Bradu. Lucrări importante, de infrastructură, în acest moment!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:57

 

În Bradu se lucrează, profitându-se de vremea favorabilă, la investițiile în derulare, dar și la noi proiecte demarate pentru localitate. Printre cele mai importante proiecte se numără cele de infrastructură, care asigură confort și siguranță locuitorilor.

În această perioadă administrația locală anunță execuția mai multor lucrări prioritare pentru bunăstarea cetățenilor din Bradu.

Lucrări de dezvoltare și modernizare a infrastructurii:

 

 

Avocatul Poporului îi cere ministrului Educaţiei să elimine pragul de 30% elevi per clasă pentru burse de merit și de reziliență!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:39

 

# Cu această condiţie s-ar ajunge la situaţia în care toţi elevii unei clase vor primi burse

În acest an şcolar, peste 8000 de elevi cu medii de la 1 la 5 primesc burse de merit, graţie unui ordin al MEN care a fost făcut pe genunchi, între două cafele şi un coafor. Aşa a ajuns ministrul Ligia Deca să premieze analfabeţii şi să lase fără burse elevii cu medii mai mari de 9.00. Şi deci tot Ligia Deca a emis un alt ordin care vine să corecteze gafa din 2023. Dar şi aici sunt multe de spus…

 

Anunț al Casei Județene de Pensii Argeș

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:36

 

Pentru seria 5 din acest an, cu date de plecare în perioada 23 – 27.04.2024, au fost repartizate, la Casa de Pensii Argeș, un număr de 65 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Covasna, Olanesti, Geoagiu Bai, Moneasa și Pucioasa. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro

Eliberarea biletelor se face în perioada 5 – 23.04.2024, conform planificării care este anunțată telefonic fiecărui beneficiar.

Au ramas 20 de bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunile: Amara – 8 bilete, Covasna – 2 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 2 bilete, Moneasa – 1 bilet, 1 Mai – 1 bilet si Pucioasa – 4 bilete.

 

 

Mioveni. A început acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:27

 

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că a început și acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali, de diferite dimensiuni, pe bulevardul Dacia și în zona de picnic Făgetu.

Diferite specii au fost achiziționate, urmând să fie plantate în mai multe zone nou amenajate, sau în zone în care a fost înlăturată vegetația ce prezenta risc. Printre speciile ce vor înfrumuseța orașul din această primăvară. sunt menționate: azalee, forstitia, magnolia, pruni ornamentali, mesteacăn pletos sau gard viu.

 

Concursul Național de Lectură Bătălia Cărților - la a XI-a ediție

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:18

 

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Lectură “Bătălia Cărților” a fost lansată cu entuziasm. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2024 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

 

 

Băbana. Microbuz electric pentru elevi

Luni, 08 Aprilie 2024 13:52

 

Comuna Băbana va primi un microbuz electric destinat transportului elevilor și o stație de încărcare aferentă, în cadrul proiectului ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu”, derulat de către Consiliul Județean Argeș.

„Vestea nu poate decât să ne bucure, având în vedere că, la ora actuală, pentru transportul elevilor, dispunem de un microbuz din 2006, aflat într-o stare avansată de uzură. Cu atât mai mult cu cât noua mașină va fi una nepoluantă și vom beneficia și de o stație de încărcare.”, spune primarul Bebe Ivan.

 

Prima Campanie din România derulată în parteneriat public-privat Împotriva Abuzului asupra Animalelor

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

Organizaţia Eduxanima și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş se unesc pentru a lansa o campanie crucială, pentru reducerea abuzului față de animale şi pentru conștientizarea importanţei protejării acestora  - prima campanie din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat.

Sub titlul "Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!", Campania, susţinută de PETA Germania - partener Eduxanima, își propune să inspire și să mobilizeze întreaga comunitate în lupta împotriva maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării animalelor.

 

Simona Bucura-Oprescu: “Pensionarii au la dispoziţie 6 luni să aducă adeverinţele pentru recalcularea pensiilor”

Luni, 08 Aprilie 2024 12:42

 

Anul 2024 aduce o nouă lege a pensiilor, care va avea multe avantaje pentru pensionarii care au stagii bune de cotizare. În plus, sporurile, primele, al 13-lea salariu şi acordul global vor fi luate în considerare, cu condiţia ca pensionarii să aducă adeverinţe doveditoare ale acestor venituri.

Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu face precizări importante privind modul de recalculare a pensiilor:

 

Argeș - investiții de peste 30 de milioane de lei în sănătate

Luni, 08 Aprilie 2024 12:38

 

“În luna mai vor fi finalizate alte două mari proiecte ale Consiliului Județean Argeș care vizează infrastructura de sănătate. Vorbim de proiectele de extindere și dotare a Ambulatoriului Integrat și a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești, realizate din fonduri europene accesate de consiliu.” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

De altfel, vicepreședintele Marius Nicolaescu a mers, săptămâna trecută, pe cele două șantiere împreună cu echipele de implementare ale proiectului de la Consiliul Județean și de la Spitalul de Urgență.

Valoarea celor două proiecte depășește 30 de milioane de lei.

 

 

Cel mai mare campionat de Ju-Jitsu găzduit vreodată în Europa a fost organizat la Pitești! UPDATE

Luni, 08 Aprilie 2024 12:24

 

# Evenimentul a umplut hotelurile din tot județul punând, totodată, Piteștiul pe o hartă onorantă

În perioada 4-7 aprilie, Pitești Arena a găzduit o competiție care va rămâne în istoria orașului, competiție la care au participat peste 1000 de sportivi din toată lumea! Cazările în hoteluri și pensiuni s-au făcut pe o rază de 100 de km!

În urma concursului, clasamentul final pe Națiuni (28 de țări) a arătat astfel:

locul 1 - Grecia, locul 2  - România, locul 3 - Ucraina.

O amintire a trecutului a devenit realitate într-o localitate din Argeș

Luni, 08 Aprilie 2024 12:22

 

 

După 61 de ani, o localitate din Argeș are din nou un Arc de Triumf. Domnești este singura comună din țară care a avut un astfel de monument. Arcul de Triumf a fost inaugurat în anul 1936, când localitatea a fost declarată stațiune climaterică, fiind ridicat la cererea lui Petre Ionescu-Muscel, prefect al județului Muscel în acea perioadă. Arcul de triumf a fost construit la intrarea în comună, în stil românesc.

 

 

Cât va costa noua Dacia Spring?

Luni, 08 Aprilie 2024 12:15

 

Veşti proaspete pentru iubitorii Dacia! Uzina de la Mioveni a anunţat că versiunea restilizată a mașinii electrice Spring va costa de la 16.900 euro. Prin programul Rabla Plus, autoturismul va costa de la 11.800 euro. Compania anunţă că noul model va putea fi comandat la final de aprilie, iar primii clienţi vor intra în posesia maşinilor în luna septembrie.

Potrivit Hotnews.ro, preţul de 16.900 euro, TVA inclus, este pentru varianta Essential Electric 45, iar motorul mai puternic va fi disponibil în două variante: Expression Electric 65 (18.900 euro) și Extreme Electric 65 (de la 19.900 euro). De menţionat faptul că prin programul Rabla Plus, prețurile sunt mai mici cu 5.100 de euro.

 

”SCRIITORI NĂSCUȚI ÎN LUNA APRILIE - OMAGIU PRIN LECTURĂ” - O NOUĂ EXPOZIȚIE DE CARTE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 08 Aprilie 2024 12:12

 

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeș propune o nouă expoziție tematică de carte intitulată ”Scriitori născuți în luna aprilie - omagiu prin lectură”, marcând, astfel, împlinirea a 460 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și actorului englez William Shakespeare (23/26 aprilie 1564-23 aprilie 1616) și a 130 de ani de la nașterea romancierului, dramaturgului, filosofului și poetului român Camil Petrescu (22 aprilie 1894-14 mai 1957).

Expoziția este organizată în vitrinele din holul central al instituției și cuprinde cărți - ce se regăsesc în fondul colecțiilor bibliotecii - despre viața și opera celor doi scriitori, cronici și recenzii la studii consacrate operelor sale, putând fi vizitată zilnic în perioada 1 – 15 aprilie. Cei care doresc să consulte sau să împrumute publicațiile expuse sunt invitați să se adreseze bibliotecarelor de la Compartimentul Bibliografic și Catalog electronic.

 

 

Tribunalul Argeș, Penitenciarul Mioveni și Universitatea Politehnică București (Centrul Universitar Pitești) - parteneriat pentru o societate mai sigură!

Luni, 08 Aprilie 2024 09:40

 

Săptămâna trecută a fost semnat un parteneriat care va conduce la o serie de beneficii pentru noi toţi. Responsabilizare, siguranţă, empatie şi eficienţă – sunt valori care se vor regăsi în societatea noastră, graţie conlucrării dintre Tribunalul Argeș, Penitenciarul Mioveni și Universitatea Politehnică București (Centrul Universitar Pitești – Facultatea de Științe Economice și Drept). Toţi actorii implicaţi în acest proiect, promit să îşi dea mâna pentru a realiza obiective importante.

 

Descoperă Argeșul în aplicația Argeș Ghid!

Luni, 08 Aprilie 2024 09:28

 

Județul Argeș se bucură de o diversitate a resurselor turistice naturale și antropice, iar din dorința de a le face cunoscute, de a le promova cât mai mult și de a atrage turiști în județul nostru, Consiliul Județean Argeș a demarat un proiect în colaborare cu administratorii Argeș Ghid App.

Astfel, turiștii care vor să descopere județul Argeș vor putea găsi informații și destinații în aplicația pentru telefon Arges Ghid App.

 

 

Se dă startul unui nou proiect la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș

Luni, 08 Aprilie 2024 09:22

Susținut de Fundația Vodafone și implementat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș, proiectul pilot „Conectăm generații în lumea digitală“ urmărește dezvoltarea competențelor digitale a persoanelor de peste 60 de ani, în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora prin integrarea tehnologiei în activitățile cotidiene, facilitându-le incluziunea socială în lumea din ce în ce mai digitalizată și minimizând decalajul digital dintre generații.

Două noi dispensare vor fi construite în Pitești

Duminică, 07 Aprilie 2024 19:39

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a venit cu mai multe vești bune pentru cetățeni, în acest domeniu pe care-l definește ca fiind „vital pentru comunitate”.

Sub sloganul „Vă mulțumesc pentru încredere! Suntem o forță împreună!”, Cristian Gentea a anunțat faptul că Primăria Pitești a finalizat și a depus la CNI documentația aferentă realizării a două noi dispensare: unul în Negru Vodă (strada Carpați) și cel de al doilea în Războieni (Punct Piața Războieni).

 

De asemenea, primarul Cristian Gentea a anunțat că parte dintre cele 80 de apartamente care urmează să fie construite de la zero pentru tineri specialiști vor fi alocate cadrelor medicale, crescând astfel atractivitatea unităților sanitare din Pitești pentru doctorii care sunt așteptați cu brațele deschise.

 

Ministrul Muncii, în vizită la o fabrică de confecții: „Banii europeni care vin în România aduc plusvaloare”

Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 18:48

Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, au vizitat o fabrică de confecții și au discutat cu tinerii din Dâmbovița despre provocările pieței muncii.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, au vizitat o companie din industria confecțiilor din județul Dâmbovița, care reprezintă un model de succes în ceea ce privește încheierea de convenții pentru programe de ucenicie.

Din totalul de 256 de angajați ai companiei, 118 sunt ucenici, angajatorul beneficiind de subvenții acordate prin proiecte europene, dar și cu finanțare acordată din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj, precum și de alte măsuri active de subvenționare a locurilor de muncă ocupate de persoanele din grupuri defavorizate.

Programul Simfoniei Lalelelor. Spectacol extraordinar Irina Rimes și Zdob și Zdub

Vineri, 05 Aprilie 2024 08:48

Între 19 – 21 aprilie, va avea loc ediția cu numărul 47 a festivalului emblematic al orașului nostru: Simfonia Lalelelor!

Deschis printr-un concert special al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, susținut în seara de joi, 18 aprilie, în Sala Simfonia, la Centrul Multifuncțional, programul evenimentelor organizate de către municipalitate, pe parcursul celor trei zile de  sărbătoare a piteștenilor, este următorul:

 

Investiții importante la mai multe poduri din Argeș

Joi, 04 Aprilie 2024 17:45

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București (DRDP) a început lucrările de reparații și consolidare a podului de pe DN 73 de la Mărăcineni, la km 3 + 243 m. Recent, au început lucrări similare și la podul de pe DN 65 B de la Bradu, în zona de traversare a DJ 659. Investiția are drept scop creșterea siguranței traficului rutier.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost, pe 3 aprilie, pe șantier împreună cu primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Liviu Dascălu, și cu directorul general adjunct DRDP București, Eduard Dima.

Greu de vândut cu sechestru penal. Centrul SPA construit de omul mafiei din Pitești, din nou, la licitație

Joi, 04 Aprilie 2024 12:17

 

Centrul SPA din Găvana, construit de firma lui Inquieto și considerat de procurorii italieni că a fost folosit pentru a spăla banii Camorrei, a fost scos, din nou, la licitaţie, de o firmă de insolvență din Satu Mare. Afacerea i-a aparținut firmei Daniela Costrucții, a italianului Nicola Inquieto, condamnat pentru legături cu mafia. Afaceristul avea mai multe societăţi în Piteşti. La proces s-a hotărât confiscarea extinsă a proprietăţilor lui Inquieto. Este motivul pentru care potențialii interesați nu se îngrămădesc să cumpere centrul spa.

 

Pagina 16 din 504

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea