Se deschide sesiunea de finanțare a Programului Rabla Local la Pitești

Marţi, 17 Octombrie 2023 18:20

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că, începând cu data de 16 octombrie, solicitanții de finanțare pot depune documentele, fie fizic, la sediul instituției, fie on-line, prin expedierea pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza a acestora, în format PDF, conținând semnătura beneficiarului.

Compartimentul Relații Publice primește documentele solicitanților de finanțare. Comisia le analizează în ordinea depunerii. În cazul în care se constată că lipsesc documente sau acestea nu sunt completate corect, solicitantul de finanțare va fi înștiințat că este necesară completarea/corectarea acestora în termen de 10 zile lucrătoare.

 

 

Refugiu montan modern lângă vârful Negoiu, la peste 2000 metri

Marţi, 17 Octombrie 2023 15:38

 

S-a deschis și finalizat în întregime noul refugiu montan Scara, amplasat în locul vechiului refugiu, în Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, aproape de Vârful Negoiu (2.535 metri) și Custura Sărății.

Lucrările pentru refugiul Scara au început în vara anului 2021 cu eliberarea platformei refugiului dezafectat și cu pregătirea fundației pentru amplasarea noului refugiu. Proiectul este rezultatul colaborării unei echipe care cuprinde arhitecți, ingineri, montaniarzi, ONG-uri, instituții publice și private.

 

Renault Engineering Day, la Centrul Universitar Pitești

Marţi, 17 Octombrie 2023 13:16

 

Renault Group România și Centrul Universitar Pitești organizează prima ediție a Renault Engineering Day. Evenimentul se desfășoară miercuri, 18 octombrie 2023, în intervalul orar 10:00-14:00, în Corpul Central.

Studenții vor avea cel mai bun prilej de a cunoaște îndeaproape lumea tehnologiei auto. Echipele formate din 80 de ingineri, experți și manageri din cadrul Renault Group România prezintă studenților meseriile, stagiile de practică și toate oportunitățile de dezvoltare a carierei în domeniul ingineriei automotive.

 

 

Cătălin Teodorescu a intrat în AUR. Alte nume sonore din politica argeșeană au fost refuzate

Marţi, 17 Octombrie 2023 08:31

 

# Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș

Cătălin Teodorescu, fost deputat și fost copreședinte al PNL Argeș, revine în politică după mai mulți ani de pauză. Acesta s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor, Filiala Argeș.

Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș. Bogdan Velcescu, coordonatorul AUR Argeș, a spus că fostul deputat a venit către organizația sa „singur, liber și cu sufletul deschis”.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat mediul de afaceri

Marţi, 17 Octombrie 2023 07:44

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, săptămâna trecută, cea de-a XXVIII-a ediție a Galei Topul Firmelor din Argeș. Gazdă a fost restaurantul Star Plaza din Bascov - iar ca invitați - peste 275 de reprezentanți ai mediului de afaceri, administrativ și academic din județ. Evenimentul a fost un excelent prilej de a onora și premia performanța antreprenorilor care, prin eforturile lor, fac ca județul Argeș să fie unul dintre cele mai dinamice din România.

 

 

Argeșean condamnat pentru că a amenințat un polițist pe rețelele de socializare: „Te mardesc”

Marţi, 17 Octombrie 2023 07:35

 

Atenție la cum vă comportați pe rețelele de socializare. Orice cuvânt spus în online poate să se întoarcă împotriva dumneavoastră. Este și cazul unui argeșean, în vârstă de 42 de ani, care și-a arătat mușchii pe Facebook și a început să se filmeze în timp ce aducea injurii unui polițist și organelor de poliție în general.

Înregistrarea video a fost făcută la începutul anului 2022, chiar în fața sediului de poliție Mioveni, în loc public. Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat, pe 11 octombrie, de Judecătoria Pitești la șapte luni de închisoare cu suspendare.

 

Toamna piteșteană continuă, în centrul orașului, și săptămâna aceasta!

Luni, 16 Octombrie 2023 10:56

Festivalul „Toamna piteșteană” continuă, până pe 22 octombrie! Peste 150 de comercianți, majoritatea producători locali, participă, în acest an, la târgul tradițional al produselor de toamnă, la Pitești!

Cristian Gentea, primar: ”Suntem la a 17-a ediție a festivalului „Toamna piteșteană” și mă bucur să văd că avem un număr mai mare de participanți față de anul trecut, majoritatea producători locali! Atât pentru comercianți, cât și pentru piteștenii care vor vizita târgul tradițional, am căutat să amenajăm o platformă de desfacere care să ofere o experiență plăcută cumpărătorilor și oportunități de promovare și de creștere pentru producătorii locali.

 

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziția „Epica Imaginii” semnată de Nicolae Alexi

Luni, 16 Octombrie 2023 10:33

 

# Expoziția va fi deschisă în perioada 18 octombrie – 30 noiembrie 2023.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea are plăcerea de a anunța deschiderea expoziției semnata de Nicolae Alexi începând cu data de 18 Octombrie 2023.

Prezenta expoziție nu se revendică în a fi o retrospectivă, ci o selecție mai degrabă aleatorie a unor preocupări și direcții, parte a discursului său artistic dintr-o perioadă cuprinsă între anii 1990 – 2022.

SALONUL de C*ARTE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 16 Octombrie 2023 10:31

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş găzduieşte timp de trei zile, începând de miercuri, 18 octombrie și până vineri, 20 octombrie, SALONUL de C*ARTE, în cadrul căruia vor avea loc o suită de manifestări culturale ce cuprind întâlniri cu scriitori, editori, lansări și prezentări de carte, dezbateri pe teme literare de actualitate, conferințe, sesiuni de autografe de la renumiţi autori, vernisaje.

 

Un consilier local piteștean nu are declarația de avere publică

Sâmbătă, 14 Octombrie 2023 12:46

 

De doi ani, consilierul local piteștean Răzvan Șerbănoiu (PNL) nu are declarația de avere pe site-ul Primăriei Pitești. Este singurul dintre consilierii locali care are depusă doar declarația de interese. Declarația sa de avere nu se găsește nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Devenit cunoscut printre consilierii piteșteni ca fiind cel care are întotdeauna o întrebare de pus în Consiliul Local, Răzvan Șerbănoiu, administratorul grupului de Facebook „Pitești, orașul meu!”, nu știe de ce nu îi apare declarația de avere.

 

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2023

Vineri, 13 Octombrie 2023 08:34

 

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, ajuns la a VII-a ediție, va avea loc anul acesta duminică, 29 octombrie, de la ora 18.00, la Filarmonica Pitești. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de artiști consacrați ai genului: Grupul Folk P620, Adrian Bezna și Mircea Baniciu &Band. Prezintă Ion Marinescu de la Radio România Actualități.

 

 

Regizorul Nicolae Mărgineanu va veni la Memorialul Închisoarea Pitești

Vineri, 13 Octombrie 2023 08:33

 

# Vor fi prezente și mai multe supraviețuitoare ale detenției politice

Pe 21 octombrie, între orele 18:00-21:00, se va desfășura la Memorialul Închisoarea Pitești expoziția internațională „Gulagul European”. Cu această ocazie puteți să cunoașteți martorii direcți ai închisorilor comuniste. Evenimentul va debuta la ora 18:00 cu o dezbatere despre sistemul de închisori comuniste din Europa, la care vor participa Łukasz Kamiński (istoric și curator al expoziției), Clara Mareș (istoric), Wojciech Bednarski (curatorul expoziției).

 

Cerșetorii fac bani frumoși. Strângea și 200 de lei pe zi din cerșit

Joi, 12 Octombrie 2023 12:10

 

# Argeșean condamnat pentru exploatarea cerșetoriei

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană! Fii profesionist, ce dracu’!”, spunea Gheorghe Dinică în filmul „Filantropica, în timp ce juca rolul liderului mafiei cerşetorilor din Bucureşti. Și în Pitești găsim multe persoane care își câștigă salariul în timp ce stau la colțul străzii și spun o poveste. Multe dintre ele sunt aduse în oraș de alții care profită de pe urma lor. Foarte puțini sunt cei care ajung să răspundă penal. Unul dintre aceștia a fost condamnat, pe 5 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, primind un an și șase luni de închisoare cu executare pentru exploatarea cerșetoriei. Decizia este definitivă!

 

 

Fostul deputat Cătălin Teodorescu a intrat în AUR Argeș

Joi, 12 Octombrie 2023 11:46

 

Cătălin Teodorescu, fost deputat PDL și fost copreședinte al PNL Argeș, revină în politică după mai mulți ani de pauză. Acesta s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Argeș.

Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș. Bogdan Velcescu, coordonatorul AUR Argeș, a spus că fostul deputat a venit către organizația sa „singur, liber și deschis”.

Bilete la concertul „Voltaj Simfonic”, la Filarmonica Pitești

Joi, 12 Octombrie 2023 11:42

 

Filarmonica Pitești a pus în vânzare de vineri, 6 octombrie, bilete la concertul „Voltaj Simfonic”, susținut de orchestra simfonică a instituției și celebra trupă Voltaj. Spectacolul va avea loc joi, 2 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Pentru că este un concert eveniment, prețul unui bilet este de 120 de lei sau 100 de lei, în funcție de categoria locului. Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

 

 

Focul lui Sumedru - la Budeasa

Joi, 12 Octombrie 2023 11:40

 

Miercuri, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în comuna Budeasa se va continua tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc. Primăria Comunei Budeasa împreună cu Consiliul Local vă invită, alături de familie și prieteni, într-un cadru de poveste, la zona de picnic – Poiana Ciucaș, începând cu orele 18.00, să strigăm cu toții “Hai la focul lui Sumedru”.

„În această seară specială, pe lângă aprinderea tradiționalului foc, cei prezenți se vor bucura si de bucatele împărțite, conform datinilor specifice acestei sărbători. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!”, transmite Primăria Budeasa.

 

Programul “Masă caldă” în şcoli continuă!

Joi, 12 Octombrie 2023 10:23

 

# Lista cu unităţile de învăţământ beneficiare nu este publică!

Scriam, săptămâna trecută, că Guvernul a uitat de programul “Masă caldă” în şcoli şi asta pentru că, deşi anul şcolar a început în urmă cu o lună, licitaţiile nu au avut loc şi chiar s-a aşernut tăcerea pe acest subiect. Zilele trecute însă am aflat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă”.

 

 

Se deschide primul centru de numărare și sortare a ambalajelor pentru băuturi

Miercuri, 11 Octombrie 2023 16:24

 

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), anunță deschiderea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea tuturor produselor ce vor fi parte din sistem. Toți producătorii din România de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra acum produsele lor SGR în platforma RetuRo.

Înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024; ulterior acestei date se va percepe taxa stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Încă un colos argeșean pierde lupta cu piața

Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:59

 

# Celebra tipografie TIPARG se pregătește să dispară oficial

Firma Tiparg care, acum câțiva ani, publica sute de titluri – inclusiv sute de mii de buletine de vot – se pregătește să devină istorie. Firma a fost născută și manageriată de Marcel Proca (foto), fost prefect al județului Argeș. Iată anunțul, publicat în ziarul Bursa, prin care se cere ”dizolvarea și lichidarea” firmei.

Administratorul unic al Tiparg S.A., persoană juridică română cu sediul în com Bradu, sat Geamăna, DN 65 B, jud. Argeş, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J03/487/1991, CUI RO129243 convoacă pentru data

 

 

Pitești, în Divizia A la șah!

Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:51

În perioada 9 - 15 octombrie, se desfășoară, în stațiunea Bușteni, Campionatul Național pe echipe masculine Divizia A, la șah. Piteștiul este reprezentat la aceasta competiție prestigioasă de ACS Alfil Pitești.

Această deplasare a fost realizată cu sprijinul total al Primăriei Municipiului Pitești, prin aprobarea proiectului de finanțare.

Echipa este compusă din: Miroiu George Catălin, Sanz Daniel, Foișor Ovidiu, Costin Alexandru, Veneteanu Mihai, Capragiu Matei, Stancu Ovidiu și Rădulescu Andrei.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:21

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasă și volumul osos, pot fi evidențiate fracturile radiculare.

 

Pagina 12 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea