Hotelul Primăriei Pitești a revenit în administrarea municipalității

Marţi, 17 Mai 2022 18:06

De vinerea trecută a încetat activitatea centrului de vaccinare situat în Bulevardul Eroilor. Imobilul, cunoscut sub numele de Hotelul Primăriei Pitești, reintră de luni, 16 mai, în administrarea municipalității. Urmează în această săptămână să se facă o invetariere a bunurilor care se află în acest moment în clădire. Pe timpul pandemiei, imobilul a avut mai multe atribuții. Acolo a fost amenajat un centru de carantină, apoi a fost transformat ca secție exterioară de Boli infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) destinată izolării și tratării persoanelor asimptomatice sau cu forme ușoare de Sars-Cov-2, iar apoi a devenit centru de vaccinare. Urmează de văzut ce destinație îi va da Primăria Pitești. „La darea în folosință a fost unitate hotelieră a municipiului Pitești, în administrarea SPEP, pentru nevoile municipalității. La această oră știu că o să revină la destinația inițială”, informează reprezentanți ai Primăriei Pitești.

A.V.

 

Podul pentru care Constantin Nicolescu a făcut pușcărie, din nou în prim-plan

Marţi, 17 Mai 2022 17:55

# S-a închis circulația peste podul de la Căteasca!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a anunțat că circulația peste podul de la Căteasca a fost închisă duminică, 15 mai. Șeful CJ a explicat că acolo sunt probleme serioase precum alunecări de mal, în condițiile în care constructorul a garantat lucrările pentru 50 de ani. Vorbim de celebrul pod de la Căteasca pentru care fostul președinte al Argeșului, Constantin Nicolescu a făcut închisoare cu executare.

 

Hai că ne-am prins de ce l-au pus pe Iani Popa secretar de stat la Transporturi!

Marţi, 17 Mai 2022 17:44

Săptămâna trecută, pe 10 mai, Iani Popa, vicepreședinte PNL Argeș, a fost din cale-afară de ocupat. Și nu cu vreo treabă pentru argeșeni, ci cu finețuri. Popa a participat la un eveniment organizat de Familia Regală a României și bineînțeles că s-a lăudat și pe Facebook, de vreme ce alte realizări pentru Argeș n-a reușit. Poate data viitoare…

„Am fost onorat să particip astăzi, la Gara Băneasa, cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai, la ceremonialul militar desfășurat in fața Familiei Regale. Ceremonialul a fost urmat de un traseu simbolic cu trenul, de la Bucuresti la Galați!”, a scris Iani Popa pe Facebook.

Măcar ne-am prins și noi de ce l-au pus pe Iani Popa, secretar de stat. De fotogenic ce e! Pe vremea când era prefect de Argeș se vorbea pe la colțuri că e frumușel foc. Cum anii au trecut, rămâne totuși o prezență elegantă. Altfel, trăiască partidul care l-a făcut om mare!

 

Tudor Pendiuc contestă declarațiile martorilor în dosarul său penal

Marţi, 17 Mai 2022 10:22

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, și Mircea Braniște, fostul director al Administrației Domeniului Public, contestă declarațiile martorilor în dosarul în care sunt acuzați de infracțiuni la regimul silvic. Cei doi inculpați ar fi dispus asfaltarea unei suprafețe de teren ce se afla în fondul forestier național. Cauza este o disjungere a dosarului asfaltării ilegale către vila fostei secretare a lui Pendiuc, în perioada când era primar al municipiului.

De asemenea, Pendiuc și Braniște nu au dat încă nicio declarație în cauză, preferând să facă acest lucru după administrarea probelor. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 iunie 2022.

CNAIR face un nou recensământ al circulației rutiere!

Marţi, 17 Mai 2022 10:11

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică a început, încă de luna trecută, organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ general al circulaţiei pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

”Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. Menţionăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

 

La Mulți Ani, Nicolae Mecu!

Marţi, 17 Mai 2022 09:41

Nicolae V. Mecu s-a născut în satul Gorganu, comuna Călineşti, județul Muscel, în data de 17 mai 1945. Editor, critic și istoric literar, cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, în cadrul căruia coordonează departamentul Ediții critice și istorie literară, și profesor îndrumător asociat al Școlii doctorale a Facultății de Litere, la Universitatea din București. Dedicat în particular cercetării activității lui G. Călinescu și editării critice a operei acestuia, a publicat totodată o serie de volume personale și colective de istorie a literaturii române moderne.

Dumitru Tudosoiu, despre problemele apărute în urma Olimpiadei de Engleză: „A fost un fel de atac-apărare ca într-un meci de tenis”

Marţi, 17 Mai 2022 08:02

# „E ușor de pe margine să arăți cu degetul”, a mai răspuns noul șef de la IȘJ Argeș

Între 17-21 aprilie, la Pitești s-a desfășurat Olimpiada Națională la Engleză. După cum știți deja, au fost reacții diverse privind modul de organizare a concursului național. O parte dintre elevii participanți au contestat locul unde au fost cazați, faptul că au primit mese reci, lipsa transportului, dar și alte aspecte. Conducerea Inspectoratului Județean Argeș a contraatacat. S-a aruncat vina și pe municipalitatea piteșteană. S-a făcut un talmeș-balmeș, în urma căruia sperăm că fiecare a învățat câte ceva, atât elevii, cât și conducerea IȘJ Argeș sau Ministerul Educației.

 

 

Licitația pentru secțiunea 3 din Autostrada Sibiu-Pitești – cea mai scumpă licitație EVER! Câștigătorul este…

Luni, 16 Mai 2022 20:09

Poate părea greu de crezut, dar licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești este cea mai scumpă licitație pentru o autostradă lansată vreodată în țara noastră. Discutăm de tronsonul între Cornetu și Tigveni care măsoară 37,4 km și care va costa peste 1 miliard de euro! Oferta câștigătoare estea cea a asocierii italo-române Webuild SPA (Astaldi) – Tancrad (Italia – România), cu o ofertă de 5,323 miliarde de lei (fără TVA)., potrivit hotnews.ro. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar termenul de execuție este de 45 de luni.

 

Atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, la Spitalul Mioveni

Luni, 16 Mai 2022 20:04

Spitalul Orăşenesc Mioveni organizează joi, 26 mai, începând cu ora 9.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca lectori pe dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andree Savu - medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC. Răspunsuri la întrebările legate de prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti. Participarea se face doar pe bază de înscriere, la recepţia spitalului, numărul de locuri fiind limitat! Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

 

Noi evenimente editoriale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 16 Mai 2022 19:52

În această săptămână, alte două lansări de carte vor avea loc la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

Astfel, marți, 17 mai, începând cu ora 13:00, în Sala de Conferințe, se va desfășura lansarea volumului ”Călătorii identitare. Românii megieși (vol. I)” - dedicat românilor din vecinătatea României, autor dr. Mihai Nicolae, avocat de profesie și președintele Institutului „Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate. Cartea constituie o sinteză documentară care cuprinde comunitățile românești din Ținutul Herța, Transnistria, regiunea Bugului (Ucraina), sudul Dunării (Bulgaria) și Voievodina (Serbia). Cel de-al doilea volum (în pregătire) va include Maramureșul din dreapta Tisei, Bucovina, Basarabia, Valea Timocului și românii din Ungaria.

 

Expoziție de excepție organizată la Biblioteca Județeană Argeș - 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria

Luni, 16 Mai 2022 19:48

Inaugurată de Ziua Regalității, pe 10 mai, expoziția „Regele Ferdinand I Întregitorul și Regina Maria, în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu“Argeș cuprinde facsimile după cărți poștale circulate sau necirculate, ilustrații din albume editate de Muzeul Militar sau Muzeul Național al României, cărți - „Două portrete“ (autor Principesa Martha Bibescu), „Ferdinand și Banatul. Album comemorativ“, „Memorial des Allies“ (volum monumental, ce cuprinde gândurile și impresiile conducătorilor sau demnitarilor din cele 30 de state participante la Primul Război Mondial), „Marea frescă a Ateneului Român“- autor, pictorul piteștean, Costin Petrescu).

 

 

Ѕ-a trezit Emanuel Ѕoare! Toată lumea să apeleze la el...

Luni, 16 Mai 2022 12:00

Fostul prefect Emanuel Ѕoare a intrat prin ușa din față în partidul Forța Dreptei, după ce a ieșit pe ușa din dos a PNL-ului. În ultima perioadă a fost destul de absent în mediul online și chiar foarte timid în lumina reflectoarelor, unde a mai scos capul pe la unele dintre evenimentele organizate la Pitești. Peste tot a mers în calitate de fost prefect, că altceva nu are în CV-ul politic.

Și probabil tot ca fost prefect a vorbit pe Facebook despre inflație și despre impotenta guvernare, care a dus țara de râpă. Adică omul Emanuel Ѕoare vorbește din experiență, că doar a fost la guvernare și ne-a rupt în pandemie, ba cu amenzile, ba cu amenințările.

Opt familii din Argeș vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României

Luni, 16 Mai 2022 11:56

Ajutoare de urgență în Argeș! Opt familii din județ vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României. În acest sens va fi alocată suma de 41.500 de lei din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

„Este vorba despre o situație de necesitate în urma unui incendiu și 7 ajutoare pentru prevenirea marginalizării și excluziunii sociale. Familiile sunt din Topoloveni, Ștefănești, Ungheni, Câmpulung, Bughea de Sus, Stâlpeni, Poienarii de Muscel și Cuca. Ajutoarele de urgență au fost acordate în urma anchetelor sociale. Pentru județul Argeș s-a ajuns la o sumă de 41.500 de lei care va fi suportată din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Pictorul Sorin Ilfoveanu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:51

În ședința Consiliului Local Pitești, desfășurată săptămâna trecută, a fost votată, în unanimitate, propunerea ca artistul plastic Sorin Ilfovenau să îi fie conferit titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Decernarea distincției va fi făcută la deschiderea oficială a Zilelor Piteștiului.

Sorin Ilfoveanu este un pictor și desenator român, recunoscut în țară și peste hotare. În anul 2017, Sorin Ilfoveanu a deschis la Pitești, alături de omul de afaceri Gheorghe Badea, o galerie de artă multifuncțională de valoare europeană. „Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea” este una dintre puținele galerii private cu lucrări de autor din România.

Poşta Română vinde produse alimentare în oficiile poştale din Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:49

Piteștenii vor putea cumpăra produse alimentare și non-food din oficiile poștale. Poșta Română a încheiat un parteneriat cu unul dintre jucătorii din piața locală de retail (Auchan România) prin care compania va putea vinde în oficiile sale produse alimentare dar și articole non-food. Proiectul a debutat cu o etapă pilot, la începutul lunii mai, în patru oficii poștale din Pitești.

Gama selecționată și pusă la dispoziție de lanțul de magazine în oficiile poștale este formată din aproximativ 150 de produse (de la produse de băcănie, dulciuri, băuturi și până la articole non-food). Produsele sunt expuse pe o suprafață de vânzare de aproximativ 12 metri pătrați.

 

Sportivele Alina Cheru și Alina Zaharia, legitimate la CSM Pitești, au obținut o nouă medalie de aur la Ju No Kata

Luni, 16 Mai 2022 11:14

Perechea Alina Zaharia şi Alina Cheru îşi consolidează supremaţia continentală la Kata. În weekendul recent încheiat, a avut loc la Rijeka, în Croaţia, Campionatele Europene de Judo Kata.

Ţara noastră a participat cu două perechi la proba Ju No Kata formate din Zaharia Alina – Cheru Alina şi Rus Dumitriţa – Tipa Mihaela.

Alina Cheru și Alina Zaharia au rămas Reginele Europei, la Ju No Kata, cucerind o nouă medalie de aur.

A murit fostul senator Șerban Valeca

Duminică, 15 Mai 2022 11:09

Doliu în politica românească. Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, parlamentar și ministru s-a stins fulgerător din viață, în dimineața zilei de 15 mai. Fostul senator avea 65 de ani.

Vestea i-a şocat pe prieteni şi pe colegii de partid. Șerban Valeca a fost președintele PSD Argeș și de două ori ministru al Cercetării: o dată în guvernul Grindeanu și, anterior, în guvernul Adrian Năstase.

Valeca a avut patru mandate de parlamentar din partea social-democraților. 

 

Sorin Grindeanu a verificat lucrările de la tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești

Vineri, 13 Mai 2022 08:01

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost joi, 12 mai, pe șantierul tronsonului 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești, la Bascov-Budeasa.


Ministrul a fost însoțit de către președintele executiv al PSD Argeș, primarul Piteștiului Cristian Gentea, de deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, precum și de Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Sorin Grindeanu a dorit să vadă cum decurg lucrările și a discutat la fața locului cu constructorii, cerându-le să respecte termenele prevăzute în contract.

Dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce doi medici s-au bătut la Spitalul de Pediatrie Pitești

Joi, 12 Mai 2022 11:53

 

Pe parcursul zilei de miercuri, 11 mai, doi medici s-au bătut la Spitalul de Pediatrie Pitești. Între cei doi doctori ar exista tensiuni mai vechi. Surse din cadrul unităţii sanitare au spus că medicul chirurg Emil Popa l-ar fi lovit pe colegul său, şeful Secţiei Chirurgie Florin Trifan.

Managerul spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, a confirmat zvonurile şi a precizat că a fost dispusă o cercetare disciplinară.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind starea conflictuală petrecută între cele două cadre medicale de la SPitalul de Pediatrie Pitești, s-a sesizat și IPJ Argeș. În cauză a fost deschis un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

 

Reabilitarea drumului național Scoarța - Pitești este blocată în instanță

Joi, 12 Mai 2022 11:28

# Sorin Grindeanu: „În prezent, se află pe rol un dosar privind rezilierea contractului” # După soluționarea cauzei ar putea să înceapă și lucrările la podul de la Poiana Lacului

Drumul Național Scoarța – Pitești (DN 67B) este un drum pe care autoritățile din patru județe tot încearcă să îl modernizeze. Deși au trecut 12 ani de la semnarea contractului de lucrări, obiectivul de investiții nu a depășit faza proiectului tehnic. Din 2010 și până în prezent, nu a fost an în care să nu se promită alocarea de fonduri de la bugetul de stat. În afară de mici lucrări de reparații, „drumul fantomă”, de 188 de kilometri, nu a beneficiat de o reabilitare complexă care să asigure condiții normale de trafic. În Argeș, drumul arată ca după război!

Primăria Câmpulung – proces împotriva unei decizii a Curții de Conturi. Litigiu început de Țâroiu și continuat de Elena Lasconi

Joi, 12 Mai 2022 08:46

Deși s-a luptat pentru a-l da jos, în 2020, pe Liviu Țâroiu de la Primăria Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a preluat, din mers, unele proiecte ale acestuia. Și chiar unele dintre procese. Este și cazul unui litigiu cu Curtea de Conturi a României. Instituția, în urma unor verificări, a tăiat din veniturile încasate de trei funcționari de la Câmpulung, pentru că erau prea mari, peste limita stabilită prin lege. Municipiul, prin (încă!) primarul Țâroiu a atacat, în 2020, decizia de imputare a sumelor. Tribunalul Argeș a dat dreptate, însă, Curții de Conturi. Primărița Lasconi a preluat din mers... și a mers la Curtea de Apel Pitești. Fără succes însă, dar unitatea de gândire a celor doi edili merită salutată. Să vedem, acum, cine pune și banii înapoi...

 

 

Pagina 11 din 355

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea