Gimnastele din Bradu - rezultate extraordinare la Trofeul Balcanic

Marţi, 30 Noiembrie 2021 08:22

La începutul lunii noiembrie, sportivele de la Gymnastic Star, din cadrul Clubului Sportiv Real Bradu, au participat la Trofeul Balcanic Femi Sport 2021 cu 29 de coregrafii.

Micuțele gimnaste au obținut zecii de premii: unsprezece locuri 1, douăsprezece locuri 2,  patru locuri 3 la categoria solo și duo, respectiv două locuri 1 și două locuri 2 la formație și minigrup.

În urma rezultatelor obținute au fost aduse în Bradu și două trofee balcanice: trofeul pentru cel mai bun solo la Acrobatic Dance Show – obținut de sportiva Ionete Teodora și trofeul pentru formație.

 

Șeful PSD Argeș îi caracterizează pe primii doi oameni din stat: „Marele leneș de la Cotroceni și păpușica lui de partid”

Luni, 29 Noiembrie 2021 18:40

Parlamentul s-a reunit, miercuri, 24 noiembrie, într-o ședință solemnă consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Iohannis și Cîțu au fost marii absenți de la această întâlnire. Chiar dacă Guvernul PSD-PNL-UDMR a fost învestit de Parlament, în Argeș pesediștii continuă să îi critice și să îi ia la mișto pe liberali. Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, îi consideră pe primii doi oameni din stat „marele leneș de la Cotroceni și păpușica lui de partid”.

Fost prefect de Argeș: „Conducerea PNL a ucis un partid istoric. Eu nu pot și nu vreau să fiu părtaș la această trădare”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:35

Emanuel Soare, urcat de Miuțescu în aerul rarefiat al politicii, nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat, cu căsnicia din interes dintre PSD și PNL. Domnule fost prefect, s-a mai întâmplat, nu trebuie să vă declarați șocat…

Emanuel Soare: ”În momentul în care am intrat în politică, nu am crezut nicio clipă că va veni ziua în care conducerea PNL va face o alianță cu PSD pentru a guverna România. Pur și simplu un astfel de scenariu nu era posibil, având în vedere că însăși existența pe scena politică a acestui partid este de a lupta împotriva partidelor de tipul PSD.

 

Sorin Grindeanu: ”Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:33

Sorin Grindeanu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor. Social-democratul a vorbit la audierile din comisiile de specialitate despre planurile pe care le are ca şef al transporturilor. A aruncat ceva săgeţi otrăvite spre predecesorii săi şi a vorbit şi despre Valea Oltului, de la Pitești la Sibiu...

”România se află la un punct de cotitură. România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport. Realizez nevoia de a avea un trafic decent. Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar” a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Stiripesurse.ro.

Din ciclul: Adriane nici nu ştii, cât de mic începi să fii! Miuţescu a renunţat la prestigiul Brătienilor, pentru loialitatea faţă de Orban

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:31

Vi-l mai amintiţi pe Ludovic Orban, cu ani în urmă, dansând la o petrecere, ca un cocalar? Îmbrăcat cu un tricou roşu, fostul lider al PNL, fostul premier al României şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a rupt în figuri la un bairam, iar imaginile au ajuns virale atât la TV cât şi în online. Acum imaginaţi-vă familia Brătianu. Prestigioasă, făuritoarea României mari prin acţiunile lui Ion I.C. Brătianu, cu un cuvânt greu în politica vremii. S-au scris cărţi întregi despre Brătieni, iar paginile de istorie îi creionează cu cele mai alese cuvinte.

 

ZERO LEI pentru Educaţie, la rectificarea bugetară!

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:30

Surprize-surprize! Ministerul Finanţelor alocă zero lei pentru Educaţie, la rectificarea bugetară. Potrivit Edupedu.ro, fişa de buget prevede mutarea a 117 milioane de lei de la două capitole, la cheltuielile de personal, dar fără niciun leu în plus. Din nou Educaţia rămâne cu mâna întinsă, din nou nevoile şcolii şi ale dascălilor sunt ignorate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă minuni pentru 2022, dar cum educaţia, în România, e veşnic a cincea roată de la căruţă, nu se ştie ce bani va primi ministerul anul viitor.

Au fost încheiate mai multe contracte de investiții în Bradu

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:28

Continuă proiectele de modernizare în comuna Bradu. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi. În această perioadă se lucrează intens la modernizarea străzii Dreptății cu strada Aleea Neajlov, unde lucrările  vor consta și în introducere  canalizare pluvială. De asemenea, în luna noiembrie s-au încheiat următoarele contracte: privind execuția lucrării „Canalizare pluvială strada CET-ului”; privind „Amenajare trotuar pe strada Principală km 6+280 – km 7+110 (strada Preot Gh. Ionescu – C.A.P.) și contractul privind

 

Medic nou la Spitalul din Mioveni

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:16

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Lucia Ghiță, medic specialist Psihiatrie.

Aceasta este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și a efectuat rezidențiatul la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Potrivit conducerii spitalului, dr Lucia Ghiță și-a început deja activitatea, iar programul de lucru pentru ambulatoriu este:

Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Instanța i-a respins contestația la executarea pedepsei

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:57

 

Fostul deputat Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins pe 22 noiembrie, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată împotriva sentinţei din data de 1 iulie 2021, în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul subvențiilor primite de la PSD. Drăghici trebuie să plătească și suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.

 

Ambasadoarea Franţei în România, în vizită la Universitatea din Pitești

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:52

Universitatea din Pitești va primi vizita Excelenței Sale, doamna Laurence AUER, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în România, în vederea dezvoltării relațiilor internaționale cu autoritățile administrației publice locale, mediul socio-economic regional și comunitatea academică.

Evenimentul va avea loc în data de 2 Decembrie 2021, ora 09.30, la Sala de Festivități, Corp Central, Strada Târgu din Vale nr. 1.

Peste 200 de femei au beneficiat gratuit de teste Papanicolau şi HPV, la Mioveni

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:48

Săptămâna trecută, 60 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a treia  etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce se desfășoară la Mioveni. Reamintim că în septembrie și octombrie alte 161 de femei au beneficiat de aceaste testări.

Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie. 

 

Mioveniul marchează 1 Decembrie cu paradă militară și fanfară!

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:43

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni invită cetățenii pe data de 1 Decembrie să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor și să ia parte la manifestările oficiale organizate pentru marcarea acestui eveniment, cu profunde semnificaţii istorice.

„Încă o dată, dorim să arătăm că patriotismul și unitatea reprezintă sentimente trainice și definitorii pentru comunitatea noastră”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.

Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanţare prin ''Anghel Saligny''

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:38

Primăria Pitești a depus proiecte în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei pentru a fi finanțate prin Programul Naţional de Investiţii ''Anghel Saligny''.

Este vorba despre reabilitarea unui pod pe strada Calea Depozitelor și de reabilitarea a două artere de circulație importante: Bulevardul Frații Golești și strada Nicolae Dobrin.

De asemenea, primarul Cristian Gentea a precizat, recent, că a fost finalizată documentația și pentru construcția unui pasaj rutier peste strada Lânăriei. 

 

Centrul Cultural Judeţean Argeş nu se mai desfiinţează! DEOCAMDATĂ...

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:33

# Pe 2 decembrie se decide soarta instituției

Proiectul de hotărâre care priveşte desființarea Centrului Cultural Județean Argeş a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei CJ.

Deocamdată, directoarea Araxi Negoşanu a scăpat ca prin minune de mazilire, dar s-a anunţat că proiectul va face obiectul unei şedinţe viitoare, când va fi reintrodus pe ordinea de zi. Până atunci sunt așteptate propuneri de organizare a instituției.

Noul Guvern a adoptat un OUG pentru deblocarea angajărilor la stat

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:27

Proaspăt învestit în funcţie, Guvernul Ciucă a adoptat o ordonanţă de urgenţă care instituie o derogare de la legislaţia existenţă pe durata stării de alertă, astfel încât să se deblocheze angajările la stat.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată într-un comunicat de presă, trimis de Guvernul României.


 

SC Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejaţi instalațiile de apă împotriva înghețului!

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:17

SC Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva recomandări tehnice.

Utilizatorii se pot proteja împotriva pagubelor pe care înghețul le poate provoca, evitând astfel cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă.

Parohia Sf. Ierarh Nicolae (Turculești-Călinești) – apel pentru a dărui și dobândi fericire

Luni, 29 Noiembrie 2021 10:49

Campanie de suflet la Călinești, în parohia din Turculești. Se face apel pentru dăruirea și dobândirea de fericire. Ce poate fi mai frumos?

”Acum, în apropierea sărbătorilor deschideți-vă sufletele și în fața celor nevoiași, care au nevoie să simtă căldura și aroma Crăciunului. Alături de voluntarii noștri ne-am propus ca în 2021să aducem zâmbetul pe buzele a aproximativ 300 de copii și vârstnici. Pentru a face asta avem nevoie de ajutorul vostru, al tuturor.

 

Peste 2,5 milioane de kilometri parcurși de ambulanțe în Argeș, în primele 10 luni ale anului

Joi, 25 Noiembrie 2021 13:31

Joi, 25 noiembrie, a avut loc o nouă ședință online de Colegiu Prefectural. În cadrul ședinței, Serviciul de Ambulanță Argeș a prezentat un raport de activitate.

„Aș vrea să vă transmit o parte din cum arată pandemia, în numere, în Argeș, respectiv o estimare făcută de către Serviciul de Ambulanță Argeș pe primele 10 luni ale acestui an.

- - 32 585 de intervenții au fost făcute de către Ambulanță. 50 la sută dintre ele au fost cazuri de COVID19.

- - 40 670 de teste pentru diagnosticarea COVID19, 34 000 teste rapide, 6670 RT PCR.

CJ Argeș - obligat să afișeze pe site hotărârea judecătorească prin care a pierdut procesul cu directorul de la Evidența Persoanelor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 12:15

# Umilință totală pentru CJ Argeș: învins și cu banii luați

#Viorel Badea, directorul DGEP Argeș, a câștigat confruntarea cu administrația județeană

Dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș și Consiliul Județean Argeș a ajuns la final, după trei ani de procese. Pe 16 noiembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția definitivă în cauză. Instanța a respins recursul declarat de pârâții CJ Argeș, președintele CJ Argeș și secretarul general al județului Argeș. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv.

 

Vechiul Spital Călinești va fi demolat

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:19

# Firma desemnată va primi 258.000 lei de la C.J. Argeș

În această toamnă, câteva buldozere și un cont bine alimentat cu numerar vor reuși să facă ceea ce nu au reușit două războaie mondiale, câteva cutremure majore și peste 100 de ani de existență. Demolarea vechiului Spital Călinești este iminentă. Una din instituțiile care au lăsat o puternică amprentă asupra întregii localități, dar și a localităților învecinate, cu zeci de mii de pacienți tratați și vindecați, vechiul Spital Călinești poate fi considerat un reper al regiunii. Puțini știu însă ce istorie zbuciumată ascunde ridicarea sa și, mai ales, faptul că a fost la un pas de a fi construit în altă comună, datorită implicării primarului de atunci, alături de săteni, în vâltoarea Răscoalei anului 1907.

Informare ADI Molivișu: „Întârzierea birocratică creează impresia că proiectul nu evoluează”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 10:09

A solicitat mere, dar a primit pere! Cam așa a decurs o cerere a consilierului județean Dumitru Grecu către administrația județeană privind proiectul Molivișu. După trei luni de așteptări, Consiliul Județean Argeș a pus la dispoziție, în sfârșit, lui Dumitru Grecu „ceva” despre Molivișu.

De fapt, planul de acțiune solicitat de consilierul județean s-a transformat peste noapte într-o simplă... informare despre stadiul proiectului și despre cum o să devină el „un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș”.

 

Pagina 11 din 315

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea