Paranghelie pe bani mulți la Bogați

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:50

 

# Oamenii se plâng de drumuri, de curățenie, de utilități. Dar au parte… de spectacol!

# În atenția Curții de Conturi: ședință de Consiliu Local pentru Ziua Comunei cu cheltuieli făcute anterior

Ca în fiecare an, petrecere de zile mari, de bani la fel de mari, la Bogați. Intrați în era internetului, mulți localnici se plâng, pe canale electronice, de lipsa drumurilor, a podurilor, de mizerie, de lipsa utilităților. Nu e bai, le face primăria. Cândva. Primăria organizează însă, cu regularitate de ceas elvețian, petrecerea anuală. În ziua de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi în care biserica rânduiește post și rugăciune. Pe mesele întinse au dansat micii, cârnăciorii și băutura. Băutura, e drept, de post. În fiecare an, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

 

 

„O CALE CĂTRE NOI”, prima carte lansată de Liliana Finta

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:45

 

Colaboratoarea noastră, Liliana FINTA, și-a lansat prima ei carte, O cale către Noi, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii Alături de tine, la televiziunea a7tv. Am asistat la un dialog interesant între autoare și prezentatoarea Alina ILIOI – MUREȘAN, despre descoperirea sinelui și a liniștii interioare, pentru că aceasta este tema, mare, a cărții. S-a încercat o limpezire a acestei complicate problematici și chiar descrierea unor tehnici și metode utile pentru toți cei care vor să dea atenție acestui proces de autocunoaștere. În fond, Liliana FINTA este, un experimentat terapeut.

 

Hai la concert, în aer liber, la Mioveni!

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:35

 

# Platoul Făget, intrarea liberă!

Pe 22 și 23 Septembrie, simte vibrația muzicii la CFMOTO DAY – ADVENTURE FEST, alături de Andia, Alina Eremia, Aza, Blanco, Dorian Popa, Macanache, Mario Fresh, Nicole Cherry, Paraziții, Petre Ștefan, Smiley, Vescan și MC Hype Fox!

Organizatorii au pregătit zonă de food, expoziții, activități interactive, lasere, spectacole live, surprize care îți vor tăia respirația și momente care vor rămâne în inimi pentru mult timp!

Locația evenimentului este în Platoul Făget din Mioveni, organizator fiind ATVRom, în colaborare cu Primăria Mioveni. Intrarea este liberă!

 

 

Bradu. Finanțare nerambursabilă de 10 milioane de lei! Încă 14 străzi vor fi modernizate!

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:16

 

# Încep lucrările pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii pe strada Valea Geamăna

Încep lucrările la proiectul de modernizare a celor 14 străzi cuprinse în proiectul finanțat din PNRR. S-a dat deja ordinul de începe a lucrărilor pentru străzile Matei Gabriel, Aleea și Strada Busuioc și Străzile Gutuiului și Crivățului. Contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” , vizează modernizarea a 14 străzi din localitate, respectiv: Busuioc, Aleea Busuioc, Aleea Rozelor, Crivăț, Fragilor, Frasinului, Gladiolei, Gutuiului, Margaretei, Mărgăritar, Matei Gabriel, Mesteacănului, Nucului și Violetelor. Valoarea totală a acestui contract este de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi).

 

Profesor din Argeş: “Cele cinci module ale anului şcolar îi derutează pe elevi!”

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:09

 

A început anul şcolar 2023-2024, o nouă provocare pentru elevi, părinţi şi profesori. Avem module de studiu şi vacanţe fără număr, ceea ce îi nemulţumeşte în primul rând pe dascăli care au parte de elevi debusolaţi. Am stat de vorbă cu un profesor care predă la o şcoală din Argeş, mai precis din mediul rural, şi care ne-a spus că nu este mulţumit de felul în care a fost structurat anul şcolar.

 

 

Acțiuni de verificare la Mioveni

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:07

 

Au fost demarcate acțiuni de verificare şi control la Mioveni în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare. De asemenea, se va verifica integritatea sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea.

 

Programe de formare psihopedagogică pentru profesori la Centrul Universitar din Pitești

Miercuri, 20 Septembrie 2023 12:01

 

În anul academic 2023-2024, Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar din Pitești are programe de formare psihopedagogică pentru profesori. În acest an universitar, 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori. Comparativ cu anul trecut, avem pe listă nou înfiinţata Universitate Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București Centrul Universitar din Pitești.

Astfel, potrivit Edupedu.ro, universitățile pot organiza probele din cadrul examenelor pentru obținerea gradelor didactice II și I, pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar.

 

 

PREMIILE LITERARE ACORDATE DE REVISTA CAFENEAUA LITERARĂ în anul 2023

Miercuri, 20 Septembrie 2023 11:37

 

Revista Cafeneaua literară, editată de Centrul Cultural Pitești, care apare sub egida Consiliului Local Pitești şi a Primăriei municipiului Pitești, a acordat marți, 19 septembrie, premiile literare ale anului 2023, următorilor scriitori, care au publicat în paginile ei și au contribuit prin textele lor la calitatea ridicată a revistei:

1. ION SIMUȚ (critic literar, Oradea) - Premiul pentru Critică și istorie literară.

2. IOAN N. ROȘCA (filozof și critic literar, București) - Premiul pentru întreaga activitate filozofică.

3. LIDIA VIANU (poet și traducător) - Premiul pentru Poezie.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 20 Septembrie 2023 11:32

 

JUDECĂTORIA TOPOLOVENI

Pensionat sau plecat

Nu se găsesc vinovaţi

Şi nu e caz izolat,

Judecătorii-s…delegaţi.

 

Topul Firmelor din Argeș, ediția a XXVIII-a

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:35

 

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș premiază excelența în afaceri prin „Topul Firmelor din Argeș”, ediția a XXVIII-a. Evenimentul va avea loc miercuri, 11 octombrie 2023, începând cu ora 18.00, la Complexul Star Plaza din Bascov. Este unul dintre cele mai importante evenimente de business ale anului organizate în Argeș.

„Ca de fiecare dată, Topul Firmelor din Argeș reprezintă un clasament obiectiv și concludent, precum și o bună ocazie de a radiografia performanța economică a firmelor din județul nostru. Organizăm ceremonia de decernare a premiilor Topul Firmelor din Argeș ediția XXVIII, 2023 cu scopul de a recunoaște și aprecia performanța, iar participarea la acest eveniment poate fi o bună oportunitate de a-i întâlni pe cei mai importanți membri ai comunității de afaceri din Argeș și de a sonda noi oportunități de dezvoltare. Este evenimentul celor care fac diferența!”, a precizat George Caval (foto), președintele CCIA Argeș.

 

Pictoriţa Mihaela Viorela Martin a umplut de culoare Grădiniţa din comuna Băbana!

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:29

 

În prima zi de şcoală, prichindeii de la Grădiniţa cu program normal din comuna Băbana au avut parte de o surpriză în culori! Pictoriţa Mihaela Viorela Martin a pictat mai multe tablouri care au înfrumuseţat unitatea de învăţământ. S-a implicat voluntar în acest proiect şi a promis că va continua această colaborare.

Pentru că e nevoie să-i învăţăm pe copii să iubească armonia şi culorile, pictoriţa Mihaela Viorela Martin a pictat cu drag pentru ca preşcolarii să se înveselească zi de zi când vin la grădiniţă. Deşi are o agenda încărcată, doamna Mihaela Viorela Martin s-a bucurat să se întoarcă în copilărie şi să redea în culori vii, bucuria vârstelor mici.

 

 

Noua lege a pensiilor ar putea fi gata la 1 ianuarie 2024!

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:29

 

Veşti bune pentru pensionari! Noua lege a pensiilor ar putea fi gata la începutul anului viitor şi după cum a anunţat Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se are în vedere, cu prioritate, eliminarea inechităţilor din sistem.

„Aşa cum am discutat la Bruxelles, așa cum a anunțat și premierul și așa cum ne-am angajat în Guvern, noi vrem să venim cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an, de la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor.

Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa”, a declarat Câciu, potrivit Stiripesurse.ro.

 

În prima zi de şcoală, Emanuel Soare a transmis elevilor mesaje anti guvernare

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:04

 

Ca-n politică… în prima zi de şcoală, preşedintele Forţa Dreptei Argeş, Emanuel Soare, le-a transmis elevilor un mesaj anti PSD şi PNL. Pentru că vremurile s-au schimbat şi-am trecut la digitalizare, s-au transformat şi mesajele politicienilor. Şi cum Soare nu poate defila cu proiectele proprii, deoarece nu le are, aruncă venin în rivalii politici. Şi o face special pentru elevi, la început de an şcolar. Pentru că în 2024 sunt alegeri…

 

 

Doina Ruști vorbește despre film și literatură la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 19 Septembrie 2023 11:02

 

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 13:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști despre film și literatură. Va fi un dialog pe marginea filmului realizat de elevii de la Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești, coordonați de prof. Cristian Hoaghea, având ca temă de inspirație romanul Doinei Ruști, Paturi oculte. Filmul a participat la Festivalul-concurs de book-trailere - BOOVIE 2023. Moderatoarea evenimentului, desfășurat la Biblioteca Județeană, este poeta Denisa Popescu.

 

Copiii din Tufanu vor merge pentru prima dată la grădiniță

Marţi, 19 Septembrie 2023 10:36

# Preșcolarii vor învăța în containere

Situația elevilor și preșcolarilor din satul Tufanu, comuna Mălureni, va fi rezolvată. După ce în noul an școlar s-a înființat în această localitate pentru prima data învățământ gimnazial, elevii fiind nevoiți să parcurgă în jur de 10 km dus-întors, prin pădure, pentru a participa la ore, a venit și rândul preșcolarilor de a merge la grădiniță. Deși grupa mare și grupa mijlocie sunt obligatorii, copiii din Tufanu nu aveau o grădiniță amenajată. După lungi eforturi a fost găsită o soluție privind acești preșcolari.

Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, opt containere modulare urmează a fi amplasate în satul Tufanu pentru ca cei de acolo să meargă la grădiniță la ei în sat, în condiții decente. Vor fi înființate, astfel, două săli de clasă, grupuri sanitare și un spatiu pentru depozitarea laptelui și cornului.

 

DTO Rally a încheiat prima participare în Campionatul Mondial de Raliuri

Marţi, 19 Septembrie 2023 08:43

 

# Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat toate probele speciale la bordul Citroën-ului C3 Rally2

DTO Rally a fost prezentă în perioada 7-10 septembrie 2023 la WRC Acropolis Rally, competiție organizată la cel mai înalt nivel în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. După multiple sezoane în România și participări ocazionale în etape internaționale, două echipaje au luat startul în „Raliul Zeilor” din Grecia, o cursă renumită pentru dificultatea sa, dar și pentru duritatea probelor speciale.

Cristian Dolofan & Traian Pavel și Eugen Cărăgui & Robert Fus au concurat cu modele Citroën C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, unde un număr de 34 de echipaje s-au aliniat la start.

 

Elena Lasconi se laudă că va face din Câmpulung un oraş verde! Cetăţenii îi arată câinii fără stăpân cu covrigi în coadă…

Marţi, 19 Septembrie 2023 07:57

 

 

# Cetăţean: “Păi noi nu suntem în stare să dăm cu mătura…”

La începutul lunii, primăriţa Elena Lasconi a semnat cu mare fast Pactul Alianței Orașelor Verzi, alături de Allen Coliban, primarul Brașovului, Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 București , Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 București, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău și Mihai Gîrbaci, primarul orașului Darabani. Doar că vorba multă, sărăcia omului, deoarece cuvintele pompoase ale primăriţei Lasconi nu scutesc oraşul de prea multele sale neajunsuri în materie de “oraş verde”, iar cetăţenii au punctat ceea ce edilul pare că nu vede.

 

 

Ion Sănduloiu: „Vârful Moldoveanu a ajuns să fie tratat ca o femeie ușoară”

Marţi, 19 Septembrie 2023 07:40

 

În ultimii ani s-a observat o creștere a numărului de persoane care urcă pe munte. Din păcate, mulți nu își dau seama de pericolul la care se expun pe traseele montane dacă merg fără echipament sau chiar fără o minimă pregătire. Astfel, apar incidentele, unele dintre ele chiar mortale.

„Vârful Moldoveanu a ajuns să fie tratat ca o femeie ușoară, unde toți cred că pot... Atenție, se poate muri extraordinar de ușor în Făgăraș, cu atât mai mult pe Moldoveanu...”, a precizat, pe Facebook, Ion Sănduloiu (foto), directorul Salvamont Argeș.

 

Zeci de unități de cazare, verificate în Argeș. A curs cu amenzi

Luni, 18 Septembrie 2023 22:36

 

În perioada 28 august – 8 septembrie, s-au desfășurat verificări la unitățile de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată. Acțiunile au fost desfășurate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, prin inspectorii săi de muncă cu atribuții de control în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Pentru că au existat indicii că în unități de mici dimensiuni, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară în fapt activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor), acțiunile de control s-au desfășurat în echipe mixte, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

 

 

Furt de apă la un restaurant din municipiul Pitești

Luni, 18 Septembrie 2023 22:30

 

# S.C. Apă Canal 2000 SA a formulat deja plângere penală împotriva persoanei care a produs prejudiciul

Situația unui restaurant care își desfășoară activitatea într-o zonă foarte primitoare din municipiul Pitești (zona străzii Costache Negrii) a intrat în atenția Departamentului Comercial din cadrul SC Apă Canal 2000 SA, datorită consumului de apă redus înregistrat în ultima perioadă. Acesta era apropiat de cel al unui consumator casnic, aproximativ 10 - 12 mc/lună.

 

Lovitură cu fonduri nerambursabile de peste 30 milioane lei!

Luni, 18 Septembrie 2023 22:19

 

# Peste 5800 de elevi din Argeș vor circula cu microbuze electrice!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, recent, la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu, contractul de finanțare pentru proiectul de achiziționare a celor 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Astfel, peste 5800 de elevi din județul Argeș vor beneficia de transport către și de la instituțiile de învățământ în condiții de siguranță, moderne și ecologice. La eveniment a fost prezent și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu.

 

 

Pagina 2 din 448

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea