Tatiana Preduț nu mai este consilier local (PSD) la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:36

Vineri, 3 decembrie, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local, ocazie cu care s-a luat act de încetarea de drept a mandatului consilierei locale a PSD Tatiana Preduț. Aceasta a preluat conducerea Spitalului Vedea și nu a mai putut continua activitatea de consilier local. PSD Pitești va decide în perioada următoare cine îi va lua locul Tatianei Preduț.

Următorul pe lista partidului pentru Consiliul Local Pitești este Ion Matei, fost consilier municipal în mandatul precedent.

 

Pe 7 decembrie – dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești

Luni, 06 Decembrie 2021 12:33

Marți, 7 decembrie, are loc o primă dezbatere publică privind oportunitatea construirii unui spital municipal la Pitești. Evenimentul se va desfășura în sala Filarmonicii Pitești, începând cu ora 15.00. La dezbatere sunt aşteptaţi factori responsabili din sănătate, dar şi cetățeni ai municipiului.

Printre invitați se numără directori de spital din Pitești, medici de familie, reprezentanţi ai Sindicatului „Sanitas”, ai Colegiului Medicilor din Argeș, ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai Consiliului Local Pitești, ai Serviciului de Ambulanță, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, ai Asociațiilor Pacienților din Argeș, ai societății civile etc.

Primarul comunei Budeasa: „Furnizarea de gaze nu va fi oprită”

Luni, 06 Decembrie 2021 12:24

 

Nicolae Mihai Rachieru, primarul de la Budeasa a făcut un anunț important pentru locuitorii comunei cu privire la situația furnizării gazelor naturale.

„Piaţa de gaze naturale din România, dar şi de la nivel european, traversează o perioadă extrem de dificilă. În urma discuției cu reprezentanții firmei care furnizează gaze naturale în comuna Budeasa, cu privire la notificarea transmisă cetățenilor abonați la ei, am primit următoarele lămuriri:

 

UPDATE: Parlamentul a aprobat cererea DNA de percheziționare în cazul deputatului Adrian Miuțescu

Luni, 06 Decembrie 2021 12:13

 

UPDATE: Camera Deputaților a aprobat luni, prin vot secret cu bile, cererea DNA de realizare a percheziției informatice a deputatului Adrian Miuțescu. Dintre cei 330 de parlamentari au fost prezenți 259, iar 227 au votat pentru aprobarea percheziției, 23 au votat împotrivă iar 9 s-au abținut.

„În ceea ce este prezentat în referatul respectiv, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit influenţa de a obţine folos pentru mine sau alte persoane. Toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate. (…) Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi „pentru”, a declarat Miuţescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Aplicația SmartCity Pitești – disponibilă pentru smartphone!

Luni, 06 Decembrie 2021 12:08

Municipalitatea piteșteană continuă procesul de transparentizare și dezvoltare a unei comunicări eficiente cu cetățenii, și cu ajutorul noilor tehnologii și al digitalizării serviciilor.

Astfel, pentru simplificarea transmiterii și gestionarea cu rapiditate a sesizărilor din partea cetățenilor, s-a creat aplicația SmartCity Pitești, ce se poate descărca pe smartphone (disponibilă în App Store, pentru IPHONE, și în Google Play, pentru ANDROID).

 

Pictorul Tiberiu Iakab, vernisaj în holul Senatului României

Luni, 06 Decembrie 2021 12:00

Consiliul de Monitorizare a organizat, pentru prima dată, un eveniment dedicat descoperirii talentului persoanelor cu dizabilități instituționalizate. Este vorba despre expoziția de picturi de la Parlamentul României, din foaierul sălii Senatului, cu tema "Ieșirea din labirint", al cărei vernisaj a avut loc de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Zecile de lucrări sunt făcute de beneficiari care au arătat că pentru ei dizabilitatea este doar un status medical dincolo de care creativitatea nu cunoaște limite și nici stereotipuri.

Atenție! Se oprește apa potabilă în mai multe localități din Argeș, în perioada 7-9 decembrie

Luni, 06 Decembrie 2021 11:51

Societatea Apă Canal 2000 SA va sista furnizarea apei potabile în localităţile Moşoaia, Poiana Lacului şi indirect comuna Băbana în data de 07.12.2021, ora 09:00 până la data de 09.12.2021 ora 12:00.

Oprirea furnizării apei este necesară pentru remedierea avariei de apă pe conducta de aducţiune Ø 600 din Staţia de Repompare Schitului, care alimentează Staţia de Repompare Cotmeana.

 

Garda de Mediu Argeș – amenzi de 80.000 de lei pentru firma care își desfășura activitatea ilegal în zona CET Sud

Luni, 06 Decembrie 2021 11:38

Zeci de sesizări, atât pe rețelele de socializare, cât și pe la instituții, au fost făcute de piteșteni, după ce nu au mai suportat calitatea proastă a aerului din municipiu. În urma sesizărilor, autoritățile competente au făcut verificări și au descoperit nereguli.

În luna noiembrie, în zona CET Sud, pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig. S-a constatat că firma efectua decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria.

ATENȚIE, șoferi! S-a modificat legea pentru plata amenzilor de circulație!

Luni, 06 Decembrie 2021 11:33

Săptămâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Practic, legea modificată vine în sprijinul cetățenilor amendați, care nu vor mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, pentru a demonstra că şi-au plătit amenzile, fiind un cont unic, iar primăriile nu vor mai fi grevate de plata amenzilor.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, potrivit Agerpres.

 

Apă Canal 2000 S.A.: Cum procedăm dacă nu primim factura de apă și canalizare

Luni, 06 Decembrie 2021 11:27

Clienții S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti au posibilitatea să opteze pentru modalitatea de primire a facturii de apă și canalizare, încă de la încheierea contractului, respectiv:

- În format fizic la adresa punctului de consum sau la o altă adresă de corespondență indicată de client, caz în care factura este distribuită prin personalul operatorului sau prin poștă, la solicitarea clientului;

- În format electronic prin crearea unui cont online, accesând site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Clienţi - Servicii online“, caz în care factura este disponibilă imediat dupa emitere prin vizualizarea pe site și transmiterea pe adresa de e-mail definită.

Este vremea faptelor bune! Acoperișul casei unei bătrâne a fost renovat la Turculești (Călinești)

Luni, 06 Decembrie 2021 11:17

# Bătrâna, pe care vederea nu o mai ajută, l-a întrebat pe preotul satului: „de ce miroase a nou?!”

O nouă faptă - care ne pune pe gânduri - s-a petrecut în parohia de la Turculești (Călinești). Ne pune pe gânduri pentru că ne dăm seama că putem fi mai buni, că putem să ajutăm mai mult.

Un astfel de exemplu valorează, poate, mai greu decât fapta în sine. Vin Sărbătorile și, cu toții, ne putem schimba. Și să rămânem așa, mai buni…

 

MEDIC DE LA SPITALUL ORĂȘENESC MIOVENI, DECORAT DE PREŞEDINTE

Luni, 06 Decembrie 2021 11:00

 

46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori au fost decorați de președintele Klaus Iohannis într-o ceremonie ce a avut loc miercurea trecută la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Printre aceștia s-a aflat și șeful secției ATI de la Spitalul COVID Mioveni, medicul Adrian Ciocănea, care a primit Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de "Cavaler".

Decorațiile au fost acordate „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul şi solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid – 19”.

Delegație din Pitești... la Pitești, de Ziua Națională

Luni, 06 Decembrie 2021 10:20

Ziua Națională a României a fost, în acest an, sărbătorită într-un mod inedit de către municipalitatea piteșteană, prin prezența delegației venită în vizită, cu acest prilej deosebit, din Republica Moldova. Piteștenii de peste Prut, reprezentanți ai unei localități din comuna Beștemac, raionul Leova, care are același toponim cu al orașului nostru – Pitești, au participat atât la ceremonia militară a depunerii de coroane la Cimitirul Eroilor urmată de parada militară din Piața „Vasile Milea”, cât și la întâlnirea cu executivul Primăriei Pitești, alături de reprezentanți ai presei locale.

 

Deputatul PSD Nicolae Georgescu propune taxarea bogăției. Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:58

# Ghinion: cei mai bogați politicieni din Argeș sunt… în PSD!!!

Ascultăm din nou, zilele acestea, una din melodiile preferate ale politicienilor: taxarea bogăției. Fără se se specifice, în refren, cam cât trebuie ca să fii bogat, sau cum se taxează această bogăție. Detaliile produsului nu apar pentru că este doar o melodie comercială. Așa cum au mai fost taxarea pensiilor speciale, Parlament de 300 de persoane, bunăstarea poporului, interesul național, niciodată cu PNL, niciodată cu PSD  etc. Albumul e mare, cântăreții sunt cam aceiași. Neștiind cum să tratăm acest nou șlagăr politic, am analizat, pe scurt, averile parlamentarilor județului. Cei din PSD stau, detatașat, cel mai bine. Îi taxăm, domnu´ Georgescu?

Discuții aprinse pe tema proiectului Molivișu în Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:54

# 20 de milioane de euro pentru realizarea a două pârtii de schi # Consilierul județean Dumitru Grecu (foto stânga): „Dl Dică (președintele ADI Molivișu) a luat proiectul pe persoană fizică”

Săptămâna trecută, în ședința online a Consiliului Județean Argeș a fost prezentată o informare despre proiectul Molivișu. Totul a plecat de la solicitarea făcută de consilierul județean Dumitru Grecu în urmă cu trei luni. După lungi așteptări a venit, în sfârșit, și răspunsul. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, reprezentată prin președintele Gabriel Dică (foto dreapta), a făcut mai multe precizări despre viitorul proiect.

 

Iani Popa și Adrian Miuțescu - asemănări și diferențe: amândoi s-au văzut parlamentari și au dezertat apoi din PNL

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:51

Ion Popa și Adrian Miuțescu au avut parte de evoluții politice asemănătoare în cadrul PNL. Amândoi și-au dat demisia din funcția de președinte al organizației județene, amândoi au renunțat la funcție după ce și-au umplut „sacul” cu funcția de parlamentar, iar nu în ultimul rând amândoi au dezertat, în cele din urmă, din Partidul Național Liberal. Până și declarațiile celor doi sunt asemănătoare în momentul demisiei din partid.

În continuare, vă prezentăm diferențele și asemănările dintre cei doi foști lideri ai PNL Argeș, care au făcut din organizația județeană liberală una dintre cele mai slabe din țară.

Să fie lumină! Primăria Ștefănești a cumpărat țurțuri și ghirlande pentru Sărbători de peste 40.000 lei

Miercuri, 01 Decembrie 2021 07:39

Vom avea, la Ștefănești, Sărbători pline de lumină... artificială. Primăria a cumpărat, recent, țurțuri și ghirlande luminoase în valoare de peste 40.000 lei, sumă fără TVA. Sperăm să nu consume mult, dacă tot au costat mult. Altfel, factura la curent va veni ca un fior rece. După Sărbătorile pline de lumină...

Neacșu Elena-Andreea


 

”Nenea” Ivănescu încă se judecă cu Leza Yosef și cu Valerica Stoian

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:44

Relațiile celebrului afacerist local Nicolae ”Nenea” Ivănescu și ceilalți doi datează din deceniul trecut, când Nenea le-a vândut, pe bani mulți, o bucată din Pădurea Trivale, bucată ce tocmai fusese transferată de la Rătești, pe căi numai de Nenea cunoscute. Pe fir a intrat, imediat după înstrăinare, Direcția Dilvică Argeș, care a cerut anularea tuturor actelor încheiate. Iar acum, după 11 ani (vânzările către firmele evreilor s-au făcut în anul 2010), încă există, pe rol, procese. Atât la Tribunalul Argeș cât și la Curtea de Apel Pitești.

Primăria Moșoaia, bună de plată în procesul cu un localnic

Marţi, 30 Noiembrie 2021 14:41

# Instituția a refuzat să îi aprobe PUZ și să dea autorizație de construcție pentru o locuință.

Proces cu final nefavorabil pentru Primăria Moșoaia.  Litigiul a pornit ca urmar a refuzului de a aviza favorabil un PUZ pentru construirea unei locuințe. Cererea a fost formulată de Manolache Cristina și Manolache Nicolae Cristinel, care au dorit să ridice o casă în satul Smeura. S-a întocmit PUZ și au cerut certificat de urbanism și autorizație de construcție pentru imobil. Instituția a avizat negativ obiectivul, așa încât s-a ajuns la proces. Iată ce a dispus Tribunalul Argeș:

 

Cristian Gentea recunoaşte că a făcut curăţenie în Primăria Piteşti!

Marţi, 30 Noiembrie 2021 13:42

# „Am devenit nepopular? Poate. Dar am câștigat eficiență”

La un an de mandat, edilul Piteştiului Cristian Gentea a recunoscut public faptul că a făcut curăţenie în primărie. Primii vizaţi au fost chiar angajaţii care s-au lovit de exigenţa primarului. Probabil învăţaţi, ca pe vremea lui Cornel Ionică, de a plimba trei hârtii prin primărie, dintre care nomai două ajungeau la semnat, salariaţii au fost luaţi la bani mărunţi de Gentea, chiar din primele săptămâni de mandat. De exemplu, ne amintim că anul acesta, primarul l-a demis din funcţie pe directorul Serviciului Fonduri Europene pe motiv de lipsă de eficienţă.

A intrat la tipar ”Umbre albe” - al 43-lea tom al poetului Dan Rotaru

Marţi, 30 Noiembrie 2021 13:19

Ultimii câțiva ani au fost, pentru poetul Dan ROTARU, plini de putere artistică. Sute de poeme – cele mai multe de dragoste – au apărut  la edituri din întreaga țară. Câteva volume pe an – o performanță uluitoare, atinsă de Dan Rotaru cu gingășia unei petale de trandafir. Poetul iubirii publică, zilele acestea, ”Umbre albe”. Al 43-lea volum apare la prestigioasa editură Alana din Slatina.

 

Pagina 2 din 307

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea