”Să învățăm pentru viitor!” Meditații gratuite pentru micuți organizate la Parohia Turculești

Luni, 04 Martie 2019 15:12

Preotul Cosmin Bologea, din parohia Turculești (Călinești), nu este la prima inițiativă interesantă. Menționăm doar desele incursiuni prin localitate pentru distribuirea ajutoarelor pe care le primește de la credincioși dar și implicarea, anul trecut, în ridicarea, de la zero, a unei locuințe pentru un sătean rămas pe drumuri. Astăzi, însă, este vorba de inițierea unui program destul de elaborat, program ce implică, în fiecare sâmbătă, meditații gratuite pentru micuți. Matematică și română, deocamdată, iar în viitorul apropiat, și engleză. Plus activități didactice recreative.

 

Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Luni, 04 Martie 2019 15:08

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

În 2018, s-a dispus achitarea a 40 de inculpați, în 30 de cauze, la nivelul Parchetelor din Argeş

Luni, 04 Martie 2019 15:03

În februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, condus de procurorul general Mihail  Aldea, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2018.  La prezentarea bilanțului a onorat cu prezența și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti are în subordinea sa două parchete de nivel judeţean, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, precum şi 10 unităţi locale de parchet.

 

Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

Firma fraților Rădulescu a dat în judecată Prefectura și Primăria Pitești

Luni, 04 Martie 2019 14:48

# Trimis în instanță de Prefectura Argeș, dezvoltatorul care construiește Maia Căpitan Cuțui dă mingea peste fileu

Tenis cu trimiteri în instanță, între Prefectura Argeș, Primăria Pitești și firma familiei Rădulescu. În data de 19.11.2018, Instituția Prefectului Argeș a deschis, la Tribunalul Argeș, o acțiune în contencios administrativ şi fiscal (Dosar 6544/109/2018) împotriva Consiliului Local al Municipiului Pitești, care are calitatea de pârât, pentru anularea actului administrativ H.C.L. NR.169/24.04.2017, 202/28.06.2018 (P.U.Z. Căpitan Cuțui).

 

Blocul Maia Craiovei - ţeapă imobiliară sau afacere cinstită?

Luni, 25 Februarie 2019 15:58

# În documentația inițială, erau prevăzute 35 de locuri de parcare interioare. Acestea s-au transformat într-un… spațiu comercial # Oficial al Primăriei Pitești: „Nu am autorizat așa ceva...!”

Un bloc nou și frumos vine să completeze peisajul urban al Piteștiului. Amplasat stradal, pe Craiovei, pe un fost spațiu verde care era, odată, derdeluș. Numai că… nu se vede nici un loc de parcare… Proprietarii blocului 53, din Calea Craiovei, s-au declarat, de la începutul lucrărilor,  nemulţumiţi de construcţia ce urma a fi făcută în faţa apartamentelor acestora.

Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti, pas important pentru promulgare

Luni, 25 Februarie 2019 15:50

# Povestea câinilor de avalanșă din Argeș

Săptămâna trecută, în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților s-a discutat Proiectul de Lege privind câinii salvamontişti. Inițiativa îi aparține parlamentarului argeșean Simona Bucura-Oprescu, cu sprijinul conducerii Salvamont Argeș. Proiectul de Lege a fost readus în discuție după ce a fost uitat prin sertarele din Parlament de mai bine de un an.

 

Partid decimat din interior. Președintele TNL Argeș, acuzat de atitudine ostilă față de Adrian Miuțescu

Luni, 25 Februarie 2019 15:35

# Gelu Tofan: „George Hristescu va fi exclus statutar în perioada următoare” # Conflictul de la liberali continuă! Fotografii făcute pe un gard, în miezul nopții!
Pentru PNL Argeș anul 2019 a început cu scandaluri și lupte interne. Nu este lună fără conflict la liberalii argeșeni! După dizolvarea conducerii PNL Pitești a urmat decapitarea organizației de tineret a liberalilor. În ședința BPJ din 13 februarie s-a luat în discuție excluderea din partid a lui George Hristescu, președintele TNL Argeș. Se pare că totul a plecat de la niște poze făcute la un gard, în miez de noapte, cu tinerii liberali care s-ar fi „distrat” în sediul organizației de tineret.

Motivele numirii lui Mircea Drăghici în fruntea AEP

Luni, 25 Februarie 2019 15:27

Mircea Drăghici a fost „recompensat” după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea sa la conducerea Ministerului Transporturilor. Deputatul argeșean a fost propus pentr a-l înlocui pe Daniel Barbu în fruntea Autorității Electorale Permanente. Această mutare pare un pic ciudată, în condițiile în care „beneficiile” ar fi mult mai mici față de cele obținute din funcția de deputat și trezorier al PSD.

 

Garda Forestieră Argeș, amenzi de 769.000 lei în 2018

Luni, 25 Februarie 2019 15:21

În anul 2018, Garda Forestieră Județeană (GFJ) Argeș a efectuat 326 de controale de regim silvic și materiale lemnoase, fiind descoperită o cantitate de 497,12 mc de arbori tăiați ilegal. Instituția condusă de Alin Mihai (foto) a constatat anul trecut 191 de contravenții, din care 11 date de poliție, în valoare totală de 769.000 lei. Anul trecut, Garda Forestieră Argeș a făcut și 10 sesizări penale în urma controalelor desfășurate. Valoarea prejudiciilor din infracțiuni se ridică la suma de 212.811 lei.

Scandalul extinderii cimitirului din Bradu se prelungește

Luni, 25 Februarie 2019 15:04

# Preotul din Geamăna: „Nu mai avem  loc pentru înmormântări... Trebuie să găsim, urgent, o soluție” # Primarul nu mai vrea să audă de proiect
Așa cum s-a mai scris, potențiala expansiune a terenului pentru cimitirul din Geamăna, a născut multe controverse, una dintre acestea fiind legată de faptul că vânzătorul este rudă îndepărtată a primarului în funcție.

 

Oamenii de încredere ai lui Frătică dispar din Consiliul Local Bradu

Luni, 25 Februarie 2019 15:00

# Țîță se duce după Țîcă, din data de 28 februarie

Din ultima zi a lui ianuarie, Consiliul Local Bradu s-a… maturizat. Pentru că Țîcă a fost exclus…. Mai exact, Cristinel Soare, consilier PAM, partid condus, la Bradu, de Florin Frătică, a părăsit scena politică a localității. Găsit incompatibil de ANI încă din anul 2014 întrucât în perioada 2008 – 2013 a deținut funcția de consilier local dar și de angajat cu carte de muncă în cadrul primăriei, Soare a tot contestat decizia ANI, reușind să mai fie consilier local până la data de 31 ianuarie a.c.

Un europarlamentar PSD este târât în mocirla PNL Moșoaia

Luni, 25 Februarie 2019 14:18

# Explicația șefului PNL Moșoaia, Alexandru Lucian Mihai: „N-am vrut să accept ca tu să deții funcția de viceprimar în comună… cât ai vrut să-mi dai, 2-3000 de lire sterline?” Totul a început de la o postare a unui fost liberal, care a ținut să îl întrebe pe șeful partidului, pe Adrian Miuțescu, dacă i se pare normală postarea apărută pe grupul lor, cel al peneliștilor din Moșoaia: „Domnule Miuțescu, cum comentați faptul că liderul PNL Moşoaia Alexandru Lucian Mihai în campania în care a împărțit rechizite școlare pentru copiii din Comuna Moşoaia, pentru votanții PSD si copiii lor a avut doar multă M..ie? Cum comentati faptul că îmi amenintă și jignește pe Facebook familia, viitoarea soție. Vă întreb fiindcă se tot laudă cu susținerea şi prietenia dumneavoastră!”, menționează Constantin Mihai-Alin.

 

Licitație de peste 10 milioane de euro!

Luni, 25 Februarie 2019 14:11

# Alprom, fost lider național în producția de mobilier, este scos la vânzare pe bucăți

Compania argeşeană de mobilă Alprom – fost lider național în domeniu, a fost,  de mai bine de zece ani, miza unui război pe plan local între doi oameni de afaceri: Gheorghe Văsîi şi Cătălin Chelu. Primul, influent în judeţul Argeş, a pierdut, în 2010, calitatea de acţionar majoritar la Alprom, în favoarea lui Cătălin Chelu. Cel din urmă, urmărit penal și condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, a fost declarat decedat, la sfârșitul lui 2014. Au rămas însă, în afaceri, firmele sale, locotenenții săi, care au continuat să facă ceea ce știau, cu toții, mai bine.

Un politician abia înscris la liberali visează să devină viitorul primar al Piteștiului

Luni, 25 Februarie 2019 14:09

Concurenţa liberală pentru candidatura la funcţia de primar al Piteştiului devine din ce în ce mai aprigă. Unii dintre cei înscriși la competiția internă pentru fotoliul de primar se retrag, alții acum se înscriu în cursă. Horia Goncearu şi Tiberiu Avrămescu s-au retras din competiția internă. A rămas ca liberalii să aleagă între consilierul local Narcis Sofianu, consilierul judeţean Marius Postelnicescu, consilierul local independent Dănuţ Dinu, Alexandru Tudan - membru PNL. Recent, și-a anunțat intenția de a participa la competiția internă și omul de afaceri Mihai Coteț, un nou intrat în politică.

 

Alina Frătică, fost candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, prestează muncă în folosul comunității la Bradu

Luni, 18 Februarie 2019 23:12

# Soția lui Florin Frătică are de executat 60 de ore de muncă neremunerată ca urmare a ordonanței procurorului Parchetului Tribunalului Argeș # Alina Frătică și-a început deja treaba: „Am făcut curățenie, chestii domestice…”

Alina Frătică, soția lui Florin Frătică - fostul edil de la Bradu, are de executat 30 de zile, echivalentul a 60 de ore, de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia a fost dată în baza ordonanței unui procuror de la Parchetul Tribunalului Argeș care a dat soluţia de renunţare la urmărirea penală într-o cauză în care aceasta era cercetată pentru instigare la fals intelectual şi uzul de fals. În cele din urmă, Alina Frătică s-a ales doar cu prestarea unor ore de muncă în folosul comunității. Începând cu 18 ianuarie, aceasta își „ispășește” orele de muncă la firma Consiliului Local Bradu.

Interese obscure în PSD Argeș! Scandal de proporții între Cristian Gentea și senatorul Șerban Valeca după numirea șefului de la Finanțe

Luni, 18 Februarie 2019 23:07

# Cristian Gentea: „Mi-am dat demisia ca formă de protest” # Ion Mînzînă: „Cei care au luat decizia presupun că vor da și explicațiile de rigoare” # Ion Georgescu: „Fac apel la unitate și reconciliere”
O parte din membrii PSD Argeș și-au arătat nemulțumirea după ce Lucrețiu Tudor a fost schimbat de la conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş. Decizia a venit după ce în ianuarie s-a pus în discuție în Biroul Permanent Județean susținerea acestuia. Prin rezultatele foarte bune înregistrate de AJFP Argeş, Lucrețiu Tudor a fost susținut cu unanimitate de voturi de membrii PSD.

 

Dosarul ”Podul Căteasca”, în pronunțare

Luni, 18 Februarie 2019 23:05

# În dosar, sunt cercetați fostul președinte al CJ, Constantin Nicolescu, patronul Zeus S.A., Grigore Dobre, dar și funcționari publici

Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul  termen în procesul „Podul Căteasca”. Principalii „actori” din dosar sunt Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ şi al PSD Argeş, şi Grigore Dobre, fostul patron al firmei de construcţii Zeus. După ce dosarul a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti, iar Nicolescu a primit şapte ani şi opt luni de

Miuțescu taie și spânzură! Președintele TNL Argeș, exclus din partid!

Luni, 18 Februarie 2019 23:03

Adrian Miuțescu a decapitat organizația de tineret a liberalilor! Președintele PNL Argeș a început să elimine orice contestatar rămas după dizolvarea conducerii PNL Pitești. Potrivit unor surse din cadrul partidului, în ultima ședință de BPJ al PNL Argeș, lui Miuțescu i-au sărit nervii pe George Hristescu, președintele TNL Pitești, și a propus să fie sancționat. Cum? Prin cel mai aspru mod: excluderea! Toți membrii, în afară de Radu Perianu, au votat după cum a „cântat” Adrian Miuțescu, astfel ajungându-se la eliminarea acestuia.

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, la preț redus

Luni, 18 Februarie 2019 22:57

# Autobuzele penale ale lui Pendiuc, greu de vândut # Preţul de vânzare pentru un autobuz, acum, începe de la 30.000 EURO

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

În martie, începe judecarea apelului patronului de la „Atac de Argeș”

Luni, 18 Februarie 2019 22:55

# Florin Paraschivescu a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj

Pe 21 decembrie 2018, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Atât Paraschivescu cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au făcut apel în urma deciziei primei instanțe. Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen al apelului pe 19 martie.

 

Pagina 14 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea