Rectorul UPIT, despre Laurențiu Baranga: „E de noaptea minții, parcă nu îmi vine să cred”

Luni, 19 Octombrie 2020 13:30

# Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a absolvit și două cursuri postuniversitare la UPIT # „S-o fi înscris la modulul psihopedagogic, probabil, în anii ăia”, precizează rectorul Dumitru Chirleșan

Cazul diplomă falsă la nivel înalt! Laurențiu Baranga, numit în luna septembrie în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost  acuzat de înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

 

 

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

Luni, 19 Octombrie 2020 13:08

Săptămână trecută, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost efectuată, în premieră pentru județul Argeș, o nouă intervenție chirurgicală. Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic de la SJUP este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenți medici care activează în cadrul unității noastre. Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr.Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu.

Angajări, fără concurs, la Spitalul Orășenesc Mioveni

Luni, 19 Octombrie 2020 13:07

Spitalul Orășenesc Mioveni angajează în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pe durată determinată, fără concurs următoarele categorii: 12 posturi asistenți medicali, 10 posturi infirmieri și un post îngrijitor.
„În conformitate cu prevederile ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată,

 

Gelu Tofan - unul dintre viceprimarii Piteștiului

Luni, 19 Octombrie 2020 13:02

 

 

Dacă nu se vor produce schimbări radicale pe ultima sută de metri, cei doi viceprimari ai Piteștiului vor fi dați de PNL și USR-PLUS, partide care împreună au majoritate în Consiliul Local Pitești. USR PLUS l-a nominalizat, de ceva timp, pe Mihai Mihăilescu pentru poziția de viceprimar. Incertitudinea era doar la liberali, acolo unde lupta s-a dat în trei: Gelu Tofan, Mihai Coteț și Ana Stan. Iar triumfător, după negocieri aprige, se pare că a fost Gelu Tofan.

Pe acest subiect a făcut precizări, pe Facebook, și Tiberiu Avrămescu, fost consilier local la Pitești din partea liberalilor.

 

Groupe Renault România o nouă sponsorizare pentru școlile din Argeș

Luni, 19 Octombrie 2020 13:02

În actualul context pandemic, în care școlile depun toate eforturile pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare pentru elevii care le trec pragul, Inspectoratul Școlar Județean Argeș continuă să vină atât în întâmpinarea elevilor aflați în scenariul verde, cât și al școlilor din care aceștia provin.
Astfel, în urma parteneriatului încheiat cu Groupe Renault România, prin implicarea directă a domnului Christophe Dridi, directorul grupului, s-a obținut pentru școlile care au nevoie stringentă în perioada următoare sponsorizarea cu 17.800 măști și dezinfectant pentru mâini și suprafețe din partea următoarelor firme: Automobile Dacia,

 

Slujire Arhierească la parohia Zăvoi din municipiul Pitești

Luni, 19 Octombrie 2020 12:54

# Cu aceeași ocazie a fost sfințit noul Așezământ Social Filantropic „Sf. Ierarh Nicolae”

Credincioșii parohiei Zăvoi din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au îmbrăcat, la sfârșitul săptămânii trecute, haine de sărbătoare. Aceștia au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată în curtea bisericii de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Sfințită în anul 2016, biserica de lemn cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Mina, Victor și Vichentie, a fost construită ca o necesitate pentru credincioșii aflați în zona fostei colonii muncitorești a orașului Pitești.

Daniel Constantin - impus de Orban în Argeș la parlamentare. Vezi lista completă

Luni, 19 Octombrie 2020 09:29

După ce nu a prins un loc pe liste la București, Daniel Constantin va candida pe listele PNL Argeș la Camera Deputaților. Informația a fost confirmată, duminică seara, de premierul României. Orban susţine că la filiala de la Argeş a susţinut candidatura lui Daniel Constatin care la rândul său a fost alături de PNL . „La Argeş eu am susţinut candidatura lui Daniel Constantin care este colegul nostru, este vicepreşedintele al PNL  A fost alături de noi într-un moment decisiv în care am reuşit învestirea Guvernului după ce Pro România luase decizia de a nu mai susţine învestirea. Deci Daniel Constantin este candidat la Argeş. De altfel el este argeşean şi este un candidat puternic…” a declarat Ludovic Orban.

 

Piteștean reținut pentru înșelăciune și fraude informatice

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:55

În seara zilei de joi, 15 octombrie, polițiștii din Argeș au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, bănuit de înșelăciuni și fraude informatice, imediat după obținerea unei sume de bani. Bărbatul a fost reținut.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cel în cauză ar fi obținut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanții unor asemenea servicii. Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care i-ar fi indus în eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani", informează IPJ Argeș.

Un judecător din Piteşti cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:41

Judecătorul Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş.

"Cred că sunt persoane care nu vor fi de acord cu acest demers, dar în calitatea mea de simplu cetățean trebuie să-mi apăr drepturile. Acest demers este unul personal, care nu angajează în niciun fel instituția la care lucrez", preciza Ion Rebeca.

 

Biserica Schitului din Stoenești - distrusă de flăcări

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:24

Un incendiu devastator a avut loc, în această dimineață, la biserica Schitul Sfântul Ierarh Modest din comuna Stoenești. Biserica din lemn a ars în întregime.

"În această dimineață, iîn jurul orei 05:30 s-a produs un incendiu în comuna Stoenești la Schitul Sfântul Ierarh Modest. S-au deplasat trei autospeciale de intervenție, o ambulantă SMURD de prim ajutor  și o autospeciala de prima intervenție și comanda, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu  produs la o biserică construită din lemn.

Angajări din sursă externă la Penitenciarul Mioveni

Vineri, 16 Octombrie 2020 08:16

Penitenciarul Mioveni a scos la concurs 6 posturi din sursă externă. Este vorba de cinci posturi agenţi şi unul de ofiţer. Înscrierile se fac până la data de 26 octombrie, inclusiv.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre Penitenciarul Mioveni anunţă noi angajări din sursă externă, după ce în luna septembrie a mai scos la concurs 22 de posturi de agenţi, tot din sursă externă.

 

Octogenar din Curtea de Argeș dispărut de acasă și căutat de poliție

Joi, 15 Octombrie 2020 15:37

 

În ziua de 13 octombrie, ZINCA GHEORGHE, de 82 de ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza municipiului Curtea de Argeş, fără a mai reveni.

Semnalmente: înălțime 1,60 m , greutate aproximativ 55 kg, astenic, păr alb, tuns poartă mustaţă.

Vestimentație la momentul plecării: pantalon de culoare negru, vestă fâș de culoare neagră, căciulă neagră, încălțat cu galoși din cauciuc de culoare neagră.

 

Persoanele care pot da relaţii despre persoana în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Curtea de Argeş, telefon 0248 721 519.

Deputatul Mircea Drăghici - condamnat la 5 ani de închisoare

Joi, 15 Octombrie 2020 15:14

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, joi – 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

Magistrații ÎCCJ l-au condamnat pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

 

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă funcționează la capacitate maximă. Toate paturile sunt ocupate

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:23

 

Creștere alarmantă a numărului de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, la nivel național! Acest lucru a dus la ocuparea multor Secții de Terapie Intensivă din țară. În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), funcționează, din nou, la capacitate maximă. De această dată, la Pitești, toți pacienții tratați în Unitate au fost aduși cu ambulanțele, prin transfer, de la spitale din Ialomița, Sibiu, București, Vâlcea și Caraș-Severin.

Percheziții la OMV Petrom Pitești. S-a deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri

Miercuri, 14 Octombrie 2020 17:10

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat, miercuri, o activitate de percheziţie la OMV Petrom Pitești. Este vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri. Cercetările vizează modul în care o persoană ar fi dobândit o suprafață de teren.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o activitate de percheziție domiciliară realizată de polițiștii argeșeni la ,,biroul” unui funcţionar din cadrul unei companii petroliere cu activitate pe raza județului Argeş, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti.

Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente.

La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, informează IPJ Argeș.

 

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Miercuri, 14 Octombrie 2020 11:17

COMUNA POPEȘTI, titular al proiectului ”Inființare conductă de gaze naturale în comuna Popești,  în satele Popești, Palanga, Slobozia și Purcăreni, județul Argeș”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Argeș - nu se supune evaluării impactului  asupra mediului, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului și de evaluare adecvată, pentru proiectul  ”Inființare conductă de gaze naturale în comuna Popești  în satele Popești, Palanga, Slobozia și Purcăreni, județul Argeș”, propus a fi amplasat în com Popești, jud  Argeș.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:58

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Campionul executărilor silite din Argeș, probabil (exact ca în reclama la berea Carlsberg) este Nicolae (Nenea) Ivănescu. Desigur, nu este de plâns, pentru că aceste executări silite au în spate credite bancare, proprietăți serioase și rulaje financiare amețitoare.
În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind pădurea pe care afaceristul o deține, încă, la Rătești.

 

Amalia Dumitrașcu - obligată de instanță la plata a 1 milion de euro către Spitalul Județean Argeș

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:56

# Decizia este executorie

În septembrie 2020 s-au împlinit trei ani de la descinderile procurorilor DIICOT  Pitești într-un dosar privind o delapidare de aproape 4 milioane lei, comisă la Spitalul Judeţean de Urgență Pitești de către fosta contabilă Amalia Dumitrașcu. În paralel, unitatea medicală a acţionat-o în instanţă pe fosta angajată pentru a recupera prejudiciul uriaş. După doi ani de judecată, Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză spitalului, pe 7 octombrie, obligând-o pe Amalia Dumitrașcu să plătească prejudiciul produs.

Tudor Pendiuc - trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:35

# Disjungere în dosarul asfaltării ilegale către vila secretarei.

# Procurorii susțin că nu au fost respectate dispozițiile legale care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național

Necazurile se țin lanț de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. La fel și dosarele penale! Pendiuc a fost trimis, din nou, în judecată de procurori. După ce a fost acuzat și apoi condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu, acum Pendiuc este cercetat și pentru infracțiuni la regimul silvic.  Este al treilea dosar penal în care acesta încearcă, în instanță, să-și arate nevinovăția. Până acum nu a avut noroc! În iunie 2019, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a asfaltat ilegal, cu banii piteștenilor, un drum privat care ducea către locuința fostei sale secretare - Carmen Lis. În februarie 2020, a venit o veste și mai rea în dosarul „Publitrans”, de la Tribunalul București.

 

PRO România și ALDE au fuzionat. În Argeș, încă, nu s-a întâmplat nimic

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:20

# Bogdan Ivan (foto), președinte PRO România Argeș: „Nu știm, deocamdată, cum arată viitorul nostru comun”

Liderii naționali ai PRO România și ALDE au semnat pentru fuziunea celor două partide, gestul având, ca o primă consecință, susținerea de candidați unici la alegerile parlamentare care se apropie.  "Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (...) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau", a spus Victor Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

Procesul ”Cheresteaua”, în așteptarea unei adrese de la minister

Miercuri, 14 Octombrie 2020 08:18

S-au împlinit 4 ani și jumătate de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Fiind, însă, vorba de un dosar complex, cauza este departe de o soluție finală, fiind, încă, în primă instanță. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

 

Pagina 2 din 221

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea