Profesor din Piteşti: “În România, avem o şcoală ca o Cenuşăreasă”

Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:20

 

Săptămâna trecută, pe 5 octombrie a fost Ziua Educaţiei. Mesajele politicienilor au curs. Cu toţii au lăudat profesorii şi au vorbit despre cât de importantă este şcoala. Dar numai în zilele festive şi în campania electorală educaţia e pusă în frunte. Pentru că observăm că, de 30 de ani, învăţământul este cel mai subfinanţat domeniu, iar profesorii şi elevii sunt mereu ignoraţi. Cele mai multe reforme şi cei mai mulţi miniştri i-a avut Educaţia.

Am stat de vorbă cu o profesoară care predă la o şcoală gimnazială din Piteşti, despre calitatea şcolii româneşti şi am aflat că a fi profesor, azi, nu mai este o virtute.

 

 

Polițiști argeșeni, dați pe mâna judecătorilor

Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:48

 

Mai mulți polițiști au fost trimiși în judecată, în luna septembrie, de către procurorii argeșeni. În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam că doi polițiști de la Secția nr 4 Pitești, la data săvârșirii faptelor, vor fi judecați în dosarul bărbatului care a murit după intervenția brutală a forțelor de ordine. De această dată, vă prezentăm alte cazuri care îi au ca „protagoniști” pe oamenii legii.

Moșteanu a trecut la strângerea de semnături. Pentru aceeași Pădure Trivale

Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:17

 

Neînsemnata opoziție a PSD din Pitești a descoperit roata. Și, mai nou – însă în urma roții – mersul pe jos. Pădurea Trivale trebuie smulsă din fața rechinilor imobiliari (Ana Stan, Tiberiu Irimia, primarul Gentea, viceprimarul Tofan, inspectorul școlar Tudosoiu etc.), rechini imobiliari care turează motoarele basculantelor cu care vor intra în pădure să toarne asfalt, să ridice blocuri monstruoase. Tiberiu Irimia și Ana Stan chiar au drujbe cumpărate special pentru sărmanii arbori din Pădurea Trivale. Se aude cum sunt turate și acestea, atât de tare încăt Coteț și Moșteanu aproape că nu se mai aud deloc. A. uitasem, ei nu se aud nici când e liniște…

 

 

Profesorii vor primi primele de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:18

 

Cadrele didactice vor primi primele de carieră didactică de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie. Sumele de bani vor fi folosite numai pentru plata de cursuri de specialitate, achiziționarea de echipamente IT, precum și pentru achiziția de cărți de specialitate sau pentru plata cheltuielilor aferente unor nevoi didactice individuale specifice, în limita unui procent de 30% din valoarea nominală a acestora.

„În perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei sau prima de carieră profesională de 500 lei.

 

Doi primari PSD au dat lovitura!

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:14

 

# Contracte nerambursabile de peste 30 de milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, ministrul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au fost prezenți, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la semnarea contractelor de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Beneficiari sunt locuitorii comunelor Recea și Hârsești, primarii Iliuță Dorel Dragu și Ionel Moloiu semnând împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea contracte în valoare de peste 30 de milioane lei.

 

 

Fostul deputat de Argeş, Daciana Sârbu, face afaceri cu fosta soţie a lui Sebastian Ghiță

Marţi, 10 Octombrie 2023 19:13

 

Fostul deputat PSD de Argeş, Daciana Sârbu, este foarte implicată în afaceri. Soţia lui Victor Ponta este asociată în cinci firme. Potrivit Comisarul.ro, într-unul dintre business-uri este parteneră cu Mădălina Ghiță, fosta soție a lui Sebastian Ghiță. Iniţial, în aceeaşi afacere, Daciana a fost asociată cu socrul lui Ghiţă.

Daciana Sârbu are mare succes cu afacerea sa de prăjituri, care a devenit brand în toată regula. Maramura Dulciuri SRL a fost înființată în anul 2014, iar cifrele vorbesc despre succes. În 2018, fostul parlamentar PSD de Argeş a mai deschis încă două societăți.

 

Prim procurorul Parchetului Judecătoriei Câmpulung va ieși la pensie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:56

 

Mai mulți procurori și-au depus cererile de eliberare din funcție. Pe 10 octombrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Klaus Iohannis, președintele României, a propunerii de pensionare a șase procurori.

Printre cei care vor să iasă la pensie se află și doi procurori argeșeni.

 

IPJ Argeș: Au fost înregistrate mai puține infracțiuni de violență în familie

Marţi, 10 Octombrie 2023 17:36

 

Violenţa în familie include o multitudine de acte de violenţă de limbaj, gestică sau alte forme de violenţă psihică și fizică. Efectele violenţelor în familie sunt dintre cele mai grave. Aceasta afectează buna dezvoltare psihomotorie a copiilor. precum şi viaţa normală a adulţilor. În primele opt luni ale anului 2023, au fost înregistrate 1.100 de infracțiuni de violență în familie, cu 3,6% mai puține față de aceeași perioadă a anului 2022, a transmis IPJ Argeș.

Între ianuarie și august 2023 au fost emise 188 de ordine de protecție provizorii, dintre care 85 % au fost confirmate de procuror. În 220 de cazuri, victimele au refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În această perioadă au fost emise de către instanța de judecată 226 de ordine de protecție definitive.

În Argeș a fost depistată cea mai mare captură de ecstasy din România. Valoarea drogurilor este de 4 milioane de euro

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:44

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de  10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

 

Un fost polițist solicită demisia șefului Poliției Locale Pitești și se autopropune în locul lui

Marţi, 10 Octombrie 2023 16:43

 

Săptămâna trecută a făcut furori cazul primarului Ion Georgescu de la Mioveni care a fost arestat preventiv fiind acuzat de trafic de influență. Edilul a fost denunțat la DNA de către fostul polițist Valerică Nicolae, actualul șef al Poliției Locale Pitești, că a primit bani pentru a o angaja pe fata lui ca medic chirurg la Spitalul Mioveni. Nu intrăm în mai multe amănunte pe acest subiect, justiția își va face treaba cu siguranță. Dar au apărut voci, inclusiv din cercul polițiștilor, fie ei și pensionari, care cer demisia directorului Poliției Locale Pitești, care a recunoscut, prin denunțul făcut, că a dat mită.

 

Pomicultura argeșeană, în atenția chinezilor

Marţi, 10 Octombrie 2023 11:37

 

La sfârșitul lunii septembrie, o delegație chineză a fost prezentă la Institutul Național de la Ștefănești și la cel de la Mărăcineni.

În perioada 25-28 septembrie 2023, la invitația Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", a avut loc vizita unei delegații a Academiei de Științe Agricole din provincia Jilin (JAAS), condusă de prof. Zhongsheng MU, în calitate de vicepreședinte.

 

Rezultatele concursului de promovare a judecătorilor la instanțele din Argeș

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:39

 

Mai puțin de jumătate dintre posturi au fost ocupate în urma concursului de promovare efectivă a judecatorilor organizat la nivel național. Deși au fost puse la bătaie 500 de locuri de către Consiliul Superior al Magistraturii, în competiție au intrat inițial 332 de judecători. Dintre aceștia doar 199 de judecători au ocupat posturi.

În Argeș nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs de către Tribunalul Specializat în Argeș. La nivlul acestui județ cel mai mare punctaj a fost obținut de către judecătoarea Beatrix-Yvonne Vesna Piess-Malimarcov cu 98,44 puncte. Aceasta a fost promovată de la Tribunalul Vâlcea la Curtea de Apel Pitești, Secția I Civilă.

 

Avocații din Argeș au fost în grevă o zi. Ar putea urma și alte acțiuni de protest

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:35

 

# Decanul Baroului Argeș, av.Dragoș Nicolescu: ”Ne-am bucurat de prezența reprezentanților Parchetelor, DIICOT și DNA precum și ai IPJ Argeș”

Grevă elegantă, de o zi, pe 4 octombrie, în rândul avocaților. Protestul lor a evidențiat, în întreaga țară și, în special, în Baroul Argeș, unitatea dintre membrii acestei nobile profesii. Împreună au fost discutate problemele parteneriatului indispensabil pentru justiție dintre avocați și magistrați, subliniindu-se vulnerabilizarea accentuată a însuși dreptului la apărare garantat prin Constituție.

 

 

Guvernul a plafonat, din nou, preţurile la poliţele RCA!

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:11

 

# 80.000 de şoferi riscau să rămână fără asigurare

Săptămâna trecută, Guvernul a prelungit cu trei luni durata de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023. Fără această măsură, în luna decembrie, 800.000 de şoferi ar fi rămas în situaţia de a plăti sume exagerat de mari pentru o nouă asigurare auto.

”Executivul a adoptat în şedinţa de joi, 5 octombrie 2023, actul normativ necesar prelungirii cu 3 luni, pânã la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asigurãtori la data de 28 februarie 2023.

 

Impozite mai mici pentru românii care donează sânge

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:10

 

La Parlament a fost depusă o propunere legislativă care prevede introducerea unui impozit mai mic pe proprietăţi pentru românii care donează sânge de cel puţin 3 ori pe an. Proiectul a fost depus la Senat, ca primă Cameră sesizată.

“Donarea de sânge se realizează atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului Bucureşti, cât şi în cadrul unităţilor mobile aparţinând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potenţialii donatori”, se explică pe site-ul Bugetul.ro.

 

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, realizat în proporţie de 30%. Tronsonul 3 – 80% gata!

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:08

 

Veşti bune! Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești este realizat în proporţie de 30%, după cum a anunţat DRDP Craiova. În plus, 80% din tronsonul 3 este gata, iar lucrările continuă.

“Procentul fizic al lucrărilor a depășit 30%.

În șantier se execută următoarele categorii de lucrări: terasamente, structuri, scurgeri și evacuare ape şi relocare utilități.

 

Regia Județeană de Drumuri Argeș a început pregătirea pentru iarnă

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:05

 

# Vor fi închiriate utilaje în valoare de 4,1 milioane de lei

În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile județene pentru perioada de iarnă, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A. a început demersurile pentru achizițonarea unor servicii de închiriere de vehicule industriale cu șofer necesare pentru deszăpezire. Regia Județeană pune la bătaie suma de 4.112.123,34 lei, fără TVA, care va fi împărțită în 16 loturi, în funcție de district, conform informațiilor furnizate de SEAP. Ofertanții au posibilitatea să depună oferte pe fiecare lot în parte, după bunul plac. Procedura de licitație va decurge separat pentru fiecare lot în parte.

 

 

Au început nominalizările la Premiul Mentor pentru excelență în educație 2023

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:57

 

Zece profesori și antrenori vor primi și în acest an distincția Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei, se arată într-un comunicat emis de Fundația Pentru Comunitate.

Programul se organizează de 14 ani din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor. Sunt profesori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

 

S-au împlinit 20 de ani de la trecerea în veşnicie a Elisabetei Rizea

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:49

 

Pe 4 octombrie 2023 se stingea din viaţă, la Nucşoara, viteaza Elisabeta Rizea. După o viaţă de grele încercări, lovită şi scuipată cu sete de anchetatorii comunişti în anii cei mai amari, Elisabeta Rizea avea să plece la Dumnezeul pe care-l mărturisise cu atâta credinţă în tinereţile sale şi apoi toată viaţa.

Elisabeta Rizea s-a născut la Domneşti, pe 28 iunie 1912. A fost o bravă eroină a luptei anticomuniste, nepoată a liderului țărănist Gheorghe Șuța, care a fost ucis de comuniști în 1948. Împreună cu soțul ei a sprijinit grupul de rezistență anticomunistă Arsenescu-Arnăuțoiu.

 

 

Primarul de la Morărești, vizat într-un dosar de abuz în serviciu

Marţi, 10 Octombrie 2023 09:44

 

Poliţiştii argeșeni au efectuat, săptămâna trecută, patru percheziţii la sediile și punctele de lucru ale unor firme, dar şi una la Primăria comunei Morăreşti. În dosar se suspectează că reprezentanţi ai administraţiei locale din Morărești au făcut măsurători nereale pentru ca o firmă care a realizat o lucrare la un drum să fie scutită de restituirea unei sume de bani. Dosarul vizează, de asemenea, lucrări la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate de opt sau chiar de zece ori, susțin anchetatorii.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 10 Octombrie 2023 08:39

 

 

ROLAND DUMITRU

La Primărie va candida,

Simte că i-a sosit clipa,

Mă vrea el în echipa sa...

De fotbal, dacă e echipa!

 

Pagina 13 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea