O piteșteancă a realizat un tort 3D cu bustul lui Cătălin Măruță

Luni, 04 Februarie 2019 14:34

O piteșteancă i-a oferit lui Cătălin Măruţă, în cadrul emisiunii sale de la Pro TV, un tort personalizat, cu bustul prezentatorului în format 3D. Raluca Ţârcomnicu este o tânără din Pitești care face artă din cofetărie și transformă torturile în adevărate povești. De această dată, povestea sa a ajuns și la emisunea „La Măruță”! Raluca i-a oferit prezentatorului TV, cu ocazia zilei sale de naștere, un tort chiar cu… el.  Și chiar a înfipt cuţitul în „capul” vedetei de televiziune. Felia de prăjitură decupată din macheta comestibilă a fost degustată şi lăudată.

 

Continuă, la Judecătoria Pitești, procesul de braconaj al șefului AJVPS, Constantin Istrătescu

Luni, 04 Februarie 2019 14:26

În vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care trei persoane sunt acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări a rezultat că, în sezonul de vânătoare 2016-2017, șeful AJVPS Argeș, împreună cu alți doi angajați, ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porci mistreţi care ar fi depăşit cota de recoltă aprobată, la nivel de gestionar, cu 30 de exemplare. Prejudiciul total creat se ridică la suma de 23.400 euro, iar parte civilă în acest dosar s-a constituit Garda Forestieră Ploiești.

Un deputat argeșean, nemulțumit de răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării cu privire la soarta proiectului Molivișu

Luni, 04 Februarie 2019 14:16

# Ministerul invocă motive financiare și… tehnice. Despre partea penală… nimic!

Încă nu se schiază la Molivișu. Nici nu se va întâmpla prea curând, din moment ce nimeni, nici măcar beneficiarul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu știe, Consiliul Județean Argeș, ca principal sponsor, este mut. Se cercetează penal, se studiază punerile în posesie din zonă, se fac remarci cu privire la viabilitatea proiectului, la calea de acces cam nepotrivită. Însă banii s-au dus, atunci când s-au dus, cu mult mai mare ușurință. De ce?!

 

Ionică l-a refuzat pe ÎPS Calinic! Primăria Pitești nu este de acord cu realizarea unei biserici în parcul Tineretului

Luni, 04 Februarie 2019 14:10

# Municipalitatea susține că terenul este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege # Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului consideră că spațiul liturgic destinat credincioșilor în Pitești este insuficient! În acest sens, s-a solicitat, încă din anul 2018,  atribuirea unui teren de 400 mp în parcul Tineretului, din cartierul piteștean Craiovei, pentru construirea unei noi biserici. Municipalitatea nu a fost de acord cu această inițiativă! Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a refuzat posibilitatea construirii unui lăcaș de cult în parcul Tineretului.

Omul de afaceri Constantin Pănescu a fost scos de sub urmărire în dosarul de evaziune cu bitum

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:59

# Constantin Pănescu: „Am primit hotărârea de clasare a dosarului întrucât nu există fapta, nici la mine, nici la Alcadibo, nici la Metabet”
La începutul lui februarie 2015, Constantin Pănescu, patronul de la Alcadibo și Metabet, a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, într-un mega-dosar, fiind acuzat de evaziune fiscală privind achiziţii de bitum și spălare de bani. Deși inițial a fost eliberat, procurorii Par-chetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub coordonarea cărora se afla dosarul, au contestat decizia, iar în cele din urmă față de omul de afaceri argeșean s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

Uluitor! Primărița din Ștefănești anunță viitorul candidat al PSD la alegerile din „douăzecidouăzeci”

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:58

# Ioana Jenica Dumitru despre deputatul Velcea:  „În 2016 când a vrut să candideze la primărie, avea notorietate 4%, adică nici toți vecinii și rudele nu și-l aminteau!”

PSD Argeș și-a luat mâna, anul trecut, atât de pe primărița din Ștefănești, cât și de pe viceprimar. Însă primărița nu își încalcă promisiunea și publică, zilnic, pe pagina de socializare, fapte și întâmplări din localitate. Săptămâna trecută a venit rândul deputatului Velcea, președintele PSD Ștefănești, să intre în colimator, așa că publicăm și noi, integral, spusele și scrisele doamnei primar:

Începe judecata în dosarul grupului infracțional organizat care acţiona prin metoda „Accidentul” în Pitești

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:53

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au constatat legalitatea probelor şi a urmăririi penale din dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere. Aceștia au obținut în acest fel peste 100.000 lei. În dosar s-au constituit ca părți vătămate șase piteșteni. Primul termen pe fond al procesului a fost stabilit luni, 28 ianuarie.

 

Cei patru autopsieri condamnați, dați afară de la Spitalul Județean Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:50

# Unitatea sanitară caută urgent autopsieri, fără experiență! # Conducerea spitalului a început „curățenia” în rândul angajaților cu probleme penale
Spre sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul „autopsierilor”. Patru angajaţi de la morga Spitalului Judeţean au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru luare de mită. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. Condamnarea i-a costat scump pe autopsieri, conducerea spitalului luând decizia de a rezilia contractele de muncă ale acestora.

Continuă procesul pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 1 iulie

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:45

# S-a admis proba cu interogatoriul Companiei de Drumuri

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan. 15 societăți comerciale cer în instanță posibilitatea deschiderii celui mai frumos drum din țară, mai devreme de 1 iulie.
Trei dosare au fost deschise în instanță.

 

150 de candidați pentru șapte posturi din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:42

La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. La concurs și-au depus dosarul de înscriere 150 de candidați. Cei mai mulți candidați, circa 60 de persoane, au optat pentru cele patru posturi de la Serviciul Criminalistic.
La nivelul IPJ Argeș au fost scoase la concurs 7 posturi. Dintre acestea, două posturi vacante de ofițer de poliție au fost la Poliţia Municipiului Câmpulung - Biroul Investigaţii Criminale și  Combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Primăriile din Argeș sunt la mâna parlamentarilor PSD!

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:36

Primăriile din Argeș și din țară sunt la mâna parlamentarilor PSD. În acest an, demnitarii au refuzat să vină cu un proiect de buget, iar primarii nu au cum să își facă „socotelile” pentru acest an. Mai exact, după aprobarea și promulgarea bugetului național, la nivelul localităților, după schițarea investițiilor și sumelor,  vor fi dezbateri publice și, în final, vor fi adoptate în consiliile locale. Până atunci, nicio localitate nu va putea demara investiții sau să continue proiectele începute anul trecut.

 

APIA Argeș a acționat, în instanță, Curtea de Conturi și a câștigat

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:35

# Litigiul s-a purtat pentru plăți de aproape un milliard de lei, bani dați de APIA fermierilor

Săptămâna trecută, s-a încheiat, definitiv, un litigiu ce a zguduit, efectiv, fermierii din Argeș. Pentru că a fost vorba de sume de bani plătite, de APIA Argeș, în conturile acestora. Sume care, apoi, la controlul Curții de Conturi, au devenit pasibile de ilegalități, ba chiar purtătoare de penalități.

Expertiza din dosarul fostului primar din Bradu a durat un an

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:31

# Expert în dosar: „Au fost mii de acte analizate... am luat, pe rând, atât hârtiile celor de la Oarja, cât și pe cele de la Bradu”

Dosarul complex, care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, este pe cale să primească termen, la Tribunalul Argeș.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu. Pentru că, punerile în posesie, dar și eliberarea de alte acte, ulterior, s-a făcut cu largul concurs al unor funcționari din instituțiile amintite.

 

Argeșeanul Daniel Constantin, audiat în dosarul unui fost ofițer SRI

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:45

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Daniel Dragomir, fost  ofițer SRI. Fostul deputat de Argeș a precizat că nu îl cunoaşte pe Dragomir şi nici pe soţia sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri.
”Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir şi pe soţia sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia.Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia

PNL Argeș se laudă în bilanțul activității că a donat mere de… 400 de lei la copii

Luni, 28 Ianuarie 2019 11:52

# Activitatea liberalilor pe 2018 – „glorificarea mediocrității”

„În anul care a trecut, adică 2018, PNL Argeș nu a stat degeaba… Ne face plăcere să vă oferim un bilanț al activității noastre! Nu scriem totul, fiindcă am umple câteva zeci de pagini…”, așa a început organizația județeană a PNL prezentarea activității pe care a derulat-o în anul precedent. Nu intrăm în detalii amănunțite pentru că acest lucru l-am făcut deja în materialul apărut în una din edițiile trecute ale săptămânalului „Atitudine în Argeș”.

 

Fostul primar din Bradu trage, după el, o sumă întreagă de actuali și foști funcționari publici

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:26

# Costel Zamfir: „Nu am pus în posesie de capul meu...” # Fost prefect, reprezentant OCPI, dar și mulți angajați ai Primăriei Bradu, pasibili de urmărire penală

Primar al comunei argeşene Bradu între 2000 şi 2008, Costel Zamfir a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru 161 de acte de abuz în serviciu. 159 de hectare de teren au fost retrocedate ilegal, notează aceștia,  de către fostul primar. Procesul va începe în această primăvară la Tribunalul Argeş. După cum precizează procurorii anticorupţie în rechizitoriu,

„Comunicarea mea cu oamenii pe Facebook nu e un rol, nu e ceva electoral, ci e un lucru normal”

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:16

# Interviu cu viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a făcut o scurtă prezentare a proiectelor care urmează să fie implementate la Pitești în acest an, dar și situația unor probleme cu care se confruntă muncipalitatea. De altfel, vicele a vorbit și despre metoda sa de comunicare cu piteștenii, prin intermediul rețelelor de socializare. Apostoliceanu consideră acest aspect ca fiind unul normal, pentru a ajuta cetățenii să-și rezolve în timp record problemele.

 

 

Disjungeri în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:14

# Sunt anunțate și alte trimiteri în judecată!

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam detalii din dosarul șpăgilor pentru adeverințe medicale de la Spitalul Județean Argeș! Cinzeci de inculpați sunt cercetați pentru fapte de corupție într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Printre inculpați se regăsesc și medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți. De asemenea, în dosar sunt constituite douăzeci de părți vătămate.

A crescut numărul de cazuri de violență în familie. Peste 20 de intervenții în Argeș, în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:12

#  Din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu
Săptămâna trecută, la sediul Poliţiei Argeş a avut loc o conferinţă de presă cu noutăţi şi referiri la ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti. La întâlnire au participat comisarul-şef Corina Georgescu, comisarul-şef Leonard Bâlă și agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

 

Neconstituționalitatea protocoalelor SRI - salvarea lui Pendiuc în cele două dosare

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:08

Curtea Constituţională a admis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul ICCJ în legătură cu protocoalele cu SRI. Această situație ar putea să-i aducă salvarea fostului primar Tudor Pendiuc.
Tudor Pendiuc ar putea scăpa de cel mai greu dosar în urma declarării neconstituționale a protocoalelor SRI. Mai exact, toate interceptările din dosar vor fi declarate nule, astfel încât dovezile strânse de procurorii DNA să fie desființate.

Primăria Municipiului Pitești - planuri mărețe pentru 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:57

Bulevarde și străzi reabilitate, școli reabilitate, săli de sport, piețe reabilitate, pod nou peste râul Argeș,  Sală Polivalentă la Piteşti, sistem de management al traficului și parcărilor, modernizarea a 105 stații de autobuz și înființarea unor noi trasee pentru transportul în comun, montarea de noi camere de supraveghere video pentru traficul rutier, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe faleza râului Argeș, implementarea unui sistem de bike-sharing - sunt numai câteva din  proiectele aflate pe ordinea de zi ale edililor din Pitești. Iată-le, mai jos, prezentate la liniuță:

 

Pagina 13 din 170

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea