Trei spitale din Argeș ar putea oferi servicii cât unul regional

Luni, 18 Februarie 2019 15:48

# Dan Manu: „Așteptăm Spitalul de la Mioveni să vedem cu ce noutăți vine”

Săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a dat în folosință noua bucătărie. Blocul alimentar al unității medicale a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente performante. Cu această ocazie, reprezentanții mass media au fost invitați să facă o vizită la noua bucătărie a unității alături de conducerea Consiliului Județean Argeș și a Spitalului. În cadrul vizitei, Dan Manu a explicat cum ar putea județul Argeș să aibă un spital regional.

 

O argeșeancă deschide lista dosarelor în care este cercetată fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi

Luni, 18 Februarie 2019 15:41

# Este anchetată, în acesta, presiunea exercitată de Kovesi asupra unui procuror din Argeș

Fosta șefă DNA, Laura Kovesi  este cercetată în 18 dosare penale de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Informația a fost oferită chiar de procurorul șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Gheorghe Stan, într-un răspuns acordat Coaliței Românilor din SUA, notează luju.ro

Proiectul lui Cătălin Rădulescu privind castrarea chimică a pedofililor, blocat în comisii

Luni, 18 Februarie 2019 15:40

# Deputatul susține că a acordat ”prioritate” altor inițiative
La începutul anului 2018, deputatul argeșean Cătălin Rădulescu ieșea din nou în evidență cu un proiect de lege controversat. Acesta depunea, în Parlament, un proiect care prevede reducerea la jumătate a pedepselor pentru pedofilii care acceptă castrarea chimică. ”În cazul infracţiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul va fi obligat să urmeze

 

Prorectorul UPIT, Emanuel Soare, a ajuns în „barca” liberalilor

Luni, 18 Februarie 2019 15:38

Liberalii argeșeni care apar în campanii și pe la televiziuni au fost mereu cam aceeași. De câteva luni, PNL Argeș a început o campanie de recrutare de oameni noi, care nu au mai făcut politică, încercând într-un fel sau altul să umple golul provocat de fostul șef al peneliștilor argeșeni, Iani Popa.

Vânzare de record mondial - la preț redus

Luni, 18 Februarie 2019 15:31

# Proiectul imobiliar ”Arcadia” este, din nou, de vânzare # 80 de apartamente  și 50 de locuri de parcare subterane, într-un singur bloc, la executare silită în Pitești!
Așa cum am mai scris, criza din 2009-2010 încă nu și-a stins efectele. Falimentele răsunătoare, de atunci, se prelungesc până astăzi. Firme care, în acea perioadă, au intrat în insolvență, după ani de planuri de reorganizare și eșalonări, își dau, acum, sfârșitul. Boom-ul imobiliar (care, iată, parcă se cam repetă!) a dus la căderi la fel de abrupte.

 

Fostul primar de la Șuici a făcut cerere de revizuire în dosarul în care a fost condamnat cu suspendare

Luni, 18 Februarie 2019 15:28

Constantin Iatagan, fostul primar de la Șuici, a formulat la Tribunalul Argeș cerere de revizuire în dosarul în care este condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. În urma condamnării, Iatagan a pierdut și mandatul de primar în localitatea Șuici. Acum, acesta încearcă să obțină desființarea hotărârii judecătoresti definitive. Tribunalul Argeș urmează să decidă dacă îi va admite fostului edil cererea făcută. Următorul termen al procesului va avea loc pe 14 martie.

Rachiu din Argeș - listat la Paris

Luni, 18 Februarie 2019 14:58

Familia Delia și Marian Mărășoiu este cunoscută pentru implicarea, de ani buni, în producerea, dar mai ales comercializarea de vinuri. Casa Vinului – firmă patronată de cei doi soți - este unic distribuitor al Cramelor Recaş din zonă, având, totdată și cel mai bine prezentat și aprovizionat  magazin de vinuri din Argeş, în str. Exerciţiu, bl. D17 (colţ cu str. Vasile Lupu). De câțiva ani, în locațiile deschise sub cunoscutul nume, s-a început și comercializarea unor branduri cunoscute de tării, unele din Republica Moldova, reunite sub garanția unei calități superioare din toate punctele de vedere.

 

A.D.I. SERVSAL implementează, în 2019, sistemul ”Plătește pentru cât arunci”

Luni, 18 Februarie 2019 14:50

# Se continuă proiectul de schimbare a sistemului de colectare de la platformă la individual (pubelă) pentru UAT-urile din etapa I

Miercuri, 13 februarie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, Gabriel Mioceanu, directorul executiv al ADI SERVSAL Argeș, a prezentat bilanțul activității pentru anul 2018, precum și obiectivele propuse pentru anul 2019.
Astfel, potrivit directorului executiv al ADI SERVSAL Argeș, începând cu anul 2019, conform OUG 74/2018 , aprobată prin Legea 31/2019, se vor aplica tarife diferențiate pe fiecare flux de deșeu colectat (rezidual, biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.

Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Luni, 18 Februarie 2019 14:44

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş.

 

Argeșeni păcăliți cu saltele magnetice, în loc de tratamente gratuite

Luni, 11 Februarie 2019 23:26

# Capcana comercianţilor de produse „miraculoase“!

În această perioadă, mai mulți argeșeni primesc apeluri pe telefoanele mobile de la diferite companii care îi invită să participe la diverse evenimente de sănătate. Li se promit examinări medicale gratuite cu aparate performante. În conversația telefonică avută de un argeșean cu un reprezentant al unei astfel de companii, se pune accentul pe faptul că oamenii vor primi rezultatele medicale pe loc și că nu îi va costa absolut nimic. Tentați de cuvintele „gratuit” și „examinări medicale”, oamenii acceptă să participe la astfel de evenimente. Este și cazul unui

Martorii din dosarul fostului primar al Piteștiului vor fi aduși cu mandate

Luni, 11 Februarie 2019 23:22

# Acuzații sunt suspectați că încearcă să lungească procesul
Un nou termen, fără rezultate, în procesul în care fostul primar al Piteștiuluiu, Tudor Pendiuc, a fost acuzat de procurorii anticorupție că a asfaltat strada fostei secretare a Primăriei Pitești. Deși în primă instanță a fost achitat, procesul merge greu. La primul termen de la Curtea de Apel Pitești, inculpații au cerut amânare pentru angajarea de apărători. Apoi, la al doilea termen, s-a dispus reaudierea unor martori. Care martori, la termenul din ultima zi a lunii ianuarie 2019, nu s-au prezentat. Drept pentru care, instanța

 

Procesul podului de la Căteasca, la capăt de… pod

Luni, 11 Februarie 2019 23:19

# Constantin Nicolescu a fost condamnat, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare

Miercuri, 13 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea rămâne în pronunțare în dosarul numit, generic, ”Podul Căteasca”. Un dosar complicat, care s-a judecat, mai întâi, la Curtea de Apel București, apoi la ICCJ, care a casat prima sentință și l-a trimis spre rejudecare. Și totul a reînceput.

Fugarul cu Porsche Panamera, trimis în judecată

Luni, 11 Februarie 2019 23:10

# A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa

Pe 11 decembrie 2018, Cosmin Viorel Bălșanu din Ștefănești, conducând un Porsche Panamera fără a avea permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor. Drept urmare, acesta a devenit protagonistul unei urmăriri ca în filme! A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. În timpul urmăririi, bărbatul de 34 de ani a spart trei filtre de poliţie şi a lovit mai multe maşini, rănind o persoană.

 

Alexandru Mihăilescu, prietenul lui Mutu, în arest preventiv timp de 30 de zile

Luni, 11 Februarie 2019 23:08

Alexandru Mihăilescu, zis şi Alex Copil Bătrân, este unul dintre apropiații fostului fotbalist Adrian Mutu. Săptămâna trecută, acesta a fost reţinut în parcarea de la mall-ul Vivo! Piteşti pentru trafic de cocaină, în urma unui flagrant. El a încercat să îi vândă unui ofiţer sub acoperire droguri. Alexandru Mihăilescu este de ani buni în cercul de prieteni apropiaţi ai lui Adrian Mutu. Acesta s-a numărat printre invitaţi, anul trecut, la ziua de naştere a lui Tiago, copilul pe care Adrian Mutu îl are cu soţia lui, Sandra. Conform apropiaților săi, acesta ar fi chiar finul fostului fotbalist.

Contre dure între deputatul PSD Cătălin Rădulescu și reprezentanții USR

Luni, 11 Februarie 2019 21:39

# Cătălin Rădulescu: Primarii au arătat că erau sute şi sute de semnături care nu existau… câţiva au făcut şi plângeri penale # Preşedintele USR, Dan Barna: am asistat la o încercare a dl. Cătălin Rădulescu, condamnat penal… să blocheze transmiterea iniţiativei ”Fără Penali” la CCR

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat temeiul pentru care a fost depusă plângere la Parchetul General împotriva iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”: deoarece peste 500.000 de semnături au fost falsificate de USR.

 

Tribunalul Argeș, pe locul 7 la nivel național în privința volumului de activitate

Luni, 11 Februarie 2019 21:31

Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș a prezentat raportul de activitate, pe anul 2018. Anul trecut, instanța a avut un volumul de activitate de 22.029 dosare, dintre care 8.280 dosare se aflau în stoc la începutul anului și 13.749 dosare intrate pe parcursul perioadei analizate. Comparativ cu anul anterior se constată o diminuare a volumului de activitate cu aproximativ 2,2%, diminuare datorată reducerii cu 2.074 a numărului dosarelor intrate în 2018 față de anul precedent.

Asociațiile de proprietari din Pitești fură apă! Prejudiciu de 125.000 de lei

Luni, 11 Februarie 2019 15:33

# 28 de asociaţii de proprietari, 52 de agenţi economici şi 701 utilizatori casnici, găsiți cu nereguli de operatorul serviciilor de apă

Consilierul local Cristian Gentea a prezentat măsurile care s-au luat la SC Apă Canal 2000 SA după ce a făcut mai multe sesizări. De asemenea, operatorul regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş continuă campania de verificare a clienţilor săi şi anunță că va intensifica acţiunile de control în perioada următoare.

 

Procesul pentru prejudiciul uriaș de la DGASPC se rejudecă

Luni, 11 Februarie 2019 15:27

# În 2017, Curtea de Conturi a descoperit  plăți nelegale către persoane decedate

Controlul efectuat de Curtea de Conturi în perioada 4 mai-30 iunie 2017, în curtea Consiliului Județean Argeș, asupra conturilor anuale de execuţie bugetară, s-a lăsat cu un prejudiciu uriaș. Cea mai mare parte a acestuia, de aproape 8 miliarde lei vechi, a fost atribuit DGASPC Argeș.  DGASPC Argeș - plăți pentru morți și persoane fără drept. Curtea de Conturi a stabilit existența unui prejudiciu de 784.000 lei, fiind constatați la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, instituție subordonată C.J. Argeș.

De necrezut! Salarii de 5.500 lei pentru angajați cu studii gimnaziale la instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș

Luni, 04 Februarie 2019 15:15

Au crescut din nou salariile pentru angajații din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș și pentru cei din unitățile subordonate instituției. Pe 31 ianuarie, în ședința Consiliului Județean Argeș s-au aprobat noile salarii de bază, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru funcționarii publici și personalul contractual. Printre salariile modificate ne-au atras atenția cele ale angajaților cu studii medii sau chiar cele… gimnaziale. Așa se face că un angajat cu studii GIMNAZIALE ar putea să aibă și un salariu de 5.500 lei. Ca să facem o comparație cu angajații cu studii superioare de la Consiliul Județean, salariul este comparativ cu cel al unui consilier juridic, grad profesional asistent, care obține un salariu de bază de… doar 5.387 lei.

 

Undă verde pentru mega-investiția din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu

Luni, 04 Februarie 2019 15:11

# Noi informații despre viitorul mall din Pitești # 2.200 de locuri de parcare, configurate pentru centrul comercial # Lovitură pentru ecologiști! În documente se arată că nu sunt afectate de investiții speciile migratoare din zona lacului Prundu
S-a făcut un prim pas pentru realizarea unui mega-proiect la Pitești! Agenţia pentru Protecţia Mediului a emis acordul de mediu necesar pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, precum şi a unui ansamblu rezidenţial, a unui sens giratoriu şi a unui

Tudorel Pieleanu, şeful Poliţiei Argeş: „În 2018 au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 31 de milioane lei”

Luni, 04 Februarie 2019 15:09

# În Argeș au crescut și constatările privind tăierile ilegale
Vineri, 1 februarie, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a avut loc prezentarea bilanțului de activitate pe parcursul anului trecut. La acțiune a participat agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, și inspectorul șef Tudorel Pieleanu, cel care  a prezentat principalele activități ale poliției argeșene în anul 2018.

 

Pagina 15 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea