Restricții de trafic pentru lucrări canalizare menajeră în municipiul Pitești

Luni, 07 August 2023 12:26

 

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzii Bucovina cu privire la faptul că începând cu data de luni, 7 august, va fi închis traficul rutier pe tronsonul cuprins între strada Intrarea Alunului și sensul giratoriu din zona Victoria Residence. Conform autorităților, se vor asigura rute ocolitoare prin străzile Petrochimiștilor – strada Valea Geamăna, Calea Craiovei – Dârzu.

 

„10 Pentru Pitești” - expoziție itinerantă de pictură la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 07 August 2023 12:09

Săptămâna trecută, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc vernisajul expoziției itinerante de pictură ”10 Pentru Pitești”, curatoriat de poeta și realizatoarea TV, Denisa Popescu.

Sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Argeș, expoziția reunește o serie de lucrări grupate, în număr de 38 piese, într-un dialog cromatic, lucrări ce pun în valoare stiluri diferite ale zece artiști vizuali: Galina Vieru - Chișinău, Mihai Șerbănescu - Târgoviște, Mihai Marin Cârstea - București, Florian Liviu Cioacă - Câmpulung Muscel, Antoneta Cocoș Andreescu - Craiova, Rodica Neleț - Câmpulung Muscel, Ana Maria Mihalcea - Câmpulung Muscel, Grigore Stan - Târgoviște, Maria Coman - Târgoviște și Valentin Buliga - Târgoviște.

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Vineri, 04 August 2023 11:35

#Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

UAT HÂRSEȘTI anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centru de colectare prin aport voluntar in comuna Hârsești, județul Argeș”, propus a fi amplasat în comuna Hârsești, judetul Argeș.

lnformațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Argeș din Pitești, str. Egalității, nr.50, județul Argeș si la sediul societății din comuna Hârsești, judetul Argeș, în zilele de luni - vineri, între orele 9:00-11:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Argeș, municipiul Pitești, str. Egalității, nr.50A, jud. Argeș,

 

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a fost cercetat de ANI pentru incompatibilitate!

Luni, 24 Iulie 2023 12:40

# Cercetarea s-a încheiat în luna iulie 2023, după patru ani!

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, nu a avut zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, în general șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații. Este unul din puținii edili care a reușit performanța de a avea reclamații și plângeri depuse la toate instituțiile de forță ce se ocupă cu dosarele, civile sau penale, inclusiv la DNA.

Exclusiv! Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a venit să se reculeagă la biserica din satul natal

Luni, 24 Iulie 2023 12:33

# Alături i-au fost nepoții, strănepoții și stră-strănepoții, adunați din întreaga lume

La numai câteva zile după sărbătorirea de care a avut parte, la împlinirea a 100 de ani, în Aula Academiei Române, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a sosit, împreună cu o parte a familei, într-o vizită fulger, în comuna natală.

Motivul vizitei? Venirea, din alte țări ale Europei, unde locuiesc, a nepoților, strănepoților și stră-strănepoților. Academicianul a ținut să le arate biserica din satul natal – ctitorie a familiei – dar și fostele proprietăți ale boierilor Bălăceanu-Stolnici din localitate: conacul, moara etc.

 

Cazul educatoarei care a agresat trei copii. Șefa Serviciului Creșe Pitești: „O să prezint soluția de condamnare personalului ca să înțeleagă că nu există loc de așa ceva”

Luni, 24 Iulie 2023 12:29

# Educatoarea condamnată a contestat decizia instanței

O educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Judecătoria Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator. Hotărârea nu este definitivă. Femeia a constestat, deja, hotărârea instanței. Trei copii, în vârstă de trei ani, au fost agresați la creșă de cea care trebuia să îi îngrijească. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat răni pe corpul copilului.

Petruța I., educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale, este acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Îmi propun un dialog mai mult decât deschis cu sistemul antreprenorial”

Luni, 24 Iulie 2023 12:25

# Simona Bucura își începe mandatul cu o sarcină dificilă - demiterea multor directori

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, este, de săptămâna trecută, ministru al Muncii și Solidarității Sociale!Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Simona Bucura-Oprescu: ”Am depus jurământul, înțelegând prin acest moment simbolic nu doar preluarea unei demnități publice pe care o respect la justa ei valoare, ci asumarea unei responsabilități profesionale enorme.

O responsabilitate pe care vreau s-o onorez cu toată puterea mea de muncă și cu toată bună-credința care mi-a caracterizat activitatea publică. M-am pregătit pentru responsabilități și construcție pe tot parcursul carierei mele.

 

Doi oameni speciali: meșterii populari Tică Vasile și Marilena Iosifaru

Luni, 24 Iulie 2023 12:22

# Elena Iagăr ne-a povestit cum au obținut aceștia titlul de Tezaur Uman Viu

În județul Argeș sunt patru persoane care au primit titlul de Tezaur Uman Viu, care de-a lungul vieții au format, prin talentul și efortul lor, un anumit element de patrimoniu cultural imaterial. Anii trecuți, au primit această distincție Viorica Olivotto, din Nucșoara, și Petre Măsală, din Stolnici, iar în 2023 încă două persoane au fost înregistrate pe această listă selectă: meșterii populari Marilena Iosifaru, din Corbeni, și Constantin (Tică) Vasile, de la Galeșu.

Dosarele au fost întocmite de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, sub coordonarea managerului Elena Iagăr. Titlurile au fost acordate de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Corespondență din Londra

Luni, 24 Iulie 2023 12:18

Liliana Finta este autor și Consilier de Dezvoltare Personală și Spirituală. Locuiește în orașul Birmingham, UK.

S-a născut într-un târg din nordul Dobrogei. Un spațiu liniștit între Munții Măcinului și Dunărea Veche.

A plecat la studii în București, imediat după 1989. A studiat Management la Academia de Studii Economice. Începând cu 2003, a studiat mai mulți ani Sistemul Bio-Energetic Uman, urmând „Cursurile de Cunoaștere și Refacere Arhetipală a Sistemului Bio-Energetic Uman”, curs fondat de Alexiada.

 

Ansamblul „Ciobănașul”, reprezentantul României la un important festival internațional

Luni, 24 Iulie 2023 12:17

România va fi reprezentată la Festivalul Internațional „Cappadocia World Dance Festival”, care se va desfășura în perioada 27-31 iulie 2023 la Avanos, Turcia, de membrii Ansamblului "Ciobănașul", din comuna Corbi. La eveniment vor participa ansambluri de cântece și dansuri de pe mai multe continente.

Coordonat de profesoara Simona Anghel, ansamblul românesc prezintă un repertoriu specific zonei de munte a Argeșului, cu cântece de ciobănie autentice. Membrii acestuia vor prezenta, într-o paradă, alături de toate țările participante, frumoasele costume tradiționale de ciobănie ale zonei de munte a Argeșului, dar vor promova și gastronomia locală.

Vicele Gelu Tofan aruncă nucleara: ”La Spitalul Municipal din Pitești putem aduce medici din străinătate...”

Luni, 24 Iulie 2023 12:15

Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, știe să șocheze. Săptămâna trecută a făcut câteva declarații de-a dreptul hazardate cu privire la construirea unui Spital Municipal în Pitești, proiect greu de digerat financiar, chiar dacă nevoia de spitale este una reală.

Gelu Tofan: Studiul de oportunitate pentru construirea Spitalului Municipal Pitești este gata. Spitalul va avea 245 de paturi, o amprentă de 12.000 m.p., drumuri, alei, etc., terenul are, în total, 61.000 m.p. Sper să prindem finanțare pentru acest proiect și să fie realizat în cinci ani... chiar gândesc o micșorare a numărului de paturi, pentru că putem prinde o finanțare pe care am depăși-o cu numărul gândit inițial... Cu privire la medici... putem avea, aici, un transfer foarte bun de specialiști (medici) de la alte spitale din Europa, nu neapărat specialiști care au terminat la București... nu știu de unde îi vom lua... avem nevoie de spital, eu, spre exemplu, în Spitalul Județan nu mă pot trata...

 

Patru candidați de 10 la Titularizare, în Argeș

Luni, 24 Iulie 2023 12:14

În Argeș au susținut Titularizarea, 668 de candidați, pentru 1233 posturi/catedre/ore vacante. Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Astfel, în județul nostru au fost 272 de candidați care au luat peste nota 7, iar 173 de candidați au obținut note între 5 și 7. Au fost și patru note de 10. La polul opus, au fost și 139 de candidați care au luat sub 5. Cea mai mica notă înregistrată în Argeș a fost de 1,30, fiind obținută de un candidat care a dat proba scrisă la matematică.

Încă 4 terenuri de sport multifuncționale la Pitești

Luni, 24 Iulie 2023 12:12

Primarul Cristian Gentea a semnat, joia trecută, contractele pentru studiile de fezabilitate ale altor 4 proiecte de investiții din bugetul local în terenuri de sport multifuncționale!

Cristian Gentea: Terenul de sport multifuncțional din strada Târgul din Vale este cerința cetățenilor, fiind proiectul câștigător în 2023 în procesul de bugetare participativă. Celelalte 3 terenuri sunt o necesitate a unităților de învățământ - Școala Gimnazială „Ion Minulescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”. Dimensiunile terenurilor vor fi de 44 m, lungimea totală și 23 m, lățime.

Contractantul, Kreate – Studio de Arhitectura Dumitrescu & CO S.R.L are la dispoziție 2 luni pentru finalizarea studiului pentru cele 4 proiecte, valoarea fiecărui contract fiind de 50 000 lei (inclus TVA).

 

Pitești - eforturi pentru ridicarea nivelului de trai în colonia ACH

Luni, 24 Iulie 2023 12:11

În colonia ACH a avut loc, săptămâna trecută, recepția unui obiectiv de investiții extrem de important pentru dezvoltarea zonei, a branșamentelor electrice pentru 58 de familii ale căror amplasamente sunt pe domeniul public.

Ceea ce municipalitatea a promis, a făcut, pentru comunitatea de pe malul Argeșului!

Urmează ca fiecare proprietate să se branșeze individual la energia electrică, în cel mai scurt timp.

Așadar au acum și gaze și curent electric, urmează introducerea rețelei de apă și canalizare!

Pitești. Măsuri pentru fluidizarea traficului pe strada Războieni, în zona Lidl Exercițiu!

Luni, 24 Iulie 2023 12:08

Astăzi, 18 iulie 2023, au fost implementate două măsuri importante pentru a îmbunătăți circulația și siguranța pietonilor pe strada Războieni din municipiul Pitești, zona Lidl Exercițiu:

1. Punerea în funcțiune pe galben intermitent a unui nou semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Războieni, în intersecția cu strada Doctor Nicolae Crețulescu. De mâine, 19 iulie, după ora 09:00, semaforul va avea regim normal de funcționare.

 

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne cel puțin câteva luni în închisoare

Luni, 24 Iulie 2023 12:05

# Următoarea cerere de liberare condiționată poate fi făcută în noiembrie 2023

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne la închisoare câteva luni. Judecătoria Pitești a respins, pe 19 iulie, propunerea de liberare condiționată, considerând că nu au fost îndeplinite condițiile. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că acesta nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Ghinescu. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești a respins cererea. Următoare cerere de liberare condiționată poate fi făcută abia în noiembrie 2023.

Romsilva și ANAF-ul vor să recupereze prejudiciile din dosarele Cheresteaua II și III

Luni, 24 Iulie 2023 12:03

# Patru dosare, cu o miză totală de peste 31 milioane lei, au fost înregistrate la Tribunalul Argeș

Faptele din dosarele Cheresteaua II și III au fost prescrise înainte ca dosarele să fie trimise în judecată! Suspecții au scăpat de dosarele penale, dar față de aceștia au fost menținute măsurile asiguratorii dispuse în cauze. Acum, părțile vătămate încearcă să recupereze prejudiciile constatate de procurori. Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, împreună cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, au introdus în instanță mai multe cereri care au ca obiect acțiuni în răspundere delictuală.

 

A început săptămâna micilor bucătari la Muzeul Golești

Luni, 24 Iulie 2023 11:58

La Muzeul Golești, luni, 24 iulie 2023, a început tabăra "Bucătărași pentru o săptămână".

Copiii vor învăța să facă mâncăruri și dulciuri savuroase și sănătoase, vor învăța cum să facă din prepararea mâncărurilor sănătoase un stil de viață.

Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură! - Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în perioadele de secetă prelungită

Luni, 24 Iulie 2023 11:57

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, precum şi atenţionările organismelor de specialitate şi recomandările autorităţilor locale şi naţionale, rugăm consumatorii să utilizeze rațional apa potabilă pentru a evita furnizarea apei cu program şi a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minimum utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii (de ex. fântâni).

 

Pistă dublă pentru biciclete cu lungime de 3 km. în Parcul Lunca Argeșului

Luni, 24 Iulie 2023 11:55

S-au finalizat lucrările de marcare a pistelor de biciclete, în Parcul Lunca Argeșului Pitești.

Pista de biciclete se întinde pe o lungime totală de 3 kilometri și are o lățime de 2 metri, oferind suficient spațiu de siguranță pentru bicicliști de toate vârstele.

Pentru marcarea pistei de biciclete s-a utilizat vopsea bicomponentă 2k antiskid de culoare verde, aplicată la cald pe suprafața carosabilă, asigurând astfel durabilitatea și vizibilitatea în timpul utilizării.

Teren de sport - finanțat de asociația DanBred - inaugurat la Slobozia

Luni, 24 Iulie 2023 11:53

Slobozia este o localitate norocoasă. Pentru că, aici, își face puternic simțită prezența o entitate privată, ale cărei rezultate, însă, sunt puse la dispoziția cetățenilor. Vineri a fost inaugurată o nouă astfel de investiție. Este vorba despre un teren de sport pluridisciplinar, realizat după un model din țările nordice, din Danemarca mai exact, de Asociația Umanitară DanBred, chiar lângă parcul pe care l-a dat în folosință în urmă cu ceva timp. De acest teren de sport se vor putea bucura și elevii de la școala și grădinița din centrul comunei, dar și ceilalți copii din comună și este o facilitate cu atât mai importantă cu cât, nu doar că oferă posibilitatea tinerilor să facă sport, dar reprezintă și o alternativă pentru timpul liber, având în vedere că Slobozia este la o distanță totuși destul de mare de aglomerații urbane.

 

Pagina 11 din 448

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea