INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ ARGEȘ - ANUNȚ IMPORTANT! Majorarea salariului minim brut pe țară!

Miercuri, 04 Octombrie 2023 08:18

 

# Respectarea termenului pentru transmiterea modificărilor privind majorarea salariului minim brut în aplicația Revisal

Reiterăm faptul că, în raport de dispozițiile art.1 din H.G. nr.900/28 septembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr.877/28 septembrie 2023, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, de la 01 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, a fost stabilit în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,960 lei/oră.

 

Specialist în Medicină de Urgență la Spitalul din Mioveni

Marţi, 03 Octombrie 2023 22:11

 

Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are un nou medic coordonator. Este vorba de Alin Constantin Radu, medic cu specializarea în Medicină de Urgență.

Alin Constantin Radu este argeșean, are 33 de ani și este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Experiența acumulată ca rezident în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și ca medic specialist în cadrul Unității Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Alexandria este îmbogățită permanent prin participarea la cursuri și stagii de perfecționare.

 

Adio şi n-am cuvinte! Programul „Masa caldă” nu mai există în anul şcolar 2023-2024!

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:31

 

# Mai multe şcoli din Argeş erau beneficiare

Deşi a avut toată vara la dispoziţie, Guvernul nu a reuşit să pregătească legislația necesară pentru implementarea Programului “Masa caldă”. De 19 şedinţe, Camera Deputaţilor spune “pas…” proiectului, deşi anul şcolar a început pe 11 septembrie.

Mai multe şcoli din Argeş au fost incluse în acest program, dar nu se ştie dacă elevii vor primi mâncare la şcoală.

Masa zilnică a unui elev ar fi costat 15 lei.

 

 

Președintele PSD Argeș demontează o parte din miturile noii impozitări

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:23

 

 

# Ion Mînzînă: ”Veți vedea că nu pleacă nicio companie din România”

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a ținut să le dea o replică celor nemulțumiți de pachetul de reforme adoptat de guvernul Ciolacu.

Ion Mînzînă: ”Răsună în spațiul public o mulțime de opinii ale "specialiștilor" pe pachetul de măsuri economico-sociale pentru care guvernul condus de Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament.

Am tot auzit diverse voci de „finanțiști”, de reprezentanți ai mediului privat sau oameni politici că acest pachet înseamnă dispariția cotei unice de impozitare.

 

LECTURĂ PUBLICĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:06

 

Joi, 28 septembrie, la ora 12:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a ”Clubului de lectură”, ce a avut-o în prim plan, ca invitată specială, pe poeta Simona Vasilescu.

Într-o atmosferă intimă, dar destinsă, propice familiei culturale, preț de o oră, au recitat din creațiile proprii – publicate sau în curs de apariție – poeții: Silvia Giurgiu, Maria Giurgiu, Ovidiu Ștefan Ciucă, Constantin Teodor Craifăleanu și – chitară și voce – Octavian Dârmănescu. Manifestarea culturală a fost curatoriată de poeta și realizatoarea TV, Denisa Popescu-Martin.

ADRIAN COMAN

 

 

Rafinăria Arpechim Piteşti este neinteresantă pentru cumpărători! Preţul scade de la o licitaţie la alta

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:02

 

În ultimele luni au fost organizate nu mai puţin de 6 licitaţii pentru vânzarea fostei platforme Arpechim din comuna Bradu, dar niciun cumpărător nu s-a arătat interesat, deşi preţul a scăzut de la o licitaţie la alta. Partea de petrochimie a fostei platforme Arpechim are o suprafață totală de 165 de hectare și mai multe clădiri. Şi totuşi nu prezintă interes.

Licitaţiile au avut loc, după cum urmează:

- 16 februarie a.c. prețul de pornire a fost de 244,8 milioane lei fără TVA.

- 16 martie a.c., prețul de pornire a scăzut la 232,6 milioane lei, exclusiv TVA.

 

Argeşeanul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării: „România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”

Marţi, 03 Octombrie 2023 06:29

 

Generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a vorbit la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București, despre acţiunile Rusiei în războiul cu Ucraina, acţiuni care afectează direct România. “România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse” – a spus Petrescu.

„Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse.

 

 

Au început cursurile gratuite la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 02 Octombrie 2023 21:11

 

Centrul Cultural Mioveni organizează mai multe cursuri gratuite destinate copiilor, pentru anul școlar 2023 – 2024. Programul acestora este următorul:

Luni: Canto muzică ușoară: 10:00-18:00; Dans modern-sportiv: 17:00-19:00;

Marți: Canto muzică populară: 10:00-16:00; Pictură: 16:00-19:00;

Miercuri: Pian: 14:00-19:00; Mandolină: 16:30-18:30; Dans modern sportive: 17:00-19:00;

 

Poeta Ana Blandiana a venit în Argeş la expoziția aniversară a Memorialului Sighet, “Trei decenii de memorie”

Luni, 02 Octombrie 2023 21:08

 

Miercurea trecută, poeta Ana Blandiana a participat la expoziția aniversară a Memorialului Sighet, “Trei decenii de memorie”, care s-a desfăşurat în comuna Domneşti. În aceeaşi zi, poeta a vizitat casa eroinei anticomuniste Elisabetei Rizea din Nucşoara.

“Ana Blandiana. Un om care emană gingășie sufletească și forță de caracter, demnitate și curaj. Am primit vizita unui OM care a făcut istorie în această țară, un OM care a ales dintotdeauna calea Demnității, a Onoarei, a Curajului, a Adevărului.

 

 

În atenția consumatorilor Apă Canal

Luni, 02 Octombrie 2023 21:04

 

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce la cunoștință utilizatorilor, care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit a apelor uzate evacuate în rețeaua de canalizare din aria de operare, că, în baza prevederilor Regulamentului consolidat și armonizat al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din aria de competență a unităților administrativ – teritoriale ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Argeș aprobat prin Hotărârea AGA ADIA nr. 36/31.08.2023, au obligația de a depune la GHIȘEUL UNIC din Pitești, b-dul. I.C. Brătianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , solicitarea în vederea emiterii autorizației privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate în concordanță cu conținutul cadru postat pe site-ul societății www.apacanal2000.ro.

 

S.Ed.C. Mioveni: Amenzi pentru cei care depozitează pe domeniul public resturile vegetale

Luni, 02 Octombrie 2023 21:01

 

Nu depozitați pe domeniul public resturile vegetale rezultate din curățarea grădinilor și curților. Aceste tipuri de deșeuri pot fi depozitate în grădină în vederea producerii de compost natural sau pot fi colectate de către operatorul zonal de salubritate.

„Nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional conform HCL 80/2019 cu avertisment sau amendă cuprinsă între 200-500 lei”, informează S.Ed.C. Mioveni.

 

 

O nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor la Budeasa

Luni, 02 Octombrie 2023 18:22

 

La Budeasa, ultima campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, din acest an, se va desfășura duminică 8 octombrie. Campania se va desfășura în satul Budeasa Mare, în incinta Complexului Național Sportiv Bascov-Budeasa.

„Pentru a vă înscrie cătelul sau pisica, fie le puteți contacta pe doamna Florina (0740413532) sau doamna Flavia (0742992210) , fie puteți lasă un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Budeasa. Un efort comun pentru un viitor mai bun!”, informează Primăria Budeasa.

 

Rechizitoriu. Ultimele minute din viața inginerului care a murit sub genunchiul polițistului Daniel Drăghici

Luni, 02 Octombrie 2023 12:55

Stingerea unui incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona Autogării Sud Pitești s-a terminat cu o tragedie. Un bărbat a murit după intervenția brutală a agenților de poliție.

Dosarul a fost finalizat la doi ani și jumătate de la momentul săvârșirii faptei. Doi polițiști, care își desfășurau activitatea în cadrul Secției de Poliție nr. 4 Pitești, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș.

 

Evenimente remarcabile, cu sala plină, la Sinagoga din Pitești!

Luni, 02 Octombrie 2023 12:49

# Pe 6 octombrie va avea loc spectacolul „Trei tenori argeșeni”

 

Sinagoga din Pitești - un spațiu public special, încărcat de istorie și semnificație culturală, unde oamenii s-au adunat, întotdeauna, pentru rugăciune, reflecție și pentru a împărtăși tradiții și valori – a găzduit, vineri, 29 septembrie 2023, o manifestare deosebită. A avut loc, cu sala plină, spectacolul de muzică și poezie „Cioburi de oglindă”, în care, cap de afiș, a fost cunoscuta actriță Maia Morgenstern.

Din 2024, bani pentru nou-născuți la Mioveni. Cel puțin un părinte trebuie să aibă domiciliul în oraș

Luni, 02 Octombrie 2023 12:44

Consiliul Local Mioveni a adoptat, în unanimitate, aplicarea Programului „Bebelușul“, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3.000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2.000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

 

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș - propuneri pentru măsurile anunțate de Guvernul României

Luni, 02 Octombrie 2023 12:43

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș înaintează Guvernul României, în contextul pachetului de măsuri fiscal-bugetare anunțate, o serie de propuneri, pe care le consideră oportune si totodata echitabile.

„1. Pachetul de reforme avut în vedere pentru echillibrarea bugetului de stat și menținerea lui în limitele convenite cu instituțiile internaționale, trebuie să se realizeze prin efortul comun al sectorului bugetar și al mediului de afaceri.

 

Delegație francofonă - în vizită la cele mai importante obiective din Argeș

Luni, 02 Octombrie 2023 11:19

 

Săptămâna trecută, timp de două zile, Consiliul Județean Argeş a fost gazda și organizatorul pentru Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone (AIRF). „Departamentul Argeș este extraordinar, atât din punct de vedere economic, dar și cultural, ecumenic și touristic” - aceasta a fost concluzia membrilor AIRF prezenți, timp de două zile, în județul nostru.

 

Atenție! Avocații argeșeni, în grevă

Luni, 02 Octombrie 2023 11:16

# 4 octombrie a fost declarată „o zi fără avocați”

Avocații din Baroul Argeș vor protesta în ziua de miercuri, 4 octombrie. În această zi, nici un avocat nu va asigura asistență judiciară și nu va intra în sălile de judecată, cu excepția analizării măsurilor preventive în cazurile penale. Avocații argeșeni se raliază colegilor din țară, care au decis să tragă un semnal de alarmă cu privire la disfuncționalitățile frecvente pe care le întâmpină în desfășurarea activităților judiciare în plan local.

Evenimente noi la Muzeul Golești

Luni, 02 Octombrie 2023 11:13

 

 

Haideți la Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale - ROD CU SPOR, ediția a II-a, la Muzeul Golești între 6 și 8 octombrie. Zeci de producători din Argeș și din județele învecinate vin cu fructe, legume și cele mai bune produse din carne și lactate. Nu vor lipsi meșterii populari din domenii precum țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă. Culori, arome și gusturi, bunătăți de toamnă și voie bună!

 

După trei ani și jumătate de la tragedie, începe judecata în dosarul TeddyCare, în care un copil a murit după o intervenţie stomatologică

Joi, 28 Septembrie 2023 13:08

Pe 10 octombrie 2023, adică la trei ani și opt luni de la moartea unui copilaș după o anestezie în cabinetul stomatologic TeddyCare din Piteşti, începe judecata, pe fond, a dosarului la Judecătoria Pitești. Medicul anestezist și cei doi administratori, atât cel economic, cât și cel medical, ai firmei Medical Tours Company SRL, ce deține cabinetul stomatologic, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, în ultimele zile ale anului 2022, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Ducele de Albota își ironizează oponentul din PNL: „Ca să vezi iluminatul public, în Albota, este suficient să ridici ochii”

Joi, 28 Septembrie 2023 13:01

 

La Albota s-au cam aprins spiritele. Unele spirite. Proaspătul șef (interimar) al PNL, însuși nepotul primarului Ion Dumitru, e supărat, nevoie mare. Că albotenii nu au biserică, locuri de joacă, iluminat public, transport de călători. Așa că ne-am înființat și noi la primărie să vedem pe unde e beznă. Concluzia noastră, așa cum veți vedea mai jos, este că bezna este numai în capul unora...

 

Pagina 15 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea