Au început lucrările de asfaltare în comuna Corbi! Primarul Virgil Baciu, principalul ”diriginte de șantier”

Luni, 03 Iulie 2017 11:32

În urmă cu câteva luni vă anunțam că în comuna Corbi urmează să se realizeze o investiție de mare anvergură. Acestă investiție se referea la asfaltarea a 11 km de drumuri comunale din localitate, investiție ce se ridică la suma de 43 de miliarde lei vechi, bani care vin de la Guvern.
Astfel că, după ce a fost pregătit terasamentul pe unele străzi, săptămâna trecută  au sosit și primele mașini cu asfalt. Așa cum ne-a obișnuit, primarul Virgil Baciu, chiar dacă era o căldură toropitoare, a preferat să stea lângă muncitorii care turnau asfaltul pentru a se asigura că lucrarea va fi una calitativă. Baciu a fost surprins cum dădea indicații muncitorilor, fiind foarte atent la felul cum se executa lucrarea, mai ceva ca un diriginte de șantier.

 

Cristi Mitrofan a renunţat la ideea de a dezvolta turismul ecumenic la Curtea de Argeş

Luni, 03 Iulie 2017 11:30

Fostul viceprimar al oraşului Basarabilor, şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai PNL Argeş, Cristian Mitrofan, era interesat în urmă cu câteva luni să reintre în afaceri. Astfel, acesta îşi făcuse un plan pentru dezvoltarea şi promovarea turismului ecumenic în zona Curtea de Argeş.
Pentru a fi sigur că îşi atinge obiectivul propus, fostul viceprimar pusese ochii pe una dintre cele mai reprezentative unităţi de cazare din Curtea de Argeş, și anume complexul hotelier Camino, deţinut de către omul de afaceri Vernel Crăciunescu.

Apropiații stăpânilor de sclavi de la Berevoești riscă să fie cercetați pentru mărturie mincinoasă

Luni, 03 Iulie 2017 11:27

Săptămâna trecută, au avut loc noi termene în procesele romilor din satul Gămăcești, comuna Berevoești, acuzați de constituire de grup infracţional şi trafic de persoane.
Astfel, la termenul din 28 iunie, în dosarul în care sunt cercetați „clanul” Furdui: Ovidiu Cătălin, Vasile, Maria, Roxana, respectiv Maria Feraru, au fost audiați mai mulți martori. Printre aceștia s-au numărat și apropiați ai inculpaților. O parte dintre aceștia nu și-au menținut declarațiile date în fața procurorilor la urmărire penală atunci când au recunoscut din faptele inculpaților.

 

Unitățile de asistență socială amendate de ISU Argeș cu 11.000 lei

Luni, 03 Iulie 2017 11:26

# Proprietarii pot să depună documentația necesară obținerii autorizației de securitate la incendiu până la 30 septembrie
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al județului Argeș a susținut, săptămâna trecută, o conferință de presă în care a prezentat stadiul controalelor desfășurate în primul semestru al acestui an. De asemenea, o altă temă importantă abordată de către conducerea ISU Argeș a fost stadiul obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu la diverse obiective din județ.

”Singura voce a noastră care era acolo la nivel parlamentar, i-au luat microfonul...”

Luni, 03 Iulie 2017 11:24

# Ducele de Albota îi simte lipsa deputatului Cătălin Rădulescu
Dezamăgit de stagnarea şi schimbările politice ce au loc la nivelul Guvernului, care afectează ca un bumerang administraţiile locale din ţară şi care afectează toate sistemele într-un ritm de domino, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, nu are prea multe speranţe de la actualul guvern şi nici de la reprezentanţii Argeşului la nivel naţional. Edilul este convins că la acest moment nu există nicio persoană care să reprezinte problemele judeţului la nivel central într-un mod mai vocal, asemenea... deputatului suspendat din PSD, Cătălin Rădulescu.

 

Argeșul - raiul proxeneților și prostituatelor

Luni, 26 Iunie 2017 20:41

# O fostă profesoară de franceză dusă să se prostitueze de soțul ei în Elveția # Căderea rețelei de prostituate de lux condusă de „Vader” din Pitești
Reţeaua de proxeneţi care exploata sexual tinere în Europa de Vest, mai precis în Spania (Ibiza) şi Elveţia (Zürich), în schimbul unor sume colosale de bani a fost destructurată de procurori. Printre victime s-ar regăsi inclusiv o persoană care înainte de a fi păcălită şi dusă cu forţa în Elveţia a fost profesoară de limba franceză. Proxeneţii foloseau în afaceri metoda „Loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit.

Patron de videochat acuzat de un prejudiciu de 1,3 milioane lei, obligat de instanță la plata a doar 78.000 de lei

Luni, 26 Iunie 2017 20:38

O nouă decizie nefavoravilă Parchetului Tribunalului Argeș a fost dată de către judecătoarea Irina Lazăr la Tribunalul Argeș. În 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Corneliu Nicolescu, patronul unei societăţi în care erau realizate activități de videochat. Acesta era acuzat de trei infracțiuni de evaziune fiscală, de spălare de bani, dar și de nerespectarea codului muncii. În aprilie 2017, Tribunalul Argeș a dat verdictul condamnându-l pe Mircea Corneliu Nicolescu la 2 ani închisoare cu suspendare, dar acesta a fost achitat pentru două infracțiuni de evaziune fiscală și pentru spălare de bani.

 

Foști specialiști ai DNA în control la Direcția Județeană de Sport Argeș

Luni, 26 Iunie 2017 20:34

# Nu se știe ce caută, însă directorul Laurențiu Achimescu (foto) este, cu siguranță, vizat
De o săptămână, o echipă de control din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) scurmă prin actele Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș (DJST). Aceștia au venit la Pitești cu o tematică bine stabilită, pe care, însă, nimeni nu a deslușit-o, mai ales că volumul de documente solicitat pentru control este enorm.
Interesant este și faptul că, dintre cei trei membri ai echipei de control, doi sunt foști specialiști ai DNA, pensionați și reîncadrați ulterior în actuala echipă. Așadar, cei veniți acum, spre deosebire de cei ce au mai controlat activitatea – pe alocuri extrem de dubioasă a direcției, vor ști exact ce și unde să caute, în baza experienței profesionale acumulate.

Trei generații de primari de la Lerești, prezenți la un singur proces

Luni, 26 Iunie 2017 20:26

Săptămâna trecută a avut loc la Tribunalul Argeș un nou termen al procesului în care doi foşti primari ai comunei Lereşti, Ion Năftănăilă şi Gheorghe Tonghioiu, au fost acuzați de procurorii DNA de săvârşirea de fapte de corupţie prin implicarea în depunerea cererilor de sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Alături de cei doi foști primari, Ion Năftănăilă, edilul comunei între 2004-2008, și Gheorghe Tongoiu, între 2008-2012, a fost prezent ca reprezentant al Primăriei Lerești, parte responsabilă civilmente în dosar, și actualul edil, Marian Toader.

 

UPIT aduce în noul an universitar mai multe schimbări pentru studenţi

Luni, 26 Iunie 2017 20:16

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleşan, a anunţat câteva din noutăţile cu care va surprinde comunitatea academică la început de an universitar. Printre hotărârile aprobate de actuala conducere a UPIT, se numără majorări ale taxelor de studii, o nouă specializare înfiinţată, dar şi o creştere a locurilor subvenţionate de la toate specializările Universităţii.

Ultimul termen la Înalta Curte în procesul avocatului Radu Nistor

Luni, 26 Iunie 2017 20:12

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă luni, 26 iunie 2017, probabil ultimul termen în procesul de corupție intentat de către DNA avocatului Radu Nistor.
Avocatul argeşean Radu Nistor a fost condamnat în data de 11 august 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti. Acesta a fost judecat sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în însrisuri sub semnătură privată, instigare la mărturie mincinoasă. Decizia judecătorilor Curții de Apel a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Tot mai mulți avocați își reziliază contractele cu stăpânii de sclavi de la Berevoești

Luni, 26 Iunie 2017 12:15

În luna iulie a anului trecut, satul Gămăcești din comuna Berevoești a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce au ieşit la iveală ororile comise de romi asupra a zeci de persoane racolate, multe cu dizabilităţi psihice. Potrivit rechizitoriului procurorilor de la DIICOT Pitești, stăpânii de sclavi au exploatat prin muncă mai multe persoane, pe care le obligau să meargă la furat de lemne în pădure, să facă curăţenie în casă, în curte, să spele şi să presteze diverse alte munci. „Sclavii“ erau umiliţi şi batjocoriţi, pentru distracţia stăpânilor, iar de multe ori erau ținuți în lanțuri ca să nu fugă.

În ziua în care se judeca procesul său penal, primarul de la Oarja se interna la spital

Luni, 26 Iunie 2017 12:10

Pe 20 iunie s-a judecat la Tribunalul Argeș un nou termen al procesului în care primarul de la Oarja, Constantin Bîlea, este acuzat de procurorii din cadrul DNA Pitești de abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Primarul liberal de la Oarja şi apropiații săi au produs Primăriei Oarja un prejudiciu de peste două miliarde de lei vechi. Edilul Bîlea ar fi achitat peste 200.000 de lei pentru lucrări ce constau în montarea unei instalaţii pentru o sală frigorifică la Căminul Cultural din comună şi pentru nu mai puţin de cinci centrale termice la Şcoala Gimnazială „Dumitru Rădulescu” din Oarja, lucrări ce au fost făcute doar pe hârtie.

 

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului caută firmă pentru realizarea lucrărilor de modernizare a microhidrocentralei „Călugăriţa” de pe Valea lui Stan

Luni, 26 Iunie 2017 12:01

După ce în anul 2015, compania de stat Hidroelectrica SA, unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară, a vândut microhidrocentrala „Călugăriţa”, situată în judeţul nostru, pe râul Valea lui Stan, către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, pentru suma de 17 miliarde de lei, iată că instituţia, ce îl are în frunte pe ÎPS Calinic, lucrează în această perioadă la finalizarea documentaţiei. Lucrările de modernizare a microhidrocentralei „Călugăriţa” urmează a fi scoase la licitaţie pentru desemnarea firmei câştigătoare care se va ocupa de aceasta.

Liberalul Adrian Miuţescu a devenit bunic, a doua oară

Luni, 26 Iunie 2017 12:00

Zilele trecute, a fost mare sărbătoare în familia preşedintelui PNL Argeş, Adrian Miuţescu. Motivul? Adrian Miuţescu este din nou bunic după ce, Roxana Miuţescu (fostă Stoian), soția fiului său, Răzvan, a dat naștere unui băiețel frumos și sănătos, de 3,3 kg. Micuțul Alexandru este cel de-al doilea nepot al lui Adrian Miuțescu. Reamintim că, Roxana şi Răzvan Miuţescu, doi tineri în vârstă de 33 de ani şi-au unit destinele în faţa ofiţerului de stare civilă de la Primăria Piteşti, la începutul lunii martie, unde au spus „DA”, fără să stea prea mult pe gânduri.

 

Deputatul Mircea Drăghici despre dosarul soției: „Georgiana nu era niciodată cercetată dacă nu era soția mea”

Luni, 26 Iunie 2017 11:55

Chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, a fost prezent săptămâna trecută la conferința de presă a PSD Argeș. Deputatul Drăghici a precizat că în timpul desfășurării moțiunii de cenzură a primit mesaje de amenințare cu dosare penale.
”Am primit un SMS imediat ce primul ministru Grindeanu a refuzat să demisioneze, de pe un număr de telefon necunoscut în care mi se spunea: «Felicitări, în foarte scurt timp, Sorin Grindeanu va triumfa. Știu că veți fi alături de dumnealui» (...) N-am băgat în seamă un astfel de SMS.

Olimpia Doru după demisia din PNL: „Demisia are legătură cu planurile mele, nu are legătură cu nimeni altcineva”

Luni, 26 Iunie 2017 11:54

# Pe Facebook, Olimpia Doru a mulțumit pentru sprijinul colegilor din organizația de femei și celor de la nivel național, dar nu și organizației județene a PNL Argeș
Olimpia Doru, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL Argeş şi-a dat demisia din Partidul Național Liberal. Demisia sa vine la scurt timp după alegerea lui Adrian Miuţescu în fruntea PNL Argeş, funcție pentru care aceasta a și candidat, însă fără succes. Olimpia Doru și-a anunțat demisia printr-un mesaj pe o rețea de socializare. Demisia sa din PNL a venit chiar în ziua în care ar fi împlinit un an de zile în funcția de consilier județean.

 

Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi

Luni, 19 Iunie 2017 23:16

# La Tribunalul București - nou termen din dosarul „Publitrans”, la Tribunalul Argeș - asfaltarea drumului ce duce la vila fostei sale secretare.
Joi, 15 iunie, Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat în două dosare, care se judecau în două instanțe aflate la peste 100 de km distanță una de alta. La Tribunalul București se judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

Administratorii din Baia Mare s-au prezentat la creditorii argeșeni din dosarul Muntenia

Luni, 19 Iunie 2017 23:14

# Continuă dosarul de insolvență al Turism Muntenia la Tribunalul Maramureș!
Dosarul de insolvenţă al SC Turism Muntenia, una dintre firmele controlate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, se judecă la Tribunalul Maramureş încă de la sfârșitul anului 2015, când a fost strămutat de la Tribunalul Specializat Argeș! Zeci de dosare conexe, ce au legătură cu firma din Argeș, s-au judecat până acum la instanța din județul Maramureș.

 

CSM-ul a respins acţiunea disciplinară împotriva judecătoarei Irina Lazăr

Luni, 19 Iunie 2017 23:12

Miercuri, 14 iunie, secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a publicat ordinea de zi a şedinţei din data de 24 mai, unde, cu vot majoritar, a fost respinsă acţiunea disciplinară formulată de către Inspecţia Judiciară împotriva magistratului de la Tribunalul Argeş, Irina Lazăr.Această decizie poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Accident cu o judecătoare și un instructor auto, pe Bd. Eroilor

Luni, 19 Iunie 2017 23:08

# Polițiștii, ca să fie bine, au dat dreptate... judecătoarei!
Accident fără urmări grave, săptămâna trecută, la intersecția dintre Bd. Eroilor și Str. Teilor. O judecătoare a ieșit, fără să se asigure, de pe Teilor, o arteră secundară, dorind să traverseze Bd. Eroilor. A lovit, din lateral, Loganul unui vechi și cunoscut instructor auto, care cobora pe bulevard, dinspre Judecătorie către Muzeul Județean.
Veniți să constate coliziunea, polițiștii, aflând că la volanul mașinii care intrase pe bulevard se afla o judecătoare, au declarat-o pe aceasta ca fiind cea în drept. Așa că instructorul auto a rămas cu buza umflată, urmând să își repare singur mașina, deși se afla pe un drum cu prioritate.

 

Pagina 2 din 120

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea