Primarul Cristian Gentea propune majorarea impozitului pe clădiri și terenuri neîngrijite cu 500%

Luni, 08 Martie 2021 13:41

Proiectul de hotărâre, inițiat de către primarul municipiului Pitești și propus Consiliului Local, privind aprobarea „Regulamentului de stabilire a criteriilor și a procedurii de încadrare în categoria „neîngrijite” a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul Municipiului Pitești în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500%”, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Pitești.

 

1923-2021 - 98 de ani de la trecerea în neființă a genialului constructor Dimitrie Dima

Luni, 08 Martie 2021 13:37

# Acesta a ocupat și funcția de Prefect al Argeșului între 1920 și 1921
Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923.
Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899). Fondator: Societatea de Construcții Beton si Fier, Pitești (1908); Banca Tehnică Argeșeană (1920), capital social inițial, 5.000.000 lei.

Polițist din Argeș trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

Luni, 08 Martie 2021 11:38

# Omul legii este acuzat că ar fi negociat favoruri sexuale cu o tânără prinsă fără declaraţia pe propria răspundere

Un caz grav de abuz al unui polițist a zguduit din temelii Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în anul 2020. Un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a depus plângere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 26 februarie 2021. Primul termen de judecată a fost stabilit, în cameră preliminară, pe 13 aprilie.

 

Spectacol de Ziua Internațională a Femeii la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Martie 2021 11:29

 

Filarmonica Pitești și Centrul Cultural Pitești organizează luni, 8 martie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional, spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii: „De ziua ta”.

După evoluția în concertul de Dragobete și debutul în concertul simfonic din 25 februarie a.c. Grupul Trio Jazz&Pop Pitești va susține un program cu muzică din repertoriul național și internațional de jazz și pop.

 

Din partea Centrului Cultural Pitești, vor participa Grupul Zavaidoc, Grupul Folk P620, Olympic Gym Pitești și Clubul Total Dance.

SEdC Mioveni oferă spre închiriere autovehicule și utilaje

Luni, 08 Martie 2021 10:33

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni oferă spre închiriere autovehicule și utilaje pentru efectuare a diferite lucrări în domeniul construcțiilor civile, industriale si edilitare.
- buldoexcavator JCB 3C - cupă multifuncțională, 2m, braț lucru 5,4m, cupă excavare de 30 și 60cm;
- buldoexcavator 3CX - cupă multifuncțională, 2,1m, braț de lucru pentru încărcat, capacitate până la 1tonă, cupă excavare de 30 și 60cm;
- încărcător frontal Bobcat - labe de încărcare până la 600 kg;

 

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști va fi marcată la Pitești

Luni, 08 Martie 2021 10:23

La Pitești va fi marcată marți, 9 martie, Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989. Între orele 9:00 – 11:00, la paraclisul din interiorul Memorialului Închisoarea Pitești, se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de parastasul pentru adormiți.

La final se vor rosti rugăciuni în memoria celor adormiți la Monumentul dedicat victimelor de la Închisoarea Pitești, de pe strada principală (Negru Vodă). Evenimentul este o inițiativă anuală a Asociației Foștilor Deținuți Politici, filiala Pitești. Intrarea este liberă, cu respectarea regulilor și a distanțării fizice.

Mioveni: 24 și 25 martie - se colectează deșeurile din sticlă

Luni, 08 Martie 2021 10:17

În zilele de 24 și 25 martie 2021, operatorul de salubritate SC Financiar Urban va putea colecta de la abonații din zonele cu case din Mioveni și deșeuri reciclabile din sticlă, reprezentând doar sticle de orice formă și mărime, precum și borcane, de preferință întregi.
Astfel, miercuri, 24 martie 2021, cetățenii din Făget și Colibași vor depune ambalajele din sticlă în fața gospodăriei, iar operatorul de salubritate va pune la dispoziție un mijloc de transport care va colecta deșeurile din sticlă din poartă în poartă, începând cu ora 08.00.

 

Senatorul Narcis Mircescu, despre Stadionul Nicolae Dobrin: „Nu poate fi pus în bugetul de stat pentru că nu există proiect”

Vineri, 05 Martie 2021 15:11

Proiectul Stadionului ”Nicolae Dobrin” a creat o dispută politică între parlamentarii argeșeni ai puterii și cei ai opoziției. Precizăm că amendamentul depus de PSD în Parlament pentru finanțarea obiectivului „Construire Stadion Nicolae Dobrin” a fost respins. Au fost 141 voturi pentru, 2 abțineri și 214 voturi contra.

„Piteștiul are nevoie de un stadion modern! În acest sens, am depus și susținut în Parlament, alături de colegii parlamentari PSD, amendamentul privind obiectivul “Construire Stadion ”. Din păcate, amendamentul nu a trecut și pentru că parlamentarii PNL-USR/PLUS de Argeș nu au susținut și nu își doresc realizarea Stadionului “Nicolae Dobrin”. Continuarea finanțării lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestui obiectiv este absolut necesară în vederea dezvoltării municipiului”, a precizat deputatul (PSD) Nicolae Georgescu. 

Ion Mînzînă: „Voi propune ca salarizarea membrilor ATOP să reprezinte 0,01% din salariul președintelui”

Miercuri, 03 Martie 2021 16:11

# Decizie fără precedent, la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică! # În prezent, indemnizația este 10% din salariul lunar al președintelui CJ Argeș # De la 1080 de lei la 1 leu, pe ședință!!!

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, va lua o măsură drastică în ceea ce privește modul în care erau plătiți membri Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Și asta după ce PSD-ul nu a reușit să obțină și locurile PNL-ului în cadrul ei, ca urmare a faptului că în Codul Administrativ este stipulat că numărul consilierilor județeni din ATOP este stabilit în funcție de configurația politică rezultată la ultimele alegeri locale.

 

Consilierii județeni liberali au votat împotriva unui proiect de hotărâre pentru că nu și-au verificat... e-mail-ul

Miercuri, 03 Martie 2021 14:07

Consilierii județeni liberali au uitat să facă o propunere pentru Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș din motivul că nu și-au verificat poșta electronică. Da, citiți bine! Deși, CJ Argeș a trimis o adresă, pe e-mail, încă din noiembrie, către PNL Argeș, privind nominalizarea unui reprezentant în acest Consiliu de Administrație,  liberalii nu au făcut nicio propunere. Așa se face, că în ședința ordinară Consiliului Județean Argeș, liberalii au constatat că

Proiectul de reabilitare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene

Miercuri, 03 Martie 2021 13:55

# Se semnează actul adițional la contractul de finanțare

Proiectul de reabilitare și conservare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene, unde urmează, în perioada următoare, să se semneze actul adițional la contractul de finanțare ca urmare a faptului că au crescut cheltuielile neeligibile și s-au modificat termenii de realizare a investiției.

 

Se împlinesc 70 de termene în dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 03 Martie 2021 13:50

# Instanța ar putea admite o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

La  Tribunalul Argeș, se judecă, din anul 2016, dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale, în lupta împotriva COVID 19 sau în cereri avocățești. Și, după cum se vede, nu sunt semne că se va termina curând. În plus, la ultimele termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor, ba pentru a judeca cereri suplimentare de probatorii.

Un bărbat din Ștefănești a amenințat că își dă foc în cimitirul din localitate

Miercuri, 03 Martie 2021 11:32

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Ștefănești a amenințat că își va da foc, în cimitirul din localitate. Acesta este nemulțumit de modul în care se va extinde cimitirul.

„În ziua de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 60 de ani, din Ștefănești, este în cimitirul din localitate, unde amenință cu autoincendierea, nemulțumit fiind de extinderea cimitirului.

Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și șeful Poliției Orașului Ștefănești, pentru luarea primelor măsuri. De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, care a trimis în zonă un echipaj”, informează IPJ Argeș.

 

 

Activitatea la zi a parlamentarilor din Argeș

Marţi, 02 Martie 2021 18:48

 

Argeșenii sunt reprezentați bine în Parlamentul României. Numeric vorbind, pentru că, altfel, cei trimiși în Capitală să îi reprezinte nu se îngrămădesc, deocamdată, cu realizările. Avem patru senatori și nouă deputați. Iată, mai jos, în cifre, activitatea acestora.

ATENȚIE: nu este cuprinsă, în rândurile următoare, și activitatea prestată pe rețelele de socializare, care e mult, mult mai serioasă!

Soția lui Cristian Mitrofan s-a angajat la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale

Marţi, 02 Martie 2021 18:32

De luni, 1 martie, Carmen Elena Mitrofan, soția lui Cristian Mitrofan – directorul executiv de la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începe programul la noul său loc de muncă - Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale -  Unitatea Teritorială 360 Curtea de Argeș. Carmen Elena Mitrofan ar fi câștigat concursul pentru postul de consilier debutant în cadrul instituției, urmând a-și desfășura activitatea în cadrul unității teritoriale din Curtea de Argeș. Înainte de a obține un post la stat, aceasta a lucrat, până săptămâna trecută, la firma Steinel Electronic SRL, pe postul de pregătitor.

 

Primarul din Bascov a câștigat prima luptă împotriva Curții de Conturi

Marţi, 02 Martie 2021 17:54

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, proces verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

Încep lucrările de restaurare la Galeria de Artă din Pitești

Marţi, 02 Martie 2021 14:03

# Licitația a fost câștigată încă din iunie 2019, iar până în prezent a fost realizat doar proiectul tehnic # Sorin Ivașcu, directorul executiv al CJ Argeș: „Așteptăm și noi, cu interes și cu emoții, să vină constructorul”

Proiectul de restaurare a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” ar trebui să înceapă de luni, 1 martie. Totuși, conducerea Consiliului Județean are mari emoții privind modul în care se vor realiza lucrările la fostul sediu al Primăriei Pitești. Mai ales că proiectul tehnic al investiției a fost realizat, cu greu,  pe parcursul

 

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - în proces cu Primăria Valea Danului

Marţi, 02 Martie 2021 13:37

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a dat în judecată Primăria Valea Danului pentru  recuperarea sumei de 9.000 de lei. Totul ar fi plecat în urma cu câțiva ani, pe vremea când instituția era condusă de Gabriela Pendiuc, soția fostului primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. S-ar fi constatat faptul că  între Școala Populară de Arte și Meserii Secția Externă – Valea Danului (artă tradițională) și administrația locală nu a fost respectată  o clauză a unui contract, nefiind plătite o serie de facturi în valoare totală de 9.000 lei.

Trimis în judecată pentru ultraj. A amenințat un polițișt că va da cu mașina peste el dacă îl mai oprește în trafic

Marţi, 02 Martie 2021 13:36

Polițiștii argeșeni întâmpină în activitatea pe care o întreprind tot felul de situații, care mai de care mai ciudate și în care viața le este pusă de-a dreptul în pericol. După ce în ediția trecută vă prezentam cazul unui bărbat din Argeș care a aruncat după polițiști cu o butelie pe gaz, amenințând în același timp că va da foc secției de poliție, de această dată vă prezentăm o altă situație similară. La sfârșitul anului trecut, pe 21 decembrie, un agent de poliție din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Piteşti, aflat în

 

Alarmant! Președintele CJ Argeș: „Din analizele făcute, vom primi cu peste 400 de miliarde mai puțin față de bugetul anului 2020”

Luni, 01 Martie 2021 19:59

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a atras atenția consilierilor județeni, la ultima ședință ordinară a instituției, asupra faptului că bugetul județului va fi mult mai mic față de cel de anul trecut. Amintim că proiectul de buget pentru anul 2020 se ridică la 327,7 milioane lei.

„Aș vrea să vedem și ce demersuri s-au făcut la nivelul Guvernului României pentru a primi sume în județul Argeș, în cadrul bugetului consolidat al României? Din analizele făcute, la această oră, județul Argeș va primi mai puțin cu peste 400 de miliarde (lei vechi) față de bugetul anului 2020”,a precizat Ion Mînzînă.

A.V.

Primăria Bradu a cedat Primăriei Pitești teren pentru realizarea unui sens giratoriu la intrarea în Târgul Săptămânal

Luni, 01 Martie 2021 18:14

Prin hotărâre de Consiliu Local, Primăria Bradu a trecut două terenuri din domeniul public al comunei în domeniul public al municipiului Pitești, pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția Căii Craiovei cu DJ 659 și DN 65. Este vorba despre un imobil teren în suprafață de 65 mp, categoria de folosință curți-construcții și a imobilului teren în suprafață de 133 mp, categoria de folosință curți-construcții, ambele situate în intravilanul comunei Bradu, punctul intersecție DJ 659 - strada Calea Craiovei, în comuna Bradu. Lucrarea este făcută de Primăria Pitești în colaborare cu Primăria Bradu și Consiliul Județean Argeș. Pentru această investiție, Primăria Bradu a pus la dispoziție o parte din teren, ce aparține domeniului public al localității. Lucrarea are ca scop fluidizarea traficului rutier.

 

 

Pagina 11 din 257

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea