O pădure va fi plantată de la zero, de voluntari, la marginea orașului Curtea de Argeș

Joi, 04 Aprilie 2024 07:50

 

Asociația „Ajut deci exist”, cu sediul la Căsuța Armonia, împreună cu „Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș și Obștea Moșnenilor, alături de peste 400 de voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi și studenți, vor planta o pădure de la zero, pe o suprafață de trei hectare, la Curtea de Argeș. În total vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți, conform adevărul.ro.

Inițiatoarea acțiunii este terapeutul și psihologul Andreea Tamaș, cea care a inițiat acum câțiva ani proiectul Casa Armonia din Curtea de Argeș, loc în care copiii cu nevoie speciale primesc susținere, sfaturi, cure de stimulare senzorială.

 

 

În curând, în ediție on-line! Dicționarul medicilor, farmaciștilor și entităților sanitare de specialitate din Argeș-Muscel

Joi, 04 Aprilie 2024 07:40

 

Onorând Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie 2024), Clubul Enciclopediștilor Pitești difuzează, prin intermediul nostru, informația referitoare la elaborarea Dicționarului medicilor, farmaciștilor și entităților sanitare de specialitate din Argeș-Muscel. Autori sunt cunoscuții profesioniști: Constantin Capătă și Dan Gabriel Popa.

Conținutul face referiri la personalități, structuri profesionale, evenimente, eșantioane imagistice, alte detalii convergente sistemului teritorial de sănătate publică.

 

Şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, intră tare în profesorii de matematică: “Prea se duc la școală în căutare de noi clienți la meditație”

Miercuri, 03 Aprilie 2024 14:15

 

52% din elevii argeşeni de clasa a VIII-a au luat note sub 5 la proba de matematică a Simulării Evaluării Naţionale, iar acest procent l-a dezamăgit pe şeful ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu. Mai bine de jumătate din elevii care încheie cursurile gimnaziale în acest an nu ştiu matematică nici de nivel mediu, iar Tudosoiu spune că de vină sunt şi profesorii de matematică deoarece aleargă după meditaţii şi neglijează activitatea de la clasă.

În acest context, Dumitru Tudosoiu a declarat, la Argeş TV, că vor urma inspecţii la toate şcolile din judeţ, iar profesorii de matematică vor fi obligaţi să facă ore de recuperare cu elevii de clasa a VIII-a, fără a fi plătiţi.

 

 

Violeta Nedelcu, șefa de la Protecția Consumatorilor Argeș: „Sunt oameni care, din păcate, nu citesc înainte să semneze”

Miercuri, 03 Aprilie 2024 13:11

 

Cele mai întâlnite sesizări înregistrate la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș se referă la produse și servicii nealimentare, cu precădere serviciile de comunicații - telefonie, internet, cablu - servicii de coletărie, comerț electronic, servicii financiare etc.

În anul 2023, la CJPC Argeș au fost făcute 1.847 de reclamații (în medie cinci reclamații pe zi), iar de la începutul acestui an și până la data de 27 martie au fost înregistrate 414 reclamații. Au fost efectuate 1.284 de acțiuni de control în 2023, cu 1.348 sancțiuni.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 03 Aprilie 2024 10:55

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

 

 

Tarifele RCA ar putea fi plafonate pentru încă 3 luni!

Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:28

 

 

 

Veşti bune pentru conducătorii auto! Tarifele RCA ar putea fi plafonate până pe 30 iunie, după cum a anunţat Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Actuala plafonare a expirat pe 31 martie. Deocamdată prelungirea plafonării este în stadiul de proiect.

„Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024 (...) Este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto, care se traduc printr-o piața caracterizată de un dezechilibru între cerere și ofertă.

 

Microbuze școlare noi în Argeș. Vezi ce primării le vor primi!

Miercuri, 03 Aprilie 2024 07:13

 

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 17 microbuze electrice școlare

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș pentru achiziția a 17 microbuze electrice școlare și a stațiilor de încărcare aferente a primit finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Pe 28 martie 2024, președintele Consiliului Județean Argeș a semnat și contractul de finanțare pentru acest proiect.

 

 

Iluminat inteligent la Albota

Miercuri, 03 Aprilie 2024 07:07

 

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a anunţat că vor fi înlocuite 360 de lămpi tradiționale cu lămpi cu led, economice şi durabile.

“Prin intermediul Administrației Fondului de Mediu, în Albota vor avea loc îmbunătăţiri majore în ceea ce privește iluminatul public. Proiectul prevede înlocuirea a 360 de lămpi tradiționale cu soluții moderne și eficiente din punct de vedere energetic: lămpile LED. Investiția în tehnologia LED pentru iluminatul public este o decizie cu multiple beneficii: reducerea consumului de energie electrică, scăderea costurilor de întreținere datorită duratei de viață extinse a lămpilor LED, precum și îmbunătățirea calității iluminatului.”, a transmis primarul.

 

Proxeneți condamnați și lăsați fără locuințe și mașinile de lux. Fetele erau obligate să „muncească” și pe ploaie: „Eu nu v-am dat liber. Nu stați când vreți acasă”

Marţi, 02 Aprilie 2024 21:29

 

# Trei cazuri de prostituție soluționate în trei zile # Un bărbat a primit 16 ani și jumătate de închisoare # O tânără a sunat la poliție în timp ce era ținută cu forța în garsonieră

Curtea de Apel Pitești a soluționat, între 26 -28 martie, mai multe dosare în care s-au efectuat cercetări pentru proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori sau pornografie infantilă. Patru persoane din Argeș au primit pedepse definitive de închisoare cu executare. Doi bărbați, din lotul proxeneților de la Câmpulung, au fost condamnați și lăsați fără avere. Un alt bărbat care își făcea veacul prin Pitești, obligând fete să se prostitueze, a primit o pedeapsă de peste 16 ani de închisoare. De asemenea, o femeie, mamă a două fetițe, și-a exploatat sexual copilele, în vârstă de doar 9 și 13 ani.

 

 

Argeșeanul David Motoran, un nou rezultat remarcabil la ciclism

Marţi, 02 Aprilie 2024 21:20

David Fabian Motoran a început în forță sezonul competițional la ciclism. Argeșeanul a câștigat medalia de argint la competiția UCI C1 XCO (Cross Country Olympic), care s-a desfășurat weekendul trecut în Pozarevac - Serbia.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, a ocupat locul II la cursa generală, la categoria U17, cu doar 18 secunde în urma câștigătorului.

O nouă firmă din Argeş a angajat deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni

Marţi, 02 Aprilie 2024 19:03

 

Drum Construct Logistik a angajat mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni, pe baza unui contract de prestări servicii. În ultimele luni, mai multe societăţi au angajat persoane private de libertate, pe care le-au instruit la locul de muncă.

“Pentru că suntem serioși și am demonstrat acest lucru comunității noastre, mulți operatori economici din județ și-au arătat disponibilitatea de a angaja persoane private de libertate.

De două zile am început un nou contract de prestări servicii cu firma "Drum Construct Logistik".

 

 

Oportunitate pentru pariori, la alegerile din vară!

Marţi, 02 Aprilie 2024 18:06

 

Argeşeanul Cătălin Cîrstoiu, creditat foarte slab de casele de pariuri, în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei

Casele de pariuri au venit cu oferte speciale pentru alegerile locale din Bucureşti. Candidatul favorit e Nicuşor Dan, în ciuda sondajelor de opinie care îl creditează pe Cristian Popescu Piedone cu cele mai multe şanse pentru a câştiga Primăria Capitalei.

 

Poliția Locală Pitești acordă despăgubiri pentru familia polițistului local omorât în timpul serviciului

Marţi, 02 Aprilie 2024 17:57

 

Consilierii locali piteșteni au aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, acordarea unei despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, către familia polițistului local omorât în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu. Banii urmează să fie acordați familiei de către Poliția Locală Pitești.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023. Savaste Condoruș, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale Pitești, mai avea în jur de 15 minute și ieșea din tură când a văzut, în centrul municipiului, mai mulți tineri care deranjau ordinea și liniștea publică.

 

 

Salariul minim se majorează de la 1 iulie 2024

Marţi, 02 Aprilie 2024 17:10

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că salariul minim brut pe economie va creşte de la 1 iulie 2024. În prezent, este de 3300 de lei, dar va ajunge la 3700 de lei.

”La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3.700 de lei salariul minim pe economie.

 

Amplă acțiune de ecologizare, la Mioveni

Marţi, 02 Aprilie 2024 16:48

 

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare primăvară, administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri, să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi. Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 600 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură de voluntarii care au răspuns apelului autorităților, sâmbătă, 30 martie 2024.

Peste 300 de elevi de la școlile și liceele din oraș, alături de consilieri locali, angajați ai Primăriei Mioveni și ai societăților din subordinea Consiliului Local, s-au mobilizat pentru a da un exemplu de spirit civic și o lecție de ecologie celor care confundă mediul înconjurător cu propriul coș de gunoi.

 

 

Comerțul cu carne de miel în piețele din Pitești, reglementat!

Marţi, 02 Aprilie 2024 12:01

 

Până pe 19 aprilie 2024, în intervalul orar 08:00 - 15:00, persoanele interesate să comercializeze miei în Piaţa Calea Bucureşti (Ceair), Piaţa Găvana și Piaţa Smârdan pot depune solicitare la secretariatul Societăţii Salpitflor Green S.A., situat în strada Lotrului, nr.1, etaj 1, Piteşti.

Solicitarea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

- Carte de identitate (copie);

- Atestat de producător (copie);

- Carnet de comercializare (copie);

 

Bogdan Grigore deschide noi orizonturi la Biblioteca Județeană Argeș prin Workshop-ul de Improvizație

Marţi, 02 Aprilie 2024 11:22

 

Biblioteca Județeană Argeș a fost scena unui eveniment inedit și profund transformativ pentru comunitatea studențească locală, joi, 28 martie. Bogdan Grigore a condus un workshop de improvizație care a depășit granițele convenționale ale artei performative, transformând sala de conferințe într-un teren de joc al creativității.

Workshop-ul a avut ca scop principal îmbunătățirea abilităților de comunicare și expresie ale studenților.

 

Sediul ISU Argeș a fost demolat. Va fi ridicată o construcție ultramodernă

Luni, 01 Aprilie 2024 18:23

 

Sediul Inspectoratului pentru Situații De Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost dărâmat. Fostul sediu al salvatorilor argeșeni, de pe strada Traian, Nr.26 din Pitești, construit între anii 1977 și 1978, era încadrat în clasa I de risc seismic, având un risc ridicat de prăbușire în caz de cutremur. În locul acestuia va fi construit un sediu nou, ultramodern.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind finanțat de Banca Mondială și Guvernul României. Constructorul este reprezentat de asocierea dintre TLD Solution Grup din Pitești și Aria Ecodem din Iași.

Ion Mînzînă: „Am început asfaltarea DJ 739 la Beleți-Negrești”

Luni, 01 Aprilie 2024 18:21

 

De luni, 1 aprilie, au început lucrările de modernizare a drumului județean 739 Beleți - Zgripcești în comuna Beleți - Negrești.

 

Pe lângă asfaltarea propriu-zisă, care se face pentru prima oară, vor fi făcute și lucrări de suprastructură. Vor fi realizate șanțuri betonate, 5 podețe, dar și acces către toate proprietățile. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier.

 

Ionuț Moșteanu vrea să sară, din contul său de Facebook, pe fotoliul de primar al Piteștiului

Luni, 01 Aprilie 2024 17:09

 

Cine este Ionuț Moșteanu? Un tip care se învârte în cercurile înalte ale puterii, pe la vârful partidului său, prin Parlament și, mai ales, pe facebook. Sătul însă, probabil, de rețelele virtuale, domnul Moșteanu s-a hotărât să candideze la Primăria Pitești. S-a apucat de strângere de semnături, treabă serioasă, ce să mai.

Probabil că va reuși să se înscrie, însă va fi greu să treacă de un 5% la urnele de vot. Nu-i nimic, domnu Moșteanu, că facebookul vă va primi și după alegeri ...

 

Donație de suflet a Rotary Club Pitești către Spitalul Ștefănești

Luni, 01 Aprilie 2024 12:55

 

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie "Constantin Bălăceanu Stonici"- Ștefănești este singurul spital de recuperare neuro-motorie din județul Argeș.

De-a lungul timpului, la solicitarea medicilor din acest spital, Clubul Rotary Pitești a donat mai multe aparate medicale sau chiar a renovat diverse saloane ale spitalului.

Acum trei ani, conducerea spitalului a solicitat Clubului Rotary Pitești ajutor pentru achiziționarea unui echipament de recuperare motorie Airwalk, produs de către firma germană HP Cosmos.

 

 

Pagina 17 din 504

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea