Adrian Miuțescu, despre viitorul prefect: „Va trebui să finalizeze toate cerințele legale și mai are de lucru. Niște cursuri...”

Luni, 23 Decembrie 2019 21:15

# Ciprian Berevoianu, susținut de PMP Argeș, favorit să devină subprefect

PNL Argeș urmează să numească viitorul prefect al județului la începutul lunii ianuarie. S-a întârzit cu numirea lui, mai ales că viitorul prefect este foarte implicat, în această perioadă, pentru a-și completa CV-ul, face diverse cursuri, special pentru a îndeplini 100% condițiile pentru funcția mult dorită.

 

Vila Florica – Muzeu Național. Deputații PSD de Argeș l-au trădat pe Manu

Luni, 23 Decembrie 2019 21:01

# Dintrei cei șase deputați PSD, trei au votat «pentru» și ceilalți trei s-au abținut
Dan Manu,președintele Consiliului Județean Argeș, a fost trădat de colegii săi de partid pe tema subiectului Vila Florica – Muzeu Național! Manu a dorit ca Vila Florica să rămână în administrarea Consiliului Județean Argeș, dar Ministerul Culturii avea deja alte planuri. Săptămâna trecută,  în ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost votat

Primarul Ion Georgescu, din Mioveni, la ceas de bilanț: „Sunt dirijorul unei echipe. Iată echipa!”

Luni, 23 Decembrie 2019 20:46

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, joi, 19 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Datele oficiale transmise scot în evidență activitatea susținută a tuturor compartimentelor și instituțiilor subordonate Primăriei Mioveni. Raportul este unul care demonstrează o administrație eficientă, îndreptată către om și nevoile acestora.

 

Luptă aprigă pentru Primăria Pitești

Luni, 23 Decembrie 2019 20:40

# Până în februarie vor fi desemnați toți candidații pentru fotoliul de primar al municipiului
În Pitești, începutul anului o să fie unul tumultuos urmând ca partidele politice să își desemneze candidații care vor intra în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. Una dintre temele de importanță majoră cu privire la alegerile locale este cea privitoare la schimbarea legislației, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, nu în unul singur.

A fost deschis primul magazin social, la Călinești

Luni, 23 Decembrie 2019 20:35

# Semipreparate din carne, la 6,3 lei/kg!
ASOCIAȚIA CRISTAL PALACE, în colaborare cu PAROHIA TURCULEȘTI, a deschis, săptămâna trecută,  primul Magazin Social.
Produse din carne de pui, curcan și porc (șnițel semipreparat) la prețul de 6,3lei/kg. Budincă vanilie/ciocolată la 1,5 lei setul de 4 bucăți. Pastă de dinți la 1,5 lei.

 

Primăria Pitești a pierdut definitiv procesul cu Parohia Sfânta Treime

Luni, 16 Decembrie 2019 14:21

# Biserica a intrat în posesia unui teren în suprafață de 4.275 mp chiar în centrul Piteștiului

Încă din noiembrie 2016, Parohia Sfânta Treime din Pitești a solicitat Judecătoriei Pitești, în contradictoriu cu Municipiul Pitești, să se constate că este proprietara unui teren în suprafață de 4.632 mp și a clădirii bisericii amplasate pe acest teren, precum și asupra a altor 6 clădiri. Este vorba despre Biserica Sfânta Treime sau ”Schitul Beștelei”, de pe strada Dealurilor, din centrul Piteștiului.

Stenograma ședinței privind propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale”

Luni, 16 Decembrie 2019 14:18

# Apostoliceanu: „Această suprafață de 375 ha o putem securiza pentru că este a statului” # Cornel Ionică: „Avem niște obligații privind punerea în posesie. Sunt 40-50 de cetățeni în această situație” # În ianuarie, urmează să fie discutată în Consiliu Local și propunerea de instituire de arie protejată şi pentru pădurea privată

Pe 31 octombrie, în ședința Consiliului Local Pitești, s-a aprobat, în unanimitate, hotărârea nr. 358 privind „propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată și declararea ca rezervație naturală pentru «Pădurea Trivale»”.

 

Termo Calor Confort SA, somații către proprietarii cu debite semnificative

Luni, 16 Decembrie 2019 14:11

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari nu înțeleg să-și achite contravaloarea consumului de energie termică,
TERMO CALOR CONFORT S.A. a transmis somații către o serie de asociații de proprietari care înregistrează debite semnificative și, totodată, prin executor judecătoresc, s-a obținut încuviințarea executării silite într-un număr de 5.208 dosare de executare.

Deși mai are puțin și se dărâmă, Casa Universitarilor, din nou, fără expert și fără expertiză

Luni, 16 Decembrie 2019 14:09

De doi ani și jumătate, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, oferă o imagine dezolantă. Aici, până anul trecut,  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” imobilul  în propriul dormitor.

 

Părintele Arhiepiscop Calinic - Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Luni, 16 Decembrie 2019 14:03

Săptămâna trecută, Senatul Universităţii „Lucian Blaga”, din Sibiu, i-a acordat Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, titlul de Doctor Honoris Causa, la propunerea Consilului Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Saguna”, instituție de învățământ teologic cu o tradiţie de peste 230 de ani.

Mii de piteșteni au trecut, liberi, prin sediul Prefecturii

Luni, 16 Decembrie 2019 14:00

#  Se împlinesc, duminică, trei decenii de la manifestările revoluționare din Pitești

Acţiunile protestatare de stradă au început la Piteşti, efectiv, în ziua de 22 decembrie 1989, în jurul orei 13, fiind direct determinate de cele întâmplate în Bucureşti.
Un impact deosebit asupra stării de spirit şi a atitudinii făţişă împotriva conducerii superioare a Partidului Comunist Român l-au avut:

 

Să mai și râdem, ca să nu plângem. Președintele PNL Moșoaia a luat nadă la magazinul de unelte pescărești

Luni, 16 Decembrie 2019 13:53

# Acesta a fost amendat pentru tulburarea liniștii publice # Liberalul a solicitat și Salvarea, pentru o rană aproape inexistentă

Șeful  PNL Moșoaia, respectiv șeful PMP din aceeași localitate , au avut divergențe terminate, așa cum s-a mai scris, cu sancționarea celor doi de către polițiștii de la IPJ Argeș, cu câte 400 de lei. După ședința de Consiliu Local, câțiva liberali locali au mers la un magazin din Trivale , unde lucra soția politicianului advers. Magazin de unelte de pescuit, accesorii de specialitate și nade.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana

Luni, 16 Decembrie 2019 13:51

# Acesta a fost, în ultimii 10 ani, procuror inspector la Inspecția Judiciară – Direcția Inspecție Procurori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, săptămâna trecută, decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana, începând cu data de 15 decembrie. Cornel Ioana a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, fiind numit, în ultimii 10 ani, în funcţia de inspector judiciar la Inspecţia Judiciară - Direcţia de inspecţie pentru procurori.

 

Cuvinte grele, între Dan Manu și Adrian Miuțescu, pe tema Conacului Brătienilor

Luni, 16 Decembrie 2019 13:42

# Numele lui Victor Ponta, folosit ca armă împotriva PSD # Adrian Miuțescu: „O diversiune!...E stilul de lucru al PSD-ului!” # Dan Manu: „Se doreşte dispariţia unei instituţii de cultură…”
Atitudine belicoasă a lui Adrian Miuțescu, în conflictul privind preluarea, de către Ministerul Culturii, a Vilei Florica. Belicoasă față de Dan Manu, președintele CJ Argeș, care s-a împotrivit din răsputeri acțiunii.

In memoriam Constantin N. Stroe

Luni, 16 Decembrie 2019 13:31

# Hulubești, Dâmbovița,  20 martie 1942 – București, 17 decembrie  2016

Născut la 20 martie 1942, STROE  N. Constantin, după finalizarea Gimnaziului Unic Hulubești, urmează Școala Medie Ienăchiță Văcărescu Târgoviște, regiunea Ploiești, iar la absolvire (1962), primea acceptul Cancelariei profesorale, pentru studii superioare.

 

Cererile deputatului Mircea Drăghici, respinse pe bandă rulantă de ICCJ

Luni, 16 Decembrie 2019 13:30

Cereri respinse pe bandă rulantă în dosarul deputatului argeșean Mircea Drăghici, acuzat că a delapidat banii PSD-ului. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție  au respins cererea de sesizare a Curţii Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, atât în primă instanță, cât și la recurs.

Lucrările de reabilitare de la Colegiul „Zinca Golescu” bat pasul pe loc

Luni, 09 Decembrie 2019 16:30

# „Stăm înghesuiți de trei ani”, precizează cadrele didactice ale Colegiului # Deși contractul a fost reziliat de un an, proiectul va fi scos, din nou, la licitație abia în 2020

Lucrările la unul dintre cele mai importante colegii din județul Argeș sunt în stand-by încă de la începutul anului 2019. Este vorba despre obiectivul de investiții „Consolidare și reabilitare clădire tronson I Colegiul Național Zinca Golescu”. Profesorii sunt nemulțumiți de situația creată. O parte din aceștia au făcut mai multe precizări pe acest subiect pe grupul de Facebook: „Pitești, orașul meu!”.

 

Actorul Florin Călinescu a cumpărat, la Băbana, terenul lui Eftimex

Luni, 09 Decembrie 2019 16:26

Florin Călinescu s-a născut la Timișoara, dar este legat afectiv de comuna Băbana, unde s-au născut părinții săi. În 2008, când a candidat la alegerile parlamentare pe listele PNL Argeș, Călinescu dezvăluia în presa locală: „Asta este comuna părinților mei, aici s-a născut tatăl meu și aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Avem o casă în comuna Băbana, sunt lucruri foarte puternice care mă leagă de acest judet.”

Doi deputați de Argeș au luat ”drumul Brașovului”

Luni, 09 Decembrie 2019 16:04

Nu, cei doi deputați nu au părăsit organizațiile județene, însă au insistat pentru deblocarea lucrărilor – incredibil de amânate, pentru Drumul Național Pitești-Brașov.
Simona Bucura-Oprescu, deputat din partea PSD Argeș, a depus, chiar din 2016, o interpelare pe această temă: ”Atrăgeam atunci atenția că lucrările trenează, că nu s-a respectat calendarul asumat de părțile contractante, că riscul de producere a accidentelor rutiere este mare și că șoferii pierd foarte mult timp din cauza deselor opriri generate de semaforizarea din zonele de intervenție”.

 

Lucrețiu Tudor, șeful Finanţelor Argeş, a plecat din fruntea instituţiei

Luni, 09 Decembrie 2019 15:59

De vineri, 6 decembrie, numirea lui Lucrețiu Tudor, în funcția de şef al Administrației AJFP Argeș a expirat. Cu această ocazie, acesta a decis să își depună mandatul.
„Valabilitatea Ordinului 1744/2019 al președintelui ANAF privind numirea mea în funcția de Sef Administrație al AJFP Argeș a încetat și am acționat în acest sens, depunându-mi mandatul în fața colegilor în cursul dimineții.

Primărița din Ștefănești, exclusă din PSD

Luni, 09 Decembrie 2019 15:57

# Jenica Dumitru: „Moș Nicolae mi-a adus o excludere!”
După ce au reușit să nu se înțeleagă, primărița din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, și organizația PSD Argeș, s-au despărțit. Copiii (capitalul electoral) rămân însă la proaspăta exclusă, partidul prezentând, de-a lungul timpului, în zonă, eșecuri electorale. Așadar, ofertele vor începe să curgă, de la alte formațiuni politice, pentru fosta pesedistă, și nu vor fi puține.

 

Pagina 2 din 183

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea