici, dar şi spontan, pe pantele suficient de înclinate, stratul instabil din partea superioară poate aluneca peste cel vechi, declanşând avalanşe de dimensiuni medii şi mari.

Formațiunile Salvamont Argeș împreună cu Unitatea Câini de Avalanșă Salvamont sunt pregătite să intervină în caz de producere a avalanşelor.

 

Începe vaccinarea în centrele din Pitești. 180 de persoane – programate în prima zi

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:35

 

 

 

 

Centrul de vaccinare pus la dispoziție de municipalitatea din Pitești, situat în str. Eroilor, nr. 26-28, funcționează începând de luni dimineață!

 

Medicul coordonator este dr. Mariana Boșneag, Președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș. Luni, 18 ianuarie, la ora 08:00, a început vaccinarea. 180 de argeșeni sunt programați la vaccinare în prima zi.

Musceleanul Viorel Jinga, rectorul Universității Carol Davila – Doctor Honoris Causa la UPIT

Luni, 18 Ianuarie 2021 10:21

În ședința festivă a Senatului Universității din Pitești a avut loc, săptămâna trecută, un eveniment exceptional. A fost acordată cea mai înaltă distincție academică, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, profesorului universitar doctor Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele la nivel de excelență în mediul academic, precum în plan profesional și managerial. La eveniment, alături de comunitatea academică, au fost prezenți reputate personalități cu recunoaștere internațională din domeniul medical românesc, senatori, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, reprezentanți ai administrației locale.


Rectorul Dumitru Chirleșan a apreciat disponibilitatea necondiționată a profesorului Viorel Jinga de a se alătura comunității academice a Universității. Acesta a susținut că distinsul profesor poate fi numit un ambasador al mediului academic argeșean. „Sunt mândru că dumnealui a acceptat propunerea noastră. Îi doresc din suflet doar sănătate pentru că restul le face dumnealui cu prisosință.”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.

 

AFLĂ CUM ȘI UNDE SE VOR VACCINA VÂRSTNICII ȘI CEI CARE SUFERĂ DE BOLI CRONICE

Joi, 14 Ianuarie 2021 09:17

Instituția Prefectului Argeș informează că, din data de 15 ianuarie, va începe în județ activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dinte următoarele modalități: 

Contre între Mînzînă și Ivan, în ședința CJ Argeș: „Lăsați-mă cu grija față de cetățeni!

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 09:00

Faptul că vicepreședinții Consiliului Județean Argeș pot să angajeze fiecare câte doi consilieri a creat discuții aprinse în ședința de Consiliu Județean din data de 23 decembrie. Au fost contre dure între președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, și  consilierul județean Bogdan Ivan, președintele PRO România Argeș.
Totul a început după ce consilierii județeni din partea PRO România (Bogdan Ivan și Dumitru Grecu) au considerat că nu este oportună aprobarea a câte doi consilieri pentru vicepreședinții CJ Argeș, motivând faptul că suntem în criză (de COVID) și e nevoie să facem o „economie”.

 

Pesta porcină și pandemia COVID nu i-a oprit! DanBred SRL va realiza o nouă investiție în Argeș

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:51

Deși a fost grav afectată de pesta porcină și de pandemia de COVID, societatea DanBred Argeș SRL a trecut peste dificultăți, urmând să realizeze o nouă investiție în județ. Pe 29 decembrie 2020, DanBred a solicitat emiterea unui acord de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru realizarea unei spălătorii, strict pentru masinile proprii de transport animale. Este vorba despre proiectul „Construire hală dezinfecție, bazin apă reziduală, împrejmuire parțială teren”, în comuna Mozăceni.

Procesul pentru delapidarea ALPROM bate pasul pe loc

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:28

# Prejudicii de zeci de milioane lei – puse sub semnul întrebării de inculpați # În calcularea sumelor, este implicat și un dosar pe rolul Tribunalului Comercial Argeș

Pe data de 26 noiembrie 2019, la Tribunalul Argeș a început un proces cu miză mare, în care foștii directori ai societății Alprom, din gruparea ”Chelu”, sunt acuzați de prejudicii uriașe. Astfel, pe  rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, încă din iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  și alți doi oameni de afaceri prin care era devalizată societatea.

 

Pagina 2 din 238

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea