Tinerii de succes ai Argeșului! Emil Cențiu, angajat la o bancă de investiții din Londra: „Vin în țară doar în vacanță”

Joi, 28 Septembrie 2023 12:54

 

Zilele trecute, Romanian Science Festival (RSF) a adunat în Argeș mai mulți tineri cercetători și profesioniști din diferite domenii, care au venit din șapte țări special pentru acest eveniment. Festivalul a fost și în acest an o reușită. Sute de voluntari, alături de mentorii RSF și profesorii coordonatori, au arătat celor interesați frumusețea științelor. Cu această ocazie, au participat și mai mulți tineri argeșeni, care au plecat din țară pentru a studia în străinătate și au reușit să-și facă o carieră în domeniul dorit.

 

 

PREMIILE LITERARE ACORDATE DE REVISTA „CAFENEAUA LITERARĂ” în anul 2023

Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:57

 

 

Revista Cafeneaua literară a acordat marți, 19 septembrie, premiile literare ale anului 2023, următorilor scriitori, care au contribuit prin textele lor la calitatea ridicată a revistei:

1. ION SIMUȚ (critic și istoric literar, Oradea) – Premiul pentru Critică și istorie literară.

2. IOAN N. ROȘCA (filosof și critic literar, București) - Premiul pentru întreaga activitate filosofică.

3. LIDIA VIANU (poet și traducător, România și Franța) – Premiul pentru Poezie, pentru volumul de poezie bilingv Vântul şi Pescăruşul. The Wind and the Seagull. La Mouette et le Vent..., Editura Eikon, 2022, care reprezintă debutul în poezie.

 

Viceprimarul Gelu Tofan a dat, din nou, în judecată PNL-ul

Miercuri, 27 Septembrie 2023 13:50

 

 

Viceprimarul Gelu Tofan nu este o nucă ușor de spart. Dacă, în februarie 2023, a dat în judecată PNL-ul reprezentat de Alina Gorghiu pentru a anula decizia de excludere din partid, acum o face din nou. Dar a luat-o pe altă cale. Cel de-al doilea proces, înregistrat tot la Tribunalul Argeș, are ca obiect: ”ordonanță președințială – obligarea Comisiei de Arbitraj, de pe lângă PNL filiala Argeș, să soluționeze contestația formulată împotriva deciziilor...” de excludere din partid de la începutul anului curent.

 

SABIE DE ONOARE PENTRU CUZA

Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:23

 

În 1973 la Arhivele Statului Pitești, a fost descoperit un document care a produs multă emoție arhivarilor de acolo. Era o dovadă a marii popularități de care s-a bucurat Domnitorul Unirii în rândul mușcelenilor, după ce își manifestaseră adeziunea față de reformele înfăptuite de acesta în cadrul politicii sale novatoare.

Documentul, un proces-verbal din 26 septembrie 1864, dovedea că 2500 locuitori ai județului semnaseră o petiție prin care își exprimau hotărârea să ofere lui Alexandru Ioan Cuza o sabie de onoare cu inscripția: ,,Pentru proiectele de lege electorală și de lege rurală prezentate de ministrul Mihail Kogălniceanu în lunile martie și aprilie respinse de Camerele desființate. Județul Mușcel și orașul Câmpulung recunoscători”.

Autobuzele (penale) care au circulat prin Pitești, pe vremea lui Pendiuc, de vânzare cu (aproape!) orice preț!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:00

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi vândute la cel mai bun preț oferit, după ce au trecut, fără succes, de-a lungul câtorva ani, printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului privind transportul public local de călători, scandal în care a fost implicat și directorul societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

 

 

Fostul ministru al Mediului nu se lasă! Va depune un proiect pentru controlul populaţiei de urşi!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 10:44

 

Săptămâna viitoare, senatorul UDMR Tanczos Barna (fostul ministru al Mediului) va depune un proiect de lege pentru a controla fenomenul de extindere a habitatelor de urs brun. Barna vrea reintroducerea vânătorii pe baza unei cote stabilite.

Argeşenii sunt interesaţi de acest proiect, deoarece urşii au făcut ravagii în multe gospodării. Din păcate aceste animale s-au înmulţit necontrolat încât au ajuns chiar şi în sudul judeţului.

 

Şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudoiu: “Cea mai mare problemă o reprezintă consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici”

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:43

 

Săptămâna trecută, Dumitru Tudosoiu, inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, a vorbit la un post local de televiziune despre situaţia consumului de droguri în şcoli şi licee şi despre măsurile care ar trebui luate pentru a ne proteja copiii de droguri.

“Cea mai mare problemă, într-adevăr, şi pe buzele tuturor o reprezintă (din păcate pentru noi toţi) consumul de droguri pentru copii de la vârste din ce în ce mai mici. Şcoala trebuie să fie foarte atentă. Fiecare diriginte trebuie să-şi cunoască foarte bine elevii de la clasă.

 

 

Proiect uriaș, cu fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea termică a Primăriei Pitești

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:41

 

# Lovitură financiară de aproape 9 milioane de lei!

# Asocierea câștigătoare este aceeași cu cea care reabilitează clădirea Consiliului Județean

# Unde se va muta, pentru doi ani, Primăria?

Imobilul în care funționează Primăria Pitești – clădire emblematică a orașului – se pregătește de renovare. După 90 de ani de când a fost construită, arată, încă, foarte bine. Timpurile însă s-au schimbat, cerințele sunt altele. Trebuie intervenit atât pe partea interioară (instalații termice, electrice, de climarizare) cât și pe cea exterioară (izolații).

 

Dacia – primul loc în topul celor mai mari exportatori din 2022!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:39

 

În anul 2022, industria auto este în topul celor mai mari exportatori, urmată de energie. Potrivit Institutului Național de Statistică, Dacia e fruntaşă în clasament. Urmează Ford și Star Assembly.

Potrivit economedia.ro, în top se regăsesc Rompetrol Rafinare și OMV Petrom. Anul trecut, valoarea totală a exporturilor primelor zece companii a ajuns la 16,1 miliarde euro, având o pondere de 17,6% din totalul exporturilor. De asemenea, primele 20 de companii, au valoarea cumulată a exporturilor de 23,4 miliarde euro, adică 25,5% din total.

 

România are 1000 de km de autostradă şi drum expres! Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova nu sunt gata!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:35

 

Joia trecută, România a ajuns să aibă 1000 de km de autostradă şi drum expres, după ce a fost inaugurată o bucăţică din Autostrada Transilvania. Pe noi argeşenii ne interesează că Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova sunt încă în lucru. Autostrada ar putea fi gata în 2027, dacă dă Dumnezeu, iar drumul expres - în 2024. Asta după unele voci optimiste.

“Mâine (joi, 21 septembrie 2023, n.r.) dăm în circulaţie cei 13 km din Autostrada Transilvaniei. E vorba de secţiunea Nuşfalău – Suplacu de Bacău. Se ajunge, într-un final, după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, să atingem în sfârşit borna de 1.000 km de autostradă şi drum expres.

LUMEA IMAGINARĂ A LUI CHRISTIAN TCHIERSKE

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:05

 

Joi, 21 septembrie, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, a fost vernisată expoziția de pictură și fotografie intitulată ”Lumea imaginară a lui Christian Tschierske. În mijlocul munților, florilor și păsărilor multicolore”.

Originar din regiunea Halle - Leipzig (Germania), Christian Tschierske aduce în prim-plan o pictură stilizată, care se sprijină pe curentul Food Painting și pe arta naivă. Expoziția de la Pitești face parte din turneul său de promovare, început la Florența și continuat cu Palermo, Milano, Angouleme, Paris, Cannes, Londra, Bremen, Curtea de Argeș.

 

 

Controale de amploare efectuate de SC Apă Canal 2000 SA în comuna Buzoești

Miercuri, 27 Septembrie 2023 07:32

 

În decurs de o săptămână, la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie 2023, Serviciul Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a reușit să identifice și să desființeze 11 branșamente de apă clandestine în comuna Buzoești, satele Buzoești, Podeni, Tomșanca și Bujoreni.

Este vorba de un sistem de alimentare cu apă nou preluat de SC Apă Canal 2000 SA, în cursul anului 2022, cu contracte încheiate recent.

În urma verificărilor, s-a constatat că există utilizatori care dețineau 3 branșamente în interiorul proprietății, din care unul contorizat, stipulat în contract și două clandestine.

 

Cele mai mari investiții de modernizare a infrastructurii rutiere de după Revoluție în Argeș!

Marţi, 26 Septembrie 2023 22:16

 

Pentru PSD Argeș, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate! Iar faptele vorbesc de la sine!

Ministerul Transporturilor condus de ministrul social-democrat Sorin Grindeanu a alocat fonduri consistente și a derulat și derulează proiecte de amploare în județul Argeș. De exemplu, pe Transfăgărășan și pe DN 65 s-au făcut cele mai mari lucrări de după Revoluție din punct de vedere al costurilor și al întinderii lor. Investițiile cu fonduri de la bugetul local sunt completate de cele realizate cu fonduri proprii sau cu bani europeni de către Consiliul Județean.

 

 

Ministrul Transporturilor: “Perioada estivală 2024 să ne prindă în situaţia următoare – venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă!”

Marţi, 26 Septembrie 2023 12:34

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are ceva speranţe pentru 2024. Poate tocmai pentru că e an electoral se vor alinia astrele astfel încât în vara viitoare să se poată circula dinspre Piteşti, pe A1, până la Constanţa, pe autostradă. O astfel de minune se va putea întâmpla numai dacă vor fi gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud. Dar cum lucrările pe A0 Sud înregistrează întârzieri, rămâne de văzut cum se vor realiza proiectele lui Grindeanu.

“Nu vă mai luaţi după Pro Infrastructura, ăia sunt de la USR. (…) Termenele pentru două loturi dintre acestea, şi anume lotul 1, loturile făcute de compania turcă Alsim Alarko, 1 şi 2 sunt în această toamnă, până la sfârşitul anului.

 

Biroul de Siguranță Școlară Argeș funcționează doar cu șase polițiști

Marţi, 26 Septembrie 2023 09:57

 

# Un agent se ocupă cu aproximativ 100 de unități de învățământ

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș a desfășurat o conferință de presă, săptămâna trecută, în care au prezentat activitățile derulate pentru creșterea gradului de siguranță în școli. Alături de cei doi purtători de cuvânt ai IPJ Argeș, agentul șef adjunct Florin Popa și de subcomisarul Mădălina Epure, a participat și inspectorul principal Cristina Pătru, șeful Biroul de Siguranță Școlară Argeș. Acest compartiment funcționează doar cu șase polițiști. „Fiecare polițist are în responsabilitate aproximativ 100 de unități de învățământ. Acoperim întreg județul pentru că avem și sprijinul colegilor din teritoriu”, informează Cristina Pătru.

 

Un polițist argeșean, acuzat pe nedrept că a consumat droguri

Marţi, 26 Septembrie 2023 08:55

 

Un polițist din Argeş, detașat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, testat pozitiv la două substanţe psihoactive cu ajutorul aparatului drugtest, nu ar fi consumat de fapt droguri, conform rezultatelor venite în urma expertizării probelor biologice.

Incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie, la ora 13.35, pe DN 15D, pe raza comunei Ştefan cel Mare, din Vaslui, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul Bucureşti, informează ziarul Adevărul.

 

Primarul de la Albota: “Voi, aliații noștri de la PNL, sunteți jalnici!”

Marţi, 26 Septembrie 2023 08:38

 

În Argeş, coaliţia de guvernare stă pe un butoi de pulbere! Liberalii nu ratează nicio ocazie de a trage preşul de sub picioarele PSD-iştilor, iar aceştia din urmă cad mereu în picioare. Ghinion! Nici cu transportul judeţean, blocat, nu au reuşit PNL-iştii să-i înfunde pe social-democraţi. Totul s-a rezolvat în beneficiul argeşenilor, iar liberalii au rămas cu buza umflată. Nu le-a ieşit nici de data asta! Ba mai mult, primarul Ion Dumitru de la Albota i-a mustrat pe liberali:

 

Pădurea Trivale cea plină de surprize. Fostul șef al PNL Argeș sare în apărarea proiectului de pădure-parc, votat de PSD

Luni, 25 Septembrie 2023 22:49

 

# Adrian Miuțescu despre liberalii din Consiliul Local Pitești: ”…Prostie politică, incapacitatea de a face politică!...Vina este a lor!”

Politica e complicată. Chiar curvă – se spune. Iată un exemplu recent de astfel de politică alambicată. Invitat la Antena 3 Pitești, fostul șef al PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a sărit, fără rezerve, în apărarea proiectului de pădure-parc susținut de pesediștii din Consiliul Local Pitești, dar și de Timeriu Irimia și Ana Stan.

 

Cardiolog nou la Spitalul din Mioveni

Luni, 25 Septembrie 2023 22:14

 

Începând cu această lună, în cadrul compartimentului de Cardiologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni își desfășoara activitatea dr. Iulia Mădălina Cîrstea - medic specialist Cardiologie.

Iulia Mădălina Cîrstea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Interesul pentru această specialitate s-a născut în timpul studenţiei, atunci când uita să mai plece din Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fascinată de explicaţiile profesorilor săi.

 

S-a lansat proiectul de digitalizare a capodoperelor din cadrul Galeriei „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”

Luni, 25 Septembrie 2023 22:07

 

Un număr de 150 de capodopere ale artei românești moderne și contemporane din patrimoniul Muzeului Județean Argeș vor reveni în atenția publicului, grație unui proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, a fost prezent vineri, 22 septembrie, la lansarea proiectului de digitalizare a capodoperelor din cadrul Galeriei „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

 

DOINA RUȘTI S-A ÎNTÂLNIT CU ELEVII DE LA ”ZINCA GOLESCU”

Luni, 25 Septembrie 2023 22:03

 

 

Miercurea trecută, scriitoarea Doina Ruști, un exemplu de cum să te repliezi la vreme de năpastă culturală, a răspuns invitației de a se întâlni, de a se cunoaște, de a sta la taclale, invitație adresată de elevii de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești. Motivul întâlnirii? Echipa de liceeni, coordonată de prof. Cristian Hoaghea, participantă, anul acesta, la Festivalul Internațional de Book-trailere – BOOVIE - de la Brașov, a fost premiată pentru scurtmetrajul de promovare a romanului ei, ”Paturi oculte”.

 

 

Pagina 16 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea