Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

Luni, 11 Martie 2019 12:53

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

 

Podul peste barajul din Prundu, proaspăt reabilitat, arată… demolat!

Luni, 11 Martie 2019 12:43

Podul peste barajul Prundu, o lungă perioadă din cursul anului trecut a fost supus unor lucrări de reabilitare. La sfârșitul lui 2018 a fost redeschis circulaţiei rutiere. Astfel, pentru a evita aglomeraţia şi blocajele de la Podul Viilor, şoferii pot opta, din nou, pentru strada Sticlelor, cunoscută drept varianta Ştefăneşti, care face legătura între DN7 şi Piteşti pe această rută.

Un exemplu de urmat! A plecat cu gândul de a merge la film, dar a intervenit voluntar în ajutorul colegilor pompieri

Luni, 11 Martie 2019 11:12

# Subofițerul Cristian Stoica: „Colegii mei sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel”

„A fi pompier nu este doar o meserie, este o vocație, este despre omenie, curaj și implicare”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Iar acest lucru este complet adevărat.  Nu sunt doar niște cuvinte mărturisite de dragul de a fi spuse. Sunt niște cuvinte care vin în sprijinul unor fapte, ale pompierilor argeșeni, care merită lăudate. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul salvatorilor argeșeni, chiar și în timpul liber.

 

Senatorul deputat PSD Gheorghe Marin a ieșit la pensie

Luni, 11 Martie 2019 11:08

# Acesta este și președinte al Fundației ”Renașterea Musceleană”

Senatorul Gheorghe Marin, reprezentant al zonei Câmpulung, a ieșit la pensie, conform ultimei declarații de avere. S-a mai scris despre asta, nu e ceva nou. Gheorghe Marin are la activ trei mandate de deputat, unul obţinut în anul 1997 până în 2000, după ce l-a înlocuit pe Mihail Petre Georgescu, din partea formaţiunii politice de atunci, PDSR – Partidul Democraţiei Sociale din România, al doilea mandat l-a obţinut în perioada 2000 – 2004, din partea PSD iar al treilea mandat l-a câştigat din partea USL, în perioada 2012 – 2016.

Luptă de „gherilă” în PNL Argeș, înainte de europarlamentare

Luni, 04 Martie 2019 23:27

# La liberali se derulează episodul dramatic: „Capul lui Hristescu vrem”, cu liderul TNL Argeș în rol de jertfă de ultim moment # Acuzații de filaj, poze făcute „noaptea, ca hoții”, conturi false, atacuri la președintele Miuțescu (foto) sau excluderi din partid - noua „modă” politică de la PNL Argeș # În scandal a intervenit, pe Facebook, și Cătălin Teodorescu, fostul deputat liberal: „Așa cap, așa rezultate, din păcate!”

Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, PNL Argeș se află în prim proces de curățenie… de membrii care se opun președintelui Adrian Miuțescu. S-a început prin curățenia aferentă sărbătorilor de iarnă, i-ar acum s-a dat startul curățeniei de primăvară. Mai e un pic și PNL Argeș se curăță… de tot! Poate după alegeri!
În PNL Argeș se desfășoară un adevărat război de gherilă, partidul fiind împărțit între mai mulți combatanți, cu un lider suprem care pare că nu îl mai poate ține mult timp sub control.

 

Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

Luni, 04 Martie 2019 23:23

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale.

Joaca de-a demisia! Florentin Luca îi ia locul lui „Țîță” în Consiliul Local Bradu, dar s-a trezit că și-a dat… demisia din Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 04 Martie 2019 23:15

# Consilierii locali din Bradu ai PAM au demisile date în alb la partid # Florentin Luca: „Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”
Pe 28 februarie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bradu s-a făcut din nou rocada între consilierii locali ai Partidului pentru Argeș și Muscel.  Florentin Luca a revenit în Consiliul Local și l-a înlocuit pe Alexandru Stancu, zis „Țîță”, după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Schimbarea consilierilor a produs un scandal de pomină.

 

Șoferul de la AJVPS Argeș va fi audiat în procesul șefului

Luni, 04 Martie 2019 23:13

Continuă procesul lui Constantin Istrătescu (foto), directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș, la Judecătoria Pitești. Reamintim că acesta şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

O instituție din subordinea CJ Argeș, făcută praf de un consilier județean!

Luni, 04 Martie 2019 23:10

”Centrul Cultural Argeș nu își justifică existența!” este părerea consilierului județean din partea PAM, Mihai Tudor. Acesta susține că instituția culturală va avea, conform programului prezentat Consiliului Județean, două manifestări culturale în acest an. Este vorba de o piesă de teatru și un spectacol. Mai mult, Tudor mai spune că pentru cele două evenimente, directorul artistic și vedetele naționale angajate pe posturi de conducere la CCJ Argeș vor primi în 2019 salarii de aproximativ 200.000 euro.

 

”Să învățăm pentru viitor!” Meditații gratuite pentru micuți organizate la Parohia Turculești

Luni, 04 Martie 2019 15:12

Preotul Cosmin Bologea, din parohia Turculești (Călinești), nu este la prima inițiativă interesantă. Menționăm doar desele incursiuni prin localitate pentru distribuirea ajutoarelor pe care le primește de la credincioși dar și implicarea, anul trecut, în ridicarea, de la zero, a unei locuințe pentru un sătean rămas pe drumuri. Astăzi, însă, este vorba de inițierea unui program destul de elaborat, program ce implică, în fiecare sâmbătă, meditații gratuite pentru micuți. Matematică și română, deocamdată, iar în viitorul apropiat, și engleză. Plus activități didactice recreative.

Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Luni, 04 Martie 2019 15:08

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

 

În 2018, s-a dispus achitarea a 40 de inculpați, în 30 de cauze, la nivelul Parchetelor din Argeş

Luni, 04 Martie 2019 15:03

În februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, condus de procurorul general Mihail  Aldea, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2018.  La prezentarea bilanțului a onorat cu prezența și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti are în subordinea sa două parchete de nivel judeţean, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, precum şi 10 unităţi locale de parchet.

Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

 

Firma fraților Rădulescu a dat în judecată Prefectura și Primăria Pitești

Luni, 04 Martie 2019 14:48

# Trimis în instanță de Prefectura Argeș, dezvoltatorul care construiește Maia Căpitan Cuțui dă mingea peste fileu

Tenis cu trimiteri în instanță, între Prefectura Argeș, Primăria Pitești și firma familiei Rădulescu. În data de 19.11.2018, Instituția Prefectului Argeș a deschis, la Tribunalul Argeș, o acțiune în contencios administrativ şi fiscal (Dosar 6544/109/2018) împotriva Consiliului Local al Municipiului Pitești, care are calitatea de pârât, pentru anularea actului administrativ H.C.L. NR.169/24.04.2017, 202/28.06.2018 (P.U.Z. Căpitan Cuțui).

Blocul Maia Craiovei - ţeapă imobiliară sau afacere cinstită?

Luni, 25 Februarie 2019 15:58

# În documentația inițială, erau prevăzute 35 de locuri de parcare interioare. Acestea s-au transformat într-un… spațiu comercial # Oficial al Primăriei Pitești: „Nu am autorizat așa ceva...!”

Un bloc nou și frumos vine să completeze peisajul urban al Piteștiului. Amplasat stradal, pe Craiovei, pe un fost spațiu verde care era, odată, derdeluș. Numai că… nu se vede nici un loc de parcare… Proprietarii blocului 53, din Calea Craiovei, s-au declarat, de la începutul lucrărilor,  nemulţumiţi de construcţia ce urma a fi făcută în faţa apartamentelor acestora.

 

Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti, pas important pentru promulgare

Luni, 25 Februarie 2019 15:50

# Povestea câinilor de avalanșă din Argeș

Săptămâna trecută, în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților s-a discutat Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti. Inițiativa îi aparține parlamentarului argeșean Simona Bucura-Oprescu, cu sprijinul conducerii Salvamont Argeș. Proiectul de Lege a fost readus în discuție după ce a fost uitat prin sertarele din Parlament de mai bine de un an.

Partid decimat din interior. Președintele TNL Argeș, acuzat de atitudine ostilă față de Adrian Miuțescu

Luni, 25 Februarie 2019 15:35

# Gelu Tofan: „George Hristescu va fi exclus statutar în perioada următoare” # Conflictul de la liberali continuă! Fotografii făcute pe un gard, în miezul nopții!
Pentru PNL Argeș anul 2019 a început cu scandaluri și lupte interne. Nu este lună fără conflict la liberalii argeșeni! După dizolvarea conducerii PNL Pitești a urmat decapitarea organizației de tineret a liberalilor. În ședința BPJ din 13 februarie s-a luat în discuție excluderea din partid a lui George Hristescu, președintele TNL Argeș. Se pare că totul a plecat de la niște poze făcute la un gard, în miez de noapte, cu tinerii liberali care s-ar fi „distrat” în sediul organizației de tineret.

 

Motivele numirii lui Mircea Drăghici în fruntea AEP

Luni, 25 Februarie 2019 15:27

Mircea Drăghici a fost „recompensat” după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea sa la conducerea Ministerului Transporturilor. Deputatul argeșean a fost propus pentr a-l înlocui pe Daniel Barbu în fruntea Autorității Electorale Permanente. Această mutare pare un pic ciudată, în condițiile în care „beneficiile” ar fi mult mai mici față de cele obținute din funcția de deputat și trezorier al PSD.

Garda Forestieră Argeș, amenzi de 769.000 lei în 2018

Luni, 25 Februarie 2019 15:21

În anul 2018, Garda Forestieră Județeană (GFJ) Argeș a efectuat 326 de controale de regim silvic și materiale lemnoase, fiind descoperită o cantitate de 497,12 mc de arbori tăiați ilegal. Instituția condusă de Alin Mihai (foto) a constatat anul trecut 191 de contravenții, din care 11 date de poliție, în valoare totală de 769.000 lei. Anul trecut, Garda Forestieră Argeș a făcut și 10 sesizări penale în urma controalelor desfășurate. Valoarea prejudiciilor din infracțiuni se ridică la suma de 212.811 lei.

 

Scandalul extinderii cimitirului din Bradu se prelungește

Luni, 25 Februarie 2019 15:04

# Preotul din Geamăna: „Nu mai avem  loc pentru înmormântări... Trebuie să găsim, urgent, o soluție” # Primarul nu mai vrea să audă de proiect
Așa cum s-a mai scris, potențiala expansiune a terenului pentru cimitirul din Geamăna, a născut multe controverse, una dintre acestea fiind legată de faptul că vânzătorul este rudă îndepărtată a primarului în funcție.

Oamenii de încredere ai lui Frătică dispar din Consiliul Local Bradu

Luni, 25 Februarie 2019 15:00

# Țîță se duce după Țîcă, din data de 28 februarie

Din ultima zi a lui ianuarie, Consiliul Local Bradu s-a… maturizat. Pentru că Țîcă a fost exclus…. Mai exact, Cristinel Soare, consilier PAM, partid condus, la Bradu, de Florin Frătică, a părăsit scena politică a localității. Găsit incompatibil de ANI încă din anul 2014 întrucât în perioada 2008 – 2013 a deținut funcția de consilier local dar și de angajat cu carte de muncă în cadrul primăriei, Soare a tot contestat decizia ANI, reușind să mai fie consilier local până la data de 31 ianuarie a.c.

 

Pagina 11 din 170

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea