Bunăstarea locuitorilor din Bradu, o prioritate pentru administrația locală

Luni, 02 Martie 2020 14:12

# Investiţiile în infrastructura localității continuă şi în acest an!

Bugetul comunei Bradu pentru anul 2020 a fost aprobat. Administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe, se va concentra pe finalizarea lucrărilor începute anul trecut și va demara lucrări noi care vizează atât infrastructura comunei, dar și obiective importante pentru comunitatea din Bradu. Vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră, iluminat public, distribuție gaze, canalizare pluvială și modernizarea drumurilor locale.
Dintre investițiile care urmează să fie realizate în acest an, enumerăm:

 

Medicii Sanda Cernat și Tomiță Perju - trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, după cinci ani de cercetări

Luni, 02 Martie 2020 14:07

# Cazul copilului care a murit la Spitalul Curtea de Argeş, fiind diagnosticat greșit

Doi medici ai Spitalului Municipal din Curtea de Argeș, Sanda Cernat si Tomiță Perju, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe 27 februarie a.c., pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș. Este vorba de cazul copilașului de 7 ani, care a murit la doar 24 de ore de la internarea la spitalul din Curtea de Argeș, în aprilie 2015.  Andrei a murit la o zi după ce a fost greşit diagnosticat cu gastroenterocolită, deşi suferea de o infecţie la inimă şi la plămâni.

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA

Luni, 02 Martie 2020 14:06

Fostul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a preluat, de luni, 2 martie, conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA. Delegarea acestuia a fost făcută, pe 26 februarie, în şedinţa Secţiei pentru procurori din CSM.

 

A fost reluată activitatea de judecată la Curtea de Apel Pitești

Luni, 02 Martie 2020 14:02

După mai bine de o lună de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu, magistrații de la Curtea de Apel Pitești au reluat activitatea de judecată începând de luni, 2 martie.

Politică și coronavirus la Colegiul Prefectural Argeș

Luni, 02 Martie 2020 14:00

Magazinele, în Argeș, s-au aglomerat, apoi s-au golit. Nu, nu cele cu produse de igienă, cum era normal, ci acelea cu mâncare și băutură, că argeșeanul se tratează de ”corona” cum știe el, nu cum știu alții. Măștile au dispărut din farmacii, ba chiar au apărut, în schimb, bancuri de genul ”schimb 10 măști antigripale cu apartament în zona Prefecturii”. La care Prefectură s-au discutat, săptămâna trecută, toate cele cu privire la subiectul cu gripa...

 

ISU Argeș a primit o autospecială pentru misiuni pirotehnice

Luni, 02 Martie 2020 11:12

# Șapte cadre militare au fost avansate în grad de „Ziua Protecției Civile”
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit, pe 28 februarie, “Ziua Protecţiei Civile” prin organizarea unor activităţi festive și educative. Pompierii argeșeni au fost în prima linie pentru a 87-a aniversare a Zilei Protecţiei Civile în România. Cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului.

Un examen controversat! Avem subiectele concursului prin care prefectul Emanuel Soare a devenit funcționar public

Luni, 24 Februarie 2020 23:52

# Acesta  a obținut 99 de puncte la proba scrisă și 98,66 la proba interviului pentru postul de la Casa de Pensii a Municipiului București

Pe 4 februarie, cu o zi înainte de căderea Guvernului Orban, Emanuel Soare a fost numit prefectul județului Argeș. Numirea a fost posibilă după ce acesta a participat la un concurs organizat pentru ocuparea unui post de inspector clasa I grad profesional superior la Casa de Pensii a Municipiului București, devenind funcționar public. Deși a avut trei contracandidați, Soare a obținut funcția  en-fanfare cu 197,66 puncte dintr-un total de 200 de puncte.

 

Prefectul Emanuel Soare, despre situația de la DanBred: „Din punct de vedere economic o să fie un dezastru acolo”

Luni, 24 Februarie 2020 23:49

# Peste 1000 de porci, sacrificați în două zile

Săptămâna trecută, cunoscutul grup de ferme DanBred din comuna Slobozia a fost afectat din nou de virusul pestei porcine africane. De această dată a apărut un focar chiar în cea mai mare exploatație a societății, o fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42.090 capete. Toți porcii urmează a fi sacrificați și apoi îngropați. Societatea nu mai are nicio fermă activă, toate exploatațiile fiind afectate.

Din(u)ozauri și Aqua Park, la PMP Argeș

Luni, 24 Februarie 2020 23:46

# Candidatul PMP la Primăria Pitești s-a opus decernării Titlului de Cetățean de Onoare industriașului Gheorghe Badea, cel mai mare angajator român al orașului # Dănuț Dinu – JENANT - doar două propuneri de Hotărâre în Consiliul Local Pitești, în primii ani de mandat

Conferință de presă importantă, la PMP, marțea trecută, de trei ceasuri rele. Primul… a vorbit președintele județean, Cătălin Bulf, care a și prezentat noile achiziții de marcă:

 

Stenograme din ședința de CJ Argeș. PSD + ALDE vor ca Secția de boli infecțioase să fie construită lângă o școală, în centrul Piteștiului

Luni, 24 Februarie 2020 23:15

Spitalul Județean de Urgență Pitești dorește construirea unui nou corp de clădire în care să funcționeze cele două secții de boli infecțioase ale unității spitalicești. În ședința de Consiliu Județean din luna ianuarie a fost stabilită și locația unde va urma să fie construită Secția. Taman în centrul Piteștiului, lângă Școala Gimnazială „Ion Pillat” (Nr. 3), pe un teren situat pe strada Armand Călinescu, nr. 44, în suprafață de 4.138,00 mp.

Rețea de gaze în toată comuna, școli moderne - prioritățile primarului Gheorghe Voicu, din Bârla

Luni, 24 Februarie 2020 23:13

Pe lângă finalizarea proiectelor aflate în derulare în infrastructură, utilități și cultură, în 2020, administrația comunei Bârla își propune să demareze noi investiții.  În fiecare an, primarul Gheorghe Voicu, împreună cu consiliul local înnoiesc lista de necesități. Până la urmă, acestea stau la baza dezvoltării locale. În 2020, intenționează să deschidă un cabinet medical în satul Mândra, în incinta școlii.

 

Tribunalul București i-a respins cererea de revizuire lui Constantin Nicolescu

Luni, 24 Februarie 2020 22:47

Recent, pe 27 ianuarie, Tribunalul București i-a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Constantin Nicolescu privind sentința din dosarul denumit generic „Podul de la Căteasca”. Reamintim că anul trecut fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită.

Fostul șef al Consiliului Județean și șeful de la Permise Auto, citați într-un dosar penal

Luni, 24 Februarie 2020 22:29

În această săptămână, pe 26 februarie, Florin Tecău, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, dar și Emil Angheloiu, șeful de la Permise Auto, sunt citați, ca martori, în dosarul penal al florăresei Gherghina (Olga) Panaete. Cei doi au fost citați și la data de 29 ianuarie doar că a fost amânată judecarea cauzei ca urmare a grevei magistraților.

 

Ana Stan: „Piteștiul a pierdut definitiv o finanțare de 9.000.000 de euro”

Luni, 24 Februarie 2020 22:28

Bugetul municipiului Pitești a fost aprobat. Cu toate acestea, după mai mulți ani, la Pitești nu a existat o dezbatere publică. Aceste chestiuni sunt aspru criticate de Ana Stan, candidat intern în cursa PNL pentru Primăria Pitești.

D`ale Poliției Române! Piteștean amendat pentru că a traversat ilegal, deși nu există treceri de pietoni pe mai mulți kilometri

Luni, 24 Februarie 2020 22:09

# De fapt, bărbatul a fost pedepsit că și-a permis să fotografieze radarul poliției

Așa cum am scris în unul din numerele trecute, întâmplare neplăcută pentru un șofer din Pitești. Acesta a fost surprins de un aparat radar, pe șoseaua ce leagă orașul Costești de DN Pitești-Craiova, și amendat pentru viteză. Cum, însă, omul nu văzuse nici o mașină în zonă, s-a întors la ”locul faptei”, ca să se convingă că există, în arealul menționat de polițiști, un radar.

 

Ștefan Ciocănel i-a bătut, în luptă dreaptă, pe Bobby Marinescu și pe Grigore Dobre

Luni, 24 Februarie 2020 21:49

# Miza? O lucrare de 240 miliarde lei vechi

Școala ”Mircea cel Bătrân”  mai are de așteptat puțin pentru extindere și reabilitare, cam cât să se reia procedura de evaluare a ofertelor depuse. Pentru că Ștefan Ciocănel (Pro Instal Pipe) a câștigat, la CNSC, lupta împotriva lui Grigore Dobre (Zeus), Bobby Marinescu (Star Trading Impex) și Donel Văsâi (Delta Termo Construct).

Proprietarul clinicii TeddyCare: „Singurele lucruri pe care le poți oferi părinților sunt liniștea și compasiunea”

Luni, 24 Februarie 2020 14:50

Reprezentanții clinicii TeddyCare din Pitești au transmis un mesaj prin care își manifestă încă o dată regretul cu privire la tragicul eveniment, în urma căruia un copilaș, în vârstă de 4 ani și 8 luni, a murit în urma unei anestezii generale la dentist. La mai bine de o săptămână de la moartea micuțului Petru, administratorul TeddyCare, medicul Răzvan Savu, a avut, pe Facebook, o primă reacție publică legată de tragedia petrecută la clinica sa. Medicul a povestit și o întâmplare tragică din copilăria sa, care i-a marcat existența. Răzvan Savu are o experiență de 14 ani ca medic stomatolog, dintre care 2 în Germania și 4 în clinici din Isle of Man și Liverpool.

 

Primăria Pitești, la moment de bilanț

Luni, 24 Februarie 2020 14:34

# Cornel Ionică: ”În 2020 nu mărim taxele și impozitele” # În 2019, au fost reabilitate străzi, în Pitești, de aproape 10 milioane lei

Primarul Cornel Ionică susține că, în acest an, nu vor fi mărite taxele și impozitele. Acesta recunoaste că este nevoie de bani, dar nu vrea să îngreuneze viața piteștenilor: ”Deși avem nevoie de bani la buget, nu vom mări taxele și impozitele pentru a nu îngreuna traiul piteștenilor”, a precizat primarul Cornel Ionică. Edilul a prezentat, pe îndelete, numeroasele realizări ale echipei pe care o conduce, echipă campioană în atragerea de fonduri europene, prin proiecte mari, însă bine puse la punct.

Lista investițiilor din bugetul orașului Mioveni pentru 2020

Luni, 24 Februarie 2020 14:32

Pe 19 februarie, s-a votat bugetul orașului Mioveni.  În ceea ce privește secțiunea investiții, propunerea cheltuielilor a fost fundamentată în concordanță cu Strategia de Dezvoltare a a orașului, fiind incluse obiective de investiții propuse atât de consilierii locali și de reprezentanții administrației locale, cât și cele propuse de cetățeni în cadrul dezbaterilor publice. Bugetul propus pentru anul în curs reprezintă echivalentul a 28 milioane euro. În continuare vă facem publică lista de investiții propuse spre a fi realizate din bugetul adoptat pentru orașul Mioveni în acest an.

 

Dan Panțoiu, avocatul lui Tudor Pendiuc: „Speranța este că la Curtea de Apel completul va înțelege să judece, ci nu doar să condamne”

Luni, 17 Februarie 2020 23:29

# „Dacă se va ține cont de toate mijloacele de probe administrate, soluția va fi alta”, mai afirmă apărătorul fostului primar al Piteștiului # Zece condamnări cu executare și trei pedepse cu amendă penală, în primă instanță, în dosarul Publitrans # Fostul primar Tudor Pendiuc și omul de afaceri Valentin Vișoiu au primit cele mai mari pedepse

Continuă audierile în dosarul copilului care a murit în urma unei anestezii la stomatolog

Luni, 17 Februarie 2020 23:16

# „S-au făcut și se vor mai face astfel de activități”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Nicolae Argeşanu.

Concluziile medicilor de la INML după efectuarea autopsiei băiețelului, de 4 ani, care a murit în urma unei anestezii generale făcută la un cabinet stomatologic din Pitești, arată că acesta a făcut stop cardio-respirator în urma substanțelor administrate.

 

Pagina 12 din 199

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea