O legendă dispare. Sperăm să apară alta, mai frumoasă!

Luni, 18 Septembrie 2023 11:29

 

# Începe demolarea stadionului ,,Nicolae Dobrin”

Săptămâna trecută, reprezentanții Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au semnat contractul de ,,Desființare imobil Sportiv Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești”, în vederea realizării, pe același amplasament, a obiectivului de investiții ,,Construire Stadion Nicolae Dobrin, strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești”.

Executantul este Asocierea Hyatt Development 2011 Pro Fortuna Construct, reprezentată prin Lider de asociere Hyatt Development 2011. Valoarea contractului este de 4 563 096,33 lei, iar durata execuției contractului de demolare este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

 

 

România educată. Satul din Argeș unde preșcolarii au fost uitați de autorități

Joi, 14 Septembrie 2023 15:11

 

# UPDATE: Situația elevilor și preșcolarilor din satul Tufanu, comuna Mălureni, va fi rezolvată în perioada următoare. Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, opt containere modulare, care provin de la Arhivele Statului, urmează a fi amplasate în localitate pentru ca cei de acolo să meargă la grădiniță la ei în sat, în condiții decente.

Grupa mare și grupa mijlocie la grădiniță sunt, ambele, obligatorii din această toamnă. Cu toate acestea, sunt zone din țară unde nu se respectă acest lucru. O situație este întâlnită și în cătunul Tufanu cu Icoană, din comuna Mălureni, unde zeci de copilași nu merg nicăieri pentru că nu au o grădiniță amenajată.

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației. Iar în Tufanu, până și 60 de elevi de gimnaziu erau nevoiți, până în acest an, să meargă prin pădure, în jur de 10 kilometri dus întors, pentru a participa la ore. Noul an școlar a adus măcar rezolvarea acestei probleme.

MASTER GRATUIT PENTRU TINERII DIN MIOVENI!

Joi, 14 Septembrie 2023 14:31

 

Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică propune tinerilor din Mioveni, pentru cel de-al 13-lea an consecutiv, programul de master CONCEPŢIE ŞI MANAGEMENT ÎN PRODUCTICĂ(CMP)

CMP este un program de masterat de tip complementar şi este destinat absolvenţilor studiilor de licenţă (3 sau 4 ani), din domeniile: inginerie industrială, economic, inginerie și management. Este adaptat cerinţelor pieţei actuale din România, orientat fiind în special pe implementarea şi utilizarea tehnicilor de management, concepția de produse sau servicii noi şi creşterea performanţelor organizaţionale prin inovare.

 

 

Încep lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în colonia ACH

Joi, 14 Septembrie 2023 14:18

 

# Contractul a fost amânat din cauza unei contestații

Continuă lupta pentru atribuirea de contracte! Firmele necâștigătoare sunt nemulțumite și ajung la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Sunt și cazuri când societățile comerciale fac plângere împotriva hotărârii CNSC. În această situație, problema ajunge să fie rezolvată abia în instanță. Timp și resurse pierdute! Cu aceste probleme se confruntă din ce în ce mai des autoritățile publice. Această situație a fost sesizată, recent, și de Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

 

Hai la Ziua Comunei Leordeni!

Joi, 14 Septembrie 2023 13:49

 

Comuna Leordeni împlinește o frumoasă vârstă. Cu 586 de ani de la prima atestare documentară, Leordenii se pot mândri că sunt printre primele localități rurale din Argeș ca vechime.

”Sâmbătă – 16 septembrie 2023, ora 15:00, avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la manifestările dedicate Zilei Comunei Leordeni, care vor avea loc la Centrul Cultural Multifuncțional Budișteni.Vă așteptăm cu drag!”

PRIMAR, IBRIC MARIAN!

 

 

Evenimentul toamnei la Sinagoga Pitești: spectacolul „Cioburi de Oglindă”, cu actrița Maia Morgenstern

Joi, 14 Septembrie 2023 09:59

 

 

Vineri, 29 septembrie, la Sinagoga Pitești, de la ora 19:00, va avea loc spectacolul „Cioburi de oglindă”, un concert-confesiune cu actrița Maia Morgenstern. Locurile la spectacol sunt limitate, așa că grăbiți-vă!

Sinagoga Pitești este transformată, încet dar sigur, într-un spațiu cultural aparte. Spectacole inedite, care de care mai interesante, urmează a se susține în clădirea veche de un secol. Pe 29 septembrie, la Sinagogă, va avea loc spectacolul de muzică și poezie„Cioburi de Oglindă”, care îi va avea în prim-plan pe actorii Maia Morgenstern și Marius Călugărița, mezzosoprana Antonela Bârnat, clarinetistul Mihai Pintenaru, pianistul Mihai Murariu și Corina Băjenaru, care va interpreta „Ecoul”. Va fi o experiență intensă, în sala Sinagogii din Pitești, dată și de faptul că artiștii vor sta foarte aproape de public.

Alina Gorghiu face, chiar face! Un apel...

Joi, 14 Septembrie 2023 09:22

 

Doamna Alina Gorghiu, liberalul prim al Argeșului, după ce și-a arătat talentele în sănătate, în transporturi și pe alte rute, pune la punct, mai nou, criza din sistemul de pensii. Prea multe procese pe recalcularea pensiilor. Și, ca un bun guvernant, doamna ministru a găsit și soluția. Face. Desigur că face. Un apel!...

Alina Gorghiu: Am să vă spun care este punctul comun dintre justiție și pensii, pentru că, ca ministră a justiției aș vrea să nu mai văd niciun pensionar care să fie obligat să meargă în instanță pentru că i s-a calculat grești pensia... În prezent, în sistemul de justiție din România, sunt în curs de soluționare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Bruxismul

Joi, 14 Septembrie 2023 08:57

 

Bruxismul este o afecțiune al cărei principal simptom este scrâșnitul dinților sau, pur și simplu, încleștarea maxilarelor. De multe ori, bruxismul rămâne nediagnosticat până la apariția problemelor dentare pe fondul acestei tulburări, întrucât frecarea repetată a dinților unii de alții poate duce la deteriorarea smalțului și apariția de fisuri sau carii dentare.

Bruxismul nocturn se manifestă doar în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-și controla mișcările. Boala devine mai accentuată în stările stresante sau momentele cu încărcătură emoțională deosebită.

 

Mioveni. Ziua de Curățenie Națională 2023

Joi, 14 Septembrie 2023 08:07

 

Pe 16 septembrie, orașul Mioveni se alătură campaniei “Ziua de Curățenie Națională 2023” organizată de asociația “Let’s Do It, Romania!”, acțiune care se desfășoară simultan în alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Voluntarii din Mioveni sunt invitați pe 16 septembrie să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Pentru înscrieri și informații apelați numărul de telefon 0348/455.444, interior 111.

 

Excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise în cadrul programului „Școala altfel”

Joi, 14 Septembrie 2023 07:24

 

Un nou proiect de metodologie de organizare a programului ”Școala altfel” a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. În proiect se precizează că participarea la Programul naţional "Şcoala altfel" este obligatorie atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice din unitatea de învăţământ.

De asemenea, se menționează că excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise.

 

Noi modalităţi de plată a facturilor emise de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 20:14

 

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă beneficiarilor că, începând cu data de 1 septembrie 2023, a implementat noi modalităţi de plată a facturilor de apă şi canalizare, precum şi a facturilor pentru serviciile conexe prestate de societate, prin intermediul Băncii Transilvania şi a Băncii Centrale Cooperatiste CREDITCOOP, după cum urmează:

- virament bancar, în conturile societăţii deschise la Banca Transilvania şi la Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, cu indicarea codului de client şi a numărului de factură;

- internet banking / mobile banking, prin intermediul Băncii Transilvania, cu selectarea denumirii companiei, indicarea codului de client şi a numărului de factură;

 

 

Ministrul Sănătăţii, despre testarea antidrog în şcoli: „Trebuie să venim cu un pachet de măsuri, nu doar cu o singură măsură”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:29

 

Începutul noului an şcolar, dar şi o serie de evenimente tragice care au avut loc în ultima perioadă aduc în lumină o nouă temă pe agenda decidenţilor: testarea antidrog a elevilor. Cum va fi implementată această procedură, rămâne de văzut. Deocamdată proiectul e doar o discuţie, dar ar putea căpăta o formă viabilă, dacă autorităţile sunt realmente îngrijorate de amploarea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut o serie de referiri despre felul în care ar putea avea loc testarea antidrog a elevilor:

 

ATENŢIE, şoferi! 800 de radare inteligente vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:28

 

CNAIR anunţă că, în 2024, 800 de radare inteligente vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene, cu scopul de a avea mai multă siguranţă în trafic. După cum titrează Bugetul.ro, proiectul presupune amplasarea a 300 de radare mobile și a cel puţin 500 de radare fixe. Important de ştiut, programul va fi operațional în anul 2026.

Cum va funcţiona acest sistem de radare? Ei bine, atunci când un radar va depista depășirea limitei de viteză, acesta va captura o imagine cu șoferul și numarul de înmatriculare al maşinii, potrivit obiectiv-online.ro. Imaginea va fi trimisă către un centru de monitorizare și organele competente vor emite sancțiuni.

 

 

Directorul de vânzări al DACIA: „Mașina devine un articol de lux, noi suntem alternativa la prețurile mari”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:02

 

Uzina Dacia de la Mioveni are noi perspective, în contextul apariţiei maşinilor electrice, dar şi a creşterii semnificative a preţurilor la noile maşini care apar pe piaţă. Xavier Martinet, directorul de vânzări și marketing al Dacia a vorbit la Chamonix (Franța), despre faptul că maşina a devenit un produs de lux, iar mulţi clienţi deja nu îşi mai permit să cumpere un autoturism nou. În acest context, Dacia produce maşini bune, la preţuri rezonabile.

”După criza pandemică, situația pieței s-a schimbat”, explică Martinet.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 13 Septembrie 2023 13:45

 

TRASEIST USR - BĂDESCU

A lăsat locul de muncă,

Având ochii după şuncă

Şi-a trecut la PNL...

Gorghiu ştie de ce.

 

Petrecere frumoasă pe valea Cotmenei, de Sfânta Maria, la Lunca Corbului!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:04

 

A fost sărbătoare și în localitatea Lunca Corbului. Cu ocazia “Zilei Comunei”, primarul Gheorghe Drăgan a pregătit mai multe surprize localnicilor prezenți în număr mare la eveniment.

În primul rând, a adus în fața localnicilor pe fruntașii județului. Din aceștia, mulți au avut cuvinte de laudă pentru comună și pentru lucrurile bune care se întâmplă aici. Investițiile realizate în comună cu fonduri de la bugetul local, național și cu sprijinul Consiliului Județean vorbesc de la sine privind buna gospodărire a localității. Iar momentele de bucurie vorbesc despre căldura oamenilor locului în care călușul este la loc de cinste.

 

Hotelul Argeș a intrat sub umbrela brandului Accor, cel mai mare lanț hotelier din lume

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:02

 

# Andreia Dumitrică, General Manager la viitorul Hotel Ibis Styles Pitesti City Center: ”Implementarea standardelor impuse de brand va reprezenta o provocare!”

Accor, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, anunţă deschiderea unui nou hotel sub brandul ibis Styles în Piteşti. Lanţul hotelier a încheiat un acord de franciză cu compania HR Eden 2007, ce administrează hotelul Argeş din Piteşti, care va fi renovat şi rebranduit în marca internaţională.

Hotelul va avea 45 de camere, un restaurant, un bar şi o sală de şedinţe. Hotelul urmează a fi deschis în trimestrul al patrulea din acest an.

 

 

Doi senatori PNL și doi senatori PSD - efort pentru salvarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, patrimoniu românesc

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:58

 

# Senatul a votat favorabil

Alina Gorghiu este criticabilă pentru multe. Pentru că se bagă în toate și dorește să dea impresia că se pricepe la toate. Și nu e așa. Însă pentru ceea ce a făcut în Senat, zilele trecute, merită toată aprecierea. Chiar aplauze. Aplauze și pentru senatorul Bica, aplauze și pentru cei doi senatori PSD Argeș care se numără printre inițiatori. Aplauze!

Cu 85 de voturi „pentru” , 1 „contra” și 2 „abțineri”, plenul Senatului a votat, săptămâna trecută, propunerea legislativă inițiată pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii „Sfânta Treime” din Golești, obiectiv din patrimoniul național.

A început construcția primei piste de bicicletă din comuna Budeasa!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:43

 

Au început lucrările la prima pistă de biciclete din localitatea Budeasa. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 3,5 kilometri, având o lățime de un metru și va lega Primăria Budeasa de Grădinița Rogojina. Pista de biciclete este o investiție finanțată prin PNRR, costul lucrărilor fiind de peste 1 milion de lei.Lucrările ar urma să fie finalizate în aprilie 2024

„În primăvara anului 2024, comuna Budeasa va avea pistă de biciclete modernă, pe o distanţă de 3,5 kilometri și lățime 1 m, conform ghidului solicitantului pentru zona rurală. Lucrările au început deja, iar investiţia finanţată prin PNNR , Componenta 10 se ridică la 1.025.152,28 Lei cu TVA, plus cofinanţarea din bugetul local, în valoare de 81.195 Lei cu TVA. Durata contractului de execuție este de 8 luni din momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor (1 august 2023). Conform ghidului solicitantului pentru zona rurală, pista de biciclete trebuie să lege două obiective de interes local și anume Primăria Budeasa – Grădinița Rogojina”, a precizat primarul Mihai Rachieru.

A.V.

 

 

Judecătoria Pitești rămâne în grevă!

Miercuri, 13 Septembrie 2023 09:41

 

O instanță din Argeș face notă discordantă și a decis să continue protestul declanșat la începutul verii, din cauza modificărilor pe care Guvernul intenționează să le facă la pensiile de serviciu ale magistraților. Protestul a fost extins și în legătură cu problema drepturilor salariale ale judecătorilor, procurorilor și personalului din sistemul judiciar.

Judecătoria Pitești menține suspendarea parțială a activității și extinde actiunea de protest în legătură cu posibilele modificări la drepturile salariale ale magistraților: “Judecătorii Judecătoriei Pitești, în Adunarea Generală, au decis, cu majoritatea voturilor, continuarea, pe durată nedeterminată, în aceleași condiții, a acelorași forme de protest”

 

Atenție, doar până joi se mai fac înscrieri pentru „Toamna piteșteană”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:55

 

Festivalul „Toamna piteșteană” revine cu o nouă ediție, în perioada 12-19 octombrie a acestui an. Producătorii și comercianții se pot înscrie până joi, 14 septembrie 2023, la Primăria Municipiului Pitești (Centrul de Informare pentru Cetățeni, intrarea D) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt: fructe și legume de sezon; produse apicole și zaharoase; conserve de sezon; vin; must; produse alimentare tradiționale din carne și lapte; flori; plante medicinale.

 

 

Pagina 19 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea