Eduard Novak, ministrul Sportului, în vizită în Argeș

Luni, 24 Octombrie 2022 10:43

 

Eduard Novak, ministrul Sportului, efectuează o serie de deplasări  și vizite în teritoriu, cu scopul de a promova Strategia Națională pentru Sport. Este vorba despre un document strategic cadru, elaborat de Ministerul Sportului, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Iar ministrul Eduard Novak împreună cu fosta campioană mondială și olimpică la gimnastică Silvia Stroescu vor sosi și la Pitești, pe 24 octombrie.

Ministrul Sportului va vizita Prefectura, Consiliul Județean Argeș și Primăria Pitești, unde va avea loc și o conferință de presă, de la ora 12.00. Apoi va vizita sediul CSM Pitești, unde va avea loc o întâlnire cu sportivii argeșeni, Sala Polivalentă și Școala „Ion Minulescu” Pitești, unde are loc proiectul „Hercules”- inițiere volei.

 

Notă internă, la DGASPC Argeș! Documentele trebuie aduse la conducere de către salariați conform unui program

Luni, 24 Octombrie 2022 10:34

# Dacă ai întârziat la semnat, vei fi sancționat!

O notă internă, semnată de directorul general Tatiana Eftime, a pus pe jar salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș! O parte dintre ei consideră că sunt puși la zid, după ce directorul a stabilit o abatere disciplinară nouă pentru salariați. Tatiana Eftime a dat o notă internă prin care s-a stabilit un program în vederea aprobării/avizării/semnării de către conducere, reprezentată atât de director, cât și de directori adjuncți, a tuturor documentelor rezultate din îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către salariații DGASPC Argeș. Programul de semnat a fost stabilit astfel: luni – joi, între orele 8:00 – 14:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

1400 de locuri noi de muncă la Pitești. Au început lucrările pentru Argeș Mall

Luni, 24 Octombrie 2022 09:24

 

Prime Kapital a propus, în urmă cu patru ani, la Pitești, un proiect de regenerare urbană prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din mijlocul orașului, într-un spațiu modern și atractiv. Joi, 20 octombrie 2022, proiectul celei mai mari investiții private din Pitești, din ultimii 30 de ani, trece în faza de execuție!

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o necesitate de infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale care va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

 

Un fost angajat cere despăgubiri uriașe Consiliului Județean Argeș

Joi, 20 Octombrie 2022 23:53

# A primit peste 280.000 de lei, dar vrea mai mult!

Codruța Lavinia Mercea cere daune uriașe Consiliului Județean Argeș. Fosta directoare executivă de la Direcţia Tehnică şi de Dezvoltare a fost trimisă în judecată, în cursul anului 2013, pentru presupusa săvârşire a unor fapte penale în legătură cu serviciul. Aceasta a fost cercetată alături de Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, în dosarul „Podul Căteasca”. CJ Argeș a dispus suspendarea acesteia din funcţie, începând cu 12 februarie 2013 şi până la rămânerea definitivă a hotărârii penale. La șase ani distanță, în martie 2019, a venit și sentința definitivă. Constantin Nicolescu a fost singurul inculpat condamnat în cauză, la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar. În ceea ce o privește pe Codruța Mercea, aceasta a fost achitată de instanță pentru infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată.

Emanuel Soare: „Această coaliție nu va livra nimic!”

Joi, 20 Octombrie 2022 20:52

# Un prieten virtual îi transmite:  „Când ați fost cu Miutescu &company și cu Orban nu v-a interesat că sărăcia este în plină floare”

Da, fostul prefect liberal Emanuel Soare se laudă cu veridicitatea profețiilor sale: ”Am spus-o de la început, această coaliție nu va livra NIMIC”. Un început de opoziție din partea unui politician care a trecut la un partid netestat de alegători.

 

Dezastru la concursul de directori școlari: 35 de posturi au rămas vacante

Joi, 20 Octombrie 2022 09:00

# Doar 15 funcții de director au fost ocupate în Argeș după a treia sesiune a concursului

La sfârșitul lunii septembrie s-a terminat în Argeș a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județ. Interesul profesorilor pentru funcțiile de conducere a fost unul scăzut. Numărul candidaților înscriși la concurs a fost mai mic decât numărul de funcții vacante. Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere, dintre care 46 pentru funcția de director și 4 pentru cea de director adjunct. Pentru acestea s-au înscris 41 de candidați. La proba scrisă s-au prezentat doar 34, după susținere fiind admiși 18 profesori. În final, după proba interviului, doar 15 profesori și-au îndeplinit obiectivul stabilit.

PER Argeș pierde al treilea consilier local la Moșoaia

Joi, 20 Octombrie 2022 08:26

Ghinion de neșansă, Partidul Ecologist Român a pierdut, în urmă cu câteva zile, al treilea ales local de la Moșoaia. Este vorba de avocata Cristina Marinac (foto), care și-a dat demisia din Consiliul Local Moșoaia din motive personale. Moșoienii îi mai votaseră, la alegerile din 2020, pe Mihai Alexandru Lucian (care a fost mult timp președintele PNL Moșoaia, apoi președinte PER) și pe Joltea Mihail. Cei doi au fost excluși, între timp, pentru absențe.

Trei, Doamne, și... niciunul!

 

Lucrări demarate pentru ultimul tronson al canalului spre Bradu

Joi, 20 Octombrie 2022 07:20

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat, marțea trecută, contractul de execuție lucrări pentru „Reabilitare canal deschis, strada General Dimitrie Boteanu - etapa I”, acesta fiind ultimul tronson al canalului, respectiv cel care face legătura cu localitatea Bradu.

Executant: SC AGB EUROGROUP SRL.

Durata de execuție este de 4 luni.

 

Casa Armatei din Pitești împlinește 81 de ani!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 23:23

 

 

Piatra de temelie a Casei Armatei a fost așezată în 1939, în prezența prim-ministrului țării, Armand Călinescu.

Lucrările au durat numai doi ani, în condițiile în care edificiul are peste 1400 metri pătrați. Inaugurarea Casei Armatei (Cercul Militar Pitești) a avut loc la data de 20 octombrie 1941.

 

A început plantarea bulbilor de lalea în municipiul Pitești!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 21:12

A început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din Piteşti.  Până în prezent, s-au plantat 28.400 de bulbi de lalele în: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Central, Parcul Lumina, urmând ca, până la sfârșitul lunii noiembrie, să fie plantați, în total, peste 200.000 de bulbi de lalea din 50 de soiuri.  În Parcul „Lunca Argeșului” și în Parcul Trivale s-au plantat și 71.600 de bulbili, fiind plantate și răsaduri de flori, pe lângă bulbii de lalea.

 

Adrian Miuţescu a sărbătorit 1 an de Forţa Dreptei şi ZERO proiecte pentru Argeş!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 14:22

Pe 14 octombrie, partidul Forţa Dreptei a sărbătorit un an de la înfiinţare, iar deputatul argeşean Adrian Miuţescu a marcat acest moment printr-o postare pe Facebook, destul de insipidă, am spune noi. Şi că tot a trecut un an, unde sunt câinii cu covrigi în coadă care ni se promiteau, pe vremea când foştii liberali (printre care şi Miuţescu şi Emanuel Soare) dezertau din PNL pentru a-i satisface orgoliile lui Ludovic Orban de a-şi face partid? Cât ne-am străduit, nu am găsit niciun proiect pentru Argeş al partidului Forţa Dreptei. Şi nici la Centru nu s-a produs vreo minune, cu Orban la butoanele acestui partid.

 

 

Atenție, copii! Secția de karate de la CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri

Miercuri, 19 Octombrie 2022 14:10

Secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii care au vârsta de peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat. Cursurile sunt gratuite.

”Vă oferim educație, disciplină și performanță, prin practicarea unui sport adus la rang de artă! Alege să fii parte dintr-un colectiv cu rezultate remarcabile la nivel național și internațional!”, informează CS DACIA Mioveni 2012 .

Antrenori: Sebastian Ene - 5 Dan antrenor emerit, maestru al sportului și Ciprian Bohaciu - 4 Dan. Contact: 0721236051 – sensei Sebastian Ene.

Apa potabilă furnizată de SC Apă Canal 2000 SA este monitorizată permanent

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:43

SC Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, informează utilizatorii că apa furnizată în aria sa de operare este monitorizată permanent în cadrul societăţii şi analizată în cadrul monitorizării de audit de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, iar parametrii de potabilitate se încadrează în valorile admise conform reglementărilor în vigoare.

În procesul de potabilizare, apa este supusă unor procedee specifice de tratare prin care se urmăreşte protecţia consumatorilor faţă de germeni patogeni şi substanţe chimice cu risc pentru sănătatea populaţiei.

 

Fostul subprefect de Argeş, George Rizescu: „Au dispărut oamenii, domnilor, și o dată cu ei a dispărut și omenia”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:38

Pandemie, război, inflaţie şi sărăcie. Cam acestea sunt temele care ne frământă de doi ani încoace. Simplii muritori, oameni care am uitat educaţia şi valorile, care trăim duşi de val, încrâncenaţi faţă de răul din lume şi totuşi, atât de puţin dispuşi să lucrăm binele.

Aştia suntem... Şi uneori mai vine cineva să ne arate, ca într-o oglindă faptele noastre. „UNDE au dispărut oamenii?”, se întreabă retoric scriitorul George Rizescu, fost subprefect al Argeşului. Să ne întrebăm şi noi, mai des, cine suntem şi de ce suntem?

Căldură în Pitești - după trei nopți cu temperaturi mai mici de 10 grade

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:22

Anunț de interes pentru utilizatorii serviciilor de termoficare centralizată din Pitești. TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că furnizarea agentului termic pentru încălzire se va realiza avându-se în vedere prevederile Art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 și 06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior mai mici de 10º C.

Rugăm utilizatorii/consumatorii TERMO CALOR CONFORT S.A. să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile pentru a preîntâmpina eventualele incidente.

Conducerea asociațiilor de proprietari/locatari, în calitate de utilizator, precum și de reprezentant al proprietarilor în relațiile cu furnizorul de energie termică, are obligația să se asigure că instalațiile după branșament sunt în stare de funcțiune.

 

S-a predat către Ministerul Dezvoltării amplasamentul unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:19

Un nou pas importatnt pentru o bază ultramodernă în Pitești. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI.

„Beneficiul pe care îl aducem Piteștiului, prin construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” este imens! Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului!) din bani guvernamentali - aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

Primul centru medico-social din Câmpulung va fi construit în 2023, din fonduri U.E!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:17

Un obiectiv important e pe cale să se realizeze la Câmpulung Muscel! Este vorba de construcţia primului centru medico-social din municipiu, care va fi realizat (cel mai probabil), până la finele anului viitor. Finanţarea este de 1.280.912 lei, bani europeni. Unitatea va asigura acces gratuit la cabinete de medicină primară, stomatologie, psihologie, medicină de familie. De asemenea, se vor acorda servicii de îngrijire la domiciliu și în caz de urgență.

 

 

Gimnastele din Pitești, medaliate la turneul internațional de la Iași!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:07

Lotul de gimnastică „Olimpic Argeș Gym” al Centrului Cultural Pitești s-a întors de la Turneul Internațional ,,IAȘI TROPHY" 2022, desfășurat în perioada 7-9 octombrie, cu nu mai puțin de cinci medalii:

• 1 medalie AUR - categorie junioare IV;

• 1 medalie ARGINT - categorie junioare III;

• 3 medalii BRONZ - categorie junioare II.

 

Semnal de alarmă tras de Camerele de Comerț! Excluzând marii consumatori de la subvenționarea tarifelor la energia electrică, România își sacrifică economia

Miercuri, 19 Octombrie 2022 08:00

Camera de Comerț Argeș trage un nou semnal de alarmă privitor la discrepanța pe care au creat-o guvernanții prin legislația în vigoare. Este vorba de marii consumatori, care au fost lăsați pe dinafara calculelor privind subvenția la energie!

”...Disponibilizări de personal/ reducere de activitate / renunțarea la investiții / închideri de companii / relocarea unor mari investiții în alte țări...

Acestea vor fi alternativele dintre care antreprenorii care gestionează marile întreprinderi vor fi siliți să aleagă dacă nu se va schimba nimic în legislația care reglementează tarifele la energia electrică.

 

 

Primarii din Hârsești și Stolnici – vizită la Constantin Bălăceanu-Stolnici

Miercuri, 19 Octombrie 2022 07:53

# Academicianul a împlinit 99 de ani dar lucrează încă la numeroase proiecte

Cei doi primari de pe Valea Cotmenei, Ionel Moloiu – edilul din Hârsești și Sevastian Roșu Pupăză – Stolnici au fost, săptămâna trecută, să îl vadă pe academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Acesta a împlinit, în luna iulie, 99 de ani și i-a primit cu multă bucurie pe cei doi, deși se afla într-o perioadă de convalescență.  Savantul și-a amintit, cu multă bucurie, perioada copilăriei și adolescenței, pe care și le-a petrecut la Stolnici, dar și de numeroasele incursiuni pe care le făcea prin Hârsești, unde poposea la prieteni de familie.

 

CLIPA DE LITERATURĂ. O franțuzoaică întoarsă acasă în urbea piteștilor sau Magia unei seri de muzică…

Miercuri, 19 Octombrie 2022 07:50

Cristiana ESO este un personaj straniu. Este născută (cred) în Pitești, probabil că acum 45 de ani. A plecat de aici la 10 ani în Franța, a  absolvit Facultatea de litere din Nancy, este soprană la Opera din Limoges, vorbește, după 35 de ani de viețuire în Franța, foarte bine limba franceză și, curios, foarte bine limba română, fapt uimitor, pentru că un amic al meu, la 30 de ani, își cam uitase limba maternă numai după cinci-șase ani de stat în Italia… Cristiana a jucat în filmul muzical pentru televiziune, Peştele verde (în regia lui Dumitru Cucu, muzica Dumitru Lupu, 2006), a scris în franceză spectacole muzicale pentru tineret, este pasionată de pictură și muzică barocă, este creștină într-o țară catolică, practică meditația buddhistă și face curte poeziei în două limbi: franceza și româna…

 

 

Pagina 11 din 391

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea