Aveți grijă la pierderile de apă!

Marţi, 10 Octombrie 2023 08:35

 

Pierderile de apă apărute pe rețelele interioare sunt suportate integral de către Utilizatori, întrucât facturarea se realizează în baza citirii indexului contorului de branșament, care este și punctul de delimitare dintre rețeaua publică și cea privată.

Verificarea, întreținerea și administrarea rețelelor interioare sunt atribuții care cad în sarcina utilizatorilor. Pentru a nu vă confrunta cu această situație neplăcută ce poate genera costuri serioase, recomandăm utilizatorilor să monitorizeze permanent rețelele de apă interioare, pentru a elimina riscurile generate de apariția unor eventuale pierderi de apă.

 

Pitești. Apă și canalizare în Colonia ACH

Luni, 09 Octombrie 2023 12:07

 

În colonia ACH au început, pe data de 2 octombrie 2023, și lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare!

Alimentarea cu apă se va face pe 1 kilometru.

Se vor monta, de asemenea, stația de pompare a apelor uzate și conductele de refulare de 800 de metri, de canalizare gravitațională de 350 de metri și apometrele individuale.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 850000 de lei, iar termenul de finalizare nu va depăși 6 luni.

Ulterior, strada va fi asfaltată!

 

Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea extind proiectul prin care au intrat pe piața rezidențială din București

Luni, 09 Octombrie 2023 12:02

 

Oamenii de afaceri Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, pregătesc extinderea cu circa 300 de apartamente a Macro Nord Residence, primul lor bloc cu locuințe de pe piața bucureșteană, aflat încă în construcție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor argeșeni.

Compania Macro SRL, împărțită de cei doi antreprenori, a început în 2021 construcția unui bloc cu 5 etaje și 54 de apartamente pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 38C, o investiție, calculată de Profit.ro, la circa 4,5 milioane de euro.

 

 

Meșteșugurile tradiționale – readuse la viață la târgul Rod cu Spor

Luni, 09 Octombrie 2023 12:00

Ediția a doua a târgului de meșteșuguri și produse tradiționale - ROD CU SPOR a fost o reușită. 80 de producători și meșteri populari i-au așteptat pe vizitatori cu cele mai bune produse, la Muzeul Golești.

Producători din 6 județe (Argeș, Sibiu, Vâlcea, Teleorman, Olt și Buzău) au venit cu fructe, legume, conserve și cele mai bune produse din carne și lactate. De asemenea, meșterii populari din domenii precum țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă au prezentat zeci de produse tradiționale românești.

Continuă lucrările de pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești

Luni, 09 Octombrie 2023 11:54

 

Lucrările de asfaltare demarate de Consiliul Județean Argeș pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești sunt în plină desfășurare. Săptămâna trecută, pe 4 octombrie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, și directorul general al Regiei Autonome Județene de Drumuri, Alina Nicolau, au mers pe teren pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Cum principalii beneficiari ai investiției sunt locuitorii comunelor Mihăești și Poienarii de Muscel, vicepreședintele Marius Nicolaescu s-a întâlnit aici cu primarii celor două localități, Andreea-Iuliana Crîmpiță-Matei și Ion Banzea.

 

 

”Ziua Internațională a Muzicii” și ”Curiozități interbelice”, două inedite expoziții la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 09 Octombrie 2023 11:46

La Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, sunt organizate două expoziții inedite și de interes pentru publicul larg.

Prima expoziție, intitulată ”Ziua Internațională a Muzicii”, îl omagiază pe marele nostru compozitor român, Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 - 6 iunie 1883), anul acesta împlinindu-se 170 de ani de la naștere și 140 de la moartea sa, în contextul în care România a declarat în mod oficial 2023 ca fiind Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu.

Handbal de națională la Mioveni!

Luni, 09 Octombrie 2023 11:33

 

Naționala României de handbal feminin, revine la Mioveni! ROMÂNIA - BOSNIA HERȚEGOVINA, partida din cadrul preliminariilor Campionatului European de handbal feminin 2024, va avea loc pe 11 octombrie de la ora 17:30, la Sala Sporturilor Mioveni.

Biletele se găsesc online pe www.bilet.ro si la casieria sălii, doar în ziua meciului.

Prețuri: 80 lei / 60 lei / 40 lei

 

 

Festivalul „Toamna piteșteană”, ediția a XVII-a: 12 - 22 octombrie 2023!

Luni, 09 Octombrie 2023 11:31

Peste 150 de comercianți, majoritatea producători locali, sunt înscriși la participarea, în acest an, la târgul tradițional al produselor de toamnă, ce va avea loc în perioada 12 – 22 octombrie, la Pitești!

Cea de-a 17-a ediție a festivalului „Toamna piteșteană” se va desfășura în zona centrală a orașului, iar produsele comercializate vor fi din categoria celor de sezon: legume și fructe - proaspete și conservate, miere și dulcețuri, must, ceaiuri de plante, produse din lavandă, flori de toamnă.

Selecția agenților economici pentru realizarea serviciilor aflate în administrarea SC Apă Canal 2000 SA Pitești

Duminică, 08 Octombrie 2023 07:10

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate și depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse. Astfel, în vederea eficientizării activității și îmbunătățirii relațiilor cu clienții săi, serviciile de proiectare pentru branșamente apă, racorduri canalizare menajeră și separării de rețele aflate în administrarea societății și extinderea de rețele de alimentare cu apă și canalizare vor putea fi întocmite și de alți agenți economici, în acest sens fiind demarată procedura de selecție și agreere a agenților economici.

 

 

Maistru militar - condamnat pentru trafic de droguri

Joi, 05 Octombrie 2023 12:33

 

# Argeșeanul a introdus droguri chiar în incinta unităţii militare în care a fost cazat

Un maistru militar a fost condamnat, pe 27 septembrie 2023, la Tribunalul Argeș, pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată. Argeșeanul a primit 2 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Argeșeanul Constantin Răducu Stancu, maistru militar specialist în cadrul Unității Militare 01912 Borcea, din județul Călărași, a fost trimis în judecată, în iunie 2023, de procurorii DIICOT Pitești după ce s-a constatat că acesta ar fi comercializat droguri către mai multe persoane.

Omul de afaceri Ioan Predică, zis și „Semaca”, trimis în judecată alături de soție pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Octombrie 2023 11:11

 

Afaceristul Ioan Predică, zis şi „Semaca”, fost vicepreşedinte PDL Argeş şi fost director la Îmbunătăţiri Funciare Argeş, a fost trimis în judecată, alături de soția sa, Maria Predică, pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat, pe 30 august, pe rolul Tribunalului Argeș

Cei doi soți sunt acuzați că în perioada iulie 2014 - decembrie 2016, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat achiziții de carburanți care nu aveau la bază operaţiuni reale.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Joi, 05 Octombrie 2023 11:05

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență, consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniențe aferente amprentării clasice, este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

Profesorii - obligaţi prin lege să participe la cursuri de prim ajutor! În realitate, e vrăjeală!

Joi, 05 Octombrie 2023 11:04

 

Profesorii din învăţământul preuniversitar vor fi obligaţi să participe regulat la cursuri de prim ajutor. Potrivit Edupedu.ro, cursul face parte din formarea continuă a cadrelor didactice. Şi totuşi, Ministerul Educației a transmis că elevii și profesorii nu vor avea parte de cursuri de prim ajutor nici în acest an şcolar.

Art. 188 – „(11) Pentru personalul din învățământul preuniversitar, formarea continuă va include, în mod obligatoriu și periodic, un curs de prim ajutor”, se arată în Legea învățământului preuniversitar, conform sursei citate.

 

 

„Golden Tulip” - concurs internațional de muzică, pentru copii și tineri, la Pitești!

Joi, 05 Octombrie 2023 10:10

 

Laleaua de Aur - o tradiție a Piteștiului uitată – fuzionează cu cel mai prolific organizator de concursuri de muzică pentru copii - Musicando con Adina Sima – pentru a da naștere unui eveniment de brand al orașului nostru: „Golden Tulip” Pitești International Music Contest! Concursul internațional de muzică pentru copii și tineri „Golden Tulip”, ediția 2023, va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie, având participanți din numeroase țări.

Juriul internațional va oferi premii importante celor mai buni dintre concurenți, iar publicul se va bucura atât de talentul copiilor participanți în concurs, cât și de recitaluri de neuitat, oferite de nume cunoscute ale lumii muzicale!

 

Încă un proiect cu finanțare nerambursabilă 100% la Pitești

Miercuri, 04 Octombrie 2023 11:00

 

# Vor fi montate 1139 de corpuri de iluminat cu LED

Încă un proiect primește finanțare prin AFM! 4.908.183,4 lei pentru ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiului Pitești - etapa II”, cofinanțarea fiind 0!!! După evaluare, proiectul a primit finanțare pentru 1139 corpuri de iluminat. Instalarea corpurilor de iluminat și a sistemului de telegestiune generează economie de energie de minim 25%.

 

 

HAIDUCII DUNĂRII

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:31

 

# Catalogați, în documentele otomane oficiale, drept ,,pirați tâlhari”, în realitate haiducii de pe Dunăre erau adevărați luptători împotriva stăpânirii Înaltei Porți

După ce lipcanul, cu straja lui de beșlii călări, a sosit pe negândite, la curtea lui vodă Lăpușneanu din capitala Moldovei, forfotă, precum cea din ziua de 20 august 1565, rar se mai văzuse. Porunca trimisă urgent de padișahul Înaltei Porți stârnise multă îngrijorare, după ce se aflase că acesta îi scria răspicat domnitorului: ,,Îți poruncesc să te ocupi personal de această afacere și să înarmezi toate caicele aflătoare la schela Galați, urcând pe ele oameni destoinici, care să cerceteze toate locurile cunoscute ca puțin sigure sau primejdioase. Dacă se va afla acolo urme de refugiu sau ascunzișuri de hoți, să poruncești să se facă cel mai serioase cercetări, pentru a găsi pe răzvrătiții care jefuiesc negustorii, supără raiaua și tulbură satele și orașele”.

 

Consilierul local Tiberiu Irimia, în sfârșit, recunoaște: „Da, am și eu interese în Pădurea Trivale!...”

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:25

 

 

Consilierul local liberal Tiberiu Irimia este inițiator al proiectului Trivale-pădure parc. Și a reușit să fie făcut în toate felurile de politrucii care au găsit o cauză falsă de care să se agațe. Vreo doi chiar mai au să își pună cenușă în cap și să iasă, cu pieptul dezgolit, la intrarea în pădure. De ce? Păi… așa își mai fac și ei ceva publicitate. Nu-i bai, subiectul se va stinge și nimeni nu va ști de ei în continuare…

 

Primăria Bascov se bate, în instanță, împotriva unei decizii a Curții de Conturi

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:15

 

# Tribunalul Argeș a dat dreptate Primăriei. Conflictul continuă la Curtea de Apel

Dispută interesantă între Primăria Bascov și Curtea de Conturi. Primii au spus într-un fel, Curtea de Conturi a considerat că nu e așa. Și s-a ajuns la proces. Totul a pornit de la modul în care au fost plătiți membrii comisiilor de licitație din cadrul primăriei. Primăria i-a plătit din cadrul totalului fondurilor alocate fiecărei licitații, Curtea de Conturi a considerat că sumele trebuie asimilate salariilor, iar pentru acestea trebuiau plătite impozite și taxe asimilate salariilor.

 

Liberalul Roland Dumitru, viitor candidat la Primăria Albota, te vrea în echipa sa!

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:13

 

În comuna Albota ştim că anul viitor va avea loc o campanie electorală pentru alegerile locale cum nu s-a mai văzut. Pentru scaunul de primar candidează liberalul Roland Dumitru, nepotul primarului Ion Dumitru (PSD). Despre ducele de Albota vorbesc faptele, materializate în proiecte de anvergură. Şi încă mai urmează altele la fel de importante. Ion Dumitru e omul care a sfinţit locul, dar Roland promite (din barca PNL) că va face “mai mult”.

 

 

Vești bune, la Budeasa. S-a semnat contractul pentru consolidarea seismică a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:09

 

Pe 25 septembrie, Nicolae Mihai Rachieru, primarul localității Budeasa, alături de Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „Consolidare seismică si renovare energetică moderată a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești, corp B din comuna Budeasa, județul Argeș”. Proiectul este finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS). Valoarea totală a investiției este de 1.832.031,28 lei cu TVA.

 

Acțiune de ecologizare la Oarja

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:08

 

Pentru al doilea an la rând, Primăria Oarja s-a alăturat campaniei de ecologizare Let's do it Romania!.

„Mulțumim tuturor participanților, atât elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Oarja, cât și părinților elevilor și cetățenilor comunei noastre pentru implicare! Din păcate, chiar dacă deșeurile menajere se ridică săptămânal de la poartă, sunt multe persoane care preferă sa arunce gunoiul peste tot. Copiii noștri sunt exemplul ca suntem pe drumul cel bun! Ar trebui să luăm aminte de la ei zilnic și să îi sprijinim în dorința și eforturile pe care ei le fac de a trai într-un mediu curat!”, a transmis Primăria Oarja pe pagina de Facebook.

A.V.

 

 

Pagina 14 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea