„Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical” – evenimentul pe care nu trebuie să îl ratezi

Duminică, 19 Mai 2024 07:20

 

 

Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti organizează, alături de Consiliul Judeţean Argeş, Conferinţa Internaţională Romano-Germană cu tema: „Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical”. Evenimentul va avea loc în data de 23 mai 2024, ora 10:00, şi va fi găzduit în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, sub coordonarea domnului dr. Alexandru Tudor Goleşteanu - medic neurochirurg, în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

 

Atelier științific la Centrul Universitar Pitești

Sâmbătă, 18 Mai 2024 16:14

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești și care au fost prezenți la un atelier științific la Centrul Universitar Pitești. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.
 
Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

"Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că  am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

A fost inaugurat Complexul de locuinte protejate si centrul de zi de la Tigveni

Vineri, 17 Mai 2024 16:59

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost prezenți astăzi, la Tigveni, la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi, din satul Bălilești. La eveniment au participat și parlamentari de Argeș, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristian Puiu, subprefectul Marius Pârvu, Mariana Vișan, director Direcţia Organism Intermediar Programul Operaţional Regional din cadrul ADR Sud Muntenia, consilieri județeni și autorități locale.

Acest Complex și Centru de zi din Bălilești reprezintă al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către DGASPC Argeș, după cel de anul trecut de la Băbana. Investiția din comuna Tigveni a avut o valoare totală de 6.152.556 lei, din care Consiliul Județean a asigurat 1.445.084 lei, restul fiind fonduri nerambursabile.

Prin proiect s-a realizat dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip Locuință Protejată pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Tigveni (care are în prezent 207 beneficiari) și a unui Centru de Zi.

"Fiecare român merită mai mult, inclusiv persoanele cu dizabilități. În România viitorului avem obligația unei Românii inclusive, o Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale, o Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili decât noi. Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru aceștia.

Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect astfel încât să avem aici, la Tigveni, locuințe protejate și condiții atât de bune" - Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

UPDATE - Salariatii STATIEI PECO inchise la Calinesti au mutat protestul in fata azilului vecin, cel din cauza caruia li s-a inchis firma

Vineri, 17 Mai 2024 12:22

UPDATE: La protestul inițiat de managerul firmei au ajuns și o parte dintre salariați, aceștia declarându-și îngrijorarea pentru situația creată, situație care ar putea duce la pierderea slujbelor. Salariații stației PECO închise, la Călinești, au continuat protestul. Vineri, după-amiază, alături de patronul firmei, intrat, la poarta ISU Argeș, în greva foamei. Sâmbătă –pentru că activele firmei trebuiau păzite și securizate – salariații și-ai continuat protestul, unul civilizat și tăcut, chiar în fața azilului din cauza căruia li s-a închis lor activitatea, azil care, se pare, funcționează fără prea multe avize din partea instituțiilor statului.

 

TEXTUL INIȚIAL: Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare

 

Tragedia petrecută, cu ceva timp în urmă la Crevedia, a dus la multe. La modificări legislative, în primul rând. În al doilea rând, s-a trecut la controale drastice, mai ales în zona de butelii GPL. Jumătate au dispărut, fiind închise. Poate, POATE, în al treilea rând s-a lăsat loc și cu ceva abuzuri. Poate, vom vedea. Pentru că, în cazul prezentat mai jos, justiția este, cel mai probabil, cea care va trebui să se pronunțe într-o luptă dintre un particular, cu stație PECO, și instituțiile foarte, prea atente uneori, ale statului.

Încep Zilele Municipiului Pitești. Programul evenimentelor

Vineri, 17 Mai 2024 07:59

Se împlinesc, în această perioadă, 636 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului. A doua jumătate a lunii mai vine, la Pitești, încărcată de evenimente – culturale, artistice și sportive - oferite publicului de toate vârstele. Seria acestora va fi deschisă de sărbătoarea comunității noastre: Pitești Fest – Zilele Municipiului Pitești, ediția a 32-a.

Timp de cinci zile, între 17 și 21 mai, în Orașul Lalelelor vor avea loc manifestări diverse, sub egida Zilelor Piteștiului 2024:

 

19 mai 2024 - Pitești Half Marathon, ediția a V-a. Vezi, mai jos, toate detaliile

Joi, 16 Mai 2024 09:09

Cel mai mare eveniment de alergare pe șosea din orașul nostru și unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune - Pitești Half Marathon - se va desfășura duminică, 19 mai 2024, în cadrul manifestărilor organizate sub egida Zilelor Municipiului Pitești 2024. Organizată de Pitești Triathlon Team, cu sprijinul Primăriei Pitești, manifestarea se bucură, și în acest an, de susținerea a numeroși parteneri, companii locale și naționale implicate activ în buna organizare a competiției.

Această ediție va reuni peste 240 de participanți înscriși în concurs - sportivi și pasionați ai alergării din zonă și din țară, care se vor întrece pe un traseu provocator. Zona de start / finiș va fi în Piața Primăriei din strada Victoriei, iar cele trei probe - Cursa Populară (5 km), Cros (10 km) și Semimaraton (21 km) - vor avea trasee separate și se vor parcurge doar o singură tură.

Traseul evenimentului este următorul: strada Victoriei, str. Teiuleanu, Bd. I.C. Brătianu, Calea București, str. Maternității, str. Trivale, str. Egalității, Calea Craiovei, Bd. Frații Golești.

Vizită de lucru la spitalele din Argeș. Va fi construit un Centru de Radioterapie la Pitești!

Joi, 16 Mai 2024 09:01

 

Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Alexandru Rogobete, alături de președintele Ion Mînînză în vizită de lucru la spitalele din Argeș. Va fi construit un Centru de Radioterapie la Pitești.

Consiliul Județean Argeș pregătește, într-un stadiu alert, noile proiecte de dezvoltare și modernizare ale spitalelor din Argeș pe care le are în administrare. Ieri, ministrul secretar de stat în Ministerul Sănătății, asistent universitar doctor Alexandru Rogobete, a purtat discuții tehnice împreună cu președintele Ion Mînzînă, deputatul Remus Mihalcea, medic de profesie, echipa de conducere a Consiliului Județean, aparatul de specialitate și cu managerii spitalelor din Pitești pe o serie de proiecte aflate în diferite stadii de implementare. Unul dintre cele mai importante proiecte este construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Pentru acest proiect, Ministerul Sănătății a aprobat deja finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Centrul de Radioterapie va fi o construcție cu 5 nivele și urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie. De asemenea, președintele Ion Mînzînă a insistat și pentru dotarea cu un nou angiograf a Spitalului Județean de Urgență Pitești, dar și pentru proiectul de consolidare și reabilitare a vechii clădiri a spitalului. În paralel, se are în vedere și reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Pediatrie Pitești. De altfel, după aceste discuții tehnice, secretarul de stat, împreună cu președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au vizitat cele două spitale.

 

Dosar strămutat după ce o avocată a luat o probă pentru a o studia acasă

Joi, 16 Mai 2024 08:38

 

Avocata reclamantei a luat acasă o probă depusă într-o cauză civilă, iar părţile pârâte, nemulţumite de gestul ei, au făcut o cerere de strămutare a dosarului. S-a cerut judecarea la altă instanţă, pe motivul că dispariţia probei, un CD, afectează imparţialitatea procesului.

La data de 25 martie 2024 s-a înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești o cerere prin care două argeșence au solicitat strămutarea unui dosar care are ca obiect acțiunea în răspundere delictuală, de pe rolul Judecătoriei Câmpulung, invocând bănuiala legitimă.

 

Șapte argeșeni luptă pentru președinția Consiliului Județean. Listele de consilieri județeni

Joi, 16 Mai 2024 08:26

 

 

Șapte argeșeni, de la tot atâtea formațiuni politice, au intrat în lupta pentru câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș, la alegerile care vor avea loc în data de 9 iunie 2024. În continuare vă prezentam candidații partidelor politice pentru funcțiile de președinte al CJ Argeș și de consilier județean. Trei dintre candidații pentru conducerea administrației județene se reîntâlnesc în această postură pentru a doua oară consecutiv, luând parte și la alegerile din 2020. Este vorba de Ion Cornel Lazăr, Emanuel Soare și Ion Mînzînă, cel care a și obținut funcția de președinte la alegerile trecute, obținând și majoritate în CJ Argeș. Tot el este și marele favorit la alegerile din luna iunie, conform sondajelor.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERILIZARE

Joi, 16 Mai 2024 07:09

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient. Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare precum autoclavele sau lichide, începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.

 

Primarul de la Bogaţi a început lucrările de eficientizare energetică la Școala ,,Radu cel Mare” cu o lună înainte de alegeri

Miercuri, 15 Mai 2024 15:05

 

# Se apropie examenele naţionale, iar şcoala e un şantier

În comuna Bogaţi se munceşte de zor, la ordinele primarului Ion Gîrleanu. Vin alegerile şi asta e tot ce contează pentru edilul care mai vrea un mandat în fruntea localităţii. Dar cu ce preţ? Au început lucrările de eficientizare energetică la Școala ,,Radu cel Mare”, dar momentul e cum nu se poate mai nepotrivit. Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a se apropie, iar şcoala e un şantier.

Rivalii politici spun că primarul a făcut proiectul pe genunchi.

 

 

Elevii indisciplinaţi nu mai au voie să circule cu microbuzele şcolare

Miercuri, 15 Mai 2024 12:00

 

Pe 30 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 239 de voturi „pentru“, zero „împotrivă“ și o abținere, o propunere legislativă care stabileşte că microbuzele şcolare nu pot transporta decât elevi şi profesori. Mai mult, elevii care nu au un comportament şi un limbaj civilizat sau care distrug bunurile din autovehicul nu vor mai avea voie să se deplaseze cu microbuzele şcolare pentru o anumită perioadă de timp.

 

După ce şi-a rupt picioarele la pas prin Argeş, Alina Gorghiu a citit şi dicţionarul “ORTOPEDIC” al Limbii Române!

Miercuri, 15 Mai 2024 11:02

 

Alina Gorghiu, ministra Justiţiei şi şefa PNL Argeş, se pricepe de minune şi la limba română, dar şi la medicină. Şi-o spune cu gura plină ca să audă tot poporu’, că tot e campanie electorală şi a te face de râs la nivel national, e chiar ceva obişnuit. Ei bine, vă spunem că săptămâna trecută, la radio, Gorghiu s-a lăudat că există formă de feminin pentru substantivul “ministră”. De parcă Alinuţa ar lucra la Institutul Naţional de Lingvistică “Iorgu Iordan”… Şi asta nu e tot! Şefa PNL Argeş a spus că această formă “ministră” se află notată în Dicţionarul ORTOPEDIC.

 

Șase candidați pentru fotoliul de primar al municipiului Pitești. Listele pentru Consiliul Local

Miercuri, 15 Mai 2024 08:33

 

Lupta pentru Primăria Pitești a adus în arena alegerilor din acest an doar șase candidați. Numărul este semnificativ mai mic comparativ cu cel de la alegerile locale din 2020 când au fost treisprezece persoane interesate de fotoliul de primar al municipiului. Doar doi dintre actualii candidați au participat și la alegerile trecute, Ionuț Moșteanu și Cristian Gentea, ultimul dintre ei obținând primul mandat de primar. De altfel, pe lista de consilieri locali ai lui Gentea se află și Dănuț Dinu sau Cristian Popescu, doi dintre foștii săi contracandidați la Primăria Pitești, dovadă că proiectele derulate în ultimii patru ani au reușit să îi convingă să i se alăture. Conform sondajelor, Cristian Gentea este favorit să obțină un nou mandat de primar.

 

Pădurar de la Ocolul Silvic Codrii Verzi, arestat preventiv

Miercuri, 15 Mai 2024 08:11

 

Pe 9 mai, polițiștii argeșeni au desfășurat un număr de 20 de percheziții care au avut loc la Ocolul Silvic Codrii Verzi, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori. Sunt vizate de cercetări mai multe persoane din comuna Mihăești. Anchetatorii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

 

 

Încă şase şcoli din Argeş - incluse în programul “Masă sănătoasă în şcoli”

Miercuri, 15 Mai 2024 07:55

 

La acest moment, 27 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru fac parte din programul “Masă sănătoasă în şcoli”, în cadrul căruia elevii primesc zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare gătită, în valoare de 15 lei porţia. Guvernul a extins lista unităţilor beneficiare, astfel că 6 şcoli din mediul rural au fost incluse în acest program.

După această suplimentare, la nivel national, încă 62.771 de elevi vor beneficia de masă la şcoală, iar Executivul a mai alocat suma de 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ 1,02 miliarde de lei alocați printr-o hotărâre adoptată la sfârșitul lunii februarie., potrivit Edupedu.ro.

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti - în topul celor mai bune universităţi din ţară!

Miercuri, 15 Mai 2024 07:34

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti, se află pe locul 3 în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior.

Menţionăm că Metarankingul Naţional este un mecanism de evaluare şi ierarhizare a universităţilor din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaţionale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG).

 

 

Un argeșean a vrut să fie șofer cu acte false. Cine l-a dat pe mâna poliției

Miercuri, 15 Mai 2024 07:15

 

Un argeșean a vrut să obțină un permis de conducere românesc cu pretextul că are deja unul pentru mai multe categorii, obținut în altă țară. A dat o declarație notarială falsă, a întocmit, în 2020, dosar de preschimbare la Serviciul Permise din Pitești, dar angajații s-au prins și au sesizat poliția. De fapt, bărbatul nu a deținut permis de conducere valabil. În mai anul acesta, Judecătoria Pitești a dispus desființarea actelor.

În motivare s-a reţinut că, la data de 3 septembrie 2020, la sediul S.R.P.C.I.V. Argeș, bărbatul a depus dosarul de preschimbare a permisului de conducere emis la data de 22.07.2015, de către autoritățile din altă țară.

 

Proiect de peste 65 de milioane de euro, depus de Consiliul Județean Argeș

Marţi, 14 Mai 2024 18:18

 

Pe 14 mai 2024, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș a fost aprobat proiectul ,,Modernizare DJ 659: Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni – Lim. Jud. Dâmboviţa, km 0+000 – 58+320, L = 58,320 km’’ în vederea finanțării în cadrul Programului Regional Sud Muntenia 2021 – 2027.

 

„Este al doilea mare proiect de infrastructură rutieră pe fonduri europene depus de Consiliul Județean Argeș în Programul Regional Sud Muntenia 2021 – 2027. Săptămâna trecută, președintele Ion Mînzînă a semnat cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud – Muntenia: DJ 679 Păduroiu (DN67B) - Lipia – Popești - Lunca Corbului – Pădureți – Ciești - Fâlfani - Cotmeana - Malu - Bârla - Lim. Jud. Olt, în lungime de 48 km, care va fi modernizat pe fonduri europene”, a precizat Consiliul Județean Argeș.

 

Liber la furat! Evazioniștii care au produs un prejudiciu de până la 1.000.000 de euro scapă de închisoare

Marţi, 14 Mai 2024 16:23

 

La finaul săptămânii trecute, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat controversata lege inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care evazioniștii care au produs un prejudiciu mai mic de 1.000.000 de euro scapă de închisoare dacă achită suma, plus o penalizare.

Deşi legea a fost contestată de instanța supremă și de opoziție, Curtea Constituțională a respins sesizările. Motivul? Cică legea face trecerea spre „teoriile moderne” ale Dreptului, care au ca obiectiv principal recuperarea prejudiciului, nu condamnarea făptașilor.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 14 Mai 2024 14:23

 

ROMÂNI

Noi, ca români europeni,

Cu NATO, şi americani,

Nu ne mai ştim ca cetăţeni...

Umblăm prin lume după bani.

 

 

Pagina 14 din 509

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea