Liberalii și useriștii argeșeni modifică regulamentul de organizare de la FC Argeș

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:09

Consilierii locali PNL și USR PLUS din Consiliul Local Pitești au inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului de organizare și funcționare de la Fotbal Club Argeș. Apostoliceanu Sorin, Coteț Mihai, Chivu Virgil - Dumitru, Gherase Ionuț, Irimia Tiberiu, Mihăilescu Mihai-Ioan, Nedelcu Darius-Sebastian, Tofan Gelu, Șerbănoiu Răzvan au depus proiect pentru modificarea HCL nr.405/2010 privind înfințarea Clubului Sportiv ”Fotbal Club Argeș”. Mai precis se dorește ca cei cinci membri din Consiliul de Administrație al clubului, doi consilieri locali și 3 specialiști, să fie numiți doar prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Pitești. Până acum doar doi membri erau numiți prin hotărâre a Consiliului Local Pitești, restul prin dispoziție a primarului municipiului.
A.V.

 

Fostul primar din Corbi, Virgil Baciu, primește mulțumiri de peste Prut

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:04

Virgil Baciu, primarul de legendă din Corbi, dar și prosper om de afaceri, a donat localității Coșcălia, din Republica Moldova, 90 de lămpi LED pentru iluminatul public. Recent, primărița din Coșcălia i-a adresat, public, mulțumiri, în urma finalizării proiectului de extindere a rețelei.
”Primar Elena Eșanu-Popescu:
Stimați Coșcălieni!
Extinderea iluminatului stradal pe tot teritoriul localității a fost posibil datorită finanțării din bugetul local și participării la concursul de proiecte în cadrul Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, gestionat de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Simona Bucura Oprescu: „Avem cele mai mici exporturi de cereale din ultimii opt ani!”

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:03

# Din mare exportator, România a ajuns să cumpere în premieră din Argentina 10.000 de tone de semințe de soia!

”Datele de export aferente primelor șapte luni ale anului de marketig pentru cereale 2020 - 2021 (iulie 2020 - ianuarie 2021) indică cel mai slab an din ultimii opt pentru exportatorii de cereale românești!

 

2.302 sesizări, în anul 2020, la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:01

În decursul anului 2020, la Dispeceratul SEdC Mioveni s-au primit un număr de 2.302 sesizări, aproape jumătate dintre acestea vizând serviciul de canalizare. Astfel, revenim cu rugămintea de a folosi canalizarea orașului strict pentru ce a fost proiectată, să folosim coșurile de gunoi aflate peste tot în oraș, să încercăm să protejăm arborii și flora de pe spațiile verzi, să nu folosim excesiv rețeaua de apă potabilă.
Sesizările primite au fost repartizate după cum urmează:

Șefa CNAIR, despre lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: „La sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, șantierul va începe și aici”

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat, recent,  imagini noi de pe loturile 1 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, estimează că șantierul va fi pornit și pe lotul 5 la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie.
CNAIR a postat, săptămâna trecută, un video nou cu imagini de pe secțiunea 1 Sibiu – Boița a Autostrăzii Sibiu – Pitești, unde lucrează austriecii de la Porr, și de pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi.

 

Dr. Mihai Dinu: „Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești mi-au pus bisturiul în mână”

Luni, 19 Aprilie 2021 18:50

# „Dr. Gabriel Copciag este mentorul meu”, mai spune tânărul medic
Spitalul Județean de Urgență Pitești continuă prezentarea tinerilor  medici care au ales să profeseze la această unitate medicală. De această dată este vorba despre dr. ortoped Mihai Dinu.  Născut la Caracal, acesta a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova. Prima parte a rezidențiatului a parcurs-o la Spitalul Clinic Județean de Urgența Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul Județean din Pitești. Din luna februarie a.c., lucrează alături de cei care i-au pus, pentru prima oară, bisturiul în mână și pe care îi consideră mentori.

 

ÎPS Calinic și prințul Nicolae al României - în vizită la salvamontiștii din Târgu Jiu

Luni, 19 Aprilie 2021 17:17

# Nicolae al României dorește să urmeze cursurile autorizate pentru a deveni salvator montan
Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a făcut joi, 15 aprilie, o vizită la Salvamont Târgu Jiu, fiind însoţit de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, și de Retevoi Valentin – Șeful Salvamont Nucșoara. La Baza de Salvare Montană din Târgu Jiu aceștia au fost întâmpinați de profesorul Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

 

Doi judecători - în luptă pentru funcția de președinte al Tribunalului Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 11:53

În această perioadă se desfășoară examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor, În județul nostru, cel mai interesant examen se desfășoară la Tribunalul Argeș, unde sunt doi candidați pe post. Pe de o parte o avem pe actuala șefă a Tribunalului, judecătoarea Andreea Monica Prunaru (foto), în prezent delegată în această funcție pe o perioadă de 6 luni, iar pe de altă parte, pe colega sa, judecătoarea Elena Cornelia Olteanu. Ar mai fi dorit să participe la același examen și judecătorul Constantin Bogdan Ion, tot de la Tribunal, dar acesta s-a retras din competiție, chiar înainte ca examenul să înceapă propriu zis.

 

Centre mobile de vaccinare anti-COVID, în Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 11:52

Instituția Prefectului Argeș dă startul la vaccinarea prin centre mobile împotriva COVID-19 cu următoarele tipuri de vaccinuri: Moderna și AstraZeneca. Campania de vaccinare prin centre mobile are ca obiectiv vaccinarea mai multor argeșeni din mediul rural, cetățeni care întâmpină dificultăți în a se programa singuri pe lista de așteptare sau de a ajunge la unul din centrele de vaccinare din Argeș. Dacă ești din mediul rural și dorești să te vaccinezi împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare prin centre mobile, tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu un reprezentant al administrației locale (primărie). Campania prin centrele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară în 3 etape:

 

ACAROM: Peste 24.000 de autoturisme au fost produse, în luna martie, la Uzina Dacia de la Mioveni

Luni, 19 Aprilie 2021 11:47

În România, în luna martie, au fost produse 39.986  de autoturisme. Cele mai multe au fost realizate în județul Argeș, la uzina Dacia de la Mioveni, după cum observăm în datele ACAROM.  „Dintre acestea, 24.077 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni și 15.909 unități au fost produse de uzina FORD de la Craiova. Producția de autoturisme în România în primele trei luni ale anului 2021 se situează la un volum de 117.789 unități.  Pe mărci, producția în perioada ianuarie – martie 2021 se prezintă astfel: DACIA: 64.065 unități, FORD: 53.724 unități”, se arată pe site-ul oficial al Asociației Constructorilor de Automobile din România.

Platformă online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, lansată de Consiliul Național al Elevilor

Luni, 19 Aprilie 2021 11:42

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, săptămâna trecută, lansarea unei noi platforme de e-learning, “Vreau la examen“, realizată pentru pregătirea elevilor care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Organizația arată într-un comunicat de presă că a luat această inițiativă în condițiile în care o astfel de platformă nu a fost creată de autorități, deși ea este prevăzută de Lege.

Platforma are conținut propriu, dar și conținut pe care îl va prelua din surse externe, precum testele de antrenament pe care le publică Ministerul Educației. Platforma conține lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației.  Platforma poate fi accesată pe bază de înregistrare, la adresa: https://cne.vreaula.ro/login.

 

Pe 22 aprilie, se aprobă bugetul municipiului Pitești

Luni, 19 Aprilie 2021 11:40

# Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local
Ședință importantă de Consiliu Local Pitești, pe 22 aprilie, atunci când se va aproba și bugetul Municipiului Pitești. În cele ce urmează, vă prezentăm proiectul ordinii de zi:
1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2021.
2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2021.

Se suspendă activitatea la Neurologie și Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, de la Spitalul din Mioveni

Luni, 19 Aprilie 2021 10:38

Din 17 aprilie, activitatea medicală a Compartimentelor de Neurologie și Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni se suspendă timp de 30 de zile. Decizia a fost luată ca urmare a necesitații sprijinirii în activitate a Secției Boli Infecto-Contagioase și A.T.I COVID.

„Întreg personalul medical din cele două compartimente, Neurologie, respectiv Recuperare Medicină Fizică și Balneologie va fi redirecționat către secția de Boli Infecțioase timp de 30 de zile. Dacă însă, situația o va cere și vor fi în continuare solicitări pe secția de Boli Infecțioase, este posibil ca perioada de închidere a celor două compartimente să se prelungească.

 

Elevii argeșeni - pe locul trei la nivel național ca rezultate obținute la simularea Evaluării Naționale

Luni, 19 Aprilie 2021 10:32

 

Cele mai bune rezultate din ultimii 6 ani, la nivel național, au fost obținute la simularea Evaluării naționale, din luna martie. 65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a participanți au luat peste media 5. Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2021, pe 16 aprilie au fost comunicate rezultatele obținute de elevii care au participat la probele scrise (29 – 31 martie 2021).

Centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene relevă următoarele rezultate – procentul notelor mai mari sau egale cu 5: Limba și literatura română: 71,17% (88 de elevi au obținut nota 10); Matematică: 59,77% (980 de elevi au obținut nota 10); Limba și literatura maternă: 79,49% (22 de elevi au obținut nota 10). Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,6%. Un număr de 25 de elevi au obținut media 10.

Se aprobă bugetul județului Argeș

Luni, 19 Aprilie 2021 10:28

În ședința Consiliului Județean Argeș de luni, 19 aprilie, se va aproba bugetul de venituri și cheltuieli al județului Argeș pe anul 2021. Cum PSD are majoritate în CJ Argeș, bugetul va fi aprobat fără mari emoții.

Totalul veniturilor judeţului Argeş pe anul 2021 se ridică la suma de 409 milioane de lei, care se împarte în două secţiuni, secţiunea de funcţionare (273.600.000 lei) şi secţiunea de dezvoltare (135.544.000 lei).

În proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii județeni se propune anularea utilizării sumei de 4.000.000 lei pentru gol de casă repartizată prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 1/08.01.2021privind utilizarea excedentului bugetar pentru acoperirea temporară a golurilor de casă în anul 2021.

 

Iuliana Matei, directorul DGASPC Argeș: „Nu se pune problema de concediere”

Luni, 19 Aprilie 2021 10:18

# Reorganizare în domeniul asistenței sociale

Continuă procesul de reformă în domeniul asistenţei sociale, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș se vor reorganiza unele servicii sociale din subordinea instituției. Judeţul Argeş s-a înscris pe lista prioritizării închiderii centrelor de plasament cu șapte centre rezidenţiale.

 

Dintre acestea, un centru de tip rezidențial clasic (din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung) a fost închis în anul 2020 prin înființarea unei case de tip familial (în parteneriat public-privat cu Fundația SERA România). Pentru trei centre rezidențiale de tip clasic (din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr și Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) sunt în derulare proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Spitalul municipal și trenul „galben” către Mioveni - proiectele care au provocat discuții aprinse în cadrul dezbaterii bugetului

Miercuri, 14 Aprilie 2021 14:30

Pe 22 aprilie se anunță o ședință  foarte interesantă de Consiliu Local Pitești. În această zi urmează a fi aprobat și bugetul municipiului pentru anul 2021. Până atunci, se fac mici modificări la proiectul de buget. Se iau bani dintr-un loc și se mută în altul, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Banii sunt, totuși, aceiași! În acest moment, municipiul Pitești va avea venituri totale de 497.900.000 lei. Precizăm că veniturile proprii sunt de 356.323.000 lei și reprezintă 72% din totalul veniturilor estimate, constituind principala sursă de finanțare a activităților municipalității.
Săptămâna trecută s-a desfășurat o nouă dezbatere, în sala mare a Filarmonicii,  pe tema bugetului municipiului pentru 2021. Primarul Cristian Gentea a prezentat proiectul de buget, iar consilierii locali au venit cu propuneri.

 

Gara din Costești este pur și simplu abandonată și aproape cade pe oameni!

Miercuri, 14 Aprilie 2021 14:20

# Ministrul Transporturilor – luat la întrebări de parlamentarul Aurel Bălășoiu (foto)

După deschiderea primului său cabinet parlamentar, la Costești, deputatul Aurel Bălășoiu îl ia la întrebări pe Ministrul Transporturilor. Pentru că, într-adevăr, în campania electorală s-au făcut multe promisiuni, mai ales primisiuni cu privire la infrastructura de transport. Campania a trecut, noi rămânem cu vechiturile noastre…

Interviu cu Octavian Mihail Sachelarie: „Biblioteca a pierdut un pic din aura ei de agora!”

Miercuri, 14 Aprilie 2021 13:58

# „Enciclopedia Argeșului și Muscelului va fi una dintre cele mai mari lucrări pe care a dat-o județul”, a mai precizat directorul Bibliotecii Județene.

Cultura în vreme de pandemie! Ce se întâmplă cu biblioteca, cu instituțiile de cultură în această perioadă incertă? Cât de mult sunt ele afectate? La aceste întrebări, precum și la altele, ne-a răspuns sociologul Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş.
# Domnule director, s-a împlinit mai bine de un an de când lumea a devenit mai precaută și pe alocuri temătoare. Cum v-a afectat pandemia de COVID activitatea la Biblioteca Județeană Argeș?

 

Ambulatoriul din Curtea de Argeș va primi echipamente medicale de peste 10 milioane de lei

Miercuri, 14 Aprilie 2021 13:18

# Cel mai scump aparat – un tomograf de peste 140.000 lei

Pe platforma oficială de licitații este, în derulare, un anunț  de participare cu cifre spectaculoase. Anunțul privește furnizarea de  echipamente medicale în cadrul proiectului „Dotarea și echiparea Ambulatoriului Curtea de Argeș”
Obiectul viitoarelor contracte de achiziție publică îl constituie furnizarea de echipamente medicale (49 de echipamente), inclusiv servicii accesorii de instalare, punere în funcțiune, instruire a personalului pentru utilizare, mentenanță și service în perioada de garanție a echipamentelor.

Un nou Centru de Afaceri, al Primăriei, se naște la Pitești

Miercuri, 14 Aprilie 2021 13:16

# Contractul a fost atribuit unei asocieri de trei firme
La Pitești va începe, în curând, ridicarea unui nou Centru de Afaceri, aparținând primăriei municipiului. În acesta, firmele interesate vor beneficia de spații și logistic adecvată pentru activități inovatoare.
Contractul de realizare a Centrului a fost atribuit asocierii VALAH CONSTRUCT GRUP / RO 23056027, TEHNO FLUID SOLUTIONS / RO 30815448, Advanced Structural Design SRL / RO30864068

 

Pagina 2 din 257

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea