”Biblioteca te citește” la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni

Luni, 25 Martie 2019 15:54

E o adevărată minune ca, la vreme de sfadă și de inimă-rea, să-ți poți aduna în liniște gândurile. Să le aduni, să ți le limpezești și-apoi să le dăruiești, încredințat că se va bucura de rodul lor cineva. Așa s-a întâmplat în această primăvară când, de mână cu poetul Virgil Diaconu, am făcut cunoștință cu iubitorii de ritm, rimă și măsură – elevi și profesori – de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Am răspuns astfel invitației vechiului nostru prieten, profesorul de filosofie George Badea, a cărui minte vie m-a pus de multe ori la încercare.

 

Masacrarea pădurilor continuă! Pădurari trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, delapidare și furt de arbori

Luni, 25 Martie 2019 14:58

# Inculpații aveau organizată o adevărată rețea prin care să urmărească controalele poliției astfel încât să le evite, beneficiind și de sprijinul organelor silvice, prin pădurarii implicați # Pădurarii au fost dați afară de la Ocolul Silvic Topoloveni

În noiembrie 2017, oamenii legii au organizat 11 percheziţii la persoane suspectate de tăiere ilegală şi furt de lemne. Au avut loc 10 descinderi la Călineşti şi una în comuna Priboieni. Printre cei vizaţi s-au numărat şi doi pădurari bănuiţi că erau mână în mână cu hoţii de lemne din Călinești.  Recent, polițiștii  din cadrul Poliției Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

Primăria Albeștii de Argeș - pe lista neagră în județ, în urma raportului Camerei de Conturi Argeș

Luni, 25 Martie 2019 14:55

# Prejudiciu de 655.000 de lei

La Primăria Albeștii de Argeș, acțiunea de audit a Camerei de Conturi Argeș, desfășurată în august 2018 a scos la iveală un prejudiciu total de 655.000 de lei.
S-au constatat facturi pentru abonamente telefonice, fără temei legal, lucrări plătite, dar neexecutate privind sistemul de alimentare cu apă din comună, dar și lucrări decontate dar neexecutate în ceea ce privește reabilitarea drumurilor din localitate:

 

Primăria Câmpulung și o școală din comuna Tigveni – plăți nelegale de sute de mii de lei către angajați

Luni, 25 Martie 2019 14:52

Camera de Conturi Argeș a constatat nereguli la o școală de la Tigveni, dar și la Primăria Câmpulung privind modul în care au fost plătite drepturile salariale către angajați. Cele două instituții publice scapă de plata prejudiciilor imputate în urma Legii nr. 78/2018, din 28 martie 2018, privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

Investiții în infrastructura școlară, sanitară și rutieră, la Berevoești

Luni, 25 Martie 2019 14:43

Din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea unor proiecte. Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate. Printre localitățile vizitate de Consiliul Județean Argeș s-a aflat și comuna Berevoești.

 

Ștefan Benonie, primar Aninoasa: „Unul dintre obiectivele noastre este alimentarea cu gaze a localității”

Luni, 25 Martie 2019 14:39

# Președintele CJ Argeș l-a felicitat pe edil pentru lucrările realizate în comună

Săptămâna trecută, conducerea Consiliului județean a ajuns și în Aninoasa pentru a verifica stadiul lucrărilor din localitate. CJ Argeș a investit, prin cofinanțare, în lucrările de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ din Broșteni, Slănic, Aninoasa. Clădirile au fost reabilitate, s-au construit garduri noi, au fost montate paratrăsnete, au fost forate fântâni și montate hidrofoare pentru asigurarea apei potabile.

Dragoș Pătraru, în dialog cu piteștenii: „Oamenii care știu să spună povești vor avea, în continuare, un viitor”

Luni, 25 Martie 2019 14:35

„Am venit să ne întâlnim cu oamenii, dar să vedem cine nu are serviciu, că la ora asta, la 11.00 dimineața, oamenii sunt la muncă. Înțeleg că sunt tineri, studenți și o să avem cu cine să stăm de vorbă”, susținea Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, înainte de a intra în sala Bibliotecii „Dinicu Golescu” Argeș. Însă, surpriză! Sala era arhiplină, la eveniment participând persoane de toate vârstele, de la liceeni până la pensionari.

 

Dosarele „Cheresteaua”, afectate de decizia CCR privind protocoalele SRI-Parchet General

Luni, 18 Martie 2019 15:53

# În dosarul lui Ion Andrei, zis „Brânză”, au fost emise deja adrese către Parchetul Tribunalului Argeş pentru a se comunica dacă au fost aplicate protocoalele

Pe 1 aprilie se împlinesc 3 ani de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul numit generic ”Cheresteaua 1” și au trimis cauza pe rolul instanței. Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați.

Golăneală fără margini la Bradu. Sesizare formulată la ANI, pentru primarul Dan Stroe, semnată în fals

Luni, 18 Martie 2019 15:50

Primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe (foto), nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige.
Una din ultimele astfel de golăneli (scuze, termenul este dur, însă reflectă realitatea) s-a produs la sfârșitul lunii trecute, când un cetățean, Grigore Ștefan, a formulat o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI),  în care cere să fie cercetat primarul în funcție.

 

Rețea de gaze pe întreaga întindere a comunei Rătești

Luni, 18 Martie 2019 15:48

# Primarul invită voluntari pentru a îi fi alături la acțiunea de împădurire din această primăvară

Edilii din Rătești se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate.

Parcul ”La liane”, din Bascov, se extinde cu încă 5 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:46

Parcurile de aventură au devenit în ultimii ani una dintre modalităţile preferate ale românilor de petrecere a timpului liber. Este, practic, varianta modernă a căţăratului în copaci, de această dată în cadru organizat şi cu riscuri reduse la minimum. Un astfel de parc este pe cale să se deschidă şi în comuna Bascov, mai exact în satul Prislopu Mic, în zona străzii Aleea Constantinescu. Iar parcul se mărește considerabil, conform unei Hotărâri de Consiliu Local Bascov, hotăre  ce aprobă cererea administratorilor parcului, de extindere cu încă… 5 hectare de vegetație forestieră.

 

PNL Pitești - program de gravide la strângerea de semnături

Luni, 18 Martie 2019 15:43

# Vedeți cum s-au implicat partidele din Argeș la strângerea de semnături
Alianța 2020 USR-PLUS a reușit în județul Argeș să strângă toate semnăturile necesare pentru alegerile parlamentare. Aceștia au “plusat” și prin aducerea liderilor Dacian Ciolos și Dan Bârnă pe străzile din Pitești. Cei doi au stat de vorbă cu piteștenii, chiar în centrul orașului.
Memmbrii alianței au fost primii care s-au stabilit în centrul Piteștiului pentru a obține susținerea necesară, restul partidelor „ajungând” la oameni la mai bine de două, trei săptămâni după aceștia.

După zeci de conflicte interne, PNL Argeș caută liniștea în interiorul organizației

Luni, 18 Martie 2019 15:40

# Adrian Miuțescu - dublă înfrângere într-o săptămână
După ce liberalii argeșeni au votat de două ori în Biroul Politic Județean, prima dată fără vot secret și a doua oară cu vot secret, excluderea lui George Hristescu, președintele TNL Argeș, din partid, pe 10 martie a venit rândul votului decisiv. Și aici a apărut surpriza! Membrii Colegiului Director Județean al PNL Argeș l-au păstrat pe George Hrisescu atât în funcție cât și în partid spre disperarea președintelui Adrian Miuțescu și a altor persoane din actuala conducere a PNL Argeș. Disperare care s-a putut observa chiar și în comunicatul de presă emis a doua zi, luni – 11 martie.

 

Doar câteva camere de cămin și un apartament, vândute la prima licitație pentru ALPROM

Luni, 18 Martie 2019 15:38

# Procedurile de vânzare vor fi reluate săptămâna aceasta

Așa cum am mai scris, ompania argeşeană de mobilă Alprom – fost lider național în domeniu, a fost,  de mai bine de zece ani, miza unui război pe plan local între doi oameni de afaceri: Gheorghe Văsîi şi Cătălin Chelu. În momentul de față, Alprom este de vânzare, pe bucăți. Una din perlele industriei argeșene și chiar naționale, recunoscută în toată lumea prin produsele de o înaltă calitate, cu producție ce lua, preponderent, calea exportului, cu mii de angajați.

Dosarul terenurilor din Pădurea Trivale, cumpărate de evrei de la Ivănescu, amânat pentru că unul dintre pârâți e de negăsit

Luni, 18 Martie 2019 15:35

Continuă la Tribunalul Vâlcea dosarul în care trei firme de afaceri evreiești se judecă cu Statul Român și cu Direcția Silvică Argeș privind posesia unor terenuri din Pădurea Trivale.  Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru 32,8 ha de teren din Pădurea Trivale. Este vorba despre terenurile teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) omului de afacerii Nicolae Ivănescu, care la rândul lui a vândut o parte dintre ele unor firme evreiești.

 

Autospeciale noi pentru Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Luni, 18 Martie 2019 15:33

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș primește în luna aprilie încă două ambulanțe tip C2. După ce recent SAJ Argeș a primit de la Ministerul Sănătății opt autospeciale, luna viitoare parcul auto va fi din nou suplimentat. Totul a fost posibil print-un proiect cu finanţare UE. Parcul auto actual de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş este învechit, iar întreţinerea maşinilor existente şi reparaţiile costă foarte mult. Staţia de la Piteşti şi cele opt substaţii de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni, Topoloveni, Costeşti, Mozăceni, Rucăr şi Domneşti însumează 61 de maşini de toate tipurile.

Luptă aprigă între creditorii Hotelului Muntenia pentru cei 5 milioane de euro

Luni, 18 Martie 2019 15:31

Dragoș Deaconescu (foto), cunoscut și ca Benny, este patronul Atu Casino și al firmelor Atu Win Games, ambele având rețele de săli de jocuri mecanice cu acoperire în toată țara. De asemenea, el are și o firmă de pariuri sportive, Total Bet, tot cu acoperire națională.
Omul de afaceri Dragoș Diaconescu a cumpărat Complexul hotelier „Muntenia”, în urma unei licitații, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro. Acesta are la dispoziție 90 de zile de la desfășurarea licitației pentru a plăti întreaga sumă.

 

Viceprimarul de la Ștefănești se joacă cu demisia

Luni, 18 Martie 2019 15:25

Viceprimarul de la Ștefănești ar putea rămâne fără funcție și fără partid! După ce „s-a jucat cu demisia” în ședința de joi seara a Consiliului Local Ștefănești, social democrații au propus să îl dea jos cu forța. Mai exact, după ce s-a lăudat că renunță la funcție, Ion Mihalcea (foto) a dat-o la întors în fața consilierilor locali. După ședință, social democrații s-au întâlnit cu președintele PSD Ștefănești, Nicolae Velcea, și au dezbătut ore în șir cum să scape de viceprimar. După lungi discuții au ajuns la o singură concluzie: în următoarea ședință a Biroului Politic Local, Mihalcea va fi propus pentru excludere. Însă, cum în politică astăzi se spune un lucru și a doua zi se întâmplă altceva, Mihalcea are șanse să rămâne în partid... și în continuare viceprimar.

Primărița din Ștefănești, solidară cu greviștii #șîeu

Luni, 18 Martie 2019 15:17

# Ioana Jenica Dumitru: „Și noi ne confruntăm cu o situație gravă. Consiliul Local nu votează lucrările pentru dezvoltarea localității”
Primarul orașului Ștefănești, doamna Ioana Jenica Dumitru, s-a alăturat protestului ”#șieu”, lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostrada din Moldova.

 

Patru sancțiuni, acordate medicilor de la Spitalul Județean Argeș în 2018

Luni, 18 Martie 2019 15:09

Recent, la o conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, Adriana Molfea (foto), managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a precizat că anul trecut a acordat mai multe sancțiuni medicilor de la unitatea medicală pe care o conduce. De altfel, aceasta preciza apropiaților că este managerul care a acordat cele mai multe sancțiuni doctorilor din județ. Am vrut să verificăm cele spuse de managerul Spitalului Județean și am adresat în acest sens o solicitare scrisă unității medicale.

A început „Luna Plantării Arborilor”. În 2019, Direcția Silvică Argeș va împăduri 317 hectare

Luni, 18 Martie 2019 15:00

Direcţia Silvică Argeş continuă programul de împădurire, în cadrul campaniei tradiționale „Luna Plantării Arborilor”, prima acţiune având loc sâptămâna trecută în Parcul Trivale. „Luna plantării arborilor” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
Între 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş, condusă de directorul Armand Chiriloiu, desfăşoară activităţi dedicate pădurii, la care, pe lângă silvicultori participă şi o serie de personalităţi, reprezentanţi ai unor instituţii, precum şi elevii şcolilor din judetul Argeş.

 

Pagina 12 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea