Se fac angajări la Institutul din Ștefănești

Marţi, 24 Mai 2022 10:07

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești-Argeș organizează, în data de 08.06.2022, ora 9°°, la sediul său din Orașul Ștefănești, Șos. București-Pitești, nr. 37, Județul Argeș, organizează concursul pentru ocuparea posturilor contractuale vacante, pe perioadă nedeterminată de:

1. Asistent de cercetare științifică stagiar -1 post;

2. Muncitor calificat -1 post;

3. Muncitor calificat/Mecanic agricol -1 post;

Concursul se va desfășura la sediul INCDBH Ștefănești-Argeș, cu probele şi calendarul următor:

 

 

Registrator medical din Argeș - reținut în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”

Marţi, 24 Mai 2022 09:49

 

 

Vaccinarea la chiuvetă face noi victime! Un registrator medical de la un centru de vaccinare din Argeș a fost reținut, luni - 23 mai, pentru 24 de ore. În cauză mai sunt cercetate alte 22 de persoane.

 

În dosarul, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

 

Registratorul medical este acuzat că a primit diferite sume de bani și chiar voucherele aferente vaccinării  pentru a atesta în fals vaccinarea mai multor persoane.

Muzeul Goleşti - centrul eleganţei şi rafinamentului

Marţi, 24 Mai 2022 09:37

Joia trecută, Muzeul Golești a fost gazda unui eveniment de zile mari – Calapod Fashion Show, o prezentare de modă care a adus pe podium creații de mare rafinament. La eveniment au fost prezenți Aurora Negru - noua directoare a Finanțelor Publice Argeș, vicele CJ Argeș, Adrian Bughiu, deputatul PSD Nicolae Georgescu, primarul de la Călinești, oameni de afaceri. O apariție cu totul surprinzătoare a fost cea a actorului Denis Ștefan, care a venit călare.

 

 

Fostul parlamentar de Argeș, Cristian Boureanu, s-a întâlnit cu Laura Dincă, după despărțirea de Cristina Belciu!

Marţi, 24 Mai 2022 08:40

Încurcate sunt căile Domnului! Fostul deputat de Argeș, Cristian Boureanu, trăiește, la extreme, dragostea. Recent, s-a despărțit de fotomodelul Cristina Belciu, cu care s-a iubit cinci luni, dar Boureanu a ținut prima pagină a ziarelor mondene cu vestea că s-a întâlnit cu fosta iubită, Laura Dincă, alături de care a trăit o poveste de dragoste de aproape șapte ani. E drept, pe Laura a întâlnit-o întâmplător într-un restaurant, dar gurile rele vorbesc pe la colțuri...

Boureanu a fost surprins la un restaurant din zona de nord a Bucureștiului, alături de Laura Dincă. Aceștia s-au revăzut întâmplător, chiar Boureanu venind la masa unde Laura stătea alături de o prietenă.

 

Trei proiecte prin PNRR în comuna Budeasa

Marţi, 24 Mai 2022 08:37

Primăria Budeasa a depus trei cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. În localitate urmează să fie realizate piste de biciclete, va fi modernizat și extins sistemul de supraveghere, vor fi achiziționate softuri și echipamente pentru dezvoltarea unui sistem intelligent de management local.

„Având în vedere că în cursul zilei de 16 mai 2022 a fost deschisă - Componenta 10 Fond local - din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în mobilitate urbană durabilă, Primăria comunei Budeasa a depus 3 cereri de finanțare pentru următoarele proiecte:

 

 

Pe 26 mai - atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Marţi, 24 Mai 2022 08:34

Spitalul Orăşenesc Mioveni organizează joi, 26 mai, începând cu ora 9.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca lectori pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andree Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC. Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului , dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

 

Salariații sau foștii salariați vor putea avea acces la datele proprii

Marţi, 24 Mai 2022 07:27

Salariații sau foștii salariați vor putea avea acces online la datele proprii din Registrul General de Evidență a Salariaților - REVISAL. Informațiile care pot fi accesate din REVISAL sunt elemente de identificare a salariatului, data angajării, funcția sau ocupația, nivelul și specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile și cuantumul acestora, perioada și cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detașării și data încetării contractului individual de muncă. În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va stabili procedura de acces online la REVISAL, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care, prin extras, se poate dovedi vechimea în muncă și în specialitate.

 

 

Expoziție de excepție organizată la Biblioteca Județeană Argeș - 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria

Luni, 23 Mai 2022 20:35

Inaugurată de Ziua Regalității, pe 10 mai, expoziția „Regele Ferdinand I Întregitorul și Regina Maria, în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu“Argeș cuprinde facsimile după cărți poștale circulate sau necirculate, ilustrații din albume editate de Muzeul Militar sau Muzeul Național al României, cărți - „Două portrete“ (autor Principesa Martha Bibescu), „Ferdinand și Banatul. Album comemorativ“, „Memorial des Allies“ (volum monumental, ce cuprinde gândurile și impresiile conducătorilor sau demnitarilor din cele 30 de state participante la Primul Război Mondial), „Marea frescă a Ateneului Român“- autor, pictorul piteștean, Costin Petrescu).

 

Acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile din Mioveni

Luni, 23 Mai 2022 19:32

SEdC Mioveni organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor vegetale.

„Noua acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile individuale (crengi, ramuri, frunze și iarbă) va avea loc în zilele:

- Luni, 23.05.2022 – cart. Colibași și cart. Făget;

- Marți, 24.05.2022 – cart. Racovita și cart. Clucereasa.

 

 

Dănuț Dinu: „Acest individ este expresia nesimțirii și a corupției în România”

Luni, 23 Mai 2022 16:01

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. După condamnare, s-a aflat că Oprescu fugise deja din țară, fiind capturat la Atena, în Grecia. Cazul fostului edil al Bucureștiului a încins internetul. Printre cei care au comentat condamnarea lui Oprescu, se numără și fostul polițist Dănuț Dinu (foto), ex-consilier local în CL Pitești:

”Acest individ este expresia nesimțirii și a corupției în România. Prins cu sume imense de bani, s-a dat victimă a unor combinații politice. Omul chiar trebuie să meargă la penitenciar. Deși nu o să facă decât o treime… (n.red: din pedeapsă).”, a notat Dănuț Dinu, într-un comentariu, pe Facebook.

Lucrare de 1,5 milioane de lei finalizată în Pitești

Luni, 23 Mai 2022 15:49

Primăria Municipiului Pitești informează că miercurea trecută au fost finalizate lucrările pentru  obiectivul de investiții  „Reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu și Bucovina ( etapa a-III-a)”.

Canalul realizat, inițial, din beton și în trepte era colmatat, fiind inutilizabil  și nemaiavând capacitatea preluării apelor meteorice, din cauza  perioadei de utilizare depășite.

Pentru confortul riveranilor și pentru a proteja mediul, asigurând evacuarea și continuitatea scurgerii apelor pluviale, dar și pentru siguranța circulației pietonale din zonă s-au executat următoarele lucrări:

 

 

Fost șef de secție de la Spitalul Județean Argeș, declarat INCOMPATIBIL de ANI!

Luni, 23 Mai 2022 15:19

Un fost șef de secție de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Este vorba despre medicul Daniel Blăjan, fost șef al Secției de Cardiologie, care în timp ce ocupa funcția de conducere în cadrul SJU era și administrator al unei societăți comerciale.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iulie 2017 – 13 mai 2019, întrucât a exercitat simultan funcțiile de Șef Secție Cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești și administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, a anunțat ANI, prin integritate.eu.

Registrul Auto Român a lansat un serviciu care verifică autovehiculele scoase la vânzare

Luni, 23 Mai 2022 15:09

Registrul Auto Român a anunţat că va lansa RAR eXpert, de luni – 23 mai, serviciu care le va da șansa șoferilor să verifice orice mașină pe care vor să o achiziționeze. Această decizie a fost luată după ce specialiștii au descoperit probleme la mai multe autoturisme. Prin acest serviciu, cumpărătorii de autovehicule pot afla, contra cost, informații despre identitatea mașinii, despre starea tehnică sau despre numărul real de kilometri parcurşi.

Se  lansează RAR eXpert, serviciul care oferă clienţilor un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, al mașinii pe care vor să o achiziționeze. Specialiștii RAR au depistat că două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au defecțiuni.

 

 

Pilotul Sebastian Barbu a câştigat Raliul Argeşului. Trei premiere pe podium

Luni, 23 Mai 2022 11:09

 

Pilotul Sebastian Barbu a câştigat duminică, 22 mai, Raliul Argeşului, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. După această etapă, Andrei Gîrtofan este noul lider al clasamentului general. Clasamentul final de la Raliul Argeșului:

1. Sebastian Barbu și Iancu Bogdan;

2. Andrei Gîrtofan / Doru Vraja;

 

3. Mihai Manole / Marc Banca.

Fost şef de post – condamnat pentru luare de mită!

Luni, 23 Mai 2022 10:23

# De la 4 ani cu executare… la 3 ani cu suspendare!

# Fostul polițist trebuie să presteze 120 de zile de muncă la primăria condusă de Elena Lasconi

Fostului șef de post de la Bughea de Sus i-a trecut glonțul pe la ureche. Condamnat, în primă instanță, la 4 ani și 2 luni de închisoare cu executare, joia trecută, Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv, scăpându-l pe fostul polițist de pușcărie.

 

Ghid chirii 2022: Ce obligații fiscale au cei care realizează venituri din închirierea imobilelor sau a camerelor în scop turistic

Luni, 23 Mai 2022 10:19

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

Acesta este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_chirii_2022_05.pdf.

Caravana Educației, un proiect de anvergură inițiat de Tineretul Social- Democrat, a ajuns în Argeș

Luni, 23 Mai 2022 10:15

Caravana Educației - un proiect inițiat de Tineretul Social- Democrat - a ajuns duminică, 22 mai, în Argeș, mai exact în comuna Ștefan cel Mare. Grație acestui proiect, elevii de clasa a VII-a și a VIII-a se pot pregăti suplimentar, gratuit, pentru primul lor examen important, Evaluarea Națională.

 

„Educația reprezintă o prioritate pentru PSD, pregătirea Evaluării Naționale fiind un prim pas pentru încurajarea elevilor către o educație superioară. O clasă pe roți a ajuns astăzi (duminicp, 22 mai n.r.) în comuna Ștefan cel Mare, elevii din localitate participând la lecții de limba română și matematică. Autocarul TSD este dotat cu tot ce este necesar pentru un proces educativ de cea mai înaltă calitate, elevii fiind și ei impresionați de condițiile din clasa inedită în care s-au pregătit suplimentar.”, informează PSD Argeș.

 

Deputatul PSD Remus Mihalcea critică proiectul ce prevede trecerea ”Urgențelor” în subordinea MAI

Luni, 23 Mai 2022 10:07

#Remus Mihalcea: „Proiectul conține o serie erori tehnice foarte grave”

Proiectul MAI prin care se intenționează trecerea asistenței medicale de urgență sub coordonarea DSU nu va fi susținut de PSD în forma actuală.

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: ”Proiectul conține o serie erori tehnice foarte grave, iar în niciun stat din UE unitățile de primiri urgențe nu sunt coordonate de Ministerul de Interne!
În orice stat normal și civilizat, asistența medicală de urgență este la Ministerul Sănătății! Cei care au redactat proiectul au carențe mari în înțelegerea sistemului de Sănătate. Nu ai cum să pretinzi să coordonezi ceva în domeniul Sănătății, când nici măcar nu înțelegi cum e reglementat ceea ce vrei să coordonezi!

Guvernul a aprobat scutirea de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

Luni, 23 Mai 2022 10:02

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, scutirea de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

De la 1 iunie, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la 2.550 de lei, la 2.750 de lei brut pe lună, nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate între 1 iunie și 31 decembrie.

 

Ziua Piteștiului – marcată la Biblioteca Județeană Argeș printr-o lansare de carte

Luni, 23 Mai 2022 09:47

 

#”Pitești 630. Memento” – un nou volum oferit de profesorul Petre Popa urbei, la ceas aniversar

Spectacol cu sala plină avându-l, în prim plan, pe profesorul universitar Petre Popa. La manifestarea organizată de ziua Piteștiului, vineri, 20 mai a.c., în sala de lectură a Bibliotecii Județene Argeș nu au rămas locuri libere. Fost viceprimar al orașului, fost director al Bibliotecii Județene Argeș și decan fondator al Facultății de Istorie, Filosofie și Jurnalism de la Universitatea din Pitești, prof. univ. dr. Petre Popa a ținut să marcheze, în stilu-i propriu, ziua care, în urmă cu 634 de ani, așeza Piteștiul în rândul celor mai vechi localități atestate documentar din țară.

A început înscrierea la Bacalaureat 2022

Luni, 23 Mai 2022 09:42

 

Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2022 în perioada 23-27 mai 2022. Astfel, candidații vor completa partea I a cererii de înscriere. Cei care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere. Amintim că elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, conform calendarului oficial.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală are loc în perioada 6-8 iunie, iar evaluarea competențelor digitale, 9-10 iunie. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. 

 

Pagina 2 din 348

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea