Ducele de Albota îi ia apărarea medicului Cătălin Cîrstoiu în scandalul de integritate

Marţi, 16 Aprilie 2024 14:32

 

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, îi ia apărarea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD la Primăria Bucureşti. Cîrstoiu, fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cîrstoiu, başca finul lui Traian Băsescu nu e privit cu ochi buni de presa centrală. Mai nou, managerul Spitalului Universitar din Capitală este în centrul unui scandal de integritate. Iar de aici, valuri de hate…

Ziarul HotNews.ro îl acuză pe doctor că, fiind manager la “Universitar”, a dat consultaţii la clinica privată a soţiei, deşi legea nu îi permite acest lucru. Zilele trecute, ziarele bucureştene au fost pline de articole pe acest subiect.

 

 

Mai puțini consilieri locali în trei localități din Argeș!

Marţi, 16 Aprilie 2024 14:21

 

 

A fost emis Ordinul de prefect prin care se stabilește numărul membrilor Consiliilor Locale din județul Argeș. Modificări importante apar într-un oraș și două comune.

Astfel, orașul Costești va avea 15 membri ai Consiliului Local, în loc de 17 așa cum a fost în 2020. Tot despre o scădere este vorba și în comuna Domnești, acolo unde Consiliul Local va fi format de 11 consilieri, cu doi mai puțini față de 2020.

Comuna Mioarele va avea Consiliu Local format din 9 persoane. În 2020 erau 11. Modificările au apărut ca urmare a datelor Institutului Național de Statistică.

Cei mai mulți consilieri locali, 23 de membri, va avea Consiliul Local Pitești. La polul opus sunt nouă localități cu cel mai mic număr de consilieri, respective câte 9 persoane: la Albeștii de Muscel, Boțești, Ciomăgești, Dâmbovicioara, Mioarele, Nucșoara, Poienarii de Argeș, Râca și Teiu.

Dumitru Chirleşan, prorector al Universității Politehnica București

Marţi, 16 Aprilie 2024 13:17

 

# Conducere nouă la Centrul Universitar Pitești

Schimbare importantă la vârful Universităţii Naţionale Politehnica Bucureşti, Centrul Universitar Piteşti. Rectorul Dumitru Chirleşan a anunţat că a preluat funcţia de prorector al POLITEHNICA București, pentru un mandat de cinci ani. Chirleşan a condus Universitatea din Piteşti timp de 8 ani, iar managementul său a fost încărcat de rezultate foarte bune. La conducerea Centrului Universitar Pitești a fost numit Cristian Negrescu, cu rangul de prorector coordinator. Din echipa managerială mai fac parte Alin Mazăre, vicepreședinte al Senatului și prorectorul Tudor Petrescu.

 

 

Moşteanu se laudă că a strâns aproape 12.000 de semnături din tot judeţul Argeş! Cam subţire, prietene…

Marţi, 16 Aprilie 2024 11:08

 

Deputatul Ionuţ Moşteanu, candidatul USR la Primăria Piteşti, ne spune că a strâns 11.829 de semnături, din întreg judeţul, pentru alegerile europarlamentare. La cât de mare e Argeşul, Moşteanu se laudă cam degeaba, deoarece nu ne dă pe spate acest număr.

Dar pentru ce-a ajuns USR-ul, acest număr de semnături este, totuși, impresionant. După alegeri, va înţelege şi Moşteanu ce-a mai rămas din USR, chiar dacă e la pachet cu perdanţii de la PMP şi Forţa Dreptei.

 

Cristian Gentea, susținere totală pentru un nou mandat de primar al Piteștiului! “Suntem o forță împreună!”

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:54

 

Cu puțin timp în urmă a avut loc Adunarea Generală a PSD Pitești, eveniment în cadrul căruia primarul Cristian Gentea a fost desemnat oficial, cu unanimitate de voturi, să candideze pentru un nou mandat de primar al municipiului reședință de județ. Tot atunci a fost validată și lista de candidați ai PSD Pitești pentru Consiliul Local.

La Adunarea Generală au participat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputatul Nicolae Georgescu, secretarii de stat Vlad Ștefan Niculae (MDLPA), Alexandru Stoica (MDLPA) și Dragoș Drăghescu (MDLPA), vicepreședinții Consiliului Județean Adrian Dumitru BUGHIU și Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristi Puiu, administratorul public al Piteștiului, Lucrețiu Tudor, primari din localități limitrofe, consilieri județeni, consilieri locali, precum și numeroși susținători.

 

 

Pedeapsă drastică pentru un șofer care a călcat cu mașina pe picior un polițist

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:34

 

Pe 24 aprilie 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat oprit în trafic în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. Pentru că avea permisul de conducere suspendat, șoferul, aflat la volanul unui BMW X6, a încercat să scape de agenții de poliție. În urma încercării sale de a fugi de la fața locului, a lovit cu mașina pe ambii polițiști. Pentru fapta sa, justiția nu a fost deloc îngăduitoare.

 

Explorând Rolul Inteligenței Artificiale în Combaterea Dezinformării: Sesiune Educativă la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:33

 

În era digitală, valurile de informații ne înconjoară din toate direcțiile, făcându-ne adesea să ne întrebăm: ce este adevărat și ce este fals? Biblioteca Județeană Argeș vă invită să explorăm împreună puterea și potențialul inteligenței artificiale (AI) ca scut împotriva dezinformării. Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât adevărul, înțelegerea modului în care AI-ul poate identifica, filtra și combate informațiile false devine esențială pentru fiecare dintre noi.

 

 

Proiect important realizat în Topoloveni

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:32

 

Se poate spune, pe bună dreptate, că, în ultimii ani, orașul Topoloveni a parcurs un drum lung și anevoios către dezvoltare. Așa cum sunt toate aceste drumuri. Însă progresul se vede. Iluminat public deosebit, șosea lărgită, fire trecute în subteran, blocuri anvelopate termic, acces către autostradă. Centrul arată bine. Chiar arată bine! Relația Primăriei Topoloveni cu fondurile nerambursabile este una specială. Mai nou, este reasfaltată Șoseaua Națională și sunt extinse pistele pentru biciclete.

SEdC Mioveni angajează OPERATOR GIS

Marţi, 16 Aprilie 2024 09:31

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării un post de OPERATOR GIS.

Responsabilitățile postului:

- Actualizarea bazei de date tehnice - GIS, urmare a centralizării, validării și prelucrării datelor colectate din teren / proiecte / schițe / planuri și alte instrumente GIS.

- Asigurarea acurateței și integrității datelor din baza de date GIS.

 

 

120 de camere video, amplasate în comuna Albota

Marţi, 16 Aprilie 2024 09:03

 

 

Pentru siguranţa cetăţenilor, primarul Ion Dumitru, a decis amplasarea, în comuna Albota, a 250 de camere video performate. Jumătate dintre acestea sunt deja în funcţiune, iar restul vor fi de asemenea achiziţionate.

“În comuna noastră, facem progrese în implementarea unui sistem avansat de supraveghere, constând în instalarea a 120 de camere de luat vederi de înaltă performanță. Deja, jumătate din aceste camere sunt în funcțiune, contribuind activ la siguranța comunității.

 

Atenție! Mai sunt doar câteva zile în care vă puteți înscrie! S-a dat startul în concursul „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti”, ediția a XII-a!

Luni, 15 Aprilie 2024 22:36

 

Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea, prin Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari, a concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti”, ajuns la cea de-a XII-a ediție.

Concursul vizează atât îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi a microclimatului urban al municipiului Piteşti, cât şi formarea administratorilor în vederea competitivităţii, a rezolvării problemelor gospodăreşti şi a colaborării cu autorităţile locale.

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești. Se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov

Luni, 15 Aprilie 2024 22:06

 

 

CNAIR anunţă că în perioada 08.04.2024 -30.04.2024 se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov al autostrăzii Sibiu-Piteşti, secțiunea 5: Curtea de Argeș - Pitești. Din acest motiv, circulația pe perioada lucrărilor se va desfășura dirijat prin piloți.

Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești măsoară 30,35 km şi va fi gata până în 2025. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, grinzile de pe culeele din zona centrală expuse traficului vor fi montate pe timp de noapte.

 

Gheorghiță Boțârcă a fost desemnat de PSD să candideze pentru un nou mandat de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 11:30

Numele primarului Gheorghiță Boțârcă este sinonim cu modernizarea și dezvoltarea Topoloveniului. Nu întâmplător orașul de pe Valea Cârcinovului se numără printre așezările urbane din România cu cea mai puternică dezvoltare, totul grație proiectelor cu fonduri locale, județene, guvernamentale și europene pe care administrația Gheorghiță Boțârcă le-a implementat.

Este firesc, așadar, ca Gheorghiță Boțârcă să se bucure de un grad mare de încredere și apreciere din partea locuitorilor, iar astăzi a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

 

Un tânăr argeșean, condamnat la închisoare cu executare pentru vaccinări fictive

Luni, 15 Aprilie 2024 11:15

Curtea de Apel Pitești a dat, pe 11 aprilie 2024, decizia definitivă în dosarul vaccinărilor fictive. Dănuț Costin Ivănoiu, în vârstă de 28 de ani, registrator în cadrul Centrului de Vaccinare Bradu, la data săvârșirii faptelor, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia instanței este definitivă! Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni!

Numeroase consultații medicale gratuite, doar săptămâna aceasta, în Pitești!

Luni, 15 Aprilie 2024 11:08

Primăria Municipiului Pitești se alătură campaniei „Împreună pentru oameni”, desfășurată în perioada 14 - 16 aprilie 2024, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România - Conferința Oltenia, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Asociația "Ridică-te și umblă", Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie Filiala Oltenia, Asociația Creștină pentru Educație și Sănătate Pitești, Amicus Pitești, sponsori medicali fiind Samsung Medical, Liamed Aparatură Medicală și Philips.

 

Echipa de la Colegiul Zinca Golescu a obținut premiul I la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Luni, 15 Aprilie 2024 11:03

Vineri, 12 aprilie, a avut loc la Pitești etapa locală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială. Evenimentul, ajuns la a II-a ediție, a fost organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Argeș la Filarmonica Pitești.

În cadrul evenimentului, elevi din opt licee, organizați în 11 echipe, și-au prezentat ideile de afaceri în fața unui juriu de prestigiu, care a evaluat planurile de afaceri și au acordat punctaje pe baza unei grile de evaluare.

Andreia Dumitrică, președintele CONAF Argeș și Rotary Pitești, a atras atenția că principala calitate pe care trebuie să o aibă un antreprenor la început de drum este curajul.

Polițiștii locali, acțiuni în unitățile de învățământ din Pitești

Luni, 15 Aprilie 2024 10:54

Vineri, 12 aprilie 2024, în cadrul proiectului „Educație Rutieră, Educație pentru Viață”, polițiștii locali au fost oaspeții Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Pitești. Cei 120 de "grădinari" au fost extrem de încântați de vizită.

A fost o discuție interactivă în care au fost dezbătute pentru cei mici și regulile de circulație. Nu au rămas nediscutate subiecte precum alegerea locurilor de joacă sigure, traversarea regulamentară a străzii, dar și comportamentul în societate.

Drept recompensă, cei mici au primit de la polițist local un „ghid al micului pieton", pe care l-au luat acasă și au promis solemn că vor ține cont de toate recomandările din acesta.

 

Premiile Muzicale Dinu Lipatti. Lista câștigătorilor

Luni, 15 Aprilie 2024 09:58

În perioada 10 - 11 aprilie 2024, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti, dedicat tinerelor talente. Casa Memorială Dinu Lipatti a răsunat din nou în acordurile pianiștilor, violoniștilor și ale interpreților de canto clasic.

După o jurizare strânsă, cei aproximativ 75 de concurenți au aflat clasamentul final al competiției. Iată și lista câștigătorilor, pe secțiuni și categorii de vârstă:

Echipă puternică pentru Mioveni, cu Aurel Costache propus pentru funcția de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 07:36

 

Ieri a avut loc lansarea candidaturii lui Aurel Costache pentru funcția de primar al orașului Mioveni din partea PSD. La Adunarea Generală a organizației orășenești au participat Mihai ALexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Primului Ministru, Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv PSD Argeș, Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș, deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Nicolae Georgescu și Nicolae Pavelescu, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, primari, consilieri județeni, consilieri locali și foarte mulți susținători.

 

Directorul de la ABAAV a trecut de la PNL la PSD: "Prietenia m-a convins să fac acest pas"

Vineri, 12 Aprilie 2024 08:51

Bogdan David, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, a trecut la PSD. Acesta a fost ales și consilier județean din partea PNL în anul 2020. De asemenea, în trecut a fost și consilier local.Nu în ultimul rând, musceleanul a condus mult timp și organizația municipală a PNL Câmpulung.

Bogdan David a participat, recent, la lansarea candidaturii lui Georgel Mădulărea pentru funcția de primar al municipiului Câmpulung. A declarat cu acest prilej că a făcut acest pas din convingerea fermă că se alătură unei echipe puternice și performante care a fost, este și va rămâne un motor de creștere și dezvoltare pentru județul Argeș.


“Prietenia mea cu domnul Mădulărea m-a convins să fac acest pas și cred că vom face lucruri bune în perioada următoare pentru Câmpulung. Oriunde am activat mi-am respectat cuvântul față de cei cu care am lucrat. Puteți conta pe experiența mea acumulată în cei 20 de ani de administrație!”, a declarat Bogdan David.

Proiect despre diminuarea consumului de alcool în rândul tinerilor la o școală din Argeș

Vineri, 12 Aprilie 2024 07:43

Duminică, 7 aprilie, a avut loc la Școala Gimnazială Băiculești conferinta internațională "Cut! Preventing alcohol abuse among preadolescents". Întâlnirea a avut ca scop analizarea rezultatelor obținute în proiectul internațional 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118  ce a vizat diminuarea consumului de alcool in randul pre-adolescenților.

La eveniment au luat parte factori de decizie, experți în politici educaționale de elaborare a curiculumului, experți în proiecte naționale și europene, psihologi, diriginți, experți în management educațional.

 

Pagina 19 din 509

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea