Disjungeri în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:14

# Sunt anunțate și alte trimiteri în judecată!

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam detalii din dosarul șpăgilor pentru adeverințe medicale de la Spitalul Județean Argeș! Cinzeci de inculpați sunt cercetați pentru fapte de corupție într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Printre inculpați se regăsesc și medici, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți. De asemenea, în dosar sunt constituite douăzeci de părți vătămate.

 

A crescut numărul de cazuri de violență în familie. Peste 20 de intervenții în Argeș, în 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:12

#  Din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu
Săptămâna trecută, la sediul Poliţiei Argeş a avut loc o conferinţă de presă cu noutăţi şi referiri la ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti. La întâlnire au participat comisarul-şef Corina Georgescu, comisarul-şef Leonard Bâlă și agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

Neconstituționalitatea protocoalelor SRI - salvarea lui Pendiuc în cele două dosare

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:08

Curtea Constituţională a admis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul ICCJ în legătură cu protocoalele cu SRI. Această situație ar putea să-i aducă salvarea fostului primar Tudor Pendiuc.
Tudor Pendiuc ar putea scăpa de cel mai greu dosar în urma declarării neconstituționale a protocoalelor SRI. Mai exact, toate interceptările din dosar vor fi declarate nule, astfel încât dovezile strânse de procurorii DNA să fie desființate.

 

Primăria Municipiului Pitești - planuri mărețe pentru 2019

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:57

Bulevarde și străzi reabilitate, școli reabilitate, săli de sport, piețe reabilitate, pod nou peste râul Argeș,  Sală Polivalentă la Piteşti, sistem de management al traficului și parcărilor, modernizarea a 105 stații de autobuz și înființarea unor noi trasee pentru transportul în comun, montarea de noi camere de supraveghere video pentru traficul rutier, amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe faleza râului Argeș, implementarea unui sistem de bike-sharing - sunt numai câteva din  proiectele aflate pe ordinea de zi ale edililor din Pitești. Iată-le, mai jos, prezentate la liniuță:

Șapte posturi scoase la concurs din sursă externă la IPJ Argeș

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:52

Poliţia Română a scos la concurs pentru încadrare directă posturi în mai multe domenii şi structuri. La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. Înscrierile se fac până marți,  22 ianuarie, la sediul instituției.
Persoanele care îşi doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie la concursurile organizate pentru ocuparea a 290 de posturi scoase la concurs prin încadrare directă.

 

Liberalii argeșeni spun lucruri trăsnite! PNL Argeș visează 27% la alegerile europarlamentare

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:51

Liberalii argeșeni se laudă cu un scor în sondaje care este demn de filmele de comedie. La ultimele alegeri, cele parlamentare, din 2016, PNL Argeș nu a trecut de 13%, iar acum, cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, aceștia se văd cu 26-27 de procente. Vrabia mălai visează!
Argeșul a fost mereu un județ în care PSD a fost în pole position când a venit vorba de procentele obținute la alegeri, fie ele locale, prezidențiale, parlamentare sau europarlamentare.

Cătălin Bulf: „Avem dovada că managerul Consiliului Județean este unul prost”

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:49

Replică acidă la adresa președintelui CJ Argeș! Consilierul județean Cătălin Bulf l-a atacat pe Dan Manu în termeni duri după ce Spitalul de la Călinești nu a obținut autorizație de funcționare.
„Avem dovada că managerul de la Consiliul Județean este un manager prost. Se bate cu pumnii în piept că de profesie este medic, dar avem spitalul de la Călinești care nu a primit autorizația de funcționare... Vreau să știu de ce spitalul nu are autorizație și vreau să știu ce se va întâmpla. Este un zvon că vrea să îl transforme în morga. A doua dovadă că nu este un bun manager este faptul că a ieșit la iveală că pe anul trecut există o gaura în bugetul de salarii, care trebuie acoperită, de 17 milioane de lei” a declarat Bulf.

 

„Infracţiunile care au ca mod de operare folosirea internetului au crescut foarte mult în Argeș”

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:42

# Susține comisarul-şef Florin Stan, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti # La Pitești a fost demarată campania de prevenire „Sunt prudent pe internet“

În 2018, infracțiunile comise cu ajutorul internetului au fost în creștere în Argeș. Ținând cont de acest lucru, în Pitești a fost demarată campania de prevenire „ Sunt prudent pe internet“. Este vorba despre o acțiune în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra lor și a violenței în familie. În cadrul acesteia, elevii din cadrul liceelor din Piteşti vor putea discuta cu specialiştii implicaţi aflând informații despre pericolele care pândesc pe internet.

CEDO a scos din lista sa de cazuri procesul lui Florin Frătică contra României

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:37

# Fostul edil: „ Nu am continuat pentru că avocatul meu a plecat în Statele Unite și nu m-a anunțat” #  Frătică reclamase autorităţile la CEDO pentru condițiile inumane din perioada „Beciului Domnesc”.
Primul om - până în 2016 - al comunei Bradu, Florin Frătică, a dat în judecată statul român pentru condițiile improprii în care a fost cazat, la „Beciul Domnesc” din București. Florin Frătică, primarul din acel moment al localității, a fost arestat preventiv, în 2015, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, activități presupus infracționale, derulate în perioada 2009-2014, într-un circuit care implică 200 de firme din 10 judeţe ale țării, cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

 

Mega dosar, în sănătatea argeșeană, cu 50 de inculpați! Doctori, infirmiere, îngrijitoare și pacienți ai Spitalului Județean Argeș, trimiși în judecată pentru corupție

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:09

# Opt angajați în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe sunt inculpați în dosar # Un medic și o infirmieră, dați afară de la spital

Un dosar de corupție zguduie din temelii Spitalul Județean Argeș! Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au început anul în forță și au trimis în judecată un mega dosar. Cinzeci de inculpați sunt cercetați pentru fapte de corupție. De asemenea, în dosar s-au constituit douăzeci de părți vătămate. Doctori, infirmiere, îngrijitoare sau pacienți ai Spitalului Județean Argeș se regăsesc printre inculpați. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, pe 7 ianuarie 2019.

S-a disjuns dosarul florăresei Olga! Florin Tecău, fostul președinte al CJ Argeș, cercetat pentru mărturie mincinoasă

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:07

Se îngroașă gluma pentru fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău! Și totul i se trage după ce a picat pe interceptări în dosarul în care Gherghina Panaete, cunoscută ca Olga florăreasa, este acuzată de trafic de influență.
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată dosarul în care Olga Panaete și alte cinci persoane sunt acuzate de fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, Olga florăreasa ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere, iar alteia că va fi angajată pe un post într-o instituție publică.

 

Nicola Inquieto, cercetat de DIICOT Buzău alături de alți doi italieni

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:05

# Partea vătămată din dosar a atacat în instanță durata urmăririi penale în respectiva speță
Nicola Inquieto este cercetat de DIICOT Buzău pentru spălare de bani într-un dosar cu 12 suspecți. Alături de Inquieto, în dosar mai sunt cercetați alți doi italieni: Loreto Salvatore și Piccolo Pasquale. Și Loreto Salvatore este acuzat de asociere de tip mafiot de anchetatorii din Italia. Zis și Salvatore „Sicilianul”, acesta ar fi făcut investiţii în România şi la Piteşti în numele lui Michele Zagaria, şeful clanului mafiot Casalese, la fel ca Inquieto.

Continuă „războiul” dintre CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 22:04

A început lupta pentru automatele de bilete la Pitești! CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, au cerut în instanță societății Publitrans restituirea automatelor de bilete și plata unor despăgubiri uriașe. În schimb, Publitrans a obținut o primă victorie: cererea lui Vușcan a fost respinsă.

 

Ministerul Transporturilor: „Administrarea Gării din Curtea de Argeș nu poate fi transmisă către municipalitate”

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:59

# Pe 18 decembrie, contractul de reabilitare a gării a fost scos din nou la licitație

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA, prin Sucursala Regională CF Craiova, a scos din nou la licitaţie, pe 18 decembrie, un contract pentru  „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia C.F. Curtea de Argeş (expertiză şi DALI - clădire monument istoric)”. Această licitație este anunțată periodic încă de la sfârșitul anului 2017, însă inutil ținând cont că, până în prezent, nu a existat nicio societate interesată de lucrare. Valoarea estimată a contractului este de  65.500 lei, iar durata lui este 24 de luni din care execuție propriu-zisă două luni.

ULUITOR!!! PNL Argeș se laudă cu… eșecurile de anul trecut!

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:47

# Un cetățean, pe Facebook, despre liberali: „Stați, mă, cuminți!”

PNL Argeș nu s-a remarcat, prin nimic, anul trecut. Sau, altfel spus, s-a remarcat prin nimicul făcut anul trecut. Și cum nici un nimic nu poate rămâne  în anonimat, iată, liberalii argeșeni se laudă cu acesta. Pe pagina de facebook a PNL Argeș a apărut un fel de dare de seamă, penibilă, în care reprezentanții județeni scot în față, la realizări… tocmai acest nimic.

 

Platformă digitală pentru locurile de parcare din Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:07

O metodă simplă de afla locurile de parcare libere din Piteşti a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, de Primăria Piteşti. A fost lansată platforma online www.parcaripitesti.ro, cu ajutorul căreia, cei interesaţi pot vedea ce locuri de parcare de reşedinţă au rămas neocupate.
„La început de an bifăm o premieră cu care sperăm să facem un pas înainte către digitalizarea activității în orașul nostru. Platforma online www.parcaripitesti.ro vine în sprijinul cetățenilor pentru a putea vizualiza în timp real locurile de parcare de reședință, cât și modificările care se fac odată cu achitarea abonamentelor de către utilizatori”, a menționat viceprimarul Sorin Apostoliceanu pe contul său de socializare.

Victor Ponta, la vizita de la Pitești: „Liderii PSD din Argeș sunt în concursul: cine e mai obedient cu Dragnea”

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:26

Prezent la Pitești, la o întâlnire de lucru cu membrii partidului Pro România Argeș, Victor Ponta a vorbit despre relațiile pe care le are cu primarii din Argeș, dar și despre foștii săi colegi din PSD. „Am rămas  în relații bune cu primari din județul Argeș, pe care îi respect și atunci când trec prin localitate îi sun și ne vedem. Am rămas în relații cu oameni cu care am făcut politică. Sunt și câțiva dintre ei care s-au dovedit niște trădători, oameni fără caracter”, a precizat Ponta, în cadrul unei conferințe de presă. Fostul premier a transmis urări de bine și fostului președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu. „Transmit cele mai bune gânduri domnului Constantin Nicolescu  pentru care am un respect deosebit”, a mai precizat acesta.

 

Noul Spital de la Mioveni, preconizat a fi gata în această vară

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:21

Sunt deja doi ani de eforturi susținute din partea administrației locale pentru realizarea noului spital de la Mioveni. Iar rezultatele sunt pe măsură. Investiția de aproximativ 68 de milioane de euro va fi gata în vara acestui an
Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie.

Spaima lui Nicolescu și Penescu a ajuns noul șef DNA! Călin Nistor - zeci de dosare instrumentate, nicio achitare

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:12

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea DNA, a anchetat în cei şapte ani în care activează la DNA peste 45 de dosare de corupţie. Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manţog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt câţiva dintre politicienii şi personalităţile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul şef al DNA instanţele nu i-au achitat pe inculpaţi. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat de procurorul general Daniel Morar drept unul dintre cei care pot conduce DNA.

 

„Bătaia de joc la adresa pacienților și aparținătorilor în această instituție este la cote maxime”

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:08

# Scrisoare deschisă a unui argeșean către ministrul Sănătății!

Spitalul Județean Argeș a ajuns pe harta instituțiilor medicale din România un punct negru. De curând, un argeșean s-a decis să publice o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Oficialii de la Argeș au făcut-o de oaie! Primăria Curtea de Argeș mută behăitul la Curtea de Apel Pitești

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:06

# Un fermier i-a obligat, în instanță, să concesioneze un islaz

Conflictul dintre  fermier şi administraţia locală din Curtea de Arge, nu este unul nou. În anul 2017 (iunie), după mai multe ”promisiuni”,  Daniel Petrescu şi-a luat turmele de oi şi a invadat Oraşul Basarabilor. Intenţiona să ajungă cu animalele în faţa Primăriei Curtea de Argeş. Jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei au fost mobilizaţi să ţină cele 600 de oi pe străzi lăturalnice, să nu blocheze căile de acces din oraş.

 

Pagina 17 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea