”Thor” de Pitești! Tigrișorul este atracția momentului la ZOO Trivale

Luni, 10 Decembrie 2018 22:29

Grădina Zoologică din Piteşti are, din august, un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale. De Sfântul Nicolae, micuțul jucăuș a primit din partea piteștenilor numele de Thor. Primăria Pitești a realizat pe pagina de facebook a instituției un sondaj propunând, pentru numele unui pui de tigru, patru variante: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Cu 55% din voturile exprimate a fost ales numele Thor. Tigrișorul este atracția momentului la Grădina Zoologică din Trivale.

 

Instanța a decis! Firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, obligată să plătească 700.000 lei către Primăria Mioveni

Luni, 03 Decembrie 2018 16:27

# Concordia Con. Strade este bună de plată după ce ar fi asfaltat în bătaie de joc o stradă din Mioveni # Primarul Ion Georgescu: „Firma respectivă o să fie mai atentă la detalii acum!”
Decizie în procesul dintre Primăria Mioveni și Concordia Con. Strade, firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu. Pe 22 noiembrie 2018, Tribunalul Specializat Argeș a dat soluția în dosar, după cinci ani și jumătate de procese. Societatea condusă de Corneliu Rădulescu, fratele deputatului Cătălin Rădulescu, a fost obligată la plata a circa 700.000 lei către administrația locală din Mioveni. Decizia nu este definitivă.

Firmă cu un singur angajat, contracte de circa 95.000 de euro cu Serviciul de Patrimoniu Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 16:23

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP)  Pitești, prin directorul Constantin Zichil, a atribuit prin SEAP, patru lucrări către o firmă din București, societate care apare în evidențele Ministerului Finanțelor, din momentul înființării, cu un singur angajat pe an. Mai mult, firma a avut în 2017 o cifră de afaceri de aproape 200.000 lei, dar a primit de la SPEP Pitești, în anul 2018, lucrări de 440.000 lei, fără TVA, echivalentul a circa 95.000 de euro.

 

Salarii mai mari pentru 29 de medici veterinari argeșeni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:59

# Instanța a obligat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș să emită o nouă decizie de salarizare

Mai mulți medici veterinari argeșeni au acționat în instanță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș fiind nemulțumiți de modul în care a fost aplicată Legea salarizării. 29 de medici veterinari argeșeni, prin Sindicatul Medicilor Veterinari Argeș, au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Argeș, în care solicitau anularea dispoziției prin care au fost stabilite salariile de bază începând cu 1 ianuarie 2018.

Ion Năftănăilă, trimis în judecată pentru nereguli la alimentarea cu apă în comună

Luni, 03 Decembrie 2018 15:51

# Alte necazuri pentru fostul primar de la Albeștii de Muscel # Cătălin Manta, edilul actual al localității: „Ca urmare a solicitării DNA, ne-am constituit parte vătămată în dosar”

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, este cercetat de procurorii DNA pentru modul în care s-ar fi realizat alimentarea cu apă în comună. Ion Năftănăilă și fostul contabil șef al Primăriei Albeștii de Muscel, Ion Bodea, alături de omul de afaceri Eftimie Ionescu, patronul Eftimex, sunt cercetați la Tribunalul Argeș într-un dosar privind fapte de corupție.

 

Casa de Insolvență Transilvania, pariază pe producătorul argeșean Lactag

Luni, 03 Decembrie 2018 15:50

# Afacerile cu lactate ale companiei Lactag au crescut cu 43% încă din primul trimestru al planului de reorganizare a companiei

București, 8 noiembrie 2018 – Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag a crescut cu 43% față de luna septembrie a anului precedent, în timp ce numărul de litri de lapte procesat s-a dublat. După doi ani de rezultate negative, în 2018, odată cu trecerea în etapa de reorganizare a companiei, linia de business de procesare lactate a înregistrat creșteri spectaculoase.

Liberalii argeșeni – bosumflați. Prefectul nu le-a dat voie să depună coroane de 1 Decembrie

Luni, 03 Decembrie 2018 15:42

Supărare mare pe la PNL Argeș după ce prefectul Emilian Dragnea le-a transmis că nu pot depune coroane de flori la manifestările care au avut loc pe 1 decembrie. De fapt, Prefectura Argeș nu a vrut să politizeze manifestările de Ziua Națională. Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Gelu Tofan (foto), a tunat și a fulgerat la ultima conferință de presă că partidele politice din Opoziție nu vor putea defila la Monumentul Eroilor de pe strada Crinului și la Poarta Eroilor din Trivale pentru a „aduce un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial”.

 

Mii de oameni, prezenți la aprinderea luminițelor de Crăciun la Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:18

Ziua Națională a României a fost marcată la Pitești printr-o multitudine de manifestări. Flacăra Centenarului, paradă militară și muzică de fanfară, retragerea cu torțe a militarilor și, într-un final, aprinderea luminițelor de Crăciun, focurile de artificii și un concert spectaculos au fost o parte din evenimentele la care au luat parte mii de piteșteni.

Mioveniul a îmbrăcat straiele de sărbătoare

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

În An Centenar, oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor şi invitaţilor o suită de manifestări culturale, artistice şi militare de mare ţinută. Coroane și jerbe de flori au fost depuse, sâmbătă, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

 

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit prin cântec, dans și voie bună la Lexford Castel

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Ziua Națională a României a fost marcată așa cum se cuvine în cadrul școlii Lexford Castel. Îmbrăcați în costume populare, elevii dar și preșcolarii de la Lexford Castel au interpretat cântece patriotice, au recitat poezii și au vorbit despre marea unire. Micuții au interpretat cu mult patos imnul României „Deșteaptă-te, române!” sau cântecul „Treceți, batalioane, române, Carpații!”.

Pompierul argeșean care a salvat un câine a defilat la parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

Luni, 03 Decembrie 2018 15:14

Pompierul Mugurel Costache a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un câine suprins de un incendiu. Acum doi ani, prin gestul său, acela de a salva un câine de la moarte, făcându-i manevre de resuscitare, Mugurel a făcut mândră o țară întreagă, iar fapta sa a fost apreciată în întreaga lume. De 1 Decembrie, Mugurel Costache a făcut parte din cei câteva sute de pompieri cu tehnică specială care au defilat în faţa românilor, la Arcul de Triumf, alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

 

Condamnare în dosarul ” Șantaj la Atac de Argeș”. Părțile vătămate din dosar: „Ce face omul cu mâna lui, nici dracul nu desface”

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:59

# Ion Georgescu: „Pentru că a fost recidivist, atârnă greu de gâtul lui această sentință” # Ducele de Albota: „Nu mi-am dorit să fiu părtaș la condamnarea lui, dar el a căutat-o”

Florin Paraschivescu (foto), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat, pe 21 noiembrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Piteşti nu este definitivă.

Șerban Valeca, președintele PSD Argeș: „Județul nostru a primit mai mult decât inițial se considerase”

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Șansa a fost de partea organizației PSD Argeș la ultimele remanieri ale Guvernului Dăncilă. Și de această dată Argeșul a plecat tot de pe un loc secund, deși președintele Șerban Valeca anunța, încă din februarie 2018, că județul nostru va fi în pole-position la viitoarele remanieri. Nu a fost deloc așa! Cu mult noroc, după ce Iohannis a refuzat niște miniștri, a doua propunere a PSD-ului l-a găsit pe listă pe deputatul de Argeș Mircea Drăghici. Acesta a fost propus ministru al Transporturilor, iar numirea sa ar putea fi făcută după 1 decembrie. De săptămâna trecută și Șerban Valeca a devenit, oficial, vicepreședinte al Senatului. Sperăm că aceste numiri să fie benefice pentru județ, nu doar pentru cei numiți.

 

Iani Popa - la Argeș sabotor, la Constanța salvator

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Argeşul pare condamnat pentru a avea parlamentari care odată ajunşi în funcţie par să se evapore instant. Exact ca Harry Potter care atunci când îşi ia o pelerină nu îl mai vede nimeni. PNL Argeș a dat, în urma alegerilor parlamentare, un singur senator, care și acela, la câteva luni, după ce s-a trezit că i s-a pus lacătul pe viitoare funcții în partid, a aterizat pe la ALDE. Este vorba de nimeni altul decât Iani Popa, fostul preşedintele al organizaţiei judeţene a liberalilor, cu două mandate de senator obținute pe cârca cocoșată a liberalilor argeșeni.

Nereguli la Baza Turistică Pitești! Lipsesc bunuri de peste 10.000 lei

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, în urma deciziei directorului Laurențiu Achimescu, a trimis o echipă la Baza Turistică Pitești pentru a realiza inventarul în cadrul centrului. Decizia a venit după ce Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, s-a stins din viață, după o luptă cu o boală necruțătoare, cancer la colon. În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli, unele dintre ele greu de explicat.

 

Spectacol extraordinar! Câștigătorii primei ediții a Festivalului de muzică lăutărească de la Ștefănești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Iubitorii de muzică lăutăreasca veche, dar și de muzică instrumentală, au avut parte de două seri de excepție la Ștefănești. Aflat la prima ediție, Festivalul național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” a adus bucuria, muzica și talentul pe scena Centrului Cultural din orașul Ștefănești. Evenimentul organizat prin eforturile managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase, cu sprijinul primarului Ioana Dumitru, i-a încântat pe locuitorii orașului, care au fost prezenți în număr mare. Spectacolul s-a terminat joi seara cu toți spectatorii în picioare, în aplauzele acestora.

Bișniță la Spitalul Județean Argeș! Serviciile RMN - numai contra cost!

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Serviciile medicale RMN de la Spitalul Județean Argeș sunt numai contracost. Cei opt medici care lucrează pe secție au refuzat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș pentru ca pacienții care vin să plătească serviciile. Mai mult, chiar dacă își fac o programare la Județean, unele persoane așteaptă până la 3-4 luni până le vine rândul. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează.

 

Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:54

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

A treia condamnare definitivă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:23

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei șase inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.
Cei șase romi de la Berevoești au fost ridicaţi de mascaţi de acasă, săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare.

 

Președinta Tribunalului Argeș iese la pensie!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:20

# Judecătoarea Mariana Vârgă (foto dreapta) va prelua conducerea instanței

Unul dintre cei mai experimentați judecători din Argeș iese la pensie! Valerica Vîrtopeanu, președinta Tribunalului Argeș, este unul dintre cei mai experimentați magistrați din județ, cu o vechime de 27 de ani în magistratură. Aceasta și-a desfășurat activitatea de judecător la Judecătoria Pitești din 1991 până în 1998, iar de atunci și până în prezent lucrează la Tribunalul Argeș, unde a îndeplinit mai multe funcții de conducere.

Antonia Diaconu și Marius Ștefan, față în față pentru șefia Parchetului Tribunalului Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:09

A început examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor argeșeni. Din această săptămâna candidații înscriși la concurs vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Astfel, concursul pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îi aduce față în față pe actualul prim procuror Marius Ștefan  și pe Antonia Diaconu, cea care a condus Parchetului Judecătoriei Pitești timp de șase ani.

 

Pagina 19 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea