Managerul Spitalului Orășenesc și primarul Mioveniului, lămuriri despre funcționarea noii unități spitalicești

Luni, 10 Februarie 2020 14:27

Săptămâna trecută, la  Spitalului Orășenesc Mioveni a avut loc la o întâlnire cu presa, organizată cu scopul de a prezenta cetățenilor orașului și publicului larg, o radiografie a serviciilor medicale pe care noul spital le oferă în acest moment.

 

Dezastru în pădurile din Argeș! Aproape 120.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți de vijelii

Luni, 10 Februarie 2020 14:22

# Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: „O treime din cota de masă lemnoasă pe care o recoltăm anual este ruptă și doborâtă de vânt”

Fenomene meteo devastatoare au provocat un adevărat dezastru în zona înaltă a judeţului Argeș. Iarna a lovit în forţă într-o noapte!  Viscolul puternic, cu rafale de 100-120 km/h  a doborât  aproape 120.000 de metri cubi de lemn, în județ, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020.

Licitație de milioane de euro pentru ce a mai rămas din ALPROM

Luni, 10 Februarie 2020 14:20

Se apropie o nouă licitație pe bucăți din cadavrul ALPROM, altădată una din perlele industriei autohtone. Se vând apartamente, sediul administrative, terenuri ce însumează numeroase hectare. Nici prețurile nu sunt mici, unele licitații pornesc de la un million de euro…

 

Buget echilibrat, la Bradu, pentru toate satele componente

Luni, 10 Februarie 2020 14:18

Proiectul de buget, la Bradu, a fost discutat, punct cu punct, de către conducerea primăriei, cu cetățenii. Un buget încăpător, însă echilibrat, desfăcut cu atenție pentru fiecare sat. Oamenii și-au spus părerile cu privire la acesta, și-au anunțat nevoile și dorințele, iar reprezentanții administrației locale și-au luat notițe, așa cum este, dealtfel, normal.

Ședințele de lucru ale Adunării Eparhiale au început să se umple de ”foști”

Luni, 10 Februarie 2020 14:16

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat, marțea trecută, lucrările Adunării Eparhiale. Schimbările politice recente, dar și anumite fricțiuni interne de partid, sau cauze chiar mai ordinare de atât, au dus la o explozie de ”foști” în forul de conducere amintit. ”Foști” care vor dispărea, probabil, după încheierea acestui mandate, în Parlamentul de la Curtea de Argeș.

 

Investiții importante în aparatura medicală la Spitalul Județean Argeș

Luni, 10 Februarie 2020 13:45

Spitalul Județean de Urgență Pitești a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului. În acest fel, au fost realizate numeroase investiții în echipamente medicale și dotări materiale, după cum urmează:

În 2019, la Pitești, s-au emis 14.000 de abonamente de parcare tip reședință

Luni, 10 Februarie 2020 13:30

PARCĂRI DE REȘEDINȚĂ:
În cadrul Serviciului Exploatare - Parcări s-au făcut proceduri de închiriere a locurilor de  parcare de reședință, potrivit prevederilor H.C.L. 185/2012 cu modificările și completările ulterioare, în toate cartierele din municipiul Pitești, la un total de 550 de blocuri, respectiv pentru 50 % din blocuri (1060 de blocuri) a fost asigurată închirierea locurilor de parcare.

 

Dacia Duster, mai ieftină în străinătate, decât în România

Luni, 10 Februarie 2020 13:27

# Se pregătește modelul electric? Afaceri suplimentare de 1 miliard de euro la Mioveni
De ceva vreme șoferii sunt atrași de SUV-uri, așa că majoritatea producătorilor au introdus în gama lor modele pentru a le îndeplini așteptările. Sunt mașini cu garda la sol mai ridicată ce oferă o poziție de condus mai înaltă, mai mult spațiu interior, precum și un portbagaj pe care îl poți accesa mai ușor decât la alte modele de caroserii, precum sedanul, de exemplu.

Uluitor!!! Un argeșean nu își poate înmatricula mașina cumpărată, în 2018, de la statul român

Luni, 10 Februarie 2020 13:24

# De un an, statul o verifică... să nu fie furată! # Comisar șef Emil Angheloiu (foto), șef serviciu permise și înmatriculări: ”Avem chiar și cazuri cu mașini de poliție care sunt în aceeași situație”.
Un argeșean reclamă faptul că, încă de la sfârșitul anului 2018, nu își poate înmatricula mașina, cumpărată de la ANAF Argeș, pentru că poliția o verifică... să nu fie furată! 

 

Dosarul „Metro” a fost restituit DNA-ului

Luni, 10 Februarie 2020 13:23

La 17 ani de la primele sesizări ale organelor de urmărire penală cu privire la dosarul „Metro”, în care 159 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal, cauza este departe de a fi soluționată, ea ajungând din nou în mâna procurorilor DNA. Cu toate că dosarul în care fostul primar din Bradu, Costel Zamfir (foto), a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului 2018, fiind acuzat de

Prefectul Emanuel Soare, pus în dificultate de jurnaliști

Luni, 10 Februarie 2020 13:03

# A luat 99 de puncte la proba scrisă a concursului în care a devenit funcționar public, dar a fost ezitant când a fost întrebat de subiecte # Prefectul județului, despre  concursul de la Casa de Pensii a municipiului București: „Au fost … ă… 3 subiecte, au fost ... ă ... legate de pensii!”

Timp de aproape două luni de când Guvernul Orban l-a demis pe Emilian Dragnea din funcţia de prefect al județului, PNL Argeş a tot căutat să îi găsească un înlocuitor.  La sfârșitul anului 2019, președintele Adrian Miuțescu l-a propus prefect, în urma unor selecții interne, pe Emilian Soare, prorector al Universității din Pitești.

 

Să îi cunoaștem, să îi lăudăm. Oamenii cu suflet mare de care societatea are nevoie

Luni, 10 Februarie 2020 13:02

Este studentă la Facultatea de Drept din Pitești, asistentă medicală, mamă a doi copii, angajat full time. Și își face timp, oricât de mult, pentru a iniția sau promova acțiuni caritabile, ceea ce este absolut lăudabil. Ana Maria Pănescu, din Topoloveni, are rezerve pentru toate acestea. Dorește să se implice mai mult în viața comunității, are o experiență de 10 ani în antreprenoriat, a format, profesional, sute de persoane.

Dan Hodoș, președintele PLUS Argeș: „Sunt pregătit pentru a administra Piteștiul si a fi Primarul sau City Managerul acestuia”

Luni, 10 Februarie 2020 12:59

# Cine este Dan Hodoș? Ce ar trebui să știe piteștenii despre dvs.?
- În prezent sunt consultant în dezvoltare de piețe internaționale, dar și în dezvoltare urbană. Până acum puțin timp, am fost membru în echipa de dezvoltare a proiectului Smart City de la Primăria Alba-Iulia. De asemenea, sunt fost consilier al primarului Piteştiului pe probleme de dezvoltare urbană. În ultimul an am fondat „Asociația de Dezvoltare și Inovare ”Pitesti Smart City”,

 

Notărița Ana Stan, în lupta pentru Primăria Pitești: „Este necesară realizarea centurii de vest a municipiului”

Luni, 10 Februarie 2020 12:58

# Ana Stan își dorește reorganizarea Poliției Locale Pitești

Notărița Ana Stan, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din Pitești, este înscrisă în competiția internă a PNL Argeș pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al Piteștiului. Aceasta și-a propus un program electoral realizat împreună cu piteștenii și pentru piteșteni, care să țină cont de nevoile și aspirațiile lor. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi în interviul următor.

Dezastru în pădurile din Argeș. Aproape 120.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți de vijelii

Vineri, 07 Februarie 2020 10:51

Fenomene meteo devastatoare au provocat un adevărat dezastru în zona înaltă a judeţului Argeș. Iarna a lovit în forţă într-o noapte!  Viscolul puternic, cu rafale de 100-120 km/h, a pus la pământ aproape 120.000 de metri cubi de lemn, în Argeș, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020. În Argeş, lângă Aninoasa, vijelia a pus la pământ peste 200 de hectare de pădure. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeș susţin că la Ocolul Silvic Aninoasa aproape 100.000 de metri cubi de lemn au fost doborâți. Sunt semnalate doborâturi masive și pe raza ocoalelor Domnești și Câmpulung.

 

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești continuă protestele

Marţi, 04 Februarie 2020 15:04

S-au împlinit două săptămâni de proteste la Curtea de Apel Pitești. Magistrații continuă protestele ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu. Marți, 4 februarie, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor Curții de Apel Pitești pentru a decide dacă se continuă cu forma de protest adoptată anterior, la data de 21 ianuarie, cea a suspendării activității judiciare, ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților și a personalului auxiliar din cadrul instanțelor.

Pronunțarea în dosarul lui Tudor Pendiuc a fost amânată pentru 12 februarie

Luni, 03 Februarie 2020 15:32

Tribunalul București a amânat pronunțarea în cazul lui Tudor Pendiuc pe 12 februarie. La termenul din 30 ianuarie, instanța a amânat pronunțarea în dosarul în care fostul primar al Piteștiului este acuzat că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale ca sa fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și

 

Piteștean amendat, la Costești, pentru viteză, de un radar fantomă

Luni, 03 Februarie 2020 15:30

# Șoferul s-a întors să fotografieze mașina și a fost amendat din nou
Întâmplare neplăcută, săptămâna trecută, pentru un șofer din Pitești. Acesta a fost surprins de un aparat radar, pe șoseaua ce leagă orașul Costești de DN Pitești-Craiova, cu aproape 100 la oră. Polițiștii l-au oprit și amendat. Cum, însă, omul nu văzuse nici o mașină în zonă, s-a întors la ”locul faptei”, ca să se convingă că există, în arealul menționat de polițiști, un radar.

Judecătorii Tribunalului Argeș protestează pe o perioadă nedeterminată

Luni, 03 Februarie 2020 15:09

Judecătorii Tribunalului Argeș au decis continuarea protestului, pe o perioadă nedeterminată, față de eliminarea pensiilor de serviciu. Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor în vederea stabilirii continuării sau încetării protestului magistraţilor, în raport de adoptarea legii pentru abrogarea pensiilor de serviciu.

 

Deși patronul firmei Biff a decedat în urmă cu trei ani, lichidatorul încă vinde, pe bucăți, averea agonisită de Vatică Bold

Luni, 03 Februarie 2020 14:58

# Primăria Uda a intentat proces firmei și solicită 165.000 lei

Lichidatorul judiciar al firmei Biff Internaţional, firmă ce a aparţinut omului de afaceri Vătică Bold, a publicat, săptămâna trecută, anunţurile privind licitaţia publică în care va scoate la vânzare ce a mai rămas, probabil, din bunurile respectivei societăţi. În anii trecuți, s-au vândut de la calculatoarele de birou, mobilierul şi diverse echipamente, la sediul firmei, terenuri, case şi chiar casa de vacanţă.

Colegiu Prefectural cu gripă și… ”ciumă galbenă!”

Luni, 03 Februarie 2020 14:54

# Subprefectul Bughiu le-a dat lucrare de control primarilor # Au fost invitați toți parlamentarii de Argeș. A participat numai Dănuț Bica
La Colegiul Prefectural de vineri au fost prezenți deputatul Dănuț Bica, Adrian Bughiu, subprefectul județului, directorii deconcentratelor, numeroși primari, secretari.
Bughiu nu s-a sfiit să le dea, la un moment dat, un extemporal primarilor:

 

Pagina 14 din 199

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea