Nicolae Poghirc, directorul Teatrului „Alexandru Davila”: „Îmi doresc să existe spectacole «ca la Pitești»!”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:30

# „Cei doi șefi de secție, care au manifestat oarecum reținere față de proiectul meu, au fost contracandidații mei la funcția de manager”, mai susține Poghirc

Stagiunea la Teatrul „Al. Davila” a început în forță cu premiere ale unor spectacole complexe şi diverse. Cu toate acestea, tensiunile în instituție au fost pe măsură. Multe dintre ele au fost create după ce directorul Nicolae Poghirc și-a propus reorganizarea teatrului prin desființarea a trei secții - Dramă, Estradă și Așchiuță - și crearea unui singur compartiment artistic. Mai multe amănunte despre situația actuală a Teatrului „Al. Davila” din Piteşti, despre planurile directorului Poghirc, dar și despre următorul program al instituției, puteți afla din interviul următor.

 

Numeroase străzi, asfaltate la Bradu. Primarul Dan Stroe: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:22

Comuna Bradu este un șantier. Numeroase străzi sunt asfaltate, se lucrează la canalizare, la alte rețele de utilități, la foraje de apă. Constructorii profită de vremea bună pentru a rezolva problemele ce mai pot fi terminate în această toamnă. Sătenii au înțeles aceste eforturi și suportă praful dar și restricțiile de circulație, conștienți fiind că sunt făcute spre binele lor. Primarul localității, Dan Stroe, a ținut să le mulțumească pentru înțelegere.

Doar 13 unități școlare din Argeș mai au grup sanitar în exterior

Luni, 15 Octombrie 2018 13:16

În perioada 3 septembrie - 5 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat acțiuni tematice de control privind  verificarea asigurării activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare din unitățile de învățământ preuniversitar și de antepreșcolari. Cu această ocazie, reprezentanții  Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Argeș, au verificat 191 de unități școlare din județ.

 

La Ștefănești s-au strâns, deja, sute de semnături pentru referendum

Luni, 15 Octombrie 2018 12:56

Primărița din Ștefănești s-a ținut de cuvânt și a început campania de strangere  de semnături pentru demiterea actualului Consiliu Local. Totul a început cu disensiunile dintre edilul-șef și viceprimarul localității, disensiuni extinse și către consilierii locali PSD, fideli fostului președinte local al partidului, viceprimarul Ion Mihalcea. Tensiuni acutizate de-a lungul timpului și care au culminat cu absența consilierilor de la ședințele forului local.

Modificări la legea privind asociațiile de proprietari - piteștenii riscă amenzi uriașe

Luni, 15 Octombrie 2018 12:16

TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință că începând cu  data de 1 septembrie a fost modificată legea privind asociaţiile de proprietari, iar din data de 28 septembrie aceasta a intrat în vigoare. Amenzile sunt uriaşe pentru cei care nu respectă noua legislaţie, ce aduce modificări semnificative.
Principalele modificări sunt: autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari și

 

Pesta porcină africană, încă departe de județul Argeș

Luni, 15 Octombrie 2018 12:14

# Subprefectul Bughiu vorbește despre măsurile luate de autoritățile județene

Pesta porcină africană a ajuns la doi pași de Argeș, în Dâmbovița, dar nu a afectat și județul nostru. Adrian Bughiu (foto), subprefectul județului, pune acest lucru și pe seama măsurile corecte luate de autoritățile din județ.

Situaţie inedită la Albota: utilaj ultramodern, dar fără șofer

Luni, 15 Octombrie 2018 12:13

Situație inedită la Primăria Albota . Un utilaj ultramodern, în valoare de 200.000 de euro stă tras pe dreapta pentru că nu există operator pentru el. Primarul, cel care intenționa să efectueze deszăpezirea localității în această iarnă este disperat deoarece nu găsește un specialist. Utilajul a fost accesat pe fonduri europene de Primăria Albota, în această vară. El poate fi folosit de la transport de mare tonaj pînă la întreținere și deszăpezire drumuri. Până aici, toate bune și frumoase numai că operatorul care urma să fie angajat pe utilaj a găsit un serviciu mai bine plătit în agricultură deşi i se oferise salariu decent şi la Albota.

 

Primăria Băbana a câștigat, definitiv, procesul cu Apele Române!

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

Marțea trecută a fost, de fapt, marțea neagră pentru Administrația Bazinală Argeș-Vedea (ABAAV).  Pentru că, această zi, de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria instituției ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Și partea grea abia urmează să vină, pentru că Hotărârea emisă de Tribunalul Argeș va fi o Cutie a Pandorei. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată.

”Greu de ucis”, în justiție. Dosarul ”Podul Cătesca” se judecă, de peste un an, la Înalta Curte de Casație

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

Cel mai lung pod din judeţul Argeş, cu o deschidere de 228 de metri, care asigură legătura între autostrada A1 şi DN 7 Piteşti-Bucureşti, a fost inaugurat, pe la jumătatea anului 2010, după ce vechea construcţie, care datează din anul 1947, a ieşit din garanţie, fiind afectată şi de inundaţiile din 2001 şi 2005. Ocazie cu care, procurorii anticorupție au deschis, celor implicați financiar, și de o parte și de alta a lucrărilor, un mare dosar penal. Dosarul a plecat spre instanțe în anul 2013. Și de atunci se tot judecă, ori la Curtea de Apel București, ori la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Reîncepe, la Curtea de Apel, procesul Ancăi Alexandrescu

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

# Fosta șefă a DSP Argeș a fost achitată în primă instanță. Procurorii au atacat hotărârea.

Pe 24 octombrie se judecă, de data aceasta la Curtea de Apel Pitești, cazul Ancăi Alexandrescu. În primă instanță, aceasta a fost achitată pentru infracțiunile de abuz în serviciu de care a fost acuzată. Numai că Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a atacat hotărârea. Hotărâre atacată și de Diana Modoacă, administratorul farmaciei din Călinești, care a primit 2 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 3 ani și, în plus, i s-a menținut sechestrul asigurator asupra unor imobile.

Cidrul românesc se produce în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:47

# La Lerești, un scoțian a dezvoltat o adevărată afacere. Poveste impresionantă despre pasiune şi succes la Lerești. Aici, un scoţian stabilit în România a produs primul cidru românesc. La început, avea doar câţiva meri în livadă. Acum, conduce o fabrică şi are zeci de angajaţi. Din fructele abia culese, obţine una dintre cele mai aromate băuturi ale toamnei.

 

După ce s-a căsătorit, Principele Nicolae a venit în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:46

# Alături de soție, acesta s-a recules la mormântul bunicilor
Imediat după ce și-au unit destinele, Principele Nicolae a venit, alături de soția sa, la Curtea de Argeș, unde se află mormintele bunicilor și străbunicilor lui. Cei doi au lăsat aici lumânările de cununie, dar și buchetul de mireasă.
Principele Nicolae a venit la Curtea de Argeș alături de soția sa Alina, dar și alături de socrii săi. Proaspeții căsătoriți au adus cele două lumânări de la cununia religioasă.

La Bradu, a crescut numărul copiilor ce vin la școli și grădinițe

Luni, 08 Octombrie 2018 23:36

Elevii, dar și preșcolarii din comuna Bradu au pășit cu dreptul în noul an școlar 2018-2019. Școlile și grădinițele au primit copiii într-o ambianță plăcută, modernă și primitoare.
Anul școlar a debutat cu succes la Bradu. Acest lucru se observă din numărul copiilor aflați la școlile și grădinițele din comună. Edilul de la Bradu, Dan Stroe, consideră că acest lucru este posibil și datorită lucrărilor efectuate în ultima perioadă.

 

Jurnal de Strasbourg! Dezbaterea privind statul de drept în România - văzută de la fața locului

Luni, 08 Octombrie 2018 23:21

La invitaţia europarlamentarului argeșean Gabriela Zoană, zece jurnaliști din Argeș au fost prezenți, între 1-4 octombrie, la Parlamentul European de la Strasbourg, acolo unde au avut loc dezbateri importante privind statul de drept din țara noastră. La acest eveniment a participat și un redactor de la „Atitudine în Argeș”, prilej cu care vă prezentăm cele mai importante momente petrecute, săptămâna trecută, în Parlamentul European.

Gala Educaţiei Argeşene, la semicentenarul Inspectoratului Şcolar Județean

Luni, 08 Octombrie 2018 12:21

Sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a sărbătorit, vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Educaţiei”, 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a cuprins o serie de activităţi, printre care lansarea volumului monografic al instituţiei, dezvelirea unei plăci comemorative dar şi o gală de premiere prin care organizatorii şi-au propus să reunească pe toţi cei care au contribuit şi contribuie la atingerea excelenţei în învăţământul argeşean.

 

Partenerii de afaceri ai lui Cătălin Chelu, trimiși în judecată pentru delapidarea ALPROM

Luni, 01 Octombrie 2018 17:09

# Fostul director economic și director general al societății, cercetați într-un dosar cu prejudicii uriașe
Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, încă din iunie 2018, un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare pe numele a două persoane din conducerea Alprom SA  (cândva unul dintre cei mai mari prelucrători ai lemnului din industria românească), și alți doi oameni de afaceri prin care era devalizată societatea. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală București (ANAF), iar parte vătămată Alprom SA.. Gheorghe Ovidiu Șuță, director economic la Alprom între 2003 și 2012, este acuzat de

Firmele CNCD și Girexim au pretenții de milioane de lei de la Publitrans

Luni, 01 Octombrie 2018 17:06

# Firma lui Constantin Scarlat cere societății Consiliului Local Pitești - 2,1 milioane lei, iar societatea lui Gheorghe Văsâi - 1,8 milioane de lei
Dacă până în urmă cu câțiva ani, firmele private Girexim și CNCD erau în asociere cu Publitrans, acum acestea au acționat în instanță societatea Consiliului Local Pitești ca să-și recupereze unele datorii. În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești s-a ales „praful” de asocierea dintre cele trei societăți.

 

Consilierii locali PAM și UNPR din Bradu nu au votat un proiect ce ar fi adus bani la bugetul comunei

Luni, 01 Octombrie 2018 17:03

Consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară dar și, mai ales, cel al UNPR – Andrei Niță, din comuna Bradu, au respins, joi (primii, prin abținere, al doilea, votând împotrivă),  pentru a doua oară, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru educațional privat. Votul lor lovește însă nu în investitorul privat, ci chiar în locuitorii comunei, cu dare de mână, care ar fi preferat să-și lase copiii la un after-school performant și modern, aproape de casă. Managerul școlii private Lexford Castel din Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să deschidă un nou sediu în Bradu, care să vină în întâmpinarea părinților și copiilor din zonă, dar și din cartierele apropiate ale Piteștiului, precum Craiovei sau Prundu.

Gafă a Consiliului Județean Argeș! Douăsprezece persoane la prezidiu pentru treisprezece oameni în sală

Luni, 01 Octombrie 2018 16:59

# Evenimentul organizat de Consiliul Județean a coincis cu deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Simpozionului Internațional Experimentul Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, pare a fi într-o dispută de imagine cu reprezentanții Primăriei Pitești. Cele două instituții stabilesc, de ceva timp, evenimente importante pentru argeșeni în același timp. S-a întâmplat și vineri, 28 septembrie, când în sala Consiliului Județean s-a desfășurat o dezbatere interesantă la care au luat parte reprezentanți ai Academiei Române cu origini argeșene, împreună cu reprezentanți ai mediului universitar sau ai administrației publice județene și locale, iar, în același timp, în sala Primăriei se desfășura deschiderea oficială a Simpozionului Internațional „Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură”, ediția a XVIII-a. 

 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „În urma noastră vin oameni care știu ce au de făcut”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:56

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș au fost, destul de des, puși la încercări grele în acest an. Dacă anul 2017 a fost încheiat cu 73 de fișe de accident, în 2018, până săptămâna trecută, deja existau 90 de fișe de accident. Din nefericire, trei dintre ele au fost mortale: turista care a căzut 100 de metri de pe potecă în timp ce urca spre mănăstirea Cetățuia, bărbatul care a murit după ce căzut într-o prăpastie, în zona Vârfului Moldoveanu și tânăra care a căzut o sută de metri pe stânci în Munții Piatra Craiului. Ca resursă suplimentară, echipa de salvatori montani din Argeș a intervenit săptămâna trecută în sprijinul celor de la Sibiu pentru salvarea a doi turişti aflați în apropiere de lacul Bâlea, unul dintre ei murind la spital.

Cătălin Rădulescu contraatacă! Deputatul cere retragerea sprijinului politic lui Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:40

După ce deputatul Cătălin Rădulescu a precizat, de curând, că PSD-ul este „în sezonul scrisorilor pierdute” a venit și rândul său să redacteze una. Rădulescu, cunoscut drept deputatul „mitralieră”, este nemulțumit de faptul că președintele CJ Argeș, Dan Manu, ar fi declarat într-o ședință a PSD Argeș, conform instituțiilestatului.ro, că Liviu Dragnea va fugi în Brazilia, dacă va fi condamnat la închisoare cu executare.  Cum acesta a rămas fără sprijinul politic al PSD Argeș, după ce chiar Dan Manu a fost unul dintre contestatarii săi, acum Rădulescu contraatacă!

 

Pagina 18 din 168

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea